Kandidaat: Maxime Verhagen (CDA) Fractievoorzitter 2e kamer

Nominatie: “Collega, spreek jij nu eens een keer de waarheid. Wees eens eerlijk!”

Toelichting: Deze week waren er zoveel suggesties voor de Politicus van de week, dat er wel meerdere voor de Award Politicus van de Week in aanmerking kwamen. Dat komt waarschijnlijk omdat nu de echte verkiezingscampagne van start gegaan is.

Na enige overweging viel de keus op Maxime. In zijn propagandarede bij de Algemene Beschouwingen richtte hij zich vooral tot zijn collega-opponent Wouter Bos van de PvdA. En daarbij drong hij om de haverklap aan met het verzoek aan Wouter om eens één keertje eerlijk te zijn.

Het kwam over alsof hij dat minstens 25 keer vroeg. Later werd dit verzoek ook nog een aantal keren herhaald door Jan Peter Balkenende.

Dit moet toch bij kiezers de duidelijkheid opgeleverd hebben, dat Wouter de rest van de tijd staat te liegen?

Andere politici dezen bij de Algemene Beschouwingen precies hetzelfde ten opzichte van Maxime en val elkaar. Misschien niet zo opzichtig, maar ze wezen er wel duidelijk op dat de plannen die de ander heeft met het belastinggeld niet juist waren. Ze zijn gekunsteld, onbetaalbaar of ze verhullen dat bepaalde groepen het er slechter door krijgen.

U kent immers de test om te weten wanneer politici liegen?

Dat is “als ze hun lippen bewegen”!

Maxime vertelde (eerlijk?) dat hij straks graag gaat bepalen wat er met uw belastinggeld gaat gebeuren. Door in de regering te komen als u op hem stemt en hem daardoor het mandaat geeft om met uw geld te doen wat hij wil.

Maar zijn collega-strebers hebben aangetoond dat de plannen van Maxime niet kloppen. Net zo als Maxime aantoonde dat de andere plannen niet kloppen

Daardoor heeft maxime ook nog eens extra aan de kiezer duidelijk gemaakt dat en nu een stelletje politici om de macht strijden. Dat ze direct na de verkiezingen met die foutieve plannen bij elkaar gaan zitten en handjeklap spelen om de baantjes onderling te verdelen. En dan vier jaar mooi weer gaan spelen met uw belastingcenten.

Deze grote verdiensten leveren Maxime Verhagen nu zijn tweede Vrijspreker Politicus van de Week Award op.

3 REACTIES

 1. Ik las op teletekst (bij "Tweede Kamer") dat de motie van Verhagen c.s., m.b.t. de zogenaamde "prep camps", die onzalige "heropvoedingskampen" voor niet-criminele jongeren die geen baan of opleiding hebben, is aangenomen. Wat verwacht ik ook anders van die vergaarbak hersenloze en zedenloze publiekshoeren.

  Typisch staaltje politieke immoraliteit: Eerst creëer je een probleem: Door hoge belasting en regulering maak je werkloosheid, door verplicht (en nutteloos) onderwijs creëer je aversie van jongeren tegen het leren van een vak, door een verzorgingsstaat ontneem je die jongeren en hun ouders de verantwoordelijkheid om voor zichzelf te zorgen, en dan constateer je het "hardnekkige probleem" van werkschuwe, niet-gediplomeerde jongeren. En dan komt de klapper: I.p.v. dat je je onheilige plannen terugdraait, besluit je dat je hieruit ook wel een slaatje kunt slaan en Popie Jopie kunt gaan spelen door zogenaamd "hard" op te treden tegen die "lamlendige jongeren". Door ze op te sluiten en militair te drillen terwijl ze geen enkele misdaad hebben gepleegd en op kosten van de maatschappij. Terwijl er niets meer nodig is dan gewoon die jongeren te laten werken of leren wat ze zelf willen en de uitkeringen in te trekken, danwel minstens afhankelijk te maken van het daadwerkelijk succesvol vinden en houden van werk, of het volgen van een opleiding hiertoe.

  Maar ja, "discipline", je weet wel, van het soort ik blaf jou af en jij doet als een gedresseerde aap precies wat ik wil, dat doet het natuurlijk goed bij de zo onderscheidende kiezer. Politicus zijn is toch wel een vrij uniek vak. Je kunt de grootst mogelijke immorele crimineel zijn, en toch nog jezelf op de borst kloppen over je "prestaties". En het ergste is dat ik vrees dat het grauw er gewoon weer intrapt. Want ja, al die ellendige jongeren op die luidruchtige brommers, daar moet toch wel eens wat "aan-gedaan" worden.

  Hoe langer ik me met politiek bezig houd, hoe bozer en misselijker ik word.

 2. [2]
  P.S.

  Oh ja, het onzalige plan van Rutte met zijn pak-kinderen-van-twee-die-volgens-een-testje-nie-goe-genoeg-prate-van-hun-ouders-af-en-plaats-ze-in-peuterkampjes-om-het-te-leeru is ook aangenomen. Wat een verassing.

Comments are closed.