In aanvulling op onze publicatie dat de verfilming van het boek van Ayn Rand: “Atlas shrugged” weer een stap verder is *), ontvingen we een artikel uit het Parool.

Positief dat ook de pers daar aandacht op vestigt. Zelfs al zijn de gegevens in dergelijke (vaak links georiënteerde) publicaties vaak onjuist of niet helemaal correct. Zoals bvb over Brad Pitt.

” Angelina Jolie en Brad Pitt, die onlangs een baby kregen, spelen de hoofdrollen in een verfilming van de legendarische filosofische roman Atlas shrugged van Ayn Rand.

Het zwaar symbolische, 1100 pagina’s tellende epos werd gepubliceerd in 1957 en is in Nederland uitgebracht onder de titel Wereldschok. In het verleden hebben grootheden als Al Ruddy, Clint Eastwood, Robert Redford en Faye Dunaway al eens vergeefse pogingen in het werk gesteld om Atlas shrugged verfilmd te krijgen. Momenteel zijn de rechten in het bezit van het producentenechtpaar Howard en Karen Baldwin die verwachten in 2008 een film te kunnen presenteren. Een regisseur is nog niet aangetrokken.

Ayn Rand werd in 1905 in Petersburg geboren als Alissa Zinovievna Rosenbaum. In 1926 emigreerde ze naar Amerika, waar ze de kost ging verdienen als scenariste voor Hollywood. Als felle anticommuniste maakt ze in 1936 grote indruk met haar autobiografie We the living. Een bestseller werd het in 1943 verschenen The fountainhead dat verfilmd werd met Gary Cooper in de hoofdrol. In 1957 sloeg het bijna abstract filosofische Atlas shrugged bij intellectueel Amerika in als een bom. Het even lijvige als vage boek werd een cultsucces. Ayn Rand overleed in 1982.

Het Parool, 22-09-2006
————————————————
*) “Film Atlas shrugged weer een stap verder”
www.vrijspreker.nl/blog/?it…
————————————————-
P.S.
Sinds kort is er de mogelijkheid om exemplaren te bestellen van
Atlas Shrugged in het Nederlands.

BERICHT AAN IEDEREEN, DIE EEN NEDERLANDSE VERTALING
WENST TE ONTVANGEN VAN ATLAS SHRUGGED
voor 39,95 Euro, inclusief verzendkosten:
Stuur een email met uw NAW-gegevens naar: hgpringoir@wanadoo.nl

Als u op 8 oktober ook naar ons seminar in Roosendaal *) komt, kunt u zo een exemplaar meenemen voor 35 Euro

*) Zie: www.vrijspreker.nl/blog/?it…

1 REACTIE

Comments are closed.