Vandaag (vrijdag) is het plan dat de NAVO ministers van Buitenlandse Zaken in Brussel de situatie in Afghanistan gaan bespreken.

Uit NOS berichten is op te maken dat ondertussen wel al geregeld is dat ze meer troepen naar dat land gaan sturen. En wel:
“Omdat de Taliban de laatste tijd de strijd heeft opgevoerd.”

Is dat een diplomatieke uitdrukking voor:

“De NATO is aan het verliezen” ?

3 REACTIES

  1. Nee,
    Zoals ik al eerder zei, alles wordt in gereedheid gebracht voor Iran! Extra troepen om de zaak enigzins onder controle te houden als de US (of Israel)een paar nukes op Iran gooit en daarna alles platlegt met conventioneel spul. Die Talitubbies zijn natuurlijk taai, maar zijn niet meer als lastige vliegen. Eind feb. komt de 2de US carrier aan, loopt de 60 dagen van de VN af en wordt alles in stelling gebracht. Alleen een volledige overgave van Iran op voorhand kan een aanval nog stoppen.
    Mijn idee

  2. [1]
    Als ik het goed begrepen heb, dan is het point of no return voor wat betreft het nucleaire potentieel van Iran in april of mei. Verwacht voor die tijd iets..

  3. [2] O ja, het tijdstip is volgens mij ook nog niet zeker. Voorlopig is het alleen propaganda en een show of force. Alleen komen er een aantal zaken samen in die periode. Tony Blair wil graag meedoen en die vertrekt toch ook ergens rond dat tijdstip? Volgens mij wilde Bush in zijn periode het ´probleem´Iran oplossen. Dus heeft ie nog wat tijd.

Comments are closed.