Geachte Vrijspreker-lezers,

 

Ik denk dat bij dit artikel commentaar overbodig is.

 

Tientallen Nederlandse ondernemers doen vandaag aangifte gedaan tegen voorzitter Wientjes van VNO-NCW.


VNO-voorzitter onder vuur
29-08-2005

Tientallen Nederlandse ondernemers doen vandaag aangifte gedaan tegen voorzitter Wientjes van VNO-NCW. Voor deze actie is door ondernemers uit meerdere politieke partijen de actiegroep ‘stop discriminatie ondernemers’ opgezet.

De aangifte is gedaan wegens rassendiscriminatie door Wientjes bij zijn voorstel om speciale leningen voor “allochtonen” in te stellen. Volgens de ondernemers moeten alle ondernemers gelijk worden behandeld en hebben alle kleine starters moeilijkheden om rond te komen en eventueel een lening te krijgen. Dat juist VNO-NCW dit voorstel doet vinden de ondernemers ongelofelijk. Ook is een email/bel actie opgang gekomen richting de voorzitter van VNO-NCW, waarbij ondernemers hun ongenoegen uiten.

Michiel Smit, gemeenteraadslid en ondernemer, heeft al tientallen ondernemers bereid gevonden om ook aangifte te doen tegen Wientjes. Over het voorstel zegt Smit: “In eerste instantie denk je dat het van een of andere linkse club vandaan komt die toevallig dezelfde naam heeft als de ondernemersorganisatie. Maar het blijkt wel degelijk de vereniging van Nederlandse ondernemers te zijn. Wat willen ze? Dat het ministerie garanties geeft voor allochtone ondernemers. Nu is het zo dat elke kleine ondernemer moeilijk een lening krijgt bij de bank. Waarom nu speciaal voor allochtonen? Ik snap helemaal niet waarom VNO-NCW dit doet. Volgens mij is het juist oneerlijke concurrentie die ze organiseren ten opzichte van ‘Nederlandse’ ondernemers. Het is nu al zo dat Nederlandse winkeliers beter worden gecontroleerd dan vreemdelingen. En dan ook nog garanties door de overheid? Schande! Voorzitter Wientjes van VNO-NCW moet een hoed met ezelsoren op voor dit voorstel”

8 REACTIES

 1. Als die van die Michiel Smit afkomstig is, dan zal ik die ’tientallen ondernemers’ maar met een flinke korrel zout nemen…

 2. [2]

  het zouden er duizenden moeten zijn.

  dit zou een enorme media-exposure moeten krijgen.

  ik hoop, tegen beter weten in natuurlijk, dat het die ook krijgt.

 3. Hoewel ik tegen censuur ben, vergt mijn normen van fatsoen dat ik u vraag bovenstaande reactie van V. Tepes te verwijderen. Dit kan niet volgens mij.

 4. [4]Inderdaad Bart, je hebt volkomen gelijk! Gelukkig dat ik nog even keek en hij er snel af kon.

  Ik neem aan dat je niet bezwaar maakte om de taalfouten die er in die schreeuw van Vlad zaten!!!
  De taal en stijl leken nergens op, maar de bedreiging met geweld maakte het duidelijk.
  Zo’n reactie zouden we ook niet aan dhr Wientjes ter visie kunnen sturen om zich te verdedigen.
  Nogmaals dank en Vlad, graag in het vervolg beter je woorden kiezen.

 5. [3] Ja, laten we proberen er zoveel mogelijk ruchtbaarheid aan te geven.

  Jammer dat we je andere reactie moesten verwijderen. [4] Die leek, in tegenstelling tot deze, nergens op.

 6. Van zodra iemand het woord "antiracisme" in de mond of het hoofd neemt, is hij lid van de Linkse Kerk.
  Naar mijn mening is antiracisme een ander woord voor egalitarisme. Het is heel slim van de Linkse Kerk om het begrip egalitarisme te vermommen als antiracisme, want ieder fatsoenlijk mens kan voor – of tegenstander zijn van egalitarisme, maar iedere weldenkende schudt uiteraard het hoof bij racisme. Zo maakt men dan alle streven dat ongelijkheid zou kunnen veroorzaken niet alleen strijdig met het socialisme, wat niet zo erg is, maar strijdig met de wet.

  Wientjens heeft er zich toe laten verleiden of zich ervan laten indoctrineren dat iedere ongelijkheid tussen groepen mensen veroorzaakt wordt door discriminatie, wat zijn oorsprong vindt in racisme, en dat deze ongelijkheid daardoor ontoelaatbaar zou zijn.

  Dat zijn 3 op elkaar gestapelde redeneringsfouten en als je daar je beleid op baseert kan dat enkel drievoudig fout zijn.

 7. [5]

  rustig maar Hub, het was helemaal geen bedreiging. ik zei alleen dat zo’n figuur dat verdiend. niet dat ik het even ga doen of zo. ik heb wel wat beters te doen.

  en wat dat taalgebruik betreft;

  ach, deftig is het natuurlijk niet, maar nogmaals, ik persoonlijk vind het wel gepast bij dit figuur van het allerlaagste allooi.

  dit alles wel onder voorbehoud dat dit artikel inderdaad correct is.

  mocht overigens later blijken dat dit niet het geval is, dan zal ik op dezelfde site als waar ik het geschreven heb – hier dus – mijn excuses aanbieden aan de hr wientjes.

  oke?

  gegroet.

Comments are closed.