Deze verjaardag gaat uitgebreid gevierd worden met veel muziekuitvoeringen en andere manifestaties.
En in Salzburg wordt achter deze viering door de politici gepoogd de EU-Grondwet weer op te lappen.

Het is wel heel erg opvallend dat er in de pers en TV en bij de politici bijzonder weinig of niets gezegd wordt over de grootse conferentie die in Salzburg wordt gehouden om de EU-Grondwet weer leven in te blazen.

Die grondwet toch weer op het spoor te krijgen is een van de politieke doelstellingen die de huidige voorzitter van de EU, de Oostenrijkse Bondskanselier Schüssel wil bereiken. Hij heeft dan ook onder dekmantel van een Mozartviering de conferentie georganiseerd.

Zelfs in de NOS berichten werd er niet over gerept ondanks dat Jan Peter Balkenende in deze conferentie een grote rol speelt. Net als de vertegenwoordiger van Frankrijk, het andere NEEN-land, Dominique de Villepin.

Alleen bij EU-observer werd er over gerept. Daar werden nog enkele interessante citaten aangehaald:
– De bedoeling van de conferentie is om de basis te leggen voor een nieuwe overeenstemming voor de nu opgeborgen EU-Grondwet.
– De titels van de sessies hebben namen zoals: “De Europese Crisis, en droevig geluid” en “Het dirigeren van Europa”. Dit als een poging om de werkelijke bedoelingen van de politici een muzikaal tintje te geven.

Zie ook ons artikel van gisteren “The Danger of Europe”:
www.vrijspreker.nl/blog/?it…
waarin ook voor de ware bedoelingen van de politici werd gewaarschuwd.

Vooral in Nederland willen ze nog niet te veel de burgers wakker maken. Het gestoei over het uitsturen van soldaten naar Afghanistan komt daarbij goed van pas om de aandacht af te leiden.

2 REACTIES

 1. Cinque… dieci…. venti… trenta… trentasei…quarantatre

  (Hoe hoog wordt de Euro-BTW als het aan Mozart ligt?)

 2. [1] C-sleutel? … en hoe hoog wordt de EU-toeslag op ecotax, energieverbruik, bpm, benzine, alcohol, sigaretten, kerosine, kopieerapparatuur, spaargeld 1, bankhandelingen, onroerend goed, tickets, internet-transacties (aanvullend op wat er al is 2), grondbezit, import, export, winst3, et cetera ?

  Het koekoeksjong dat als EGKS op de wereld kwam "kan niet overleven als het uitsluitend van de contributies van de lidstaten moet leven."3 De EU heeft permanent geldhonger.

  Maar de tweede kamer heeft het, zoals Hub al stelt, uiteraaard liever over andere zaken, liefst ver over de horizon (+ dienstreisje? werkbezoekje?). Zeker handig als het EU- of eigen gesjoemel wat uit de wind gehouden moet worden.4

  1 http://www.freedomandprospe
  2 http://www.pcworld.com/news
  3 http://www.iht.com/articles
  4 http://www.telegraaf.nl/bin
  http://www.volkskrant.nl/de

Comments are closed.