De overheid gaat volhardend door in haar strijd tegen de geneugten des levens. Roken, drinken, lekker eten, vrijen, vuurwerk afsteken en alleen op zondag het vlees snijden zijn volgens Vadertje Staat zaken die zo snel mogelijk afgeschaft moeten worden.

Een eerste taktiek om mensen minder van hun leven te laten genieten, is proberen hen te hersenspoelen met onsmakelijke reclamespotjes vol kotsende vrouwen, mannen die sex hebben gehad met schapen, mooie meisjes die na één teug van hun sigaret veranderen in een rochelend veenlijk, angstige tieners met een geslachtsziekte en sukkels met ontplofte handen.

Als vervolgens blijkt dat de enige bereikte Pavlovreactie het wegzappen bij het zien van een Postbus 51-logo is, moet worden nagedacht over andere manieren om het leven kleurlozer te maken. Wie niet luisteren wil, moet maar voelen. Aldus komt het Centraal Planbureau (visioen: Oost-Berlijn) met het advies om de accijns op alcohol fors te verhogen, teneinde alcoholgebruik tegen te gaan.

Om de schijn hoog te houden, dat de staat het beste met ons voorheeft, wordt alcoholGEbruik consequent “alcoholMISbruik” genoemd. En om te verbloemen dat de staat haar kas wil spekken (de opbrengst alcoholaccijnzen bedroeg in 2003 al 966 miljoen euro), wordt gezegd dat de accijnzen nodig zijn om de kosten te dekken die het alcoholmisbruik met zich meebrengt.

Het gaat dan om kosten in de gezondheidszorg, voor politie en justitie, verkeersongelukken en beschadiging van eigendommen. CPB: “Het lijkt voor de hand te liggen om de accijnzen zodanig te verhogen dat deze minimaal de economische kosten dekken.”
Waarom worden deze kosten niet verhaald op respectievelijk de zieken, de criminelen, de brokkenmakers en de vandalen? Waarom moet de fatsoenlijke mens die na twee wijntjes een taxi neemt, betalen voor het wangedrag van een zatte hooligan of voor de rotte lever van een verslaafde? Dat lijkt mij helemaal níet voor de hand te liggen!

Omdat de staat vooral niet wil dat jongeren hun hersens beschadigen, die jarenlang zo zorgvuldig gevuld zijn met socialistische propaganda, pleit het CPB zelfs voor een “speciale belasting op breezers”. Dit impliceert dat het bedrijf Bacardi door de overheid gediscrimineerd wordt en haar klanten hierdoor ziet verdwijnen. Terwijl de jongeren waarschijnlijk hun toevlucht nemen tot zelfgestookte wodka, want de behoefte blijft toch.

Het is allemaal zo belachelijk dat ik soms niet kan geloven dat het werkelijk gebeurt.

Ik wens u allen een prettige Kerst. Geniet van uw drank, uw rookwaar, het lekkere eten en het vuurwerk. En laten we hopen dat dit in 2007 mogelijk blijft!

7 REACTIES

 1. De overheid lijkt vooral te bestaan uit een stel zwakzinnigen die de rest wil degraderen tot mede-debielen.

  Aangezien de overheid meent ‘het goede voorbeeld’ te moeten geven, lijkt het mij vanzelfsprekend dat de overheid als eerste alcohol in de ban doet. Zowel op alle kerst-, niewjaars- en andere borrels, als op door de staat gesubsidieerde feesten en een bekende mevrouw uit Den Haag die grootverbruiker in chablis (nota bene van die banale wijn) schijnt te zijn. Proost…

 2. Prima artikel. Het is inderdaad allemaal angstaanjagend belachelijk wat hier in Nederland allemaal kan en mag vanuit overheidswege. En dan de glasharde fabel om accijnsverhogingen met ontmoediging in verband te brengen…

  Hoe vaak zijn de ministerssalarissen al verhoogd de afgelopen eeuw? En zijn ‘de Nederlanders’ er al mee gestopt?!

 3. [4] Precies! Als een vandaal geen geld heeft om de schade te vergoeden, kan deze prima dwangarbeid verrichten ten gunste van zijn slachtoffer. Plus lopende rente natuurlijk.

  Een kale kip kan misschien niet geplukt worden, maar kan toch wel eieren leggen? Exploiteren die kip, totdat de schade vergoed is!

 4. Vandaar dat men ook spreekt over ‘asielzoekers’ en i.p.v. ‘vluchtelingen’. Klinkt niet zo erg…

  merlin

 5. Reed zostraks in de auto, zet hem per ongeluk op Radio 3, komt er zo’n Postbus 51 propaganda voorbij over dat ouders toch vooral hun kinderen moeten zeggen, dat ze niet op jonge leeftijd drinken want dan groeien de hersentjes minder. Over betutteling gesproken, alsof ze met louter idioten te maken hebben. Nou, laat ik het zo zeggen. In dit land is het hebben van weinig hersens eerder een voordeel dan een nadeel, met name voor de Wouter Bossen en de Jantje Maorijnissen’s. Des te eenvoudiger kunnen ze hun moreel uiterst verwerpelijke boodschappen verspreiden om de machtsbasis van hun gelegaliseerde diefstalpraktijken te verdiepen en verbreden.

Comments are closed.