Gisteren maakte de Nederlandse staatsomroep bekend, dat in Merkel-Duitsland ter gelegenheid van de voetbalkampioenschappen extra prostituees zullen worden ingehuurd.
Particuliere organisaties, politie en justitie maken zich daar grote zorgen over.

Van de daarmee gepaard gaande toename van de gedwongen prostitutie zal wel een “aanzuigende werking” uitgaan, zo vrezen zij kennelijk.
(Ik zou eerder denken, dat er zo’n werking van het WK uitgaat, maar goed.)

Het was interessant genoeg voor Andries Knevel om er gisteren een presentatie aan te weiden.
Dat vonden wij ook.

Maar daar mocht o.a. ook Jan Marijnissen weer eens zijn zegje komen doen. En wat zei hij ?
Hij vond het een schande, want de hoerenlopers onder de (voetbal)minnaars blijken geen respect te hebben voor het “algemeen belang”, zoals hij het noemde.

Hoezo “algemeen belang” ? Welk algemeen belang zouden die voetbalminnende hoerenlopers volgens Jan eigenlijk moeten respecteren ?
Is de strijd tegen gedwongen prostitutie een “algemeen belang” eerder dan een individueel belang ?
Maar dan zou je haast verwachten, dat hij eerder blij zou zijn dan boos, wanneer zijn “algemeen belang” door meer gedwongen prostitutie juist groter wordt dan kleiner. Maar ja, zeker verkeerd gedacht.

Wij zijn ook niet blij met gedwongen prostitutie. Maar om precies de tegenovergestelde reden dan die, welke Jan voorgeeft, en dus zeker niet, omdat het zogenaamde “algemeen belang” dat zou eisen. Want wat houdt dat zogenaamde “algemeen belang” dan in ? Mag ik bijvoorbeeld niet wippen, omdat dat toevallig -indirect nog wel- tegen Jan’s zogenaamde “algemeen belang” indruist ? Dat is baarlijke politieke nonsens, waar een mens met gezond verstand zich niet door zal laten misleiden.

Wij verwerpen gedwongen prostitutie, eenvoudig omdat het indruist tegen het principe van de vrije keus van het individu, in dit geval van de vrouw, om met zijn of haar leven te doen, wat hij/zij wil. En dat heeft niets met Jan’s “algemeen belang” te maken. En dat is een gegeven, waar zelfs Jan niets aan kan veranderen.

Zie:
www.nos.nl/nosstudiosport/
www.peperonline.nl/nieuws/
b9-regeling

Naschrift
AFSCHEID
Tot mijn grote spijt zal ik door persoonlijke omstandigheden mijn redactionele bijdragen aan de Vrijspreker -althans voorlopig- per 1 juni 2006 moeten beeindigen. Met veel plezier heb ik enkele jaren aan het succes en de uitbreiding van de Vrijspreker mogen meewerken.
In de eerste plaats ben ik dan ook mijn gastheer van deze site Hub Jongen dankbaar voor de gelegenheid die hij mij geboden heeft aan de bewaring en verbreiding van het kostbare libertarische / klassiek-liberale gedachtegoed een bijdrage te leveren en voor het vertrouwen, dat hij mij heeft geschonken. Niet alleen heb ik aan hem bijzonder goede contacten te danken, maar heb er ook heel veel van opgestoken. Onze ontmoetingen waren wat mij betreft steeds buitengewoon plezierig. Hub, veel succes met de Vrijspreker en de verdere uitbouw van het gedachtegoed.
Ik ben ook dank verschuldigd aan mijn collega Vrijspreker-schrijvers, die elk op hun manier dit gedachtegoed meedragen, en voor de wijze waarop wij elkaar bij de ontwikkeling en uitwerking ervan hebben gesteund en gestimuleerd. Ik hoop in een later stadium nog eens in de gelegenheid te zijn nieuwe artikelen op de Vrijspreker te kunnen publiceren.
Verder dank ik alle lezers van de Vrijspreker, speciaal diegenen, die een positieve bijdrage aan de discussies hebben geleverd. Ook die hebben mij geïnspireerd. Ik hoop, dat het omgekeerde ook het geval is. Het zijn allemaal kleine stapjes in de richting van een samenleving, waarin de individuele vrijheid veel beter gewaarborgd en de wereldvrede veel beter gegarandeerd wordt dan door de (sociaal)democratische rechtsstaat.
Het ga U allen goed, leve het libertarisch/ klassiek-liberale gedachtegoed !

Harry Stulemeijer

17 REACTIES

 1. Het enige "algemeen belang", dat ik zie, is dat mensen daadwerkelijk zouden gaan inzien, dat handelen in hun eigen individuele belang oneindig veel beter is dan handelen in het belang van politici.

 2. Het ‘algemeen belang’ is in mijn ogen niets anders dan opportunisme en waan van de dag. Zie ook mijn eerste stukje op de Vrijspreker: http://www.vrijspreker.nl/b

  Harry, ik wens je veel sterkte met de persoonlijke omstandigheden. Ik vond je artikelen altijd erg leerzaam en gedegen onderbouwd – ik doe zo veel moeite niet voor mijn stukjes…

 3. Harry, ook ik wil je veel sterkte wensen met de persoonlijke omstandigheden. Je was eigenlijk wel een beetje mijn favoriete schrijver en zie jou (voorlopig?) vertrek dan ook echt als een gemis voor de Vrijspreker. Ik hoop dus maar dat ook hier het water uiteindelijk zal stromen waar het niet gaan kan… Hoe dan ook: bedankt en veel succes met de persoonlijke omstandigheden gewenst!

 4. Ik heb het interview ook gezien, en ben, afgezien van die Marijnissen waar ik verder geen woorden meer aan vuilmaak (dat is in het artikel al meer dan afdoende gebeurd), meer dan ooit overtuigd dat ik het moreel onaanvaardbaar vind dat mijn belastinggeld wordt ingezet voor intolerante propaganda door religieuze psychoten (en ook niet voor het "alledaagse" collectivisme van de staatszenders uiteraard).

  Ik vind het jammer dat Harry Stulemeijer vertrekt. En ik vond het nou net zo’n verbetering dat je die merkwaardige foto van Von Mises met ietwat verdraaide nek inruilde voor je eigen hoofd. 😉
  Ik ken jouw persoonlijke omstandigheden niet, maar wens je desondanks veel succes en hoop dat je z.s.m. weer terugkeert.

 5. [2] Maverick,
  [4] Sander,
  [5] Owl,
  Hartelijk dank voor jullie belangstelling en wensen. Ik zal jullie niet vergeten en laten we vooral de Vrijspreker blijven bezoeken. Ik hoop in de gelegenheid te zijn af en toe nog een commentaartje af te leveren.
  Groet,
  Harry

 6. Hoe komt men er eigenlijk bij dat "de gedwongen prostitutie zal toenemen"? Uit welk onderzoek blijkt dat bijvoorbeeld? Verder vind ik de prostitutie het voorbeeld waar de overheid zich veel en veel teveel bemoeit met economische handelingen. De hoer is immers gewoon een zelfstandig ondernemer, maar als zelfstandig ondernemer krijgt ze te maken met een belachelijke lading regeltjes en wetjes onder welke condities zij haar handel mag drijven. Het waarom mag duidelijk zijn, zelfs het intiemste van de hoerenloper wordt gecontroleerd, de overheid wil nou eenmaal precies weten wat zich in de peeskamertjes afspeelt, en vooral tegen welk tarief. Het liefst zouden ze nog opleggen wat die tarieven zouden moeten zijn, en wat de hoer mag doen. Ik hoop dat Jan Marijnissen zelf ooit eens bij de hoeren wordt betrapt, en dat het dan nog eens een illegale prostituee is ook.

 7. Harry,

  Ik ga jou missen en wens je alles wat goed is voor jou en jouw dierbaren.

  ( 8) 🙂 😆 etc. , hoe zou ik dat ooit kunnen vergeten!)

  Groet,

  Jetze

 8. Harry,

  Dire adieu est toujours mourir un peu en dat in jouw geval zeker.

  mvg,

  Mark (aka Cincinnatus)

 9. [8] En hopelijk dat hij er dan een enge ziekte aan overhoudt.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 10. [9] jetze,
  Dank voor je wensen. Het ga jou ook goed. 8)
  [10] Mark.
  Vrees niet, vóór Pinksteren zullen de vurige tongen van de Vrijspreker het internet nog driemaal doen knetteren.
  Groet, Harry

 11. Harry,

  Ook van mij het beste gewenst!

  Nu moet ik alleen de waarheid zien te achterhalen 🙁 😀

  Alhoewel vandaag in Metro! Een zeer goeie column van niemand minder dan Pam Hemelrijk! Goed bezig!

  Artikel van Pamela Hemelrijk in de metro vandaag:

  http://www.clubmetro.nl/ind

  Je moet je registreren om het te kunnen lezen dus bij deze de tekst:

  Quote:
  "Een gigantische cover-up operatie"

  Je houdt het niet voor mogelijk, maar er blijken nog altijd zonderlingen rond te lopen die er heilig van overtuigd zijn dat Oswald in zijn eentje Kennedy heeft vermoord. Je hebt ook mafkezen die geloven dat Lou de Palingboer god was, maar die kunnen tenminste nog aanvoeren dat het tegendeel nooit is bewezen.

  Terwijl de bewijzen dat het Warren Report een big load of crap is nu al 40 jaar voor het oprapen liggen. Zelfs wat je met je eigen ogen op de Zapruderfilm kunt zien, namelijk dat het fatale schot pal van voren kwam (Kennedy wordt godbeter’t zowat achterwaarts de auto uitgeblazen, en zijn hersenen spetteren over de kofferbak), moet je dan verdringen. Je moet geloven dat Oswald op twee plaatsen tegelijk kon zijn.

  Maarten van Rossem en Francisco van Jole zijn twee van die zonderlingen, zo blijkt. Ik stond paf: komt de Nederlandse tv, na 40 jaar winterslaap, eindelijk met een documentaire die gehakt maakt van het Warren Report; verschijnen die nitwits op de buis om Peter R. de Vries met hoon te overladen, en hem te verwijten dat hij geen krtitisch vermogen bezit! Omdat hij niet in de Magic Bullet gelooft!

  Hé Peter! Ouwe reus! Wordt het niet eens tijd om ook een documentaire te maken over de aanslag op het WTC?
  Stof genoeg, want ook ditmaal laten de media het weer totaal afweten. Ze nemen niet eens de moeite om te melden dat 5 van de 19 kapers nog springlevend zijn. De BBC heeft er eentje geïnterviewd. Hij werkt als piloot bij een Saoedische luchtvaartmaatschappij, en was nogal verrast om uit de krant te vernemen dat hij een dooie zelfmoordterrorist was.

  Maar hij prijkt nog steeds op de daderlijst die vier dagen na 11 september is gepubliceerd. Die vier anderen trouwens ook. (“Maar we zijn helemaal niet met een Boeing de Twin Towers binnengevlogen!” Van Jole: “O nee? Bewijs dat maar eens!” “Maar we leven nog!” Van Jole: “Pff! Iedereen kan wel beweren dat hij niet dood is. Hou toch op met die Indianenverhalen!”)

  Waarom zwijgen de media als het graf over building 7 van het WTC? Dat gebouw is om half zes ’s middags spontaan ingestort. Als een kaartenhuis. Hoe heeft Bin Laden dat voor elkaar gekregen? De 9/11 onderzoekscommissie bleef het antwoord schuldig. Maar die had dan ook van Bush de opdracht “to limit the investigation”. Veertig miljoen dollar heeft het gekost om uit te zoeken of Clinton Monica Lewinsky een beurt had gegeven, maar voor het onderzoek naar het belangrijkste historische feit sinds Pearl Harbor had Bush niet meer dan 4 miljoen over.

  Hoe is het die kapers trouwens gelukt het WTC te vinden, zonder hulp van de luchtverkeersleiding? Met een toeristenkaart en een jongenskompas? En hoe kon flight 77, gekaapt en wel, bijna een uur ongehinderd rondcrossen in het bestbewaakte luchtruim ter wereld? Die zaak stinkt aan alle kanten! Er is een cover-up aan de gang van Olympische proporties. Hoe lang blijven die slaapkoppen van de media nog wachten voor ze dat signaleren? Weer 40 jaar? Ik vrees het ergste.

  Groet,

  Achilles

 12. [13]
  Achilles,
  Dank je. Geen zorgen, je blijft niet alleen, zoals je al gezien hebt ! Je hebt zelf ook al zo je best gedaan, dat concrete resultaten niet kunnen uitblijven ! Wedden ?
  En Peter R. de Vries gaat die WTC-zaak oplossen, let maar op. Tenzij hij deel gaat uitmaken van de intriges. Dan maken ze hem vast ook koud. Hopelijk niet natuurlijk, maar hij loopt alle kans.

  Veel succes en tot een volgende x.
  Groet, Harry

 13. Harry S.,

  Ik hoop toch niet dat je je foto weer terugveranderd hebt in die merkwaardige foto van Von Mises wegens mijn opmerking?
  Ik vond je eigen hoofd sympathieker.

 14. [15]
  Maak je geen zorgen, Owl. Je hoeft het er trouwens nog maar ff mee te doen.

 15. De gadachte die hierachter schuil gaat is dat prostitutie moet worden uitgebannen. Welk een ambitieze doch naive onzin.

Comments are closed.