Gemeentelijke verkiezingen zijn immers al buitgemaakt door de landelijke politici.

De landelijke politici wilden zo graag de gemeenteraadsverkiezingen gebruiken als hun opstapje voor de verkiezingen van 2007.
Ze gingen op reces, en trokken het land in. Je kon geen TV toestel aanzetten of je kreeg wel een Balkenende, Van Aartsen, Verhagen en consorten op de buis.
De invloed van de landelijke politiek kwam dan ook als een boemerang terug bij de regeringspartijen. Allemaal kregen ze een koekje van eigen deeg en leden ze in totaal verliezen.

Er is daardoor praktisch geen verschil meer tussen gemeentelijke en landelijke verkiezingen. Dus kan heel gemakkelijk een van de twee verdwijnen.
Ik stel voor om dan maar de landelijke verkiezingen te laten vervallen.
Op de eerste plaats omdat bij gemeentelijke toch nog een iets korter contact naar de burgers bestaat.
Maar vooral ook omdat de landelijke politiek steeds onbelangrijker wordt doordat toch steeds meer beslissingen en wetten uit Brussel van de EUSSR komen.

We zien trouwens nu al, enkele uren na deze gemeentelijke verkiezingen, de grote invloed op het Haagse gebeuren.
De regeringspartijen verliezen hun meerderheidspositie, en komen in een soort “lame duck” positie. Jan Peter en zijn makkers proberen nu nog met het verhaal dat er nu geoogst gaat worden, hun hachje te redden. Dat zou kunnen betekenen dat ze grote Sinterklaasachtige plannetjes achter de hand hebben. We zullen zien. Kiezers zijn gevoelig voor beloftes.
De fractieleider van de VVD, Jozias van Aartsen treedt af wegens falen van zijn beleid om in de gemeentes stemmen te lokken.
Hans Wiegel, ziet door deze gemeenteverkiezingen zijn droom om nog eens een keer premier van Nederland te worden vervagen en trekt zich terug van het zinkende schip.
Wat kun je trouwens verwachten van een niet-principiële vrijheidspartij die langzamerhand even socialistisch is als de socialisten.
Lousewies van der Laan begint in te zien dat het met haar partij ook maar “pet” is.

Dus, waarom die “landelijke” verkiezingen niet afschaffen?
Spaart nog geld ook!

21 REACTIES

 1. [1]
  Hubs droom is vast en zeker de opsplitsing van Nederland in 400 onafhankelijke Soevereine Steden o.l.v. het Republikeins Genootschap. 😆
  Groet, Harry

 2. [2] Indien die 400 ministaatjes een vrijhandelszone zouden vormen met vrij verkeer van goederen en diensten (echt vrij verkeer welteverstaan en niet EU-gereguleerd verkeer) , zou dat wel eens een prima alternatief kunnen zijn.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 3. ‘Landelijke verkiezingen te laten vervallen’? Ja, waarom niet, het land zelf is inmiddels ook al vervallen! Waarom verkopen we die zooi niet aan de Russen of Americanen? Of de Chinezen? Bijvoorbeeld voor 16 miljoen x 500.000 euro? Eventueel te betalen in termijnen? Met een individuele formule t.a.v. het "productief-nederlanderschap-in jaren". En dan snel pleite wezen hier!

 4. [4]
  Cincinnatus,
  Precies. Alleen zullen de centralistische extreem-collectivisten eerst het veld moeten ruimen.
  Groet, Harry

 5. [2] Dat zou al iets dichter bij het einddoel, het opdelen van de staat in 16 miljoen individuele beslissingsentiteiten, zijn.

 6. [1] [3] Krijn, Egor, het antwoord is al geleverd door Harry en Bud:

  [2] opsplitsing van Nederland in 400 onafhankelijke Soevereine Steden
  [7] het einddoel, het opdelen van de staat in 16 miljoen individuele beslissingsentiteiten.

  Ik had het niet beter kunnen zeggen.

 7. [8] En deze soevereine steden en regio’s laten vertegenwoordigen bij de Staten Generaal, de nationale overheid houdt zich dan alleen maar bezig met politie, justitie en defensie.

 8. [9]
  Inderdaad. Een zelfde soort constructie als onze goede oude *Republiek* der Verenigde Nederlanden.

  Is ook goed voor de vrijheid. Kleinere eenheden als steden en regio’s moeten met elkaar concurreren om productieve mensen binnen te houden. dat noodzaakt tot het verlenen van vrijheden en een zeer efficiente huishouding om de belastingen zo laag mogelijk te houden.

 9. De blauwdruk van het DOEL ligt al bijna klaar.
  Nu nog de WEG er naar toe!

  Bij voorbeeld beginnen met complete taken, (ministeries?) weg te halen uit Den Haag?
  Te beginnen met het ministerie van CULTUUR etc.? Dat is m.i. iets wat de burger geen pijn doet en alleen maar geld spaart.
  Gemeentes kunnen dan musea etc overnemen, of al dat spul wordt geprivatiseerd.

  Meer voorstellen?

 10. PS realiseert iemand zich dat deze verkiezingsuitslag met ruk naar links de eerste is waarin de moslimstem de richting bepaalt?

 11. [13] Interessante gedachte. Ik had er eigenlijk nog niet bij stil gestaan maar het, op het oog, cliché linkse kabinet/dictatoriaat waar wij op afstevenen is toch niet zo’n cliché.
  Hier zal waarschijnlijk ook de Islam een belangrijke rol in het linkse bolwerk spelen en dat is, voor zo ver ik weet, toch wel een unicum. Het regeringsakkoord zal wel een soort mix van de "koran" en "das kapital" worden. Mja, zoals soort soort zoekt, zoekt kwaad kwaad.

  Eigenlijk wel een grappige gedachte dat de a-theïstische socialisten hun nieuwste steun in de Moslims vinden.
  Bewijst maar weer eens de opportunistsche aard van socialisten.

 12. [5] Bertus,

  Nederland verkopen aan de Chinezen ?

  Te laat…er is al een optie genomen op de aankoop van Nederland door de EUROSOVJET (EUSSR).Normaal zou de verkoopsakte 1 juni vorig jaar zijn getekend maar enige minderheidsaandeelhouders van de BV Nederland houden de deal nog ff op.
  Er wordt volop aangewerkt om dat obstakel in de nabije toekomst te overwinnen.

  O ja…Balkenende en co ontvangen hun commissie niet in fiat-euro’s maar in waardevaste zilverlingen (zoals Judas destijds)….

  Groetz,

  Cincinnatus.

 13. [14]
  De landelijke verkiezingen laten minder allochtonen toe om te stemmen.
  Alleen Nederlanders ouder dan 18 jaar mogen voor de tweede kamer stemmen.
  Mensen met een verblijfsrecht mogen dus niet stemmen. Dat scheelt toch weer.

  Waarom denk je dat de linkse politieke vleugel, voorstanders zijn dat alle ingezetenen van Nederland voor de tweede kamer verkiezing mogen stemmen!
  Ik schat in dat dat een paar honderdduizend stemmen scheelt. (die natuurlijk allemaal voor links zijn)
  Dus de huidige winst voor links is relatief, niet absoluut.

 14. Of echt libertarisch, de gehele politiek afschaffen. Politiek is immers gewoon machtsmisbruik en onderdrukking. Ik voorzie dat in de meeste gemeenten ondanks deze uitslag geen draad verandert. Als er geen draad verandert is dat het bewijs dat een gemeentebestuur compleet overbodig is.

 15. Mooie uitspraak van de kleurrijke Belg Eyskens:
  ‘De beloften van voor de verkiezingen, worden de belastingen van na de verkiezingen.’

 16. [5] Eind jaren ’70, begin ’80 was er een Partij tot Liquidatie van Nederland (PLN). De bedoeling was om de hele toestand aan rijke Arabieren te verkopen en de opbrengst over de inwoners te verdelen. Maar zoals Cincinnatus schrijft: het is nu te laat. Het is al voor nop van de hand gedaan.

 17. [20]
  Vincent,
  Domme vraag van mij natuurlijk, maar hoef JIJ dan niet bij te passen ? 🙂 Vertel eens, hoe doe je dat ?
  Groet, Harry

Comments are closed.