Kandidaat: Henk van Hoof (VVD) Staatssecretaris Sociale zaken

Nominatie: “Werkgevers krijgen 4000 euro als ze zwakke personen aannemen”

Toelichting: Dit past in het kader van een aantal artikelen van de afgelopen dagen waarin we melding maakten dat “alles wordt gratis”.

Behalve onder andere kinderopvang, schoolboeken en openbaar vervoer, kan een werkgever door het van Hoof plan nu ook al mensen een aantal weken gratis voor zich laten werken.

Als we het goed begrepen hebben, wordt dit betaald door geld dat de belastingbetaler heeft moeten afdragen aan Den Haag. Daar werd het afgeroomd voor salaris en kosten van een aantal ambtenaren en politici en ging een groot deel naar de EU in Brussel. Ook daar werd weer een deel gebruikt voor ambtenaren en politici en een deel ging in een pot, genoemd het “Europees Sociaal Fonds, (ESF)”

Ambtenaren en politici uit alle 25 EU-landen mogen dan vragen om iets uit die pot terug te krijgen. Degene die het mooiste verhaal ophangt voor de potbeheerder krijgt een toewijzing.
Van de pot gaat dan geld via de EU terug naar het gelukkige land en dat mag er iets mee doen.

In Nederland heeft dat bij de overheid terugontvangen belastinggeld al een paar keer tot rellen geleid. Men had er niet op gerekend dat er vanuit Brussel, ook in samenwerking met de Nederlandse Rekenkamer, gecontroleerd zou worden wat er met dat overgebleven, terugontvangen, belastinggeld ging gebeuren.
Dat gebeurde wel, en toen bleek dat het “oneigenlijk” was gebruikt. Gesjoemel! En toen moesten weer enkele honderden miljoenen van dat belastinggeld aan Brussel worden terugbetaald.

Henk stelde ook dat dit geritsel “scherp” gespeeld moet worden omdat Nederland minder ESF geld krijgt. Jan Peter Balkenende en Gerrit Zalm hebben immers het grote succes behaald dat Nederland 1 miljard euro belastinggeld minder aan de EU “moet” afdragen met als tegenprestatie dat Nederland 2 miljard minder van de EU terug gaat krijgen! Een groot politiek succes!!!

De grote verdienste van Henk van Hoof is nu dat hij een smoes verzonnen heeft om belastinggeld van Brussel terug te krijgen, en meteen mee te werken aan dat alles gratis wordt!

Daarom krijgt Henk deze week de Vrijspreker Award Politicus van de week.

6 REACTIES

 1. Hulde aan van Hoof.

  En ‘zwakke’ mensen genoeg in Nederland.
  We hebben toch een miljoen arbeidsongeschikten?

  Dat is 4 miljard euri’s terug gepakt door onze H.v.H.
  Niet slecht voor een paar dagen kletsen.

  Wat zeg ik, briljant!

 2. -Als we het goed begrepen hebben, wordt dit betaald door geld dat de belastingbetaler heeft moeten afdragen aan Den Haag.-

  Weet ik niet. Misschien komt het wel uit de ww-verzekeringspot waar de zwakkere premies voor betaald heeft.

 3. Omdat in een Neder land de dijken niet je-dat zijn, zijn we eigenlijk allemaal potentieel zeer zwakke (want verzopen) medewerkers van de Staat.

  Kan H.v.H. niet een miljard of 20-30 regelen voor de miljoenen zwakke en met water-terreur bedreigde medewerkers van de buh-vee Nederland?

  Eigenlijk is het dan een Europeese investering die zichzelf weer terugverdiend 😉
  (Tegen die tijd mot er wat anders worden verzonnen)

 4. A propos "een Europeese investering"…

  Een investering is toch iets waar je geld of moeite in stopt, omdat er ooit weer wat UIT komt? En hopelijk meer dan wat je er ingestopt hebt.

  Wat heeft de EU tot nu toe opgeleverd, behalve veel baantjes voor ambtenaren en wurg-wetten voor burgers?

  Welke hoop is er, dat de EU in de toekomst ooit iets gáát opleveren?

  Waarom stoppen WE er dan nog steeds geld in?

 5. Aartsvoorbeeld van een … overconsumerende, iedereen en alles verzorgende "bewogen" neo-marxist, die weet dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de boel hier en in de EU op is en permanent in elkaar zakt.

  En het is ook veel eenvoudiger om strax de pleuropese solidariteitskoek te verkopen, waardoor men tevens de eigen huiden kan redden. Immers in de voormalige SU had de elite het ook niet slecht …

  Als volk verdienen wij alle ellende wat ons nog te wachten staat …

Comments are closed.