Wij van de Vrijspreker propageren niet stemmen op 22 november, om de eer aan jezelf te houden en heel misschien een signaal richting Den Haag te geven. Maar wat als e.e.a. nu niet gaat lukken?Onze medeburgers in Hongarije bedachten een leuk alternatief…

Hongaren bestormen staatstelevisie. Duizenden Hongaarse demonstranten die protesteren tegen de socialistische regering hebben maandag geprobeerd het kantoor van de staatstelevisie binnen te dringen. De politie zette traangas in om de menigte tegen te houden, meldden ooggetuigen. Het kantoor van de staatstelevisie ligt vlakbij de parlementsgebouwen in Boedapest waar zich eerder op de avond 10.000 betogers hadden verzameld. Ze eisen het vertrek van premier Ferenc Gyurcsany.

De regeringsleider is ernstig in verlegenheid gebracht door een uitgelekte bandopname van een besloten bijeenkomst van zijn Socialistische Partij. Op de geluidsband geeft hij toe dat hij tegen de bevolking heeft gelogen om de verkiezingen in april te winnen. Zo werden tijdens de verkiezingscampagne belastingverlagingen beloofd, terwijl de belastingen inmiddels voor miljarden euro’s verhoogd zijn. Ook werden de economische verwachtingen veel rooskleuriger geschilderd dan de waarheid toe zou laten.

Tsja, socialisme is socialisme. Dit zijn altijd voor meer belastingen met als gevolg minder economische verwachtingen. Helaas hebben we geen Hongaarse Vrijspreker, we hadden ze dan bij voorbaat hun keuze voor een socialistische partij kunnen afraden.

U daarentegen hebt nog wel keuze en bent na het lezen van deze site goed geïnformeerd!


Volgens een zondag gehouden opiniepeiling vindt 72 procent van de Hongaren dat Gyurcsany af zou moeten treden, maar die wil daar niet van weten.

Nee, daar hebben dictators wel vaker last van. Dat je dit circus democratie noemt is echt veel te ver gezocht.

7 REACTIES

 1. Dit voorbeeld speelt zich af in een van onze EU-provincies.
  Kunnen we dat wel tolereren?

  Laten we in ieder geval niet aan dit gedoe meedoen in de provincie Nederland en dus niet stemmen op 22 november.

 2. ‘geeft hij toe dat hij tegen de bevolking heeft gelogen’? Nou, dat is dan wel errug voorzichtig neergezet. Hij zegt letterlijk "Wij hebben de bevolking tenminste 1,5 jaar lang doelbewust en volstrekt voorgelogen om de verkiezingen te kunnen winnen", en "Geen land binnen Europa heeft er zo’n puinhoop van gemaakt dan wij".

  Weet je wat ik zo langzamerhand denk? Dat het stemmen op een politieke partij hetzelfde is als het stemmen op een criminele organisatie. Maar goed, dat wisten we eigenlijk al. Het wordt slechts weer eens bevestigd. Als ik nu echter zie dat het CDA weer in de peilingen stijgt, dan mag ik hopen dat dat komt omdat het totaal aantal (PvdA) kiezers kleiner wordt. Zo niet, dan berg je maar!!!!!!!

 3. En net verdorie op het Hournaal: "Bijna de helft van de inwoners wil hem weg hebben".

  Hier staat 72%. het Hournaal retoucheert e.e.a. zodat het nog "demodratisch" lijkt…

  Toch ’s dieper in de bronnen duiken…

 4. mijnheer Gyurcsany:
  "I had spent three minutes on Sunday night thinking about whether I should step down or whether I had a reason to step down, and the conclusion I came to is that absolutely not"

  The prime minister also warned he would deal firmly with any further violent protests.
  He said he had told police "to use all means to restore order"

 5. [3] En ook nog: "Het was volstrekt duidelijk dat wat wij zeiden niet waar was!" Nou, dan kan ik hier in Nederland ook wel een paar PP aanwijzen!

 6. Hier vind je een zeer goed artikel over hoe geweldig het soosjalisme functioneert in Heilstaat Zweden. Zo bejubeld voor Balir, Merkel, en Wouter Boslim.
  Lang artikel, wel de moeite van het lezen waard: http://www.intermediair.nl/

 7. Goh, een liegende politicus – wie had dat kunnen denken?! Starks komen we erachter dat honden blaffen en gras groen is!

Comments are closed.