Schokkende cijfers liegen er niet om. Aart Jan de Geus is verbijsterd. Het bedrijfsleven lijkt volop te discrimineren! Niet alleen allochtonen, maar zelfs (blanke?) vrouwen worden gediscrimineerd! Wat is er aan de hand?

AMSTERDAM – Ongelijke beloning voor mannen en vrouwen is wettelijk verboden en dus moet het worden aangepakt. Dat stelt minister van Sociale Zaken Aart Jan de Geus (CDA) donderdag in een toespraak bij de installatie van een werkgroep die gelijke behandeling van werknemers moet bevorderen.

De Europese Commissie verwijt Nederland dat geen maatregelen worden genomen om de oorzaken van de beloningsverschillen aan te pakken. Op Malta na is nergens in de Europese Unie het verschil in beloning tussen mannen en vrouwen zo groot als in Nederland, zegt De Geus. “Naar de oorzaak blijft het gissen”, stelt de bewindsman.

Zou De Geus dat echt niet weten? Zou dat niet te maken hebben met zeer uitgebreide zwangerschapsverloven, en misschien in de toekomst “verplichte kinderopvang” voor de werkgever? Zijn het niet mannen die gediscrimineerd worden als zij net zoveel verdienen als vrouwen, maar geen zwangerschapsverloven kunnen opnemen?

Vergis u niet, libertariërs zijn dol op vrouwen, maar begrijpen ook dat b.v. verloven ergens van betaald moeten worden. Omdat alleen vrouwen zwanger kunnen worden, betalen zij indirect dat verlof.

De minister vermoedt dat vrouwen minder goed kunnen onderhandelen over hun salaris dan mannen. Daarnaast vergroot volgens De Geus de kans dat vrouwen zwanger raken de verschillen. Gek, 3 alinea’s geleden wist hij het nog niet…Vrouwen krijgen volgens een onderzoek van de Arbeidsinspectie van een paar jaar geleden bij gelijk werk minder betaald dan mannen. Het verschil is ongeveer zeven procent.

Ook allochtonen, werknemers met een tijdelijk contract en mensen die in deeltijd werken worden volgens het onderzoek van de Arbeidsinspectie gediscrimineerd. Het verschil in beloning tussen autochtonen en allochtonen is ongeveer vier procent.
Gezien de vele problemen met allochtonen vinden we ook dit verschil niet vreemd. Maar vergis u niet in “gemiddeld”. Het houdt in dat er ook allochtonen zijn die meer verdienen dan autochtonen. M’n overbuurman is er 1 van. Hulde aan de goede man!

Fulltimers verdienen vijf procent meer dan parttimers. 2x zoveel mensen in dienst verdubbelt de kosten van de loonadministratie. Verder is er meer overhead m.b.t. het coordineren van het werk: er is meer overleg nodig.

Werknemers met een tijdelijk contract verdienen drie procent minder dan hun collega’s met een vast contract. Hoe komen die mensen aan een tijdelijk contract? Als zij beter presteren van hun collega’s zal dat contract echt wel vast worden.

De werkgroep moet de bekendheid van de regels voor gelijke beloning en de naleving daarvan bevorderen. Directeur Paulien Osse van internetbedrijf Loonwijzer is benoemd tot voorzitter van de werkgroep.

Eén van haar conclusies zal ongetwijfeld zijn dat er meer subsidie nodig is voor dit onderzoek. Lieve Paulien, voordat je tot de conclusie komt dat er allerlei wetten moeten komen of dat de overheid het bedrijfsleven moet nationaliseren, lees eerst even de Vrijspreker alsjeblieft?

Maar als vrouwen dan zoveel goedkoper zijn, waarom staat er dan geen feministische onderneemster op die uitsluitend vrouwen in dienst neemt? Zij moet dan aanzienlijk goedkoper kunnen produceren! Of…

Ik vind het zielig voor vrouwen die niet-zwanger worden in hun werk-periode. Zij krijgen naar alle waarschijnlijkheid inderdaad te weinig betaald voor hun werk. Maar vergis u niet in de oorzaak, het fascisme in deze maatregelen (u wordt niet bekeken als individu, maar als exemplaar van een groep, “vrouw” in dit geval) wordt U door de overheid opgelegd. Met een beetje wijsheid van de Vrijspreker, kunt u heel veel van de maatschappij verklaren. Alleen jammer dat politici die wijsheden nooit toepassen!

62 REACTIES

 1. [30] Luister, als jij bijna 50% betaalt, betekent dit dat je ook veel verdient.
  Dus niet klagen.Ik denk dat je ruim kunt leven en je zal wel vaak op vakantie gaan. Mag ik dat dan niet?

 2. Luister, dat ik geen werk heb vind ik ook jammer, maar ben gewoon kapot gemaakt en sommige maken me nog steeds kapot.
  Ik had werk hoor, maar ik vertik het om nog te gaan werken, bovendien ben ik er niet meer toe in staat.
  Als de mensen normaal deden(kan niet meer in ons land)en paar andere problemen zich niet haden voorgedaan had ik gewoon werk en een gelukkig leven.
  Ik ben op dit moment geestelijk helemaal kapot en bijna lichamelijk.
  Jammer, want ik heb volgens testen een heel hoog IQ en laten we zeggen niet dom, maar mij laten ze barsten, dus ik jullie.
  Volgens de libertanen zou ik niet eens een uitkering krijgen.

 3. [31] SP-stemmer,

  Waarom wordt je geen inbreker of roofovervaller ?

  Kun je meer verdienen dan 100 euro per maand en hoef je niet te wachten tot Marijnissen in de regering komt en het komt toch op hetzelfde neer : stelen
  (met geweld) van anderen ?

  Het enige verschil is dat als de SP in de regering zit, zij voor jou het vuile werk doet terwijl een roofovervaller het lef heeft om zelf
  de kraak te zetten.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 4. [4] "It is not your wealth that [equalitarians are] after. Theirs is a conspiracy against the mind, which means: against life and man." Atlas Shrugged – Ayn Rand

 5. [32] WAO-uitkeringstrekker,

  In een libertarische samenleving had je werk en als de ene job je niet bevoel, zocht en vond je snel een andere.

  De hoge lasten op arbeid, de volslagen doorgeslagen regulering, de 101 plannen om werkloosheid te bestrijden (door dan weer es die groep te subsidiëren,dan weer die groep), de
  dwingend opgelegde CAO’s, het idiote ontslagrecht metselen de arbeidsmarkt gewoon dicht en maken dat honderduizenden uit de boot vallen.

  De verzuurde mentaliteit waarover je klaagt heeft ook heel veel met het overheidsbeleid te maken.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 6. [31]
  Ik heb daar keihard voor gewerkt en ik stoor mij aan het geklaag van mensen die lang leve de lol uiteindelijk tot de conclusie komen dat dit leven niet de bevrediging bracht die ze voor ogen staan en deze behoeftes over de rug van andere mensen opeisen.
  Als ik klagen wil meld ik wel dat mijn vriendin MS heeft en dit is geen grapje.
  Nee, zij heeft geen uitkering maar maakt zich op een andere manier nuttig voor zover ze dit op kan brengen.
  Kom niet met vakantie behoeftes want dit is (nog) niet in de grondwet vastgelegd.
  Mijn vakanties zijn beperkt want naar veel gelegenheden kan ik niet eens naar toe.
  U hoeft mij niet te vertelen dat het leven niet altijd mee zit. Gaat u bij de pakken neer zetten wordt het alleen maar erger.
  Kom op een beetje karakter kan geen kwaad.

 7. [33] Een hele domme vergelijking.
  Wil je zeggen dat de SP roofovervallers zijn?
  Luister, de belastingen zijn vreedz\aam zonder geweld, roofovervallers dreigen, en soms gebruiken veel geweld, waar de slachtoffers vaak jaren en soms nooit van afkomen. Laat staan de dodelijke slachtoffers!
  Domme vergelijkking.
  Als je meer wilt weten over de SP en een objectieve mening wilt krijgen, kijk dan eens op http://www.sp.nl.
  Misschien dat je dan nog wat leert.

 8. Heel even een vraagje aan de kenners op deze site: Als jullie aan de macht zouden zijn, hoe hoog of hoe laag zouden dan de belastingen moeten zijn?
  Wat doen juullie met de pensioenen, de AOW ers, WW ers etc.
  Ben benieuwd.

 9. [37] SP-stemmer,

  Nou dan moet je voor de gein maar es
  ff geen belastingen betalen.Kijken hoe lang het duurt eer de dreigbrieven (afpersingsbrieven) in je bus vallen.En
  als je daar geen gehoor aan geeft, komt de meneer van de fiscus jouw spulletjes aanslaan en oom agent jou
  halen (om je een tijdje op te bergen
  tussen 4 muren) waarbij indien nodig
  grof geweld wordt gebruikt om jou
  tot "vreedzame medewerking" te dwingen.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 10. [39] Beste Chantal,

  De belastingen gaan zeker met 10 a 15 % omlaag, meer vrijheid voor de ondernemsers, de rest(AOW ed) blijft hetzelfde. Immers, daar hebben ze zelf voor gewerkt.

 11. [40] Nee hoor, op de eerste plaats moet je gewoon je belastingen betalen, ten tweede als je gearresteert word en je niet verzet komt er geen geweld aan te pas. Anders kun je hier een rechtzaak van maken.

 12. Beste Cincinnatus,

  Even geen belastingen betalen?
  Ja, als ik steel uit de winkel komt de politie ook hoor.
  Als het aan jou ligt betaal je geen belasting. Wie betaalt jou als je in het ziekenhuis komt, laat staan een operatie van tienduizenden euro’s?
  Wie betaald de school van onze kinderen?
  Vertel maar eens.

 13. [39]Ik zal nooit "aan de macht" zijn, simpelweg omdat ik daar niet in geïnteresseerd ben. Ik ben er alleen in geïnteresseerd om "de macht" (lees: de staat) zoveel mogelijk in omvang te doen afnemen, en het liefst compleet te laten verdwijnen.

  Dat maakt gelijk duidelijk hoe laag de belastingen zouden moeten zijn: 0%

  WW, AOW, WAO en wat dies meer zei wordt een kwestie van sparen en/of verzekeren, of eventueel liefdadigheid.

  Voor de mensen die nu in die regelingen zitten: de WW’ers en een gedeelte van de WAO’ers kan gaan werken. (Bij wegvallen aan overheidsinterventie zullen een heleboel banen beschikbaar komen.)

  Staatseigendommen (grond, wegen, gebouwen) kunnen verkocht worden om de rest te helpen.

  En voor de rest vrijwillige bijdragen. (Waar mensen bij gebrek aan belastingen veel meer geld voor zullen hebben.)

  Uiteraard is dit even kort en zodoende simplistisch uiteengezet, maar het gaat om het idee.

 14. Beste Martin,

  De staat weg?
  Wie regelt de rechtspraak, of het politiewezen, defensie?

 15. [42]Als je je niet verzet tegen een overvaller komt er ook geen geweld aan te pas.

  [43]"Wie betaalt jou als je in het ziekenhuis komt, laat staan een operatie van tienduizenden euro’s?"

  Cincinnatus of z’n famillie zelf, of anders z’n verzekering. Hij zou een lening af kunnen sluiten, een tweede hypotheek nemen (als hij een koophuis heeft). Desnoods een inzameling. Er zijn legio mogelijkheden.

  "Wie betaald de school van onze kinderen?"

  Wat dacht je er van als je die zelf betaalt?

 16. [32]
  Mensen met een hoog IQ hebben vaak baat van een lidmaatschap bij Mensa.
  Ik ben op de hoogte van het feit dat naar verhouding een grote groep HB’s geestelijk in de problemen kunnen komen. Deze zijn in hun jeugd niet als zodanig ontdekt. (gelijksheidsprincipe scholen)
  Ik heb zelf ook "vast" gezeten maar mijn verdieping in IQ kenmerken heeft mij ten eerste veel duidelijkheden verschaft en daarnaast ben ik op wat latere leeftijd de schade aan het inhalen.
  Je moet wel bewust zijn van het feit dat (Mensa theorie) boven een IQ van 128 mensen anders redeneren, begrijpen en voelen.
  (Mensa onderzoek, advocaten hebben in principe geen IQ hoger dan 128)
  Bij een maatschappij waar alles op het gelijkheidsprincipe is gebaseert moet je je eigen talenten wel begrijpen en benutten om toch succesvol te kunnen zijn. Heb je dat besef niet en spiegel je jezelf teveel aan andere "gemiddelde" mensen dan kan dat fout aflopen.
  Misschien heb je hier iets aan.

  Reageerde je daarom op de discriminatie in het bedrijfsleven?

 17. [48]
  A smileys zijn ook mogelijk
  ik bedoelde het getal 128 tussen haakjes

 18. [48] Beste AvV,

  Boven die 128 IQ kom ik ruimschoots.
  Inderdaad denk ik vaak anders als de meeste anderen. Ik voel ook vaak anders etc.
  Maar ja, soms word het te veel voor een mens, of je nou 100 hebt of 170, en dan kom je in problemen.

 19. [42]

  Zeg SP-er in Nederland worden wij gedwongen belasting en collectieve lasten te betalen. Als we dat weigeren dwingt de staat ons desnoods met geweld toch te betalen.

  Het belangrijkste sociale principe van het libertarisme is dat men in een beschaafde samenleving geen geweld mag initiëren. Dat wil zeggen, niemand mag starten met het gebruik van geweld.

  Dat betekend ook dat zij die de staat vertegenwoordigen niet mogen starten met het gebruik van geweld.

  En in de praktijk betekend dat, dat belasting heffen zonder toestemming van de potentiële belasting betaler immoreel en onwettig is.

  Als ik een recht heb op bezit dan kan me dat niet zo maar worden afgenomen. Ook niet door iemand die zich een belasting heffer noemt.

  Wat jij wil is dat een vertegenwoordiger van de staat namens jou, mij en anderen besteelt en een gedeelte van de buit dan aan jou geeft. Dat betekend dat jij profiteert van gestolen goederen.

  Ik zou graag een inhoudelijke reactie van je zien dat boven het niveau komt van "Je belasting moet je nu eenmaal betalen".

  Als jij afgedwongen belasting betalen rechtvaardig vindt dat vindt verdedig dat dan maar eens. Hopelijk boven het niveau van; ‘de staat heeft nu eenmaal geld nodig’

  Is het moreel om burgers te bestelen? Is het moreel om het recht op privé bezit met voeten te treden? Mag de staat geweld initiëren tegen vreedzame burgers? Waarom dan?

  Als de staat volgens jou gerechtigd is om 51% belasting te heffen waarom dan niet 100%?

  Het recht op bezit is het meest fundamentele recht, het maakt alle andere rechten mogelijk, er is geen recht op leven als je het huis waar je woont niet bezit en de staat je zonder pardon kan buiten zetten.

  Je kunt geen voedsel tot je nemen als iemand je dat kan weigeren omdat het niet jou voedsel is. Je kan je niet kleden als je geen kleren bezit.

  Zonder een rechtmatige claim op de materie die we nodig hebben om te overleven zijn we afhankelijk van de goodwil van diegene die die dingen wel bezit die we nodig hebben. Iemand zonder bezit is een slaaf.

  Hoe meer het recht op privé-bezit wordt aangetast hoe meer we terecht komen in een slavenstaat.

  Nu wil ik graag *inhoudelijke* argumenten horen van jou tegen deze beredenering.

 20. [42] SP-stemmer,

  Inderdaad…je MOET gewoon belastingen betalen.Het is een verplichting…geen vrijwillige bijdrage maar een verplichting afgedwongen onder dreiging van geweld…kortom zoiets als getild worden bij een roofoverval of beschermingsgeld aan de maffia moeten dokken…dan MOET je ook je geld inleveren.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 21. [43] Paul van Z,

  Door even geen belasting te betalen zou SP-stemmer leren in welke mate
  belasting betalen "vreedzaam en zonder geweld" is.

  Je vergelijking met de winkelier klopt niet : de winkelier wordt bestolen door een dief : hij wordt beroofd.

  Iemand die geen belastingen betaald daareentegen, rooft niets…hij zorgt
  ervoor dat zijn rechtmatig eigendom niet gestolen wordt.
  Een belastingontduiker kun je vergelijken met een winkelier die z’n geld goed verstopt zodat wanneer de inbreker en dief komt die het niet vindt en niet kan stelen.

  Wat je verdere vraagstelling betreft, vermoed ik dat je minder bekommert bent om mijn wel en wee en het jou eigenlijk niet zo zeer kan schelen wie mijn operaties betaald of mijn kids hun onderwijs maar vooral dat je bang bent dat wanneer anderen geen belasting meer opbrengen jij straks daar nadeel van ondervindt.

  In het geval dat je je toch zorgen maakt over mij , stel ik voor dat ik in die gevallen gewoon bij jou en andere filantropen die uit altruïstische motieven belasting betalen, kom aankloppen : ik mag immers veronderstellen dat hetgeen je nu gedwongen wordt te betalen dan ook
  gewoon vrijwillig zult blijven storten in de schatkist waaruit ik dan bijv
  geholpen kan worden ??

  Indien je je zorgen maakt om je eigen hachje heb ik buiten de door Martin genoemde punten nog toch nog meer goed
  nieuws voor je : door flink te snoeien in de belastingen zal het inkomen fors stijgen en de prijs van produkten en diensten fors dalen (bereken bijv maar
  es uit hoeveel extra winkelkarretjes je op jaarbasis zou kunnen vullen indien je geen BTW zou moeten dokken op gekochte produkten)…zonder alle grondbelasting en onroerend goed belasting bijv zouden de huizen goedkoper worden waardoor veel mensen die nu aangewezen zijn op huren zich toch nog een huis kunnen kopen…zonder belasting op spaartegoeden kreeg je meer rente op je spaarboekje enz….zonder al die
  lasten op arbeid hadden tal van mensen die nu in de WW zitten te verkommeren
  een betaalde baan…

  Kortom ik denk dat het nettoresultaat
  wel es zou kunnen zijn dat het gros van de mensen die nu de broek slechts kunnen ophouden door overheidssteun , in een maatschappij met veel minder
  belastingen zelf hun broek zullen kunnen ophouden.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 22. Kom eens uit die slachtoffer rol een neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven!
  [32]

 23. belasting is alles behalve vreedzaam. als ik niet betaal komen mannen met pistolen mij halen en stoppen me in een hok. Er is geen verschil met struikroverij[37]

 24. [55] Beste Bart,

  Af en toe overdrijven is prima, maar niet te veel he.Jij ziet spoken!
  Er komen echt geen pistolen aan te pas.
  Kijk als ik een bank overval komt er ook politie, uiteraard dan wel met pistolen.
  Niet overdrijven Bart, klinkt niet geloofwaardig meer.

 25. Ik vind deze site wel grappig, volgens mij wilt iedereen de belasting afschaffen.
  Prima, maar dan gaan we 5000 jaar terug in de tijd.
  Van mij mag het best omlaag, maar 0% lijkt me niet echt logisch.

 26. Nu weet ik tenminste zeker dat SP Stemmer een troll is die niet ingaat op argumenten en alleen maar reageert om reacties lost te maken.

  Mijn advies; negeren dus!

 27. [58] Beste Henri,

  Ik ben echt hoor.Welke argumenten wil je dsan horen?

 28. Naar mijn mening zit de SP er terecht in een uitkering. Hij is niet
  slim,afgunstig en een materialist en zal als hij ooit de Postcodeloterij wint stemmen op de VVD. Maar hij kan geen loten betalen omdat hij voor E 40,- p/mnd moet bellen,zijn domme denkbeelden versprijden.Ik zag het enkele jaren gelden al niet meer zitten in Nederland en ben met medeneming van mijn (aanzienlijke)vermogen naar het buitenland vertrokken waar het klimaat in alle opzichten vriendelijker is.
  En ik vrees dat als echt die club gaat regeren die de SP er wenst er nog vele ondernemers mijn voorbeeld zullen volgen. Ik betaal nu geen 52 % IB belasting meer naast de andere belastingen,nog geen 1/3 deel geen BPM en geen vermogensbelasting,geen onroerendzaakbelasting,en straks voor mijn kinderen geen successierechten alles taxfree en alles legaal.
  aar het was niet eenvoudig om zover te komen SP er,werkweken van 100 uur waren geen uitzondering. Voel me ook niet schuldig met een mooie Mercedes hier en ook een in Holland,mijn vrouw heeft een kleine mercedes(zo een die Omvalt) Verder hoop ik dat U zich beperkt tot de side van de SP en niet hier de boel komt verzieken,ga solliciteren.

Comments are closed.