Gisteren was er een programma op de overgesubsidueerde zender RTL5 over mensen in Texas met overgewicht. Diverse dikke mensen werden geinterviewd hoe ze zo dik werden, waarom ze dik waren, of ze wel dik waren, etc, etc. Tevens kwamen er diverse zeer collectivistische kreten uit het programma zetten. Bijvoorbeeld: “Texanen maken er een sport van om zo dik mogelijk te worden!” of “Dik zijn is hier de standaard!”. Hierbij stel ik in gedachte gelijk de vraag: “Dus?, So?”

De gehele tijd gedurende het desbetreffende programma hoorde ik geluiden van mensen in de buurt van mij waarbij het leek dat die hun laatste adem inademden. Het hoogtepunt van dit geluid hoorde ik nadat de presentator vermelde dat het in Texas gewoon is om een geheel kilo vlees te frituren. Ik vraag me terdege af waar deze mensen zich eigelijk mee bemoeien. Wat voor amusement geeft het aan iemand om aan te horen wat voor levensstyle een bepaalde persoon heeft?
Als iemand het namelijk leuk of lekker vindt om op een dag een geheel Mc Donalds magazijn op te eten, dat heeft hij natuurlijk mijn zegen. Niets meer of minder. Ik zal er geen raar geluid om maken laat staan er van wakker liggen.

Gelukkig kijk ik niet naar dat soort programma’s maar houd ik me meer bezig aan het verbeteren van m’n e-commerce website. (De desbetreffende gegevens hoorde van achter mij) Zo ben ik momenteel bezig om twee features op de website aan te brengen welke mijn concurrenten (nog) niet bezitten. Ik vind dit namelijk veel nuttiger en boeiender dan het bestuderen van de leefgewoontes van andere personen in Texas.

Soms droom ik wel eens dat ik per ongeluk een glas water op de tv laat vallen. Helaas veranderd die droom steeds weer in een nachtmerrie wanneer de volgende dag een grote breedbeeld televisie staat geinstalleerd.

NB: Overigens ben ik best blij met m’n gewicht van ca 80 kilo en eet ikzelf elke dag Milde Magere Yoghurt.

15 REACTIES

 1. Zo dadelijk krijgen we in zo’n artikeltje van jou nog de link naar je zelfbesproken webwinkel daadwerkelijk voorgeschoteld samen met wat reclame voor wat we daar dan allemaal kunnen kopen.

 2. Wat een geleuter.
  Ik wist niet dat rtl een staatsomroep was…? Als er gekeken wordt, is het goed televisie; dan levert het geld op.
  Sullige poging kritiek op commerciele tv te vermengen met reclame voor een of ander internetdingetje en dat te verkopen als ‘libertarisch’.
  Bij dit geneuzel de vraag: "Dus?, So?"

 3. Sjeeses.. is er iemand die net tv gekeken heeft? vpro, "de toekomst" ?

 4. "Gelukkig kijk ik niet naar dat soort programma’s…"

  Hoe weet je dan waar het over ging?.

  Gelukkig reageer ik niet op dit soort artikelen, omdat ik een winkel heb waar jullie allemaal moeten komen kopen!

 5. Hoezo subsidie ??? RTL 5 Is een comm. omroep,volgens mij is dit geleuter.
  Hebben we geen andere onderwerpen.

 6. [1] Bud,
  Wees maar niet bang. Dadelijk krijg ik allemaal mailtjes van vrijsprekers en bezoekers van Vrijspreker.NL die allemaal korting willen 🙂

  [2] P.,
  Dit artikel is bedoelt om de cultuur te bespreken in Nederland (daarom zit het ook in de categorie Cultuur) Iedereen vindt wat iemand anders moet doen en/of mag doen. Dat is de hoofdreden waarom we deze overheid hebben gekregen. Deze doet namelijk precies wat anderen ook willen. Het bemoeien en ook beoordelen van het leven van iemand anders.
  Btw, RTL is geen overheidsbedrijf maar zoals het artikel het bescrijft een subsidieslurper.

  [4] Jozef,

  "Hoe weet je dan waar het over ging?."
  Gelukkig staat dit ook in de tekst =>
  "De desbetreffende gegevens hoorde van achter mij……"

  "Gelukkig reageer ik niet op dit soort artikelen….."
  Of je nu wel of niet reageert, je hebt daar alle vrijheid natuurlijk voor.

  [5]
  RTL5 is een van de vele subsidieslurpers in Nederland. Niet alleen instellingen kunnen subsidie ontvangen, ook bedrijven kunnen dit (en velen maar al te goed).

 7. "Als iemand het namelijk leuk of lekker vindt om op een dag een geheel Mc Donalds magazijn op te eten, dat heeft hij natuurlijk mijn zegen. Niets meer of minder."

  Zo redeneer ik ook t.a.v. wat voor TV programma’s mensen bekijken …

  "Ik vraag me terdege af waar deze mensen zich eigelijk mee bemoeien. Wat voor amusement geeft het aan iemand om aan te horen wat voor levensstyle een bepaalde persoon heeft?"

  … of wat voor programma’s een productiemaatschappij maakt …

  "Gelukkig kijk ik niet naar dat soort programma’s maar houd ik me meer bezig aan het verbeteren van m’n e-commerce website."

  … of of iemand aan zijn website sleutelt …

  "Soms droom ik wel eens dat ik per ongeluk een glas water op de tv laat vallen. Helaas veranderd die droom steeds weer in een nachtmerrie wanneer de volgende dag een grote breedbeeld televisie staat geinstalleerd."

  … of wat voor absurds iemand allemaal droomt …

  "Overigens ben ik best blij met m’n gewicht van ca 80 kilo"

  … of ie blij is met zijn gewicht …

  "en eet ikzelf elke dag Milde Magere Yoghurt"

  … en wat voor yoghurt die eet.

  Kortom, ik heb veel geleerd vandaag, beste Francisco. Dank voor alle nuttige informatie.

  Helaas zag ik gisteren de uitzending niet omdat ik toen mijn vrouw een flinke beurt gaf op de keukentafel waarbij ik een pot mayonaise omstoote die ik niet had zien staan omdat ik in gedachten met VB politica Marie-Rose Morel bezig was. Met mijn 95 kg en flinke tros aambeien zou die mij vermoedelijk niet willen, maar goed … dromen staat vrij, niet waar?

  Sorry dat ik niet verder kan uitwijden over de rest van mijn tijdsbesteding, maar ik moet dadelijk mijn dochtertje weer van het schoonspringen ophalen.

  Groeten,
  M

 8. [5] Ik vrees dat in Nederland licentieland je niet op de kabel raakt met je tv-station als je niet in een
  eerder stadium door de knieën gegaan bent voor de politiek.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 9. [2] P.,
  Ik heb eens zitten nadenken en wellicht kun je bedrijven die subsidies ontvangen ook wel onderverdelen onder de term staatsbedrijven. Ik herrinner me nog goed dat RTL5 voor een of ander programma 50.000 euro ontving van het filmfonds. Allemaal geld dat is gestolen van jouw en mij. Tevens heb ik diverse mensen horen zeggen dat RTL5 en subsidiespons Stivoro dikke maatjes zijn, ook daar zal RTL5 een dikke duit bijverdienen. Ook allemaal geld dat voor een groot gedeelte onder bedreiging van een pistool van jouw en mij is gestolen.

  Dus daarom de grote vraag: Zijn commerciele bedrijven per definitie onschuldig ook al nemen ze bergen met gestolen geld aan en daarmee wellicht bepaalde gunsten van de gever uitvoeren?

  En voor de Atlas Shrugged kenners: Mag men ook geen kritiek uiten op Associated Steel, omdat Associated Steel een "commercieel bedrijf" is en daarmee dus vrijuit gaat?

 10. Overigens heb ik een sterk vermoeden dat RTL5 met deze uitzending een flinke subsidie heeft verdient uit een of ander (europees) potje voor de bestrijding tegen overgewicht. Dit programma werd namelijk Prime Time uitgezonden, een goede film zou naar mijn mening hoogstwaarschijnlijk meer hebben opgeleverd. Helaas is dit niet te controleren omdat er tal van dergelijke subsidieverstrekkers/potjes zijn.

 11. [6]
  Kun jij even aangeven hoeveel subsidie RTL krijgt, en vanuit welke pot?

  En krijgen die vehouders in Texas geen subsidie soms??

 12. [10]

  Ik begin ernstig te vermoeden dat een bepaald e-commerce bedrijfje op de een of andere manier ook van mijn belastinggeld wordt gefinancierd 🙂

 13. [7] Eerst doe je sirieus en dan begin je je over je dochter dat zet je er toch niet in

Comments are closed.