Zoals verwacht en in de troonrede al aangekondigd, heeft de regering vandaag kleur bekend en het brave volk verteld dat er geen referendum komt over de Hernoemde Grondwet.

Dit is een proces met een aaneenschakeling van leugens en politiek gedraai.

Slikt het volk dat nu? Of komt er nu een opstand?

Alleen al de argumentatie waarom er geen referendum komt, is zo lek als een mandje. Het klopt van geen kant zoals in voorgaande stukken van de Vrijspreker helder is aangetoond en bewezen.

Wij weten niet of een referendum veel zin heeft. Want behalve dit bedrog wordt het volk ook overspoeld met propaganda. En dan ook nog eens bedrogen door de mensen aan wie ze (dom) een mandaat gegeven hebben om voor hen beslissingen te nemen. De tweede kamer laat de kiezers in de steek. En dan vooral de PvdA.
Die waren voor een referendum, maar dat schijnen ze nu te versjachelen voor het “ontslagrecht”. Volkomen nonsens, want dat heeft er helemaal niets mee te maken.

Het schijnt dat SP, D66, GroenLinks en PVV er nog iets aan willen doen? De PvdA draait als een draaitol. De persoonlijke vertegenwoordiging v oor de kiezer wordt niet uitgevoerd omdat ze zich zogenaamd aan de partijdiscipline moeten onderwerpen. Die geldt alleen als ze onderling ruzie krijgen en iemand toch zijn baantje wil houden.

Het referendum is echter wel de laatste kans dat verdere vermindering van onze soevereiniteit door de politici wordt veroorzaakt. Waarschijnlijk gaat Jan Peter Balkenende de volgende maand al een handtekening zetten.
Namens u, zonder u!
Wat gaat u DOEN?

23 REACTIES

 1. Tja, wat ga ik doen? Rondlopen met een spandoek? Weigeren belasting te betalen? Er zij n vast nog een paar honderd mensen die zoiets wel doen. Het moet eerst veel slechter gaan, dan zijn mensen te mobiliseren. Dus voorlopig gaat het gewoon zo door, mogelijk is dit slecht4s het begin van nog veel meer ellende, om tenslotte als de economie echt in elkaar stort, pas een echte revolutie te krijgen,waarbij bloed zal vloeien, de mensen die het niet langer pikken worden dan gewoon terroristen genoemd, naar goed voorbeeld van de USA.

 2. Latewn we nou eens voor "argument sake" de zaken objectief beoordelen.
  Wie helpt me? Wat is er nou in diepste essentie tegen Europa? En… wat kan het bijdragen aan ons leven?
  Laat me iets proberen uit te leggen. In het bedrijfsleven zie je dat de "kleine middenstander" zich aansluit bij grotere retailketens om daar financieel inkoopvoordeel te krijgen. Is daar een paralel te trekken? Kunnen we als Europa groot inkopen? Verbeterd ons huishoudboekje? houden we meer over? Dan is het goed dat Europa er is. Wat moeten we er voor inleveren? Wie kan me dat nou eens in steekwoorden uiteenzetten?

 3. kan idd alleen als we nu allen als eenheid gaan werken niet niet allemaal op onze eigen eilandjes lopen te kloten.actie , dit kan toch echt niet.

 4. Ik vind het prima als een middenstander zich verkoopt aan een grotere keten, eigen geld, eigen zaak, eigen beslissing.
  Daar gaat het hier echter niet om: het gaat over het overdragen van soevereiniteit ‘over ons’ aan een politiek nog minder te controleren entiteit dan onze huidige staat. Er is geen sprake van vrijwilligheid van de burgers wier rechten verkwanseld worden, die hebben namelijk daar luid en duidelijk nee tegen gezegd.

 5. [3] Wel, de Jager, misschien is het wel zo dat het voor mij zo duidelijk is, dat ik het daardoor moeilijk kan overdragen.

  Maar je hebt 100% gelijk. Door dergelijke SAMENWERKING kun je alleen maar voordelen hebben. Zolang die samenwerking dan ook nog vrijwilig en niet gedwongen iS!

  Maar dat speelt hier niet. Hier speelt het spel van politici die macht willen hebben. Die jou straks dwingen je neer te leggen bij de wens (meerderheid) van mensen uit Duitsland, Griekenland, en de andere 97 % niet-Nederlanders.

  Tegen die POLITIEKE macht, tegen het opgeven van veto’s en dergelijke zaken moeten we ons verzetten.

  Dat de politici alleen maar praten over de voordelen van de vrije markt en die politieke dwang nooit noemen, mogen we ze echt kwalijk nemen. Het is puur BEDROG en MISLEIDING.

  Zeg het gerust al als je nog vragen hebt Maar dit zijn de feiten!

 6. Als Balkenende zijn handtekening zet doet ie dat dan met de bijbel in de hand en mompelt; ‘zowaar helpe mij god almachtig en alle andere leugenaars’?

 7. [3] De jager, ik denk niet dat er iemand tegen ‘Europa’ is, we wonen er immers (bijna) allemaal zelf. Maar er is een heel groot verschil tussen samenwerking, wat altijd goed is mits vrijwillig, en politieke samenwerking, wat per definitie niets met vrijwilligheid te maken heeft. De politiek heeft immers haar macht enkel en alleen te danken aan haar geweldsmonopolie.
  Dan blijven er natuurlijk nog tientallen punten over die in die Europese grondwet behandelt worden, waarvan de implicaties niet duidelijk zijn. Die grondwet / dat verdrag, is gewoon een grote brij waar elke richting aan ontbreekt.
  Punt is dus dat we voor iets tekenen waarvan we niet weten welke richting we op gaan. Gaan we naar een EUSSR (en daar lijkt het sterk op)? Heeft de Nederlander straks nog iets te vertellen? Was Joegoslavië slechts een kleine voorbode van wat heel Europa te wachten staat?
  Feit is dat het nog nooit gelukt is om een geheel te maken van meerdere volken. De kans dat het nu wel gaat lukken is vrijwel nihil. Kortom: heel veel risico’s, geen perspectief, en geen richting. Lijkt me genoeg reden om nee te blijven zeggen tegen verdere politieke eenwording.

 8. Ik denk niet dat mensen ooit de straat op gaan. NL’ers zijn van nature volgens mij heel slaafs en niet blij met onruststokerij en ook in slechte tijden bang om boven het maaiveld uit te komen. NL’ers met hun calvanistische doctrine zullen nooit echt voor zichzelf opkomen laat staan vechten of protesteren, ook omdat verlies van recht en geld gezien wordt als gods wil. Protesteren doe je voor bijv. onrecht in andere landen of een paar procent loonsverhoging, maar niet voor het afpakken van je recht of centjes.
  Dan zou al de intellectuele bovenlaag geraakt moeten worden, die willen volgens mij nog wel een revolutie starten. Vooral als ze voor de noten worden geschoten en daardoor platzak zijn.[2]

 9. Volken van Europa zou je niet tot één geheel moeten maken, juist als ieder land zijn eigen identiteit behoudt met zijn wetten, maar met misschien EU regels zou je een beter functioneren waarborgen?
  Maar als Europa, Amerika ziet als rolmodel en je wil echt een verenigd EU dan moet er voor de burger in Europa nog veel veranderen. Het vrij en ruim denken als burger in een vrij en groot Europa en daar hoort geen NL’s leiderschap, wet of vrijheidsbeperkende maatregelen meer bij.
  Wat ik bedoel is dat ik dan ook in een auto met Duits kenteken kan rijden, omdat deze voor mij voordeliger is, bijv. geen successierechten meer betalen, omdat dit in sommige landen ook niet gebeurt, geen vermogenswinstbelasting betalen ook omdat andere landen dit niet kennen of afschaffen van hypotheek-aftrek enz. Dat is voor mij een verenigd Europa, maar zo één komt er niet![8]

 10. [11]
  Natuurlijk gebeurt er absoluut NIETS. Want dit volk is inmiddels immers VOLLEDIG veslaafd aan de verzorgingsstaat en de geboden "zekerheden" … Net zo afhankelijk en verslaafd als de heroinehoertjes aan de heroine …

  Bovendien is men als volk immers reeds volledig uiteengevallen en uiteengeslagen en men heeft inmiddels ook totaal geen gevoel meer voor schaamte, eigenwaarde of zelfrespect … En zeer vele gezinnen bestaan reeds geruime tijd nog slechts in naam.

  Men hoereert zich aan vadertje staat. Of niet soms?

 11. Zodra ‘Nederland’ de hantekening onder dit verdrag heeft gezet zonder daarbij het volk opnieuw te raadpegen, en daaropvolgend met volstrekt gelijk mechanisme de aanpassingen in de tabakswet zal effectueren http://www.vrijheidsstrijde…, zal ik me volstrekt autonoom verklaren.

  Hoe ik dit precies ga invullen denk ik nog over na. Ik weiger dan, en ten pricipale, nog langer me te laten ‘leiden’ door een bunch outlaws! Deze waanzin, deze schoffering van de kiezer MOET stoppen. En wel direct!

 12. acp en hoe verdient u uw centjes? door niet te hoereren?

  god wat een stel bed weters zijn jullie zeg ,nee alsof het zin heeft om hier hele paginaas vol te kalken ,alsof jullie met je hooivorken naar het Binnenhof stieren en daadwerkelijk iets doen…

  uiteindelijk voelen jullie je toch ook veel te high en mighty en vooral slimmer dan welke boerentrien hier ten lande dan ook…maar wat doen jullie er dan aan? behalve wat zinnetjes op papier te zetten?

 13. [14]

  Als Linda mij een tijdje had gevolgd had zij vast geweten dat ik helemaaaal geen enkele illusies koester dat er hier nog ooooit iets ten goede zal veranderen. Ook zou zij hebben gemerkt dat ik steeds openlijk dwars tegen het libertarische GEFANTASEER in ga … als zou het ooooit in staat kunnen zijn (of zelfs een kansje krijgen) om tot een betere samenleving bij te dragen ….

  Daarom pleit ik voor INDIVIDUELE actie om niet te loelen maar om vooral het EIGEN lot in handen te nemen en het eigenhandig te verbeteren. En al zeker niet om als een stuk stront domweg met (alweer ideaaalogische en ideoooologische) geinstitutioneerde libertarische strominkjes mee te drijven …

  En onlangs heb ik ook op deze site aangekondigt dat (na meer dan 30 jaren) in augustus 2007 het de laatste keer was dat een goed deel van mijn Nederlandse inkomsten door de staat kon worden geconfisceerd als zijnde "belastingen" en ik hier ook niet meer regelmatig aanwezig hoeft te zijn. M.a.w., de staat heeft al die tijd van MIJ geprofiteerd en niet andersom, want ik heb hier nog geen dag van mijn leven (op directe of indirecte manier) geleefd van wat de staat anderen ontneemt.

  Hoe ik in NL aan mijn centjes kom? Eenvoudig, als gevolg van het feit dat een aantal Nederlandse bedrijven mij jaarlijks sommen geld uitbetalen voor door mij geleverde technische en intellectuele bijdragen ( iets wat volgens mij stukken beter en eerlijker is dan een ambtenarijs bestaantje of het verrichten van duistere activiteiten in de infrastructuur (zoals het zogenaamde onderwijs of de "gezondsheidszorg" of wat maar ook, wat de verzorgingsstaat haar naam bezorgt).

 14. [14] Geen idee of je op school ooit verder bent gekomen dan het voortgezet onderwijs, Linda, maar zo ja, dan zul je het onderstaande herkennen:

  Een tentamen of examen bevat een dubieuze vraag, vatbaar voor interpretatie. Diverse studenten beantwoorden de vraag vanuit een andere dan de beoogde interpretatie, maar vanuit die interpretatie uiterst correct, maar krijgen geen punten. In overleg besluit men de docent hierop aan te spreken, tenslotte had hij de vraag eenduidig moeten stellen en zal hij nu dus vanuit de mogelijke interpretaties de beoordelingen moeten aanpassen.

  Puntje bij paaltje: één of twee mensen staan alleen in de discussie met de docent. De rest haakt af. Daarmee zijn die twee mensen ‘flagged’ en worden verder genegeerd. Leer van het verleden. Het heeft geen zin om je nek uit te steken in de wetenschap dat die wordt afgehakt. Te veel ‘medestanders’ haken af als het menens wordt.

  Morgen kan ik Balkie omleggen en de bak ingaan. Hij wordt simpelweg vervangen door een andere proleet. Mijn leven en dat van velen ontwricht voor een onmeetbaar resultaat. Zinloze actie. Dat de moord op Pim Fortuyn een staatsgreep mag heten komt omdat Pim een loner was tussen vijanden; omleggen van Pim was in het besef dat er geen vervanger was, en dus dat het een enorm verschil zou maken. Staatsgreep 1 was er een van links, staatsgreep 2 ook. De eerste heeft links steeds ontkend (maar wij weten beter); de tweede is gewoon openlijk aangekondigd. Zover zijn we gekomen in slechts 5 jaar en een beetje…

 15. [5] Precies Caroline. Je legt de vinger exact op de zere plek. Het libertarisme gaat niet over wel over niet aansluiten bij een collectief. Het gaat over het verschil tussen vrijwilligheid en dwang.

  Een ondernemer die zich vrijwillig aansluit bij een franchiseketen wegens grootschaligheidsvoordelen mag dat doen. Net zoals nNedrland zich vrijwillig mag aansluiten bij de EEG of EVA, handelsorganisaties die voordelen bieden.

  Maar die franchisenemer blijft nog steeds baas over het eigen filiaal, en kan zijn eigen beleid voeren. Als zijn personeel het niet eens is met zijn beleid kan het opstappen, of actie nemen. Tenslotte is die baas zonder personeel niks.

  Maar een staat heeft een geweldsmonopolie, en dat brengt de burger in een andere positie dan personeel van een retail-zaak. Daar zit het verschil, en daarom is de staat niet vrij tegen de wensen van haar burgers in te gaan. Want de burger kan niet zinvol protesteren. Als de burger staakt (stopt met belasting betalen bv.) zal de staat de burger dwingen te doen wat zij wenst.

 16. [5][17]
  WIE zegt dat het Nederlandse volk oooooit soeverein was … laat staan dat het zou zijn … Integendeel, mmers per de bestaande wet is uitsluitend en alleen de monarch in dit land … soeverein.

  Bovendien zijn de politieke Partijen niet meer dan vervangbare ZETBASEN. Ergo, als de monarchie als absolute EIGENAARS van de (kleinere) winkelketen aan een grotere keten wil dan heeft hetpersoneel (lees het gepeupel) geen eene ruk in te brengen. En strax heeft het ook nog eens een veel grotere federale onderdrukkings aparaat ter beschikking.

  En zoooo redeneert de monarch ook …

 17. 1 oktober wordt hierbij uitgesproken als Nationale Actie Dag!

  Aan allen die het niet eens zijn met de voornemens van dit kabinet het verzoek maandag 1 oktober te staken, meld je ziek, verzet afspraken, koop niets. Laat Nederland 1 dag stilstaan in protest tegen de doorlopende diefstal en bedrog van dit kabinet.

 18. Halford John Mackinder in 1904:

  "Who rules East Europe commands the Heartland; who rules the Heartland commands the World Island; who rules the World Island commands the world."

  Mackinder schreef zijn ‘Heartland Theory’ vanuit het oogpunt dat Groot-Brittannië een wereldmacht was en deze positie moest behouden. Een andere geograaf uit deze tijd maar dan behorende bij het ‘vijandige’ Duitse kamp was sterk onder de indruk van Mackinder’s werk: Karl Haushofer (1869-1946). Hetgeen Mackinder vreesde dat was voor Haushofer een wensdroom.

  Frankrijk is bankroet, in Engeland staat het klootjesvolk in de rij om hun spaarcenten veilig te stellen etcetera.

  Met dank aan de E.U. wordt alles beter……..

  Met andere woorden,

  Oude wijn in nieuwe zakken.

 19. Nederlanders een ondernemersvolk?
  We praten,klagen,vergaderen etc.
  Waarom zou je nog wat doen?
  De regering regelt alles.
  Big brother is watching.
  1 dag staken?
  Hou toch op 1 uur lukt niet eens.
  Mijn gevoel over dit land is niet eens meer te beschrijven.Mensen waarom doen we niks? Waar is mijn leider?
  Laat ons land niet kapot gaan.
  De enige manier om deze regering wakker te krijgen is ze in de portomonee
  te treffen.Met ons allen zijn we sterk.
  Alleen dat gevoel bestaat nog als we winnen met voetbal.

 20. [21]
  Geef anderen niet de schuld … maar doe ZELLUF wat … neem de kuierlatten …

  En hoezooooo de regering in de portemonee "treffen"? Das zoiets als je vader zijn zakgeld weigeren …

  Nog meeeer ideen?

Comments are closed.