De eerste zin van het artikeltje maakte mij meteen argwanend: “Een werkgroep van het Europees Parlement buigt zich momenteel ….”. En terecht bleek vervolgens, want zij buigen zich “…. over een eventuele belasting op e-mailberichten en sms’jes.”

( ……………………… )

Het duurde wel even voordat het echt tot me doordrong.

Deze geniale gedachte is afkomstig van de Franse EU-parlementariër Alain Lamassoure.

“Hij stelt dat het belasten van sms- en e-mailberichten een nieuwe inkomstenbron voor de Europese Unie zou kunnen zijn. Op een verzonden e-mail zou 0,00001 cent belasting worden geheven. Voor het versturen van een sms’je ligt het bedrag beduidend hoger, dat zou 1,5 cent moeten worden. Volgens Lamassoure is dat een laag tarief, maar kan het voor de Europese Unie veel opleveren, omdat dagelijks miljarden berichten verzonden worden. Daarnaast meent hij dat een dergelijke belasting gemakkelijk te innen is.

Volgens Lamassoure wordt het door de globalisering voor overheden steeds moeilijker om genoeg belastinggeld op te halen. Om die reden zoekt het Europees Parlement naar nieuwe inkomstenbronnen. Bijvoorbeeld door toeslagen te heffen op het kopen van online vliegtickets of door oliebedrijven een toeslag te laten betalen.

Het is nog onduidelijk hoeveel kans het voorstel van Lamassoure maakt.”

Het Europees Parlement zoekt naar nieuwe inkomstenbronnen! Ze ZEGGEN het gewoon hardop! En nog slaapt iedereen rustig verder! Ter geruststelling een laatste zin waaruit zou kunnen blijken dat het misschien wel niet doorgaat.

Who cares?!!
De beer is los. Of het nu dit idiote voorstel wordt, of een ander, het doel is domweg: geld verplaatsen van de procuctieven naar de improductieven. Het Europees Parlement (improductieven) wil gewoon meer van UW Geld (productieven). Dat is de kern; daar gaat het om.

Vroeger werden dit soort voorstellen van een rechtvaardiging voorzien, zoals “het bevorderen van …” of “het verminderen van …” of “het stimuleren van initiatieven …”. Dan ging de belasting ook omhoog, maar dan leek het in elk geval nog een of ander ‘nobel’ doel te dienen. Vandaag niet meer. Het parlement wil gewoon meer geld. Punt.

En ik leerde op school dat in een (sociaal-)democratie parlementariërs “het volk” vertegenwoordigen. Dat deze lieden er “voor mij” zitten. Nou, zoals dat heet: Niets is minder waar!!

We worden niet alleen geregeerd door volslagen idioten (© Wladi), maar ook nog eens vertegenwoordigd door volslagen idioten!

21 REACTIES

 1. >maar kan het voor de Europese Unie veel opleveren

  Hoe duidelijker kan je zijn over het doel? (Zelfs over het gehele doel van het EU circus)

 2. [2] ze zullen de providers wel aanslaan zie http://www.vrijspreker.nl/b… die dat weer door gaan berekenen aan de consument. Overigens is dit weer vrij gemakkelijk te omzeilen door vanaf bijvoorbeeld Amerikaanse websites te mailen naar postbussen op Amerikaanse websites zodat het verkeer geheel buiten de EU om plaatsvindt maar dan zullen we allemaal wel met een vast bedrag worden belast. En vervolgens stemmen we allemaal weer braaf op PvdA, CDA, VVD en de rest.

 3. [3] Ik vermoed dat die mongeaulen in Brussel uiteindelijk zullen komen met een internetheffing van een paar cent per megabyte dataverkeer. Dat wordt hier veroorzaakt, dus kan het belast worden. Wat mij betreft: pek en veren voor dat zooitje hele en halve idioten. De plus is dat de haat en wantrouwen jegens Brussel en de EU stevig zullen toenemen door zulke belastingen. of het volk in opstand komt betwijfel ik, doen ze soms al stiekum fluoride in het drinkwater?

 4. Normaal ben ik niet heel erg geweldadig, maar een leuke revolutie zo als de franse van weleer lijkt mij een leuke en passende oplosing.

  Ik gebruik nog steeds geen mobieltje (vind die dingen hinderlijk) in mijn prive leven, het gaat mij dus in deze niet dirict aan. Maar bij dit soort van iniciatiefen groeit bij mij het verlangen om een libertaristiche protest partij op te richten. Het is gewoon te absurd voor woorden.
  Straks moeten topspoters nog zuurstof tax gaan betaalen omdat zij meer zuurstof gebruiken dan strikt noodzakeleijk.
  In veel gevallen kan ik vanuit de redenatie van de heerssende polietiek nog wel het een en ander plaatsen. Dit is een kwestie van inlevings vermogen maar dit gaat mijn inbeeldings vermogen echt te buiten.
  We zouden potverdrie als burgers een absurdietijten straf moeten opleggen aan dit soort van misplaatste iedeen. Voor wie die deze fransman nou eigelijk aan het werk. Om dit effe duidelijk te maaken moet die gast een maandje als plandsoen onderhouder gaan werken.
  Ik ben erg van mening dat om de maatschapij beter te laten functioneren een paar ambtenaren nodig zijn, dit zie je ook in groote bedrijven. Daar heet dit facilitaire dienst verlening. Maar deze gast is doorgedraait in de burocratische molen. Hij is volkomen de weg kwijt.

  Nou ik ben me lekker aan het opwinden.
  mvg Hyrominus

 5. [3] Normaal ben ik niet heel erg geweldadig, maar een leuke revolutie zo als de franse van weleer lijkt mij een leuke en passende oplosing.

  Ik gebruik nog steeds geen mobieltje (vind die dingen hinderlijk) in mijn prive leven, het gaat mij dus in deze niet dirict aan. Maar bij dit soort van iniciatiefen groeit bij mij het verlangen om een libertaristiche protest partij op te richten. Het is gewoon te absurd voor woorden.
  Straks moeten topspoters nog zuurstof tax gaan betaalen omdat zij meer zuurstof gebruiken dan strikt noodzakeleijk.
  In veel gevallen kan ik vanuit de redenatie van de heerssende polietiek nog wel het een en ander plaatsen. Dit is een kwestie van inlevings vermogen maar dit gaat mijn inbeeldings vermogen echt te buiten.
  We zouden potverdrie als burgers een absurdietijten straf moeten opleggen aan dit soort van misplaatste iedeen. Voor wie die deze fransman nou eigelijk aan het werk. Om dit effe duidelijk te maaken moet die gast een maandje als plandsoen onderhouder gaan werken.
  Ik ben erg van mening dat om de maatschapij beter te laten functioneren een paar ambtenaren nodig zijn, dit zie je ook in groote bedrijven. Daar heet dit facilitaire dienst verlening. Maar deze gast is doorgedraait in de burocratische molen. Hij is volkomen de weg kwijt.

  Nou ik ben me lekker aan het opwinden.
  mvg Hyrominus

 6. [3] Voor geen goud (en dat zegt wat) stem ik op één van deze NSB-partijen.

 7. Ik betaal BTW over mijn internet abo en dsl verbinding. Ze krijgen dus al belasting over mijn e-mails. Hetzelfde geldt voor sms.

  Rupsje nooitgenoeg is geen sprookje. Het is alleen geen rupsje maar een kolossaal monster.

 8. wij worden door 3 soorten politici geregeerd:

  1. absoluut volslagen idioten zoals Balkenende en Donner
  2. keiharde en gewetenloze criminelen zoals Zalm en Wijn
  3. en de rest die daar ergens tussenin zit

 9. Het bizarre is dat een belasting op sms/e-mail een belasting op communicatie tussen mensen is. Het is dus in feite een manier om mensen het zwijgen op te leggen. Wat verder opvalt is dat er geen sterkste-schouders-dragen-de-zwaarste-lastenclausule is ingevoegd. de kleine man en de praatzieke vrouw draait op voor de stijgende kosten van de EUSSR.

 10. Dit uitknijpen gaat dus net zo lang door totdat we de bastille bestormen.

  brrrr

 11. [13] neehee, want tegen de tijd dat we willen gaan bestormen, zijn we al teveel uitgeknepen en verzwakt.
  We moeten nu meer mensen bewust maken (van de Vrijspreker.nl)

 12. Het zou me niets verbazen als er een voorstel komt om de Bastille te herbouwen.

 13. Ik heb drie weken geleden besloten om binnen tien jaar naar Texas te emigreren. Sindsdien ondervind ik een vreemd soort kalmte wanneer ik dit soort %^*^&$**$%*#$%^$%@#$%^&#$%^& ideeen van onze woule-be dictators zie.

 14. Ik woon tijdelijk in Azie , woon/werk, ik denk dat ze hier al lang denken dat de EU gek is geworden, overigens vinden ze het prima zo alweer een concurrent minder.

 15. [8] Het is geen rups, maar een lintworm.

  Ofwel: politici zijn parasieten.

  Misschien is dat de reden dat malathion en parathion verboden zijn?

 16. Misschien moeten we de EU profeten gewoon hun gang laten gaan. Laat ze genieten van hun conferenties in het buitenland. Laat ze praten over toetreding van nieuwe lidstaten en over de problematiek van de hele wereld. Natuurlijk moet er ook nog gewerkt worden en laat ze dan ook vrij in datgene waar ze goed in zijn: administratieve dingetjes (belastinkje hier, subsidie daar, hier een paar regeltjes weg, daar een paar extra regeltjes bij). Ontvang de profeten ook met open armen als ze weer in Nederland arriveren en daar hun goede bedoelingen proberen te implementeren. Ik bedoel; mijn gelijk krijgen ze m.b.t. de extra belasting op internet en sms: who cares? De euro, het ziekenfonds, de privatisering van energie en noem maar op, zijn veel ingrijpender. Zelf heb ik ook de laatste paar jaren al het gevoel dat het slechter gaat met Nederland. We mogen daarom niet kwaad worden op de EU profeten maar op die Hollandse losers die daar nog niet de kans hadden om te mogen aansluiten: het nederlandse kabinet. Zij horen het land te sturen (met of zonder EU).

  Eigenlijk hoort Nederland trots op zich zelf te zijn. Het nederlandse volk komt weer samen. Nederland krijg weer een gezamelijk iets. Mensen beseffen dat alles wat zij en hun land hadden nooit meer terug te krijgen lijkt en weten dat zij niet alleen zijn. Ik geloof dat de Nederlanders zeer tollerant en buigzaam zijn, maar dat een breekpunt onvermijdelijk lijkt te worden. Het einde van de EU is daarmee automatisch ondertekend. Al is het met het bloed van ons allen.

  Men kan hoog willen bouwen, uiteindelijk is het de fundering die het gebouw draagt of doet laten instorten. Het repareren van tekortkomingen in de fundering heeft weinig effect als je maar blijft doorgaan met bouwen. Maar ja, who cares?

Comments are closed.