Nu de verkiezingen achter de rug zijn, en na 63 Awards, houden we een pauze met het wekelijks uitreiken van de Award Politicus van de Week. Nieuwe Kamerleden (en anderen) krijgen nu eerst de kans om zich waar te maken!

Al wordt de prijs niet meer wekelijks verleend, toch zullen we bij zeer opvallende politieke handelingen daar toch op blijven wijzen en de betreffende politicus in het zonnetje zetten. De frequentie kan dus zowel lager als hoger worden.

Als er iemand bijzonder opvallende, collectivistische of immorele handelingen doet of er zich voor uitspreekt, kunnen we dat onder de aandacht brengen door dit op de Vrijspreker nog extra te belichten.
We overwegen dit ook aan de betreffende persoon duidelijk te maken door hem/haar daarvoor een soort prijs te geven. Iets als een “Politiek Gesjoemel Prijs”.

Graag vragen wij de medewerking van onze bezoekers om hiervoor in aanmerking komende personen voor te dragen. Op die manier kunnen we elkaar ook goed informeren over de werkelijke gedragingen van politici en laten zien wat er zich in de politiek afspeelt.

U kunt hieronder, bij reacties, uw voordracht vermelden als iemand of iets u opvalt die weer eens laat blijken wat voor een “echte” politicus hij/zij is.
Stuur uw voordracht met reden omkleed, en zo mogelijk graag een citaat van de betreffende persoon.

Wij overwegen dan om namens de Vrijspreker de nieuw benoemde persoon met deze prijs ook te confronteren en hem/haar een “teken”daarvan toe te sturen.

Als u ideeën hebt voor een betere naam of procedure zouden we dit ook graag vernemen.

4 REACTIES

 1. Is er niet ergens een dame die zich van verkiezingen niet bijster veel aantrekt en zelf een formateur aanwijst, terwijl ze zelf hoe dan ook altijd de onbetwiste nr. 1 op de loonlijst van de belastingbetaler blijft?
  Misschien komt zij deze week in aanmerking?

 2. idee voor een verbeterde naam>
  Laat ‘gesjoemel’ weg (is toch dubbelop) en je krijgt de ‘Politiek Prijs’. Goeie afkorting ook: de PP.

 3. [2] Inderdaad. Anders zullen ze de prijs ook niet in ontvangst willen nemen. Bij het lezen van de toelichting wordt dan plotseling alles duidelijk :-]

 4. Ik kijk nooit TV, lees nooit kranten en beluister ook geen nederlandse radio zenders.


  Maar ik weet, elke krant die ik lees, levert 20 gegegadigden op voor die prijs. Dat is ook de reden dat ik geen kranten lees, want ik irriteer me nogal aan dat gesjoemel van de media in Nederland. Ik weet nog dat telkens het geluid weggedraait werd, de avond dat Pim Fortuyn vermoord was. Ik zou eerder voorstellen, iemand die bij de media werkt, of bij justici, die eens niet sjoemelt.
  Dat is heel wat zeldzamer.

  Gelukkig ben ik beter op de hoogte van de actualiteit dan mijn landgenoten. Ik wordt niet belogen door de zittende orde van papisten, sofisten, geldslaven en ander gespuis. Ergens vond ik hier een discussie over lynchen van landverraders, maar wie kan men tegenwoordig niet lynchen daarvoor. Bijna iedereen die ik ontmoet, is evenzo verdorven als de politici, dus ik begrijp wel dat ze via hun democratie op de meest corrupte kandidaat zullen stemmen, want die is zelf ook corrupt, en zal hen helpen hun corruptie te verbergen.

  Alles goed met deze website?

  Dus ik sloeg NU.nl open van vandaag, en inderdaad, het eerste bericht gaat over gesjoemel. Voorspelbare kranten geven u geen nieuws.

  Oost-Europa viert einde grenscontroles

  Ze bedoelen hier, dat Oost Europa nog steeds grenscontroles houdt, maar waarschijnlijk niet meer ten opzichte van landen die lid zijn van de Europese Unie. Nou, als die NU.NL redactie niet zoveel concurrentie zouden hebben, hadden ze nu al die prijs in de wacht gesleept. Regelrechte leugens koppen alle kranten, maar de kranten gaan er van uit dat iedereen in dit land even zo corrupt is als hun redacties, en menen dus dat ik hun propganda pulp nog gebruik. Ik ben beledigd door deze stijl van liegen waar maar mogelijk, en dan net doen of zulks normaal is!

  Maar ik zal verder lezen, wat ze nog meer liegen.

  Meerdere landen zetten donderdag al de historische gebeurtenis luister bij, nog voor de officiële toetreding in de nacht van donderdag op vrijdag tot het zogenoemde Schengen-verdrag.

  Landen? Wat is dat. Nou, voor mij valt er weinig te vieren, want ik ben nogal een tegenstander van deze Maria Unie. Waarom ik de EU de Maria Unie noem is uitgelegd door het ontwerp van de Huidige vlag van het Vatikaan:
  http://www.giveshare.org/Bi

  Schengen is een akkoord van politieke infiltranten binnen Europese staten. Ik kan misschien hun telefoonboek gaan lezen, om kennis te nemen van hun excuses voor het landverraad dat ze plegen door de souvereine landen van Europa zo brutaal binnen te vallen met hun Propaganda. Hun bedoelingen zijn sabotage, iedere boer zal weten waarover ik spreek met betrekking tot het EU landbouw beleid. O, al uw voedsel is nu eigendom van Halliburton en de Communistische Staat Europa, de Eenheid tussen Multi-National en Staat. Jawol.

  Ik wouw dat ik de vrijspreker hier kon helpen met deze prijs. We moeten misschien sjoemel kampioenschappen gaan houden in de Europese Unie. En engels leren, want als dit zo doorgaat met de Europese Unie, zal over een eeuw of vroeger de Nederlandse taal verboden gaan worden.

  Freefight kampioenschappen als alternatief voor moorden door orders van EU politek. De Lauwerkrans van de United Nations en de Lauwerkrans van Ceasar is ook zo’n gesjoemel, wat niemand door lijkt te hebben. Ja, ik kan geen plaatjes plaatsen hier. Het logo van de UN heeft een lauwerkrans, die ziet men ook het hoofd van Julius Ceasar, dat is de Pontifex Maximus…

Comments are closed.