Advocaat-generaal Wortel heeft verklaard dat handhaving van de huidige verbodsnormen op het stuk van soft drugs een ondankbaar werk vormt, zolang niet is aannemelijk gemaakt dat het gebruik van deze drugs schadelijk is.

Hoewel dit standpunt een verbetering inhoudt ten opzichte van het officiële standpunt van het openbaar ministerie, valt het nog in het geheel niet libertarisch te noemen.
Hiervoor moet nog een belangrijke volgende stap gezet worden:
” Hoe schadelijk een product ook is, de mens moet de vrijheid bezitten, dit te gebruiken, indien hij hiertoe uit vrije wil beslist, zolang hij anderen door middel van dit gebruik geen schade toebrengt.”

Uiteraard dient handel in dergelijke producten eveneens toegestaan te worden, anders wordt de verhandelde hoeveelheid kleiner dan zonder aanwezigheid van handelsbelemmeringen het geval zou zijn.

3 REACTIES

 1. De advocaat-generaal bij de Hoge Raad der Nederlanden behoort niet tot het openbaar ministerie!

 2. Geachte hugo
  De afbeelding die u plaatst hier is eigendom van hennepdesk.eu

  met vriendelijke groet mark

 3. From: info@hennepdesk.eu
  Subject: misbruik grafisch materiaal door gemeente
  Date: Sun, 23 Jul 2006 18:00:00 2006

  Geachte MM,

  Hennepdesk.eu is een informatie website voor mensen die hun eigen wietje willen kweken. De Hennepdeskers (leden) delen hun kennis en wetenswaardigheden met andere Hennepdeskers. Zo ook welke politie acties er lopen tegen het kweken van hennep. Wat schetst onze verbazing de gemeente Rotterdam maakt zich schuldig aan misbruik van grafisch materiaal van de Hennepdesk.eu website in haar actie tegen het kweken van hennep.

  In de campagne tegen het thuiskweken hebben zij een grafische afbeelding van een wietblad als verbodsbord gemaakt. Echter is de afbeelding wel eigendom van Hennepdesk.eu Na een mail is het grafisch materiaal verkracht maar het origineel is nog duidelijk herkenbaar. Ze geven dus eigenlijk toe dat ze het auteursrecht schenden maar willen de afbeelding niet verwijderen.

  Waarom is Hennepdesk.eu zo verbolgen over het misbruik?
  Als de politie een locatie heeft gevonden waar gekweekt wordt plakken zij een poster achter het raam om duidelijk te maken dat de gemeente Rotterdam intolerant is jegens kwekers. Door het grafisch materiaal op de poster kan de indruk gewekt worden dat Hennepdesk.eu deze actie steunt. Wat NIET het geval is. Voor problemen moet een oplossing gezocht worden welke door de samenleving geaccepteerd kan worden en met een wettelijk draagvlak. Maar niet een soort schandpaal maken door posters te plakken waar de afbeelding geroofd is van Hennepdesk.eu en de gemeente Rotterdam dus maling heeft aan de wet met betrekking tot auteursrecht.

  Het hele verhaal is te bekijken op http://www.hennepdesk.eu in de forumsectie “Nieuwsberichten en persinfo http://www.HENNEPDESK.eu&#8… of klik op onderstaande link.
  http://www.hennepdesk.eu/in
  Wij hopen dat u via uw media aandacht wilt schenken aan misbruik van grafisch materiaal door instanties.
  Hoogachtend

  HD

Comments are closed.