NEW YORK – Behalve de NAVO hebben nu ook de Verenigde Naties druk gezet op de internationale gemeenschap om troepen te leveren voor Afghanistan of de troepen er te houden.
Mindef.


“We hebben meer manschappen, meer geld en duurzame ondersteuning nodig”, aldus Tom Koenigs, speciale gezant voor Afghanistan van de Verenigde Naties vrijdag in New York.

Dat was natuurlijk al te verwachten. Nooit zal een of andere poletiekenaar, of een andersoortige ambtenaar, het in zijn hoofd halen om te zeggen: “We hebben minder manschappen, minder geld en minder ondersteuning nodig” Het zou mij tevens niet verbazen als dit rampenkabinet dit bericht de wereld in heeft geholpen om aanleiding te geven meer geld in dit zinloze project te stoppen.

Kabinet
Het Nederlandse kabinet neemt binnenkort een besluit over verlenging van de huidige militaire missie in het Aziatische land.

Een zeer grote kans dus (99.99999%) dat het betaal-je-maar-raak kabinet dadelijk besluit niet alleen de missie te verlengen, maar er ook nog meer militairen naar toe te sturen. Het is tevens een grappige veronderstelling dat deze overheid “haar” burgers met allerlei regeltjes het leven zuur probeert te maken, en tevens, met de grote bedragen die zij daarbij hardhandig confisqueert, ook met de levensstijlen uit mensen uit andere landen zit te bemoeien. Niemand is voor de Nederlandse overheid veilig.

Dit terwijl het zo simpel zou kunnen zijn. Stuur gewoon al die militairen uit Afghanistan terug naar Nederland en verlaag de BTW met de daaruit voortgekomen besparingen. Resultaat: Nederlanders blij, Afghanen blij, Militairen blij. De enige echter die niet blij zou zijn, is dus waarschijnlijk de almachtige (maar toch onwetende) overheid hier in Nederland. “Mensen moet je onderdrukken”, zullen ze wel in Den Haag wel zeggen.

5 REACTIES

 1. Grappig, zag vandaag op het nieuws een militair vertellen dat ze daar zeker moeten blijven omdat ze goed werk doen en het anders helemaal misgaat. Ook de afghanen zeiden blij te zijn met de aanwezigheid van de NAVO.

  Wie moet ik nu geloven?

 2. [1]
  Zack,

  Ga erheen en ga het ze vragen. Ik zou de massamedia in ieder geval niet op hun woord geloven.

 3. [1] Nederland heeft uiteraard niets te zoeken in Afghanistan, ook al krijgt iemand die daar als held sneuvelt, een aantal medailles toegekend en wellicht een militaire begrafenis. De ouders die hun kinderen daar heen laten gaan, zouden wijzer moeten zijn.

 4. [1] Ik denk, en weet bijna zeker, dat er niet veel Afghanen zijn die blij zijn met de onderdrukking van hun land door buitenlandse strijdmachten.

  Uiteraard is er een kleine groep landverraders, de regering, de rechtelijke macht en een marionetten legertje, dat gefinancierd wordt met buitenlands, jouw, geld. Deze zijn door dolle heen van blijdschap en hopen dat deze situatie nog lang zal duren.

  De gewone Afghaan is trots op zijn clan, een soort uitgebreide familie, en zal dit tot de laatste druppel bloed bevechten. Nooit zal hij buigen voor een buitenstaander. Zolang er winst te behalen is voor zijn clan, in dit geval gecontroleerde opiumteelt, zal hij ja en amen zeggen maar leg hem 1 vinger in de weg en hij snijd je strot door. Dit is hoe ze het eeuwen geleden deden en dit is de enigste manier om als clan bestaansrecht te hebben en iets dat we in het westen totaal niet kunnen begrijpen.

  Als je misschien eens wat geld gespaard heb, erg lastig met de heren Balkenende en Bos aan het roer, kan je misschien eens een tocht maken door het prachtige Afganistan en met de mensen zelf praten. Dit voorkomt dat je leugens van de overheid als waarheid aanneemt.

Comments are closed.