De Marokkaanse gemeenschap in Amsterdam heeft het afgelopen weekeinde het bruggebouw over de ringweg A10 West, bestemd als kantoorruimte, gekraakt.
De Marokkaanse gemeenschap is boos omdat de enige moskee in hun wijk de ramadan drukte niet meer aan kan en hun geen andere ruimte werd geboden.

We eisen deze ruimte!
Staat op het spandoek dat zij opgehangen hebben.
De locatie bleek al een week eerder door andere krakers ingenomen te zijn.
De Islamitische Stichting Nasser klopte bij de krakers aan en de
gelovigen mochten daarop de exclusieve ruimte van de krakers overnemen.
De koran verbiedt de kraakactie niet, zo zegt een woordvoerster.
“Want we stelen niks en we slopen niks.”
Altijd makkelijk als je als gelovige je achter het een of andere “sprookjes” boek kunt verschuilen. In dit geval was het niet nodig geweest, omdat de overheid het eigendomsrecht toch niet erkent. Want anders had De Telegraaf verslaggever het nooit de exclusieve ruimte van de krakers kunnen noemen. De exclusieve ruimte geldt alleen voor de eigenaar, maar in dit land zal de overheid niets doen om het particuliere bezit tegen krakers te beschermen.
Nu weet ik niet wat er in de koran over stelen staat, maar het in bezit nemen van andermans eigendom lijkt mij stelen.
Waarschijnlijk is het in hun ogen geen stelen, omdat je het pand niet in je achterzak mee kan nemen.
Wat ook opvallend in dit artikel van de Telegraaf is, dat de Marokkaanse gemeenschap zomaar ruimte meent op te kunnen eisen.
Dat klinkt erg socialistisch, immers wij hebben een behoefte en anderen moeten deze bevredigen.
Het is dus niet verwonderlijk, zoals uit een recente opiniepeiling blijkt, dat 45 procent van de islamitische gemeenschap op de PvdA gaat stemmen.
Maar wat het kraken betreft is de Marokkaanse gemeenschap geïntegreerd.
Maar door direct aan de koran te refereren blijkt, dat de islamitische gemeenschap deze laat prevaleren boven de wetgeving van het land.

11 REACTIES

 1. Guttegut, wat errug zèg: de jurkendragers kunnen de drukte(eufemisme voor de Politiek van de Islamitische Baarmoeder)niet meer aan: wat een stakkers, hè?
  De oplossing ligt voor het grijpen:
  http://www.snopes.com/polit
  (lees Nederland waar Australië staat)
  Meer over de Politiek van de Islamitische Baarmoeder in De Kracht van de Rede en de Woede en de Trots van Oriana Fallaci en hier:
  http://tinyurl.com/c9szm
  Nog meer multiKUL: P.Sturkenboom loopt met DHIMMI-plannen rond om het eerste islamitische ziekenhuis te gaan bouwen.
  Geheel in de stijl van dat woestijngeloof: halal voedsel en vrouwelijke artsen voor vrouwen en mannelijke artsen voor mannen.
  Zie verder de Kamervragen van Geert Wilders op
  http://www.hetvrijevolk.com
  http://www.gregoriusnekscho

 2. Was het niet rechter hand en linker voet er af voor dieven? Dus roep de beul maar Job!

  Verder vond ik het heel leuk om te lezen dat krakers zo openlijk collaboreren met de islam-fascisten. Maar nu een dilemma: is dit monsterverbond nu officieel islam-communisme, islam-nazisme of gewoon islam-socialisme? De 3e optie lijkt mij het meest relevant.

  Een jaar of wat geleden had je in Rotterdam een punkfestival "rock against religion". Waar is de mentaliteit van toen gebleven krakerts? Als ongelovige kun je die 77 maagden echt wel vergeten.

 3. blijkbaar wint de grootste en brutaalste bek, het van de ‘democratische’ en rede.
  Moeten we als Vrijspreker wat van leren.

 4. Ik ben hier helemaal niet verbaasd over, want de koran zegt het zelf:

  Verse 59:7 – "The spoils taken from the town-dwellers and assigned by Allah to His apostle shall belong to Allah, to the Apostle and his kinsfolk, to orphans, to the destitute and to the traveler in need; they shall not become the property of the rich among you. Whatever the Apostle gives you, accept it; and whatever he forbids you, abstain from it." Dus volgens hun geloof hebben deze Marokkanen het gelijk van de wereld. Daarom zijn socialisten zo gecharmeerd van hun, omdat hun ideologie overeenstemt met die van de moslims. Zoals al vaker aangehaald, beide doctrines verwerpen eigendomsrechten.

 5. Wat ik me nu afvraag is het volgende:

  Als deze mensen hun geloof kunnen belijden in een gekraakt kantoorpand, waarom dan overal moskees willen bouwen?

 6. In de Koran wordt een duidelijke onderscheid gemaakt tussen stelen van een medegelovige of een ongelovige.

  Daarom zien ze het niet als stelen.
  Van een ongelovige kan je niet stelen omdat een ongelovige in de Koran minder waard is dan een schaap.

 7. Wat is dit voor idioot gedoe van wie mogen ze dat, laten ze maar in het open veld gaan bidden, dat doen ze in Mekka ook.
  Kunnen we eens horen wat ze te vertellen hebben.

 8. [6] Precies, want alles behoort aan Allah en zijn gelovigen. Hij noemt het ook stedelingen, want Mohammed voerde rooftochten vanuit zijn woestijnkamp op karavanen van stedelingen. Feitelijk was Mohammed een bandietenhoofdman.

 9. Een oude meezing hit voor de vrijsprekers van deze site Robert Long’s Mien… 🙂

  Ondanks wat het anglo-amerikaanse systeem mensen wijs probeert te maken… De aarde is niet te koop opdat er uiteindelijk alleen maar een select groepje mensen recht van spreken hebben onder het mom van "eigendomsrecht"… de wereld is groter dan die bekrompen gedachten. Zeker zolang er sprake is van woningnood door foutief economisch beleid… De Nederlandse politiek had dit probleem al lang op kunnen lossen net zoals de omringende landen dit hebben gedaan… pas na jarenlang netjes afwachten zijn betrokken burgers zelf voor deze primaire levensbehoefte op gaan komen… Verwijt deze burger niet dat de politiek heeft gefaald…

 10. P.S. Is het niet iets te suggestief om op deze site over de achterliggende gedachtes van de krakers te speculeren zonder feitelijk op de hoogte te zijn???

Comments are closed.