Slim hoef je niet te zijn om kamerlid te worden, je moet vriendjes hebben en op de kieslijst komen, dat is genoeg, dat blijkt. De 150 in Den Haag hadden al gemerkt dat het warmer wordt op onze aardkloot. En Al Gore en Billy Clinton zeggen dat dat heel erg is, en dus worden er maatregelen genomen om de CO2-uitstoot te verminderen. Dat dit ongeveer net zoveel helpt, als je adem inhouden in de lift omdat deze anders te zwaar is, behoeft op deze site geen verdere uitleg.

Nu wil het geval dat de opbrengsten van het “Fonds Economische Structuurversterking” tegenvallen. Dit “fonds” wordt gevoed door de ‘aardgasbaten’. Het gas is namelijk van ons allemaal, dus gaat de opbrengst naar … ehmm … de overheid. En wel in dit fonds.

Het was warm dit najaar dus iedere boerenlul iedereen die z’n hersens gebruikt om na te denken, snapt dat er minder gas nodig is om bijv. de huizen te verwarmen. Zo niet de geachte volksvertegenwoordigers. Die zijn in operste verbazing dat die gevreesde opwarming van de aarde hiermee blijkbaar zelf zorgt voor minder CO2-uitstoot. We verbranden minder gas!

Da’s op zich natuurlijk mooi, maar zo komt er wel minder geld binnen, en DAT snappen ze nou weer niet. Er worden dus onverwijld KAMERVRAGEN over gesteld! In elk geval is dit dus wéér een negatief gevolg van de Global warming!!! Zie je wel!!

Ik ben benieuwd langs welke omweg ze ervoor gaan zorgen dat het volk deze ‘besparing’ zo snel mogelijk weer afgeeft aan de geleerden in Den Haag, zodat zij er verstandige dingen voor het volk mee kunnen doen…

bron: Telegraaf, 18 dec 2006

13 REACTIES

 1. De Kamer heeft gelijk: de zaak is zeer ernstig, want als het zo warm BLIJFT, valt er straks NIKS meer te subsidieren. Het fonds werkt dus de verkeerde kant op. Bij vermindering van de gasconsumptie -zoals nu het geval is- zou de belasting op aardgas immers OMHOOG moeten, althans dat vindt de millieu-leiding en blijkbaar ook de Kamer.

  Hieruit blijkt, dat het NIET ECHT om de CO2-uitstoot, maar UITSLUITEND om belastingheffing gaat.

 2. "De 150 in Den Haag hadden al gemerkt dat het warmer wordt op onze aardkloot."

  En dat klopt dus niet. Het wordt warmer op het noordelijk halfrond; het zuidelijk halfrond koelt af. De gemiddelde temperatuur, over de hele wereld gemeten, is sinds 1996 afgenomen. Dit heeft wel invloed op het klimaat, maar dat gaan wij met z’n allen niet tegenhouden. De belachelijke bedragen die nu aan het ‘stoppen van de klimaatverandering’ verspild worden kunnen beter besteed worden aan voorbereidingen op de mogelijke, voorzienbare gevolgen, zoals tegengaan van overstromingen door hogere/sterkere dijken, stormbestendig maken van constructies, verbeterde afwatering van rivieren e.d.

  Een groot deel van de problemen met overstromen van rivieren heeft te maken met het feit dat rivieren gekanaliseerd zijn (beddingen verlegd om minder te slingeren) omdat dat efficienter was voor de scheepvaart (tijdwinst). Als gevolg daarvan kan er minder water verwerkt worden, met overstroming als resultaat.

 3. [2] Dat doet overigens aan de strekking van het artikel niets af. De overheid kijkt alleen naar het eigen landje (beter: naar wat haar het beste uitkomt, in dit geval het eigen landje) en het eigen landje warmt idd op.

  Vreemd (?) is dan dat bij het islam/asielzoeker/gelukzoeker vraagstuk dan weer niet naar (het belang van) het eigen landje wordt gekeken, maar da’s een ander topic.

 4. [3] De eerste en overal onderliggende vraag voor een politicus blijft: "Hoe wordt ik over 4 jaar weer gekozen?".
  (of eerder!)

 5. [3] René,
  "Vreemd (?) is dan dat bij het islam/asielzoeker/gelukzoeker vraagstuk dan weer niet naar (het belang van) het eigen landje wordt gekeken, maar da’s een ander topic."

  Da’s toch nie zo héél vreemd ? Immers, die geluksvogels komen straks allemaal aan de produktiekant van de volkshuishouding en worden dan tegelijk belastingbetaler en vuilproducent. En dat is recht in de Haagse Scheur.

 6. tijdens de oliecrisis van 1973 werden we door de crimineel premier Joop den U. te A.-Buitenveldert gemaand om de gordijnen dicht te doen en vooral om minder electriciteit te gebruiken. Dat gebeurde, de electriciteitsmaatschappijen verkochten aanzienlijk minder stroom waardoor de staastinkomsten daalden.

  Dat werd toen opgelost met een prijsverhoging van de electra.

 7. [4]

  "…tenzij ik al lang genoeg gekropen cq hand en span diensten voor de toplaag heb verricht. dan zit er misschien een baantje als burgemeester, comm. v/d kon., directeur van de omroep o.i.d. in. anyway, miljonair wordt ik toch wel"

 8. Nadat de overheid in de 20ste eeuw het "besturen" van de economie definitief naar zich toe gehaald heeft, gaat de overheid dat in de 21ste eeuw doen met het … klimaat.

  Een vergelijkbaar complex systeem dat evenmin te sturen valt als economie, maar je zal zien dat er tegen 2050 zoveel "klimaatsturingsmaatregelen" bestaan dat de ganse bevolking vast gelooft dat het Weer instort en het op een totale klimaatchaos uitdraait als de regering plots zou stoppen met het "sturen" van het klimaat.

 9. Misschien gaat de overheid straks ook wat Sjamanen inhuren om een regendans te doen, of vrijwilligers zoeken om zich de kloppende harten te laten uitsnijden en deze te offeren aan Huitzilopochtli, of een andere god, die dan voor een goede oogst, een eeuwig voortbestaan van ons land en een aangenaam klimaat kan zorgen? Kijk maar hoe goed het de Maya’s en Azteken daarmee vergaan is. En ik denken dat de Taliban achterlijk was toen ze een paar duizend runderen offerden aan Allah om de regen naar Afghanistan te laten komen. Niet dat ik het hele klimaatverhaal onzin vind, want ik wil best geloven dat dit verandert, maar in hoeverre de mens hiermee te maken heeft, en in hoeverre de gevolgen hiervan zijn te voorspellen of sturen, vraag ik me sterk af.

 10. [8] Als de voorspelde daling van temperatuur door de verminderde zonne-activiteit zo rond 2040 Р2050 idd doorgaat weet ik nu al dat de diverse overheden, Clinton Institutes en andere onzinnige clubjes zich op de borst gaan kloppen omdat dat dank zij hun inspanningen toch maar mooi is gelukt! n daarmee de over de balk gesmeten miljarden dus in ̩̩n klap gaan rechtvaardigen.

  En het volk organiseert een feestje voor hun ‘redders’…

 11. [11] Geld voor doemscenario’s is achteraf altijd te rechtvaardigen:
  – wordt het kouder, dan heeft het geholpen
  – wordt het niet kouder, dan hebben we tenminste ons best gedaan om nóg erger te voorkomen…
  😉

Comments are closed.