Dat zegt Gretta Duisenberg afgelopen vrijdag in de Telegraaf.

Duisenberg begrijpt niets van de uitspraken van de Amerikaanse president George Bush en zijn minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice, dat Israël het recht heeft zich te verdedigen. “Tegen wie en tegen wat dan?.

De expansiedrift van Israël is het hoofdprobleem en vormt een bedreiging voor de wereldvrede, vindt zij. “Het lijkt wel of Israël van een andere planeet komt.


In dat laatste heeft ze gelijk. Israel komt zonder twijfel van een andere planeet dan Mw. Duisenberg.
Van de Aarde namelijk.

En toch zijn er nog steeds mensen die veronderstellen dat er op andere planeten wellicht leven zou zijn….

85 REACTIES

 1. [28] Dat komt omdat de media (niet alleen in Nederland maar in vele landen waaronder ook de VS) eerst kijken bij welke partij ze zich het meest thuisvoelen. Aangezien de meeste journalisten socialistisch zijn ingesteld is het onwaarschijnlijk dat zij zich zullen thuisvoelen in een (vrij) kapitalistisch land. Echter, een land met weinig tot geen vrijheden, veel overheid, geen vrijheid van geloofs- meningsuiting, etc zal hun wel aanspreken. Hier kan je dus bijvoorbeeld denken aan veel landen uit het Midden Oosten, China en Rusland. Vandaar zie je (bijna) nooit reportages over de bezetting in Tibet, Joegoslavie, de grootschalige discriminatie tegen de Koerden en Armeniers en bijv het bevel van Putin om een groot aantal Special Forces naar Irak te sturen ter opsporing van de medeplichtingen aan de slachting van 300 russiche kinderen terwijl ik zeker weet dat dat niet zachtzinnig is gegaan.

  Wanneer ze dus hun kant hebben gekozen, stemmen ze daar hun berichten en reportages op af en indoctrineren hier dan de kijkers. Zoals eerder al gezegd, de oorlog wordt niet uitgevochten op het slagveld maar in de media.

  Soms kan het ook gebeuren dat deze journalisten aan beide kanten staan. Bijv de Soenieten en de Sjiieten. Dat vormt voor de media een groot probleem. Immers, ze hebben nu geen mening over het desbetreffende onderwerp waardoor ze niemand ook kunnnen indoctrineren met hun zienswijze. Vandaar hoor je vrij berichten of reportages, laat staan interviews, met de slachtoffers van de burgeroorlog in Irak.

 2. [28] "Het valt mij op dat altijd Israël de gebeten hond is, nooit wordt er gekeken naar al die andere landen die veroverd zijn ‘met geweld’ en nog steeds worden onderdrukt ‘met geweld’ door de Arabieren."

  Dat heb je natuurlijk in een thema over Israel.

  Ik ben geen blinde voorstander van Moslims (eerder in tegendeel) en verafschuw hoe de Armeniers behandeld werden en ben verontwaardigd over het lot van de Koerden etc.

  Maar e.e.a. neemt niet weg dat als iemand nu eenmaal een artikel schrijft over Israel en daardoor dit land tot onderwerp heeft gemaakt, dat ik dan niet in de val trap van te denken "Armeniers en Koerden worden slecht behandeld, dus zijn Moslims fout, dus zijn de Palestijnen terroristen en dus moet Israel dat gespuis maar even flink aanpakken".

  Dat zou nl. een zelfde redenering zijn als wanneer een Chinees zou zeggen: West-Europeanen (Duitsers nl.) hebben 6 miljoen mensen in concentratiekampen vermoord. Karel de Grote is een West-Europeaan, dus is hij een Nazi.

  Dat je 60 jaar later leeft en in een ander land is slechts een detail, toch?

  Of anders gezegd: "Barbertje moet hangen".

  Wat mij betreft is kritiek op Israel gegrond, maar pleit dit Arabieren of Moslims uiteraard niet vrij van al wat zijzelf zoal mispeuterden (en nog steeds mispeuteren!).

  Groeten,
  M

 3. [32]

  Wat, volgens mij, een M duidelijk wil zeggen is dat hij: "objectief" is, en niet stigmatiserend, niet marginaliserend, tolerant, ruimdenkend,rechtvaardig, bewogen, "humaan", vooral niet discrimiserend, en steeds ruim-door-de-bocht gaat. Ook is hij uiterst genuanceerd en geheel naar hedendaagse nederlandse fatoensbegrippen gehersenspoelt, zodat hij dus nergsns anders meer "in trapt" wanneer de wekelijkheid even anders is.

  Helaas de echt "nuchtere" en ultra pragmatische Nederlander bestaat niet meer.

 4. [33] Wat ik wil zeggen is wat ik schreef.
  Ik neem aan dat de lezers volwassen genoeg zijn om dat verder zelf te interpreteren.

 5. [28] Het valt mij op dat kritiek op Israel altijd wordt uitgelegd als een pleidooi voor het kalifaat.
  Niks is minder waar, wat mij betreft. Die moslims moeten vooral buiten Israel blijven, maar andersom ook.
  De enige manier om dat te bereiken is een bepaalde vorm van gewapende vrede. Dat doe je niet zoals de Israeli, die de infrastructuur van een land vernietigen, zodat de "autoriteiten" überhaupt niets meer kunnen doen tegen Hezbollah.
  Was men in het verleden en heden iets netter geweest tov moslims, had men zich wat minder hard opgesteld, dan waren er mogelijkheden genoeg om tot een duurzame vorm van samenleven te komen.

 6. [35]
  "Was men in het verleden en heden iets netter geweest tov moslims, had men zich wat minder hard opgesteld, dan waren er mogelijkheden genoeg om tot een duurzame vorm van samenleven te komen."

  Sommigen hebben dat geprobeerd. Denk maar bijv aan de Koerden en de Armeniers en vele anderen bevolkingsgroepen die helaas niet meer bestaan. Helaas kunnen/konden velen het niet meer navertellen.

 7. [31] Juist, Mike!
  Maar de lammen laten zich liever leiden door de blinden.

 8. [37] Inderdaad Beek,

  Tevens kan het natuurlijk ook het geval zijn dat een aantal medekameraden/onderdrukkers een bepaalde andere bevolkingsgroep openlijk als tweede rangs burgers behandeld waarbij deze desbetreffende bevolingsgroep hieraan niets of weinig tegen doet. Figuurlijk gezegd keren ze dus hun wang toe. Dit zie je bijvoorbeeld gebeuren in Turkije waarbij de koerden door de overheid zelf en vele moslims schandalig worden gediscrimineerd/gemarteld/etc. Hierover meldt de socialistische media natuurlijk niets, althans, ik heb er nooit een reportage over gezien of zelfs een zin over gehoord. Waarom zouden deze journalisten dat nou niet doen? Vrij simpel, je kunt natuurlijk niet een medekameraad in het kwade daglicht stellen. Dat moet ten allen tijden worden voorkomen! Echter, wanneer je een bepaalde journalist hier echter de reden om vraagt zal hij waarschijnlijk zeggen: "Tja, Ikke nie weten…..". Hmmm, waar hebben we dat nou eerder gehoord?
  Ik heb een tip: Het begint met "Ich habe" en het eindigd op "es nicht gewusst!"

 9. [38] Overigens vind ik het vrij frapant dat na het indrukwekkende betoog van Bibi Netanyahu gelijk in alle media ook wordt bericht over raketaanvallen in Israel en de slachtoffers daarvan. Eerst was dat namelijk zeer weinig het geval. Zo werd er steeds bijv op nu.nl bericht hoeveel slachtoffers er in totaal waren gevallen in Libanon maar hield men de mond stevig dicht over de slachtoffers in Israel door de raketaanvallen van Hezbolla. Sterker nog, over de raketaanvallen zelf werd er ook bijna niet iets gezegd. Laat staan die ca 7000 raketten die op Israel zijn gericht. Het meest opvallendste vond ik nog dat na een zeer lange reportage over het geweld in Libanon die presentatrice in een onverstaanbaar sneltempo binnenmonds iets zei over aantal raketten die een ziekenhuis in Haifa hadden getroffen. Het was een zin van 10 worden die ze zei in ca 1.5 seconden. Eigelijk ook best wel een grote prestatie…..

 10. [23] Owl ,

  JIJ : Is het niet wonderlijk dat al die "libertariërs" hier, mijzelf incluis, geen moeite hebben met het eisen dat de Nederlandse grens dichtgaat voor al die allochtonen die ons land "overspoelen", maar tegelijkertijd geen enkel begrip kunnen opbrengen voor Arabieren\Palestijnen, die in 1948 en daarvoor liever niet zagen dat een volk met een andere taal en cultuur niet alleen kwam immigreren, maar zelfs een staat stichtte op een grondgebied waarvan het merendeel Arabisch was zowel qua oppervlak als bevolking?
  IK : Kwamen die joden die tussen 1880 en 1940 dan ook terecht in de welfare en moesten de arabieren dokken voor hun huisvesting, inburgering, inkomen etc ? Dacht het niet , maar met nieuwkomers naar Nederland is dat vaak wel het geval en laat dat nu net een hoofdreden zijn dat sommigen hier (waaronder blijkbaar ook jij) niet al te happig zijn om migratie naar onze gewesten.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 11. [35] Ik denk dat als de Libanese regering toezegt Hezbollah te ontwapenen en te zorgen dat vanop haar grondgebied Israël niet meer wordt bestookt de Israëlische bombardementen zo stoppen en de troepen snel huiswaarts keren….

  want daarin ligt net het probleem : een gewapende bende gebruikt Libanon als uitvalsbasis voor raids op Israël….dat kan men een tijdje aanzien maar als de Libanese regering verzuimd door niet te willen of niet te kunnen aan die raids een einde te maken, is Israël gerechtigd zelf die
  bende uit te schakelen….

  Groetz,

  Cincinnatus

 12. [41] "is Israël gerechtigd zelf die
  bende uit te schakelen…."

  Mee eens, maar de vraag is of dit nou echt moet op de manier waarop het nu gebeurt met talloze burgerslachtoffers en het kapotschieten van infrastructuur die waardevol is voor Libanese burgers.

 13. [42] Dat is nou juist het punt. Deze zielige terroristen verschuilen zich namelijk achter kinderen, woonwijken, scholen etc. Dat ze hun destructieve zienswijze uitoefenen is al erg maar dat ze door deze zienswijze expres kinderen in groot gevaar brengen is helemaal zielig en barbaars.

 14. [29]
  Karel de Grote,

  Dat kan je wel zeggen, maar het is gewoon niet waar. Niet volgens de bronnen die ik heb geraadpleegd, zoals Wikipedia. Ik kan natuurlijk niet garanderen dat die bron juist is, maar kan jij garanderen dat jouw bron die zegt dat het merendeel van de grond "eerlijk" is gekocht door Joden van grootgrondbezitters wel klopt?
  Zie o.a.:

  http://en.wikipedia.org/wik

  http://en.wikipedia.org/wik

  http://en.wikipedia.org/wik

  [30]
  ACP\Comebackkid,

  En wat heb je met dit stukje zelf-geautoriseerd "geloel" eigenlijk aangetoond?

  [31]
  Mike Madison,

  Dat de Nederlandse (staats)media niet genoeg rapporteren over de situatie in Tibet en over een genocide door de Osmaanse sultan die toevallig ook nog moslim was en wilde voorkomen dat de Armeens minderheid, die toevallig ook christelijk was, onafhankelijkheidsstreven zouden ontwikkelen (en dat 100 jaar terug), is een reden om alle moslims als baarlijke Duivels en per definitie de dader te zien en iedere misdaad van de Israëlische Staat jegens (moslim)burgers goed te praten? Bovendien was Nederland lange tijd voor Israël. Of ben je de Oliecrisis van 1973 vergeten? Er was toch wel een reden dat naast de VS alleen Nederland werd geboycot door de Arabische olieproducenten?
  En de misdaden van de één praten de misdaden van de ander niet goed.

  [43]

  Dus als een terreurbeweging vanuit Tel Aviv raketten afschiet en zich in Joodse woonwijken verschanst, zou Israël haar eigen vliegvelden en woonwijken bombarderen? En sinds wanneer worden die raketten vanuit Beirut, Tripoli en Tyrus geschoten? Bovendien ontstond de escalatie pas ná de ontvoering van 2 soldaten door Hezbollah. Dat is helemaal een mooie, ze richten zich eindelijk eens op een militair doel, en dan krijgen "ze" (lees: de hele Libanese bevolking) een nog hysterischer reactie terug dan Israël ooit heeft gepresteerd voor een aanslag op een civiel doel waarbij veel meer doden zijn gevallen. Blijkbaar zijn Israeli’s gelijk, maar Israelische soldaten net iets gelijker dan anderen.
  Ik heb overigens geen enkele sympathie voor religieuze psychoten als Hezbollah, en zou willen dat ze worden uitgeschakeld, maar niet tegen elke prijs aan "collateral damage". En niet als het betekent dat de Israëlische Staat denkt dat ze zomaar alles mag doen, ongeacht de consequenties. Bij een gijzeling van burgers ga je ook niet in het wilde weg bombarderen in de hoop dat je in ieder geval de gijzelnemers raakt.

  [40]
  Cincinnatus,

  Dus als die Marokkanen naar een Nederland waren gekomen dat geen verzorgingsstaat had, of zelfs niet de luxe van onafhankelijkheid en afsluitbare grenzen, dan was het geen probleem als ze niet alleen de steden waarin ze een meerderheid vormden, maar de hele Randstad met een meerderheid aan Nederlanders onafhankelijk verklaarden en hun wetgeving daar invoerden?

 15. [44]

  Owl zegt:

  "" … 30: Dit is een reactie op Comebackkid

  ACP\Comebackkid,

  En wat heb je met dit stukje zelf-geautoriseerd "geloel" eigenlijk aangetoond? ""

  1. Dat het geen eene bal uitmaakt wie ik wel of niet ben, maar wel wat ik inhoudelijk bij te dragen heb.

  2. Ik heb ampel aangetoond een ZELFSTANDIGE denker te zijn en geen nep-geforceerde clichee-aap.

  3. De feiten zijn echter uiteindelijk dat de mossels definitief de laatkomers en hekkensluiters zijn in het bijblse land. Enwel lang nadat de Joden en Garristeljken daar een ware cultuur hadden gevestigd.

  Toevallig dat westerse mensen zowat letterlijk olie onder hun gat hadden aangeboordt en daar mondiale vraag naar hebben doen onstaan.

  Dat de hele moslemwereld in feite een pot rot is blijkt uit het feit dat, ondanks hun "Zakat" regels, zij hun territorium en revenuen NIET wensen te delen met de Palestijnen en andere minder bedeelde geloofsgenoten, maar daarentegn wel de Joden willen verjagen.

  Last but not least … er pleit zeer weinig voor de Palestijnen. Zowat het enige wat men heeft weten te bereiken is dat zij sinds zij in 1947/1948 met een 700 duizend man op de vlucht namen hun aantallen heeft opgefokt tot meer dan het tienvoudige. Terwijl zij de enige welvaart die zij hebben gekend aan Israel hadden te danken.

  En zijn nog oerdom ook, want hadden zij het Camp David aanbod van Carter geaccepteerd (sans Jerusalem) dan hadden zij de VS aan zich verplicht en aan de VS een buffer en garantor tegen Israel kunnen hebben.

 16. [45]
  Comebackkid,

  Je zet hier een hoop stellingen neer, maar zonder onderbouwing.

  1. Als het er niet toe doet wie je bent, maar om je bijdragen gaat (ben ik het mee eens), waarom gebruik je zelf dan ineens een ander pseudoniem terwijl je op basis van je schrijf- en betoogstijl bijna overduidelijk ACP bent?
  2. Hoe heb je aangetoond een zelfstandig denker te zijn? En wie is een "nep-geforceerde clichee-aap" en waarom?
  3. Laatkomers? Dat de Islam later ontstond dan het Jodendom of Christendom betekent iets in deze discussie? Met geloof heeft een claim op land niets te maken. Als ik me tot het Jodendom of de Islam bekeer maakt dat me niet meer gerechtigd op een stuk Israel of Palestina. En wat bedoel je met "ware" cultuur? De Oudtestamentische Joodse cultuur en samenleving leek heel wat meer op de huidige fundamentalistische Islam dan op een humanistische westerse vrijheidfilosofie. Fundamentalisme van christendom, jodendom en islam heeft veel meer gemeen met elkaar dan met een relatief vrije westerse samenleving.
  Moet iedere Palestijn of Arabier (waar ook christenen bij zitten) automatisch zakaat betalen? Ben je voorstander van een opgelegde Islamitische staat voor alle Arabieren? En als jij wilt dat de Palestijnen uit Israël worden verdreven en land krijgen van "hun" broeders in de andere Arabische landen maakt het nog niet juist. Zij hebben niet de plicht om hun eigen land af te staan omdat een Palestijn dat "wil", en de Palestijnen hebben niet de plicht om van hun eeuwenoude woonplaats te vertrekken omdat dat jou en Israël goed uitkomt.
  En hoe wou je als Palestijn iets bereiken na 1948 als je moet vluchten of in een onderdrukte positie leeft, of in een land dat onvrij is? De Joden hadden het voordeel dat ze met een gemiddeld betere opleiding naar Israël immigreerden en in de positie van eersterangsburgers verkeerden. Als Palestijn mag je blij zijn als je van je huis naar je werk kunt komen zonder eindeloos gestopt te worden bij een checkpoint, je dorp voor dagen van de buitenwereld wordt afgesloten, je huis opgeblazen wordt, de electriciteitscentrales gebombardeerd, enzovoorts. Zelfs Arabische Israëlische staatsburgers hoeven blijkbaar niet op een gelijke behandeling met Joodse burgers te rekenen. Zo hoorde ik vandaag op CNN dat een vader van 2 kinderen die omkwamen bij een aanval van Hezbollah op Nazareth, boos was op de Israëlische regering, omdat zijn stad, met veel Arabische inwoners, i.t.t. de Joodse nederzettingen geen luchtalarm of schuilkelder had.
  Bovendien is niet iedere Jood ijverig en rijk en niet iedere Palestijn lui en arm. En al zou dat zo zijn, geeft dat dan Israëli’s het recht om het "inferieure" volk als slaven te behandelen of te verdrijven of doden zoals het uitkomt?
  Je zegt dat ze Camp David maar hadden moeten aanvaarden ook al had Israël in feite al hun hele territorium gestolen, de bezittingen van vluchtelingen uit de staat Israël zelf geconfisceerd en geweigerd om zelfs de overgebleven helft geheel terug te geven inclusief het door een meerderheid van Palestijnen bewoond Oost-Jerusalem? Met andere woorden: laat de Israëli’s maar lekker zoveel land op het laatste moment inpikken als ze willen, omdat ze anders nog minder terug zullen geven. Dan heb je het over macht, de ultieme dooddoener, maar ben je niet langer bezig met een discussie over wat rechtvaardig is.

 17. [46]
  Wat een verzameling nonsens.
  Je wilt maar niet begrijpen dat het Palestijnse probleem bewust in stand wordt gehouden om te kunnen blijven ageren tegen Israel.
  Het probleem had allang opgelost kunnen zijn, mede gezien de enorme rijkdommen van de Arabische ‘broeders’, in Jordanie b.v.
  Israel behandelt haar Arabische normaal en goed, ware het niet dat de steeds onverwacht ontploffende zelfmoordmoordenaars de zaak elke keer weer bederven.
  Lees ook de site van Likoed Nederland eens. Aan te bevelen voor de gehersenspoelde t.v.-kijkerts.

 18. http://weeklystandard.com/C

  Als je dit soort artikelen leest, door William kristol, één der Neo-con’s, dan zie je dat het daar hoe dan ook heel erg fout gaat.
  Er zijn mij iets te veel hooggeplaatste Amerikanen die op dit moment spreken over WO3.

 19. [47] De ware oorzaak van alle barmhartige ellende is de tegenwoordige DODENCULTUUR van de moslems, waarbij de dood en het "martelaarschap" worden verheerlijkt. Niets meer en ook niet minder.

  Overigens … ALLE religien parasiteren volledig op de ANGST van de mens voor de dood en voor het doodgaan. De politiek daarentegen parasiteerd op de ANGST van de mens dat tie tekort komt en opde kan dattie iets misloopt. Dat laatste wordt in Nederland bovendien geaccentueerd door een allesverterende angst dat een ander wat meer heeft of krijgt of dat evntueel ten deel kan vallen.

 20. [48]

  Like it or not, I got news for you: Je loopt achter want men is, na de Koude Oorlog die als WO-III telt, nu mondiaal inmiddels volop bezig met WO-IV tegen de moslem-fanatiekelingen.

  Zodanig dat inmiddels officiele multilaterale VERDRAGEN bestaan tussen de wereldmachten numeros 1, 2 en 3 (t.w. de VS, China en Rusland) om de Jihadgangers letterlijk de wereld uit t helpen.

  Een Billy Kristol zegt alleen zoals het inmiddels is:

  http://www.cnn.com/2003/US/

  "" …LOS ANGELES, California (CNN) — Former CIA Director James Woolsey said Wednesday the United States is engaged in World War IV, and that it could continue for years. ""

 21. [50] ACP, dat zal best zo zijn. Raar alleen dat daar in de NL politiek niet eens over werd gesproken.
  Geen mens die zich er druk over lijkt te maken, we sturen die troepen gewoon over de hele wereld om de vrede te bewaren 🙂 Terwijl we dus gewoon WO3 (of4, wat maakt het uit?) aan het uitvechten zijn.

 22. [51]

  Zoals gezegd, Nederlands politici hebben een geheel andere agenda.

  Zij maken zich namelijk slechts druk met het zich vastklampn aan de macht en de gunst van de monarchie en hun partijhiarchie te blijven, terwijl zij een slaatje slaan uit de allesverterende angst van de bevolking dat een ander wat meer heeft of krijgt, of eventueel ten deel zou kunnen vallen.

 23. [47]
  Beek,

  Zeggen dat iets een hoop nonsens is, is geen bewijs van die stelling. Toon het aan met feiten. Het Palestijns probleem wordt in de eerste plaats in stand gehouden door Israël, dat geen millimeter wil toegeven dat het zelf een groot deel, zo niet het grootste deel van de schuld van het veroorzaken van die conflict draagt, en dat zij toch eens echte "concessies" moet doen, zoals op z’n minst het vergoeden (de terugkeer lijkt me minder waarschijnlijk) van de vluchtelingen van na 1948, en het teruggeven van het gehele grondgebied van Palestina van voor 1967, zonder daar weer de lekkerste stukjes vanaf te snoepen. Dat Hezbollah en Hamas en andere partijen belang hebben bij eeuwig conflict en Israël helemaal weg willen hebben, snap ik ook wel, en dat zal (hopelijk) ook nooit gebeuren. Maar dat geeft Israël niet het recht om de rechten van de onschuldige Palestijnen of Libanezen massaal te schenden. Als jij persoon A slaat, en persoon B vind dat zo onrechtvaardig (of doet alsof omdat hij een eigen agenda heeft) dat hij je wil vernietigen, betekent niet dat je door mag slaan op persoon A, of dat die eerste klap rechtvaardig was.
  Ondertussen lijk jij dus ook de stelling te ondersteunen dat "de" Arabieren maar lekker de Palestijnen moeten "uitnodigen", of ze nu willen vertrekken van hun geboortegrond of niet en ze betalen voor misdaden die door Israël tegen ze gepleegd zijn. Lekker logisch en rechtvaardig, maar niet heus.
  En de Nederlandse afdeling van een rechts-nationalistische Israëlische partij. Dat is pas een objectieve bron voor een conflict waar Israël zelf bij betrokken is… Ik neem aan dat je ook dagelijks de sites van Fatah en Hamas bezoekt om een "objectief" beeld te krijgen dat je niet via de Nederlandse (staats)tv ontvangt?
  Denk eens met je hoofd i.p.v. je Bijbel en bekijk de situatie ook eens van de andere kant Beek. Er is maar één reden dat jij automatisch pro-Israel bent en dat is omdat jij christelijk bent en Joden in jouw mentale hiërarchie net iets hoger staan dan moslims.

 24. [53]

  Owl kan blijven "argumenteren" tot tie en ons weegt, maar het simpele feit is dat de mossels de joden eenvoudig willen uitroeien en dat NIET onder stoelen of banken steken en daartoe een DOODSCULTUUR voeren. En de joden zouden niets terug mogen doen?

  Moet je overigens de Maorijnisten horen … Die Pol-Pot SP-ers vinden het optreden van de Israeliers "barbaars" … They should talk, maar Owl zingt ook het zelfde gebuanceerd deuntje …

 25. [5]
  Ik heb -eerlijk gezegd- nooit vermoed, dat Duisenberg in staat zou zijn geweest het buskruit uit te vinden. Hij heeft zijn vliegende start immers te danken aan het creeeren van een Mega-tekort op de begroting in het Tweede kabinet den Uijl. Een slimme vent laat zich niet verschalken door een Zwarte weduwe.
  Feit is, dat (sommige) presidenten van De Nederlandse Bank een natuurlijke affectie hebben gekoesterd voor Zwarte weduwen. Dat kan geen toeval wezen.

  Zie:
  http://nl.altermedia.info/a
  http://www.worldwidebase.co

 26. In Nederland bloeden de bewogen harten weer eens collectief zwaar voor de arme Palestijnen ( zulks dankzij de rooooie pers).

  Maar wat moet men als jood doen die letterlijk doorlopend door hun onmiddlijk omgeving met letterlijke uitroeiing wordt bedreigt, en die daartoe en doodscultuur heeft geschapen waar de dood en "martelaarschap" gevierdt wordt.

  Samenvattnd de Arabische, Plaestijnse en muslim werl makn er geen gehim van d jodn letterlijk te willen ausradieren. Andersom is niet mogelijk en kan men slechts hopen (als een giftige kikker) met rust te worden gelaten. Maar dat schijnt men zelfs op dit forum niet te kunnen snappen.

 27. In Nederland bloeden de bewogen harten weer eens collectief zwaar voor de arme Palestijnen ( zulks dankzij de vuurrooooie pers).

  Maar wat moet men als jood doen die letterlijk doorlopend door hun onmiddlijke omgeving met letterlijke uitroeiing wordt bedreigt, (en die daartoe en doodscultuur heeft geschapen waar de dood en "martelaarschap" gevierdt wordt.)

  Samenvattend de Arabische, Palestijnse en muslim wereld maken er geen geheim van de joden letterlijk te willen ausradieren. Andersom is niet mogelijk en kan men slechts hopen (als een giftige kikker) met rust te worden gelaten. Maar dat schijnt men zelfs op dit forum niet te kunnen snappen.

 28. [54]
  ACP,

  "De" moslims en "de" Joden bestaan niet. Dus er is ook niets te zeggen over wat "zij" met elkaar zouden mogen doen. Dat een gemiddelde Palestijn liever zou zien dat alle Joden verdwijnen, en vice versa, geeft nog niet het recht om onschuldige burgers, wiens enige (mogelijke) misdaad bestaat uit het verwensen van een ander volk, te onderdrukken, deporteren of vernietigen. Of geloof jij in gedachtemisdaden? Bovendien hoor je toch regelmatig Joden (en anderen) zeggen dat alle Palestijnen maar gedeporteerd moeten worden. Dat is ineens niet hetzelfde?
  "De" Joden mogen best wat terugdoen tegen de daadwerkelijke terroristen, net zoals je toch wel mag verwachten dat "de" Palestijnen niet allemaal rustig accepteren dat Israël langzaam maar zeker alle gebied tussen de Jordaan en Middellandse Zee annexeert en koloniseert en hun tot tweederangsburgers maakt, of zelfs het land uit probeert te drijven door eindeloze treiterijen. Maar burgers opblazen hoort daar niet bij.
  Vind jij het ook best dat de Nederlandse overheid het recht voorbehoud om iedereen tegen te houden op straat en om identificatie te vragen, zogenaamd om "terroristen" te pakken? In Nederland worden in de praktijk natuurlijk voornamelijk allochtonen, mensen uit achterstandswijken en voetbalsupporters gecontroleerd, maar als je in de bezette gebieden in Palestina woont, word je niet alleen als gewone burger constant gecontroleerd, maar kan je ook nog eens uren wachten terwijl alle andere burgers worden gecontroleerd. Of je komt helemaal je eigen dorp of stad niet uit. Dat is als niet je dorp simpelweg wordt gesloopt omdat er terroristen uit jouw dorp zouden opereren, of dat er ineens een metershoge muur dwars door je landbouwgrond staat ter bescherming van de Israëli’s, of er een raket op je flatje land omdat een verdieping hoger een terrorist zou kunnen zitten. En dan vraag ik me nog af hoe in Israël wordt vastgesteld wie een terrorist is, of dat ze gewoon ad random raketten op mogelijke Hamas- of Fatah-leden afvuren. Dit zijn allemaal taktieken die een beschaafd westers land, zoals Israël pretendeert te zijn, nooit op haar eigen burgers zou uitoefenen. Tenzij ze zelf aftakelt tot een totalitaire staat natuurlijk.

 29. [58]
  ACP,

  En wat moet een onschuldige Palestijn of Libanees die gewoon in vrede en vrijheid wil leven op de grond waar hij geboren is, die constant ziet hoe zijn leefgebied steeds kleiner en kleiner wordt en de raketten die onschuldige burgers raken steeds vaker en steeds dichterbij komen?
  Jouw bloedend hart argument exclusief reserveren voor Joden is net zo emotioneel misleidend en misselijkmakend als de linkse media die alleen naar het leed van Palestijnen of Libanezen zou kijken. Overigens wordt het leed van Israëli’s wel degelijk in iedere nieuwsuitzending genoemd en is het simpelweg een feit dat voor iedere Jood inmiddels 10 Libanezen of Palestijnen gesneuveld zijn, om over het verschil in burgerrechten en leefomstandigheden maar niet te spreken.

Comments are closed.