EU-ministers van Buitenlandse zaken hebben in november 2005 besloten tot besprekingen met politieke candidaten van Hamas voor de komende Palestijnse parlementsverkiezingen, die door de EU zullen worden gemonitored, hoewel Hamas op de EU-lijst staat van terroristische organisaties, aldus het Israelisch dagblad Haaretz.

Volgens een intern document van het Israelisch ministerie van Buitenlandse Zaken zouden verschillende EU-landen officiele besprekingen beginnen met vertegenwoordigers van Hamas en de Libanese Hizbollah en afzien van harde maatregelen tegen hun deelname aan terrorisme.

Deze politiek zou tegen internationale wetgeving zijn. Maar Benita Ferrero-Waldner EU-commissaris voor Externe betrekkingen zei in november ’05, dat contacten met Hamas beperkt zijn tot electorale zaken.

Minister Bot van Buitenlandse Zaken vertelde aan journalisten dat tussen de lidstaten een bredere discussie over de strategie van de EU jegens Hamas aan de gang is, waarbij Nederland zich fel keert tegen directe gesprekken met de Palestijnse groep. Maar hij gaf aan, dat het Verenigd Koninkrijk op zijn eigen ervaringen met de terroristen van de IRA wees door dialoog en opname in het politieke proces.

Wat Hizbollah betreft claimt het Israelische ministerie, dat de groep van de lijst van terroristische organisaties is verwijderd, omdat sommige lidstaten onderscheid maken tussen zijn militaire en politieke vleugel. Een meerderheid van het EU-parlement stemde in maart j.l. voor de opname van Hizbollah op de lijst met de stemmen van Frankrijk en Gr.-Brittannie tegen.

Het Israelische ministerie van Buitenlandse Zaken wijst erop, dat actieve of passieve steun aan terreurorganisaties illegaal is krachtens resolutie 1373 van de UN Veiligheidsraad, die werd aangenomen na 9/11.

Het nieuwe conflict tussen de EU en Israel over Hamas en Hizbollah komt, nadat een vertrouwelijk rapport door EU topdiplomaten in november uitlekte over de Israelische expansie van Joodse nederzettingen in en rond Jeruzalem.

Commentaar:
De EU handelt niet alleen in strijd met Resolutie 1373 van de Veiligheidsraad, maar ook tegen de geest van de Amerikaanse “war on terror” van diezelfde strekking.
En zo koerst EUrabia onder leiding van de Grote Landen Frankrijk en Engeland langzaam maar zeker richting Nazi-staat.

Bron:
“Israeli report slams EU contacts with Hamas and Hizbollah” 12.12.2005 – 09:56 CET | By Mark Beunderman

Zie ook:
www.forum.vrijspraak…door Marc Bajema
“Lift secrecy”, door Mats Engstrom, redacteur van het Zweedse nieuwsblad “Aftonbladet” en voormalig adviseur van gedeputeerd staatssecretaris Anna Lindh.
“Hitler was a socialist”, door John J. Ray (M.A.; Ph.D.)

Eerdere verbandhoudende artikelen in de Vrijspreker
“Intifada”, aut. Albert Spits
“Fort Europa en het moderne immigratiebeleid”, aut. Harry Stulemeijer
“De Oemma zet voet in EUrabia”, aut. Harry Stulemeijer
“Loflied op de vreugde”, aut. Jodocus
“Multiculturele apologie en de stichting van EUrabia”, aut. Harry Stulemeijer
“Eurabia en de vijfde colonne”, aut. Harry Stulemeijer
“Daar gaan we weer…Europarlement steunt opslag telefoon- en internetverkeer”, aut. Jodocus
“Islamofilie”, aut. Harry Stulemeijer
“De schoonheid van terreur en terrorisme”, aut. Overnight
“Islamofilie (2)”, aut. Harry Stulemeijer

99 REACTIES

 1. [29] Ik wees slechts op het feit dat het conflict escaleert, evenwel zonder het goed te praten.

  Gezien het mij om individuen gaat, ben ik van mening dat het joden vrijstaat in dat land te wonen, net zoals palestijnen trouwens.

  Wie zomaar aanslagen pleegt, hoort daarvoor veroordeeld te worden.
  Maar dat geldt wat mij betreft net zo goed voor de palestijnse strijders als voor Israelische militairen die onschuldige slachtoffers maken.
  Dat is alles waar ik op wees.

  Mijns inziens is dat een perfect libertarisch standpunt dat uitgaat van het individu.
  Wat de media daarover schrijven, doet niet ter zake.
  Die redeneren doorgaans slechts collectivistisch: hetzij blindweg voor "de joden" en tegen "de palestijnen", hetzij omgekeerd.

 2. [18] Ik begrijp wat je bedoelt en daar ben ik ook erg bang voor. De macht van de VS is enorm en heeft een aantal fatale fouten gemaakt m.b.t. het islamisme (financiering Mujahedeen en UCK). Daar hebben ze nu van geleerd (getuige 9/11). Een Verenigde Staten van Europa juich ik zeker niet toe, want de mentaliteit van de Europese politici is zoals je zegt veel meer collectivistisch. Ik ben daarom voor een confederatie-systeem van vrije staten, zoals dat geldt voor de EVA, ASEAN, CER, NAFTA en Mercosur. Alleen op het gebied van de vrijhandel kunnen er afspraken komen en geschillen opgelost via een wederzijds acceptabele geschillencommissie, dus geen Europees gerechtshof. De politiek heeft zich daarom niet te bemoeien met andere landen, want ieder stippelt zijn eigen, bij voorkeur, klassiek-liberale beleid uit.

  Inderdaad was het jodendom en christendom vroeger ook behoorlijk gewelddadig, maar deze twee religies hebben een aantal geschriften in de ban gedaan over de afgelopen eeuwen, zie bijvoorbeeld het houden van slaven, onderdrukking van de vrouw, het verbranden van ketters, de heksenjacht etc. De Islam is wat dat betreft nog archaisch en achterlijk. Wil de Islam behoren tot een geaccepteerde geloofstroom dan moeten al deze gewelddadige zaken permanent worden afgezworen in het openbaar door de geestelijken en dat is nog niet gebeurd, dus is het zeer verstandig van klassiek-liberalen om de Islam buiten de deur te houden en het niet op te nemen in hun samenleving, aangezien het gevaar voor de burgerij te groot is. Dit geldt ook voor het nazisme bijvoorbeeld.

 3. [31]
  Ook als Israel zich netjes gedraagt, alle militairen keurig berecht, niet gewelddadig reageert, maar de terroristen netjes van hun bed licht en berecht, mogen zij als dank kennis maken met de de-escalerende terreur van Hamas.
  Want voor Hamas moet de ‘heilige islamitische grond’ ‘bevrijd’ worden van de zionisten.

 4. Overigens worden in Israel misdragingen altijd onderzocht, heeft het land al veel toegegeven, opereert het in een haast onmogelijke situatie bewonderenswaardig zorgvuldig, maar krijgt het land als dank uitsluitend meer terreur en meer leugens van Palestijnse kant over zich heen.

 5. [33] Precies Beek, Hamas is helemaal niet geinteresseerd in ‘dialogen’ met de joodse staat. Deze organisatie wil Israel en de joden vernietigen. Net zoals Hitler dat heeft aangegeven in zijn Mein Kampf, zo geeft Hamas aan in haar handvest dat de joodse staat met geweld moet worden vernietigd. Ik begrijp ook niet waarom mensen Hamas als een ‘democratische’ partij zien. Dat was de nazi-partij ook en nu na een gruwelijke oorlog met miljoenen doden maken we weer de zelfde fout. Erger nog Hamas is het lieverdje van collectivistische groeperingen in Nederland en de rest van het westen. Lees toch eens wat meer over deze organisaties jongens en meisjes van het collectivisme dan word je wellicht eindelijk wakker voor de levensbedreigende groeperingen die het voorzien hebben op de westerse levenswijze. Maar ja, niemand is zo blind als diegene die niet willen zien. Het doet me denken aan het ‘gebroken geweertje’ publiek van de jaren 30, die Hitler zijn ‘vijfde colonne’ noemde.

 6. [35] Een goede verklaring van de overeenkomsten tussen het nazisme en de islamitische ‘Endlösung’ kan men hier vinden:

  http://gatesofvienna.blogsp

  Beide ideologieën steunen op de apocolyps of het einde der dagen. Het nazisme was eveneens pseudo-religieus van aard en fungeerde als dekmantel voor de massavernietiging van hun (vermeende) vijanden. Daarom is het ook te verklaren, waarom zoveel nazisten de islam zo op handen droegen en nog steeds dragen.

  http://www.frontpagemag.com

  Men moet niet vergeten dat het westerse gedachtegoed, of wat daar nog van over is, stoelt op individuele ontplooiing, terwijl extreem-collectivistische ideologieën uitgaan van de volledige onderwerping van het individu aan het collectief. Ik hoop dat het voor de meesten van ons libertariërs nu duidelijk mogen zijn in wat voor een levensgevaar wij ons bevinden in Europa. Voor een verdere uitwijding van dat gevaar kunnen jullie onderstaande artikelen over de aankomende nucleaire jihad van Iran raadplegen, lees en huiver:

  http://www.spacewar.com/200
  http://www.guardian.co.uk/i
  http://www.freerepublic.com
  http://english.aljazeera.ne
  http://www.cnn.com/2005/WOR

 7. [22] Beste Kaye,

  Oorlog is in mijn ogen niet iets wat, zeer spijtig overigens, aan regels onderhevig is. Na ca. 30 jaar militaire conflicten te hebben bestudeerd is er eigenlijk maar een doel. De vijandelijkheden zo snel mogelijk te stoppen door het inzetten van zoveel mogelijk wapens tegen, helaas, alles en iedereen en hiermee de vijand zo snel mogelijk uit te schakelen. Kijk naar het oplopend betrekken van de burgers in de opeenvolgende oorlogen. Alle partijen maken zich schuldig aan misdragingen. Diegene die het hardst roepen dat ze dat niet doen moet je juist erg voor uitkijken. Het is een in en in gemene en Keiharde wereld.

  De conventie van Geneve is uiteraard zeer belangrijk maar wordt eigenlijk bijna altijd zwaar overtreden. Na de overwinning schrijft de overwinnaar de geschiedenis boekjes.

  In mijn ogen is het het faillissement van de mensheid.

  De slachtoffers in een oorlog zijn vaak de mensen die het verst weg zitten van Commandoposten en Beleidsmakers.

  Hannie Schaft was een burgervrouw die militaire doelen aanviel en niet als militair zelf herkenbaar was. Het lijkt er sterk op dat er toch overeenkomsten zijn met de huidige tijd. Er werden geen burgerdoelen aangevallen, of toch wel? Postkantoren, (bonnen)distributiecentra en o.a. treinen waren regelmatig doelwit.

  PS Overigens is Hannie Schaft voor mij een Heldin samen met alle anderen die hebben gestreden om ons de vrijheid te geven die wij tegenwoordig maar zo voor lief nemen….

 8. [37] Mee eens MBase, Hannie Schaft, Gerrit van der Veen c.s. hebben hun leven gelaten voor een vrijheidsideaal. Zij vochten ook niet voor de vrede, maar voor de vrijheid, dat is een verschil dat veel collectivisten niet willen onderkennen. Hun ‘vredesdemonstraties’ zeggen mij ook niets. De daden van Hannie Schaft en Gerrit van der Veen des te meer.

 9. [33] Vermoedelijk heb je gelijk (al weten we dat niet zeker omdat Israel zich helaas tot dusverre nog nooit zo utopisch keurig gedragen heeft), maar dan nog is niet elke palestijn een Hamasser.

  Het verwerpelijke terrorisme van Hamas moet met inderdaad harde hand bestreden worden. Tot zoverre zijn we het met mekaar eens.
  Maar dit is m.i. geen vrijbrief voor de typisch Israelische vorm van vergelding waar talloze onschuldige palestijnen het leven in verliezen en die de nabestaanden slechts tot nieuwe lichting terroristen maakt.
  De verdere escalatie zit dan al ingebakken.

  Misschien dat een analogie wat meer klaarheid schept.

  Stel jij bent geen racist en hebt niks tegen antillianen. (Je vindt hen misschien wel vreemd en lui enz. maar je zou nooit zomaar geweld tegen een onbekend antilliaans individu initieren).
  Jouw blanke buurman is evenwel minder tolerant en op een dag gaat hij naar de andere kant van de stad en knalt drie antillianen neer.
  In die gemeenschap komt men erachter wie dit gedaan had en twee dagen later komt een groep langs en vanop de stoep gooien ze tientallen molotovcoctails naar het flatgebouw waarin jullie wonen. Daarbij gaat het hele gebouw in vuur en vlam op. ’s Avonds kom je thuis van je werk en wat blijkt? Je flat weg, je thuiszittende vrouw en 2 kindertjes levend verbrand, je inwonende moeder ook etc.
  Zou het kunnen dat je nu zo’n hekel aan antillianen hebt -en geen reden meer om nog verder te leven nu je alles kwijt bent: je hele hebben en houden en iedereen die je lief was- dat je vervolgens naar hun stadsdeel trekt om aldaar zelfmoord te plegen (i.p.v. "thuis") en daarmee in 1 klap 10 van @#$%!!! antillianen lekker mee de dood in te jagen?
  Misschien zou jij de karaktersterkte hebben om dat niet te doen en niet zomaar willekeurige antillianen (waaronder ongetwijfeld een aantal onschuldige) de dood in te jagen.
  Nou, petje af, dat siert je dan.

  Mocht je echter denken dat je het toch zou doen, dan keur ik het uiteraard af, maar heb ik er wel begrip voor.

  Wat ikzelf zou doen, weet ik niet.
  Nu, in koelen bloede heb ik makkelijk praten en zeg ik dat ik het niet zou doen. Maar als zoiets verschrikkelijks mij als onschuldige zomaar zou overkomen, weet ik niet of ik dan het hoofd nog koel zou kunnen houden. Laten we hopen dat we er nooit achterkomen wat we dan zouden doen.

 10. [39]
  Het ging hier in deze draad over Hamas.
  Het verhaal verheldert niets.
  Ik zie terreurgroepen, met dezelfde beginselen, invliegen in Twin Towers, zichzelf opblazen in Madrid, Londen, en op Bali, en kinderen vermoorden in Beslan. Ik zie ze ook in Irak zichzelf opblazen in ijssalons gevuld met kinderen, in ziekenhuizen en op markten. In Syrie blazen ze zich op bij een bruiloft, enz.
  Kortom, ik zie een beweging die voor haar geloof bereid is iedereen, zonder vorm van proces, waar dan ook, op te blazen. Ook ver weg van die gemene Israeliers.
  En de psychologie van die gruwel wil ik helemaal niet ‘begrijpen’. Dat lost niks op. Want de een wordt in rijkdom en welvaart terrorist, en de ander wordt in wraak en armoede terrorist.
  Overigens is iets begrijpen nog iets anders dan begrip ervoor hebben.

 11. [36]
  Albert,
  Ik heb je weblinks bekeken. Dat Mahmoud Ahmadinejad Israel nucleair bedreigt is zonneklaar. Maar welk belang zou Iran kunnen hebben met de nucleaire chantage van het Europese continent ?
  Groet,
  Harry

 12. [18] "Waar ik van walg is dat overdreven consumentisme van de VS olieslurpen (50% van de aardolieconsumptie geloof ik?) Niet meedoen aan Kyoto enzovoort. En vooral niet sparen."

  Maar gelukkig probeert EUrabia die fout niet te maken!

  consumentisme > heffen van hoge belastingen & BTW. Immers, consumeren is zeer slecht voor de economie!!
  olieslurpen > torenhoge accijnzen heffen, is toch belachelijk dat die amerikanen goedkoop van A naar B mogen!!
  Kyoto > En natuurlijk gewoon meedoen aan meest zinvolle project allertijde Kyoto http://www.vrijspreker.nl/b
  "Toch prefereer dat VS een beetje normaal gaan doen,….. gewoon gaan produceren en exporteren." > subsidies, vergeet die subsidies niet!!

 13. [40]
  Trouwens, volgens diezelfde psychologie zouden de Israeliers zich massaal tot het terrorisme bekeerd moeten hebben. Maar zich opblazende Joden in bussen en treinen maken we niet mee. En we vinden dat normaal.
  Maar als de moslims zich overal opblazen, dan blijken we dat te kunnen ‘begrijpen’. Merkwaardig, heel merkwaardig.

 14. [40] "Het verhaal verheldert niets".
  Jammer.
  "En de psychologie van die gruwel wil ik helemaal niet ‘begrijpen’."
  Tja.

  Dan hebben verdere pogingen om het te verduidelijken geen zin, vrees ik.

  Rest me slechts op te merken dat helaas menig conflict voortvloeit uit de onwil de ander te begrijpen.
  Als -uiteraard langs beide kanten- er wel wat goede wil was, zou de wereld er een stuk beter uitzien.

  Maar goed, niemand kan je natuurlijk dwingen iets te willen, zal ik maar zeggen.

  En hier wilde ik het dan ook maar bij laten.

 15. [44]
  HAHA. En als iedereen lief was voor elkaar zou de wereld er ook een stuk beter uitzien. Ja,ja, hier worden de problemen opgelost.

 16. [44]
  Verder ben ik niet zo onwillig als het hier lijkt. Ik steun o.a. Open Doors, de vereniging die met bijbels en praktische hulp ook aan de Palestijnen hulp biedt. Terwijl oprichter Anne v.d. Bijl ook met Hamasleiders heeft gesproken en hen bijbels bracht.

 17. [24] [36]
  Harry,
  Haha, ik zal eens kijken of ik een printje kan maken.

  Albert,
  Zou kunnen die parallel tussen nazi’s en islamisme.
  Het heeft denk ik ook te maken dat, in een tijd met weinig immigratiestromen, helaas voor de joden, zij de eerste echte allochtonen waren. Wat ook zo is dat nazisme alleen kan optreden bij een zeer slechte economische situatie. Daarnaast heeft het kolonialisme er ook voor gezorgt dat de angst voor buitenlanders afnam.

  Vraag me af hoe de Israelische economie in elkaar zit zeer technologisch gok ik, denk dat het meerendeel van de Joden een goede opleiding (de VS) heeft etc. verlicht inderdaad. Maar dat neemt niet weg dat je ook een aantal erg extremistische joden en christenen hebt. Alleen is hun aantal stukke minder, voornamelijk door hoger welvaartsniveau..zal zo eens proberen te lezen wat er pseudo religieus aan het nazisme is.
  Vraag me trouwens af wat je bezielt om weer in Israel te gaan wonen als verlicht bent en nauwelijks meer wat van de tora gelooft! Na 2000 jaar weer je moederland terugveroveren…
  Kneep zit hem denk ik dat de arabische landen te gemakkelijk rijk zijn geworden, een economie die voor 100% rust op de olie-export, creert hierdoor, door de staat (sjeik)economisch onrendabele baantjes en dit creert nauw eenmaal domme mensen. Kortom de sjeik moet gewoon een universiteit van de oliedollars bouwen, worden de arabieren vanzelf verlicht! Of gebeurt dit al?

  O, ja we hadden het specifiek over de palestijnen. Tja als de Israeliers en/of Arabieren nu eens een palestijnse universiteit beginnen?

  Nou ja ik weet t niet echt een oplossing.

  Wat ik nog wel wil zeggen dat alles in het leven, de natuur en de economie geboren wordt, bloeid, sterft en herboren wordt.. Tja das mijn geloof!:-)

  Groeten,
  Achilles

 18. [23] "Tja Joden en Palestijnen, allebij orthodocse geloofsfantici, allebie licht ontvlambare lui"

  Het Collectiverende gehalte hier laait weer op!! Iedere jood en palestijn is dus orthodocse geloofsfanaat en ook licht ontvlambaar.

 19. [47]
  Toen Israel van 1967 tot 1995 het beheer over Gaza en de Westbank had, werden daar 7 Arabische universiteiten en hogescholen gesticht. Daarvoor waren er geen. Verder legden ze er electriciteit en waterleiding aan, en steeg de levensverwachting van de Arabieren. Ook opleidingsniveau en inkomen steeg t.o.v. de andere Arabieren in de omringende landen.

 20. [43] "Maar als de moslims zich overal opblazen, dan blijken we dat te kunnen ‘begrijpen’. Merkwaardig, heel merkwaardig."

  Hoewel ik je verontwaardiging volledig deel, verwar je hier toch ‘begrip’ en ‘begrijpen’. Ik zou ze best wel willen begrijpen, uiteraard in de hoop dat dan de oorzaak van dit waanzinnige gedrag weggenomen kan worden.
  Er zal toch wel een reden zijn; ik zou hem zoeken in het onderwijs aldaar. Ik ben bang dat je kinderen -tot hun 6de jaar- alles wijs kunt maken.

  ‘Begrip’ opbrengen voor dit gedrag is toch niet aan de orde- in deze draad dan? Er zal toch geen rationeel wezen zijn dat hiervoor sympathie kan opbrengen?
  Huub

 21. [48] [42]
  (Waar ik van walg is dat overdreven consumentisme van de VS olieslurpen (50% van de aardolieconsumptie geloof ik?) Niet meedoen aan Kyoto enzovoort. En vooral niet sparen.)

  ”Maar gelukkig probeert EUrabia die fout niet te maken!”

  Ik hoop het niet, ik blijf het raar vinden dat 1 land alleen olie handelingen controleert.

  consumentisme > heffen van hoge belastingen & BTW. Immers, consumeren is zeer slecht voor de economie!!
  –> Wel als dit met geleend geld gedaan wordt!
  olieslurpen > torenhoge accijnzen heffen, is toch belachelijk dat die amerikanen goedkoop van A naar B mogen!!
  –>Gedeeltelijk mee eens, wel is het zo dat in Europa er een grotere prikkel onstaat om minder afhankelijk te worden van de olie en dus instabiele regio’s in europa is naar mijn weten veel meer alternatieve energie!
  Kyoto > En natuurlijk gewoon meedoen aan meest zinvolle project allertijde Kyoto http://www.vrijspreker.nl/b
  –>Tja als heel de wereld meedoet, en de VS weer niet, worden we nooit minder afhankelijk van olie/ het midden oosten.
  "Toch prefereer dat VS een beetje normaal gaan doen,….. gewoon gaan produceren en exporteren." > subsidies, vergeet die subsidies niet!!
  –> Sorry maar die laatse snap ik niet,die moet je uitleggen.

  ("Tja Joden en Palestijnen, allebij orthodocse geloofsfantici, allebie licht ontvlambare lui")

  ”Het Collectiverende gehalte hier laait weer op!! Iedere jood en palestijn is dus orthodocse geloofsfanaat en ook licht ontvlambaar.”

  Ja achteraf gezien niet zo’n correcte uitspraak van me inderdaad, maar hoe verklaar jij dan dat men daar zo snel naar de wapens grijpt?

  Het grote welvaart verschil?
  Waarom is er dan niet zoveel geweld tussen de VS en Mexico?

  Nou ja het is natuurlijk ook wel erg vreemd om na 2000 jaar weer je land te gaan herveroveren, ongekende situatie uiteraard.

 22. [51] Correctie: En in Israel/Palestina is waarschijnlijk dichterbevolkt dan de VS/ Mexico. Hierdoor is er een grotere kans op irritaties.

 23. [50]
  Daar wees ik ook eerder op. Ik vrees echter wel dat het ‘begrijpen’ zeer gemakkelijk overglijdt in ‘begrip’; ik denk aan mevrouw Gretta: het begon met begrijpen en nu kan ze ook begrip opbrengen voor die acties.
  Indoctrinatie speelt zeker een rol, maar ook het feit dat veel Palestijnen zelf ook in gijzeling zijn van de terreurleiders.
  En verder zie ik een gewenning m.b.t. die ontploffingen. Men lijkt het al ‘gewoon’ te gaan vinden en kan het ‘best begrijpen’.
  Terwijl er in mijn ogen zero begrip voor zou moeten zijn.

 24. [53]
  Want als gestopt zou worden met de terreur, zouden alle poorten naar vreedzaam samenleven opengaan.

 25. [47] Een aantal dingen zie je zeer goed Achilles. Waaronder de verlichting. Er zijn geen christenen of joden meer (gelukkig) die anderen willen ombrengen vanwege een verschillende opvatting. Helaas is dat nog wel zo met de islamieten. We moeten ook een onderscheid maken tussen de islam en gematigde moslims. De meeste moslims willen net zoals jij en ik een normaal leven leiden en hebben begrip voor het ‘leven en laten leven’ filosofie van de beschaafde mensheid. Het probleem zit hem namelijk in de opvatting van een kleine minderheid (10%), die bereid is geweld te gebruiken om hun religieuze doelen te verwezenlijken. Deze gewelddadige extremisten verkrijgen hun ideeën niet zomaar, maar zijn gestoeld op de islamitische traditie zoals dat verwoord is in de twee heilige boeken: t.w. de Koran en de Hadith. De Koran beschrijft de geloofsopstelling en de Hadith beschrijft de handel en wandel van Mohammed. In beide boeken is het geweld tegen andersdenkenden prominent aanwezig en dit wordt dus aangehaald door de extremisten. Vele debatten tussen gematigden en extremisten worden op deze manier in de kiem gesmoord. Bovendien wordt er continu door radicale geestelijken opgeroepen tot geweld tegen niet-islamieten zowel in binnen- als buitenland. Verder wordt de jihad gefinancierd en gesponsord door landen als Saoedi-Arabie en Iran, die de oorspronkelijke interpretatie geven van de Koran en Hadith en letterlijk ook uitvoeren via de shari’a-wetgeving. De steun die Iran bijvoorbeeld aan Hezbollah en Hamas geeft is in de regio van $10 miljoen per jaar. Ook worden extremistische groeperingen gesteund die zich in Europa bevinden. Saoedi-Arabie spendeert jaarlijks miljarden aan het bouwen van moskeeen, madrassa’s (streng-islamitische scholen) en de opleiding van radicale imams. Dit land hangt de Wahabi-stroming aan, die vasthoudt aan de oorspronkelijke islam, zoals die door Mohammed en de vier kaliefen werd uitgevoerd. Tot zover even de achtergrond van wat ons in het westen nog te wachten staat.

 26. [55]
  Precies, dat is wat er aan de hand is.
  Hamas zegt: Allah is het doel, de Profeet is de methode en de Qur’an is de grondwet. En d.m.v. terreur willen zij dit verspreiden en opleggen aan de infidels.

 27. [53] [55] Nul komma nul begrip natuurlijk.
  Vraag is wat gedaan kan worden om die 10% naar 9, 8 etc procent te krijgen.
  Hoe ga je die indoctrinatie in het lagere school onderwijs tegenwerken?
  Hoe breng je ‘verlichting’ op gang?
  Als ik nou ‘verlichting’ even niet definieeer als opkomst van wetenschap, maar meer als opkomst van individueel denken, onafhankelijk van autoriteit, zou het dan kunnen dat de vrouw in die islamitische landen op gaat staan? Zij hebben nog de meeste last van die autoriteit. Uitholling van binnenuit.
  Misschien zie je de eerste bemoedigende tekenen al in Iran.
  (in mijn jonge jaren kon ik me oneindig vrolijk maken over vrouwenemancipatie en nu zit ik erop te wachten; het kan verkeren)

  Huub

 28. [57]
  Mijn bijdrage is het steunen van bijbelverspreiding en evangelisatie aldaar. Daar zie ik een mogelijkheid om op individueel niveau uit die klem te ontsnappen. Ik denk ook dat velen in hun hart niets moeten hebben van die terreur, maar dit, wegens levensgevaar of andere afstraffing, niet kunnen uiten. De vrucht zou wel eens rijper kunnen zijn dan we vermoeden.
  En daar zie ik een lichtpuntje.

 29. [55] "Er zijn geen christenen of joden meer (gelukkig) die anderen willen ombrengen vanwege een verschillende opvatting."

  Ook niet in Belfast?

  En onder de joden lopen er evenmin fanatici rond zeker?

  Begrijp me niet verkeerd. Ik ben niet pro palestijns. En het verheugde me te zien dat je beseft dat de meeste moslims best OK zijn en het kwaad veroorzaakt wordt door 10% fanatici.
  Maar om nou te doen alsof in het andere kamp iedereen verlicht is en er geen lui meer zijn die anderen wegens religieuze opvattingen te vermoorden, lijkt me op zijn zachtst gezegd naief.

  Begrijp me ook hier niet verkeerd: ik heb evenmin wat tegen joden of christenen (of boedhisten of hindu’s of wat dan ook) in het algemeen. Ook hier gaat het slechts om een minderheid die kwaadaardig is.
  Maar om nou te doen alsof die helemaal niet bestaat en alleen het moslim kamp een kwaadaardige minderheid kent, is toch echt wel een aanfluiting.

  De joden zijn inderdaad slimmer en (mede dankzij hulp van buitenaf) beter georganiseerd etc., maar het feit dat een stuk uitschot een pak draagt en parlementarier of hoge officier is, i.p.v. stenenwerpend straatschoffie (of zich zelf opblazend terrorist) maakt een fanatieke jood, geen haar beter dan een fanatieke moslim.

 30. [38] Mee eens.

  Weinig aan toe te voegen, Mbase. Het bewust aanvallen van weerlozen is militair gezien alleen maar heel slim. Je moet alleen vechten wanneer je zo zeker mogelijk weet dat je zult winnen.

  Dat je een enorme hufter bent wanneer je zoiets doet is tactisch gezien van minder belang.

Comments are closed.