Denk je dat je eindelijk verlost bent van rappende refo op Justitie, kruipt de nog griezeliger Ernst Hirsch Ballin onder een steen vandaan om de post van Donner over te nemen. U begrijpt, dit soort nieuws is niet geschikt voor mensen met een zwakke maag.

Ernst Maurits Henricus Hirsch Ballin, voor de jeugdige kijkertjes (die dit eigenlijk niet mogen lezen!) was de wereldvreemde, contactgestoorde minister van Justitie tijdens het laatste kabinet Lubbers (1989 t/m 1994), die zich als een Don Quichotte stortte in de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit en daarmee de IRT-affaire ontkentende. Hij moest het veld ruimen en sindsdien is het gelukkig erg stil geweest rondom Hirsch Ballin.

En als klap op de vuurpijl haalt de VVD ook nog milieuridder Pieter Winsemouse van stal, die binnenkort weer kan vertrekken als hij als politiek verantwoordelijke bewindspersoon mag opdraaien voor het akkefietje met het gifschip in Ivoorkust.

Wanneer komt Ruud Lubbers eigenlijk weer terug?

11 REACTIES

 1. Even iets anders: heb je de telegraaf gelezen?
  Bos komt met een ‘fantastische’nieuwe lijst.
  Ok met mensen van de vakbond en uiteraard mensen uit allochtonenorganisaties.
  We weten het nu heel zeker: het is de Partij van de allochtonen.
  Aangezien er steeds meer allochtonen komen, moeten we er ernstig rekening mee houden dat de PvdA in 2030 een tweederde meerderheid zal hebben.
  Ach, die vieze achterlijke landverraders, dat zijn bijna alle politici.

 2. Winsemius is zo’n links VVD-figuur. Hij zit ook bij de WRR, van dat pro-moslimrapport. En hij was commissaris bij Kempen en heeft Pot daar gewoon laten zitten doen die zijn ontslag aanbood wegens voorkennis e.d.

  Maar waar praten we over? Het gaat om wel twee hele maanden…

 3. In de wandelgangen werd de naam van prof. dr. ir. Akkermans ook veelvuldig genoemd. Jammer genoeg is hij het weer niet geworden….

 4. [3] Niet al te veel spijt hebben. Het maakt immers niet veel uit WIE er komt te zitten. Het systeem op zich is verrot!

 5. [1] PvdA heeft zelfs Samira A. op hun lijst(26) weten te krijgen!

  Alle tone zijn populair. Zelfs bij Wilders staat een Chinese allochtone vrouw!

 6. [7] Ach dat zijn gewoon de excuustroetels. je moet toch wat!
  Anne

 7. Valt er niemand op dat er overal ten lande policiti vertrekken, weg moeten of op een andere manier uit de politiek stappen. Wat is er aan de hand?

 8. Zakken zijn gevuld en nu verlaten de ratten het schip.

  Wat doen wij hier nog?

 9. [7] Doe mij maar een Chinese =P

  Maar nu serieus: ooit al eens last gehad met Chinezen in NL of VL?
  Ik dacht het niet. Net zomin als met de Joodse gemeenschap in Antwerpen bv. (die er ondertussen al ruim 300 jaar woont maar noch duidelijk als apparte gemeenschap te onderschijden valt).

  Met "allochtonen" hoeft men dus niet per se problemen te hebben.
  Denk ook aan bv. Amerikaanse expats.

  Wat mij betreft is het prima dat Wilders een Chinese op de lijst heeft staan.

Comments are closed.