Lang leek het erop alsof de sprookjes over de geweldige gezondheidszorg op Cuba echt waren en dat de grote roerganger Fidel Castro niet dood te krijgen was. Gelukkig blijven het sprookjes want de op één na laatste Stalinistische heerscher staat op het punt het tijdelijke met het eeuwige te verruilen (nu eindelijk ook officieel). Zojuist is namelijk bekend geworden, dat Cuba mobiliseert. Zet de champagne maar vast koud !

24 REACTIES

 1. «Socialismo o Muerte» zei Kameraad Fidel C. altijd. Het eerste lukte niet zo, het tweede gelukkig wel nu of binnenkort.
  Ik ben benieuwd wie van de BNers en B-EUers een potje staan mee te janken straks.

 2. Wassie dat stiekum niet al een tijdje? Dit soort dictatoren zal altijd proberen zelf beeld te komen om iedereen te laten zien dat ze er nog zijn.

  Nu hij dat niet doet wekt dat heel erg de indruk dat betrokkene het hoekie om is.

 3. Ik durf te wedden dat hij zo dood als een pier is! Welke idol zou de sp nou weer moeten pikken…. Iemand een gok?

 4. [3] Kim natuurlijk.
  (De Noord-Koreaanse bedoel ik) 😉

  Mugabe kan uiteraard ook. Die is bovendien ook zwart. Dat maakt hem dubbel geschikt.

  Net als indiaan Chavez of Morales dan blijf je ten minste in Castro’s regio (en vriendenkring).

 5. Wat is er mis met chavez ???

  Die gast doet wat iemand anders al heeeel lang geleden had moeten doen in venezuela… herverdeling welvaart…

  Olie maatschappijen mogen nog steeds hun zakken vullen maar er word veel meer belasting geheven op hun productie en dat geld gaat naar de mensen in venezuela.

  http://video.google.nl/vide
  Mooie Docu over chavez.

 6. [5] Nationaliseren van private ondernemingen is gewoon een ander woord voor diefstal, Gebruiker.

  Gebruiker van wat trouwens?

 7. [5] Chavez heeft net voor zo’n 700 miljoen aan wapens gekocht in Iran. Waar heeft hij die voor nodig, vraag ik mij af.

 8. Hoezo is dat diefstal ??
  De olie die daar uit de grond komt is van alle mensen in venezuela, niet van een of ander olie company.
  Het kan niet zo zijn dat de mensen daar in hutjes wonen (ik ben dr een keer op vakantie geweest) terwijl de olie rijkelijk uit de grond gepompt word

  Gebruiker van wat ? Geen idee wist effe niks anders te verzinnen 🙂

  Wladi, waar staat dat chavez wapens uit Iran gekocht heeft ?
  CHavez heeft idd een paar wapen bestellingen gedaan (in rusland): AK rifles, Mi17 helis, mi24 helis, paar transport toestellen, patrol bootjes etc.
  Hij heeft het recht om dit te kopen, wij hebben een paar jaar geleden ook onze Uzis voor Dimacos omgeruild we hebben ook een paar dagen terug voor 25miljoen 25 bushmasters gekocht, wij hebben ook weet ik hoeveel euro in de JSF gepompt, wij krijgen ook een tweede LPD ship erbij en ga zo maar door.

  Wapens zijn als wasmachines, moeten na een x aantal jaar vervangen worden 🙂

  En als je kijkt naar de wapens die gekocht zijn en de hoeveelheden , daarmee kun je niet je buurlanden bedreigen.

  De VS is immers ook zn buurlanden gratis of bijna gratis kadootjes aant geven en wij verkopen onze zo goed als nieuwe fregratten, f16s en leo2 tanks aan chili… dus alles is relatief.

 9. [7] Linkse despoten hebben wapens nodig om het volk te kunnen onderdrukken.

 10. [8]
  "Hoezo is dat diefstal ??
  De olie die daar uit de grond komt is van alle mensen in venezuela, niet van een of ander olie company".
  doe je nu maar alsof of heb je echt geen idee?

 11. [8] Een private oliemaatschappij kan net zo goed eigendom zijn van het Venezulaanse volk. Moeten ze aandelen kopen!

 12. [7]

  om uit te delen onder het volk natuurlijk.

  en op die manier kan het volk dan ook eindelijk profiteren van alle olierijkdom.

  dat je dat niet snapt wladi.

 13. [8] [10] Misschien meent gebruiker wel echt dat:
  "De olie die daar uit de grond komt is van alle mensen in venezuela,"

  Gebruiker, denk je dat echt?
  Over dit eigendomsrecht is veel meer te zeggen, maar om te beginnen één vraagje:

  Waarom zou die alleen van mensen zijn die toevallig in Venezuela wonen? Honderden kilometers verwijderd van die bronnen. Waarom niet van alle aardbewoners?
  Hebben jij en ik er niet evenveel "recht" op?

 14. [11] [13]
  Lillian ik heb een uitdaging voor je.
  Verhuis naar een land als venezuela, congo, Republic of Chad of een ander soort gelijk land. Neem NIKS mee. En probeer dan een leuke business op te zetten. DAT GAAT NIET….!!!!!

  Denk je nu echt dat die mensen ACHTERLIJK zijn en niks kunnen opzetten ? die mensen word het gewoon onmogenlijk gemaakt. Mensen die in een hutje wonen kunnen geen AANDELEN kopen jezus wat een stomme opmerking.

  En vertel mij eens hoe Chavez zn mensen onderdrukt aub. Er is daar meer pers vrijheid dan in menig europees land!
  En ja Hub dat meen ik echt. En in princiepe is de olie van iedereen idd.
  maar om te beginnen voor de mensen van venezuela. Wij hebben hier gas, de zwede n hebben hout, landen in africa hebben goud etcetcetc.

  Hoe kan het zijn dat de productie enorm hoog is en dat de mensen nog steeds arm zijn? dat rijmt toch niet? waarom gaat de arbeids productiviteit in NL bijvoorbeeld steeds verder omhoog maar word toch alles duurder en duurder.

  Kijk aub verder dan je neus lang is.

  En ik zeg ook niet dat ik weet hoe het wel moet , ik ben ook rechts georienteers (tot nu toe altijd VVD stemmer) maar de laatste tijd ben ik eens wat kritische vragen aant stellen.

  Sommige zaken kloppen gewoon niet, Voor je neus en niemand die het wat boeit.

 15. [14] In Venezuela kan je best een bedrijfje opzetten of een baan zoeken die genoeg oplevert om aandeeltjes te kopen in de plaatselijke oliegigant.

  Enige reden waarom dat niet zou kunnen is de regering van Venezuela o.l.v. Hugo C.

  Sommige dingen kloppen inderdaad niet. Chavez is daar een van.

 16. [14] Dat alles duurder wordt heeft alles te maken met de desastreuse monetaire politiek van regeringen en centrale banken. Inflatie heet dat en wordt veroorzaakt door het roekeloos creeeren van geld.

  Tip van Willem: http://www.mises.org voor een paar nuttige lessen economie.

 17. [15]

  Precies. In venezuela kan dat wel.
  (Chavez zal je echt niet in de wegstaan)
  maar kijk eens op de volgende vacature site

  http://www.ChadVAC.RC 🙂

  1. Gezocht : Kind soldaat
  2. Vacancy : Warlord
  3. Sales positie : Inkoop manager AK47

  Probeer daar maar es iets op te zetten

 18. [14] "Hoe kan het zijn dat de productie enorm hoog is en dat de mensen nog steeds arm zijn?"

  Ik denk dat die mensen eerder arm zijn door de bemoeienis van de Venezuelaanse overheid dan omdat zij al dan niet kunnen mee profiteren van wat een al dan niet genationaliseerde oliemaatschappij uit de grond pompt.

  Ik wil niet arrogant overkomen met het geven van literatuursuggesties, maar in "In defense of global capitalism" van Johan Norberg worden enkele redenen onderzocht/belicht over waarom in ‘dit soort’ landen het overgrote deel van de populatie arm blijft. Heeft onder andere te maken met (het gebrek aan) vrijheid van de economie en de verdeling/regeling van eigendomsrechten (en niet van welvaart).

 19. [14]
  [19] En als aanvulling op dat uitstekende boek, kan ik ook het boek "Het mysterie van het kapitaal" van Hernando De Soto aanraden. Dat gaat met name dieper in op de door Arend aangehaalde eigendomsrechten (lees: het gebrek daaraan) in ontwikkelingslanden. Maar het laat ook zien hoe moeilijk het is om een eigen bedrijfje op te zetten in dergelijke landen.

  Probeer dus inderdaad maar eens een bedrijfje op te zetten in een land als Venezuela. Dan merk je wat echte bureacratie is. Als je pech hebt duurt het jaren(!) voordat je alle benodigde vergunningen hebt gekregen. Als je wat centjes hebt werken de ambtelijke molens natuurlijk wat sneller. En als je heel veel centjes hebt, dan kunnen sommige molens worden overgeslagen.

  En Chaves is natuurlijk iemand die er voor zorgt dat hij en zijn familie zelf niks te kort komen. Op kosten van (ten koste van) de burgers uiteraard.

  Vrijheid en de daaruit automatisch voortvloeiende vrijhandel i.c.m. een goed werkend eigendomssysteem zijn de sleutels tot het succes. Men moet evenwel niet de illusie hebben dat wanneer men daar vandaag mee begint, morgen alle problemen opgelost zullen zijn.

 20. [19] [20]

  Arend met mn stelling over grotere productie en nog steeds "armoede" had ik het niet zozeer over Venezuela maar meer algemeen. Kijk naar america daar werken mensen drie banen en produceren dus ook voor 3 banen. Toch kunnen ze de eindjes niet aan elkaar knopen.
  En Harry. Chavez is zich niet aant verrijken daar waar haal je die informatie vandaan ?

 21. [21] "Kijk naar america daar werken mensen drie banen en produceren dus ook voor 3 banen. Toch kunnen ze de eindjes niet aan elkaar knopen."

  Dit is wel een erg algemeen en generaliserend statement. Wat doen ‘die mensen’ dan voor werk. Hoe geven hun geld uit, en waarom.

  Het grootste gedeelte van de mensen die nu de eindjes aan elkaar moeten knopen zitten na 5 jaar niet meer in de groep. Het verloop in Amerika is nogal groot.
  Tevens is er altijd nog een soort van WW in de VS, en er zijn vrienden, familie, kennissen. Ik heb niet vernomen dat er laatst nog een hongersnood was in de VS,maar ik kan het mis hebben.

 22. [19] Ja ik steun het boek van Johan Norberg, dat Arend al noemt.
  Het is ook in het nederlands vertaald.
  Ik dacht in "Leve het Kapitalisme", maar desgewenst zoek ik de juiste titel voor je.
  Uitgeverij Houtekriet (België)

  Het is een bijzonder goed en eenvoudig duidelijk te lezen werk.

Comments are closed.