Oftewel de kiezers laten zich bediegen.


In het verkiezingsprogramma was duidelijk beloofd dat de PvdA kandidaten zouden zorgen voor een referendum over de Hernoemde Grondwet. En nu laten ze de kiezers barsten.De NOS meldt: “” Door het standpunt van de PvdA is het vrijwel zeker dat een nieuw referendum er niet komt. De regeringsfracties van CDA en ChristenUnie zijn ook tegen, net als de SGP. Een initiatiefwet voor een referendum waar de SP aan werkt, kan daardoor niet op voldoende steun in de Tweede Kamer rekenen”

Maar alles is nog niet verloren. De wedstrijd is pas over na het laatste fluitje van de scheidsrechter.
Zo ontvingen we ook het volgende PERSBERICHT:

—————————————
Referendum petitie gaat door

De PvdA fractie heeft besloten een referendum over een nieuw Europees verdrag niet te steunen.

Net als eerder de PvdA bewindslieden zwicht de fractie voor de druk van het CDA en gaat ze lijnrecht in tegen het verkiezingsprogramma op basis waarvan ze in de Kamer is gekozen.

Dit is een beslissing die slecht is voor Europa, slecht voor de democratie en slecht voor de PvdA.

Maar het is niet de definitieve beslissing over het referendum.
Daarover wordt niet besloten in de Trevezaal of de fractievergadering van de PvdA.
De definitieve beslissing wordt pas genomen als er een nieuw Europees verdrag ligt en een wetsvoorstel voor een referendum. Dan zullen alle leden van het parlement zich in alle openheid voor of tegen een referendum uit moeten spreken.

Tot dat moment is er gelegenheid om parlementariërs te beïnvloeden.
Dat kan onder andere door de PETITIE voor een referendum massaal te ondertekenen.
De afgelopen dagen is de petitie gemiddeld door duizend mensen per dag getekend. Dat geeft aan hoe het referendum leeft onder de bevolking.
Voorafgaande aan het debat en de stemming in de Tweede Kamer zal de petitie aan het parlement aangeboden worden.

De petitie is te vinden op www.wijwillenreferendum.eu Meer informatie via: info@wijwillenreferendum.eu
——————————————————-

23 REACTIES

 1. Ik wil niet veel zeggen, maar volgens mij moet er nog een partij opstaan die wel eens doet wat zij de kiezers beloven.

 2. [1] [1] Mee eens. De grote vraag blijft wanneer kiezers dat eens gaan inzien en massaal thuis blijven.

 3. [1] [1] Mee eens. De grote vraag blijft wanneer kiezers dat eens gaan inzien en massaal thuis blijven.

 4. [3] Het grote probleem als de weldenkenden thuisblijven is dat de linxen toch echt wel gaan kiezen en dan het rijk helemaal alleen hebben. Je kunt ze geen groter plezier doen. Ook in dat opzicht ben je dus slaaf van het systeem.

 5. Elk woord van deze zin was een ketting van tien scheldwoorden. Hub, mag ik jou iig prijzen voor je constante verzet.

  Dit is zo ongelooflijk wat hier gebeurd. Het is alsof we leven in Zuid-Amerika gedurende de jaren ’70.

 6. Teletekst suggereerd dat de PvdA hier wat voor terug wil. Namelijk het laten vallen van de Donner plannen betreft het ontslagrecht. Wat dat betreft zou de powerplay van de PvdA tov het CDA helemaal geslaagd zijn. In dat geval qua politieke macht petje af. Immers de typische achterban van de PvdA vind het (schijnbaar) helemaal niet erg als de PvdA draait. Dat hebben ze immers sinds Bos de macht kreeg ontelbare keren gedaan. Dus men krijgt wel wat gedaan, en de kiezer straft hen niet daarom af. Wel op andere gronden uiteraard, maar juist het doorgaan van het ontslagrecht zal meer kiezers naar de SP doen rennen dan deze zet denk ik.

  Maar goed, Balkenende schijnt persoonlijk groot tegenstander te zijn van een referendum. Anders zou hij niet zo hebben zitten drammen. Gisteren gaf Plaskerk immers impliciet toe dat het kabinet hoe dan ook geen initiatiefwet zal ondertekenen. Dat is zelfs binnen d ehuidige politieke verhoudingen echt ongehoord.

  Maar waarom? Uiteraard is dit omdat hij perse dit verdrag er door wil loodsen. Vraag is waarom? Ik vermoed dat het te maken heeft met zijn reputatie in Europa. Wellicht hebben zijn Europese broeders echt gedreigd met harde maatregelen? Wellicht wil hij graag in een goed daglicht komen? Het is in ieder geval een zwarte dag.

 7. [4] Absoluut! Beste is dus wél te stemmen. Stemmen is dan ook geen erkenning van hun legitimiteit.

  Immers we betalen ook belasting ook al vinden we waarschijnlijk dat het merendeel pure roof is. Maar niet betalen geeft gewoon zoveel praktische bezwaren (Opsluiting, baanverlies, etc.) dat je wel moet.

 8. Dit is het begin van de revolutie. De PvdA en CDA hebben politieke zelfmoord gepleegd. Terecht behoren zijzelf in de prullenmand van de historie te belanden. Wat een walgelijke vertoning zeg.

 9. Dit had JP Balkenende al voorspeld met zijn uitspraak van afgelopen vrijdag. Het is gewoon ordinaire koehandel geworden. Dit punt wint het CDA en straks wint de PvdArmoede het niet doorgaan van de versoepeling van het ontslagrecht.

  In dit geval is de CU ook absoluut onbetrouwbaar. In 2005 waren ze tegen het EU-verdrag en nu dansen ze naar de pijpen van JP. Walgelijk gedrag. Daarom moet het hele zooitje maar zo snel mogelijk afgevoerd worden.

  Met de uitspraak van JP van afgelopen vrijdag en deze beslissing van de PvdArmoede dragen we vandaag de democratie ten grave. RIP.

 10. Jezus, zeg. Peter, God zal je hier wel om een leugen hebben gevraagd. Het (niet bestaande) Nl’se volk mocht van hogerhand niet meer stemmen. Straks als de storm is gaan liggen en morgen iedereen deze verneukerij weer is vergeten, ja dan, dan zal het NL’se volk zien hoe gaat jij er aan hebt gedaan dit door te douwen. Dat je een pact met de duivel moest sluiten doet er niet toe, het zij je vergeven. Christenhonden en Rode-luizebossen zijn allemaal welkom bij Petrus.

 11. [11] "God zal je hier wel om een leugen hebben gevraagd"

  Het valt niet uit te sluiten dat God in dit geval Bea heet…

 12. Zijn er nou echt mensen die verbaasd zijn? De HERZIENE Grondwet was onafwendbaar. Geeft niks, het is bijna 2012….

 13. Da’s dan een fraaie dooie mus. Als de EU straks in volle glorie is opgetuigd, krijgen we een harmonisatie van wetgeving en gaat dat ontslagrecht alsnog op de helling. Als je navelstaart neb je geen horizon nodig.

 14. De term bedriegen is hier toch niet op z’n plaats, lijkt me.

  Van bedriegen kan alleen sprake zijn als je er tot nu toe op kon vertrouwen dat politici hun woord houden en principiële punten in hun partijprogramma’s overeind houden.

  Wie de politiek van de afgelopen halve eeuw ook maar een klein beetje heeft gevolgd, weet dat daar beslist geen sprake van is.

  Dan kun je toch moeilijk van bedriegen spreken?

  Sterker nog: ik zou eerder verbaasd zijn als ze hun standpunt WEL overeind hadden gehouden.

  Dus: bedrogen kan niemand zich voelen, eerder is een wijdverbreid oordeel over politici en socialistische politici met name weer eens bevestigd.

 15. [7] "Beste is dus wél te stemmen."

  Hoe vaak wil je stemmen en je op zo’n manier als deze zwaar genaaid voelen??

  Het verschijnsel "democratie" is een farce; volkómen uitgehold door de corrupte, arrogante, ijdele en incompetente politici!!

  Wát een walgelijke vertoning; het draaien en kronkelen om deze púre volksverlakkerij proberen goed te praten; schaamtelozer volk bestaat er niet!

 16. [17] Dat ‘genaaid voelen’ is natuurlijk grotendeels je eigen schuld. Immers het is het resultaat van verkeerde verwachtingen …
  (Al erken ik dat het mij ook nog best gebeurd. 🙂 )

  Maar kijk naar de maatregelen van dit kabinet nu. Ze hebben het voor elkaar gekregen de gebruikelijke belastingenverhoging nog sneller op te hogen dan het vorige kabinet. Het is dus een beetje stemmen op weinig of veel verhogingvan de belastingen. Lijkt mij toch wel de moeite om te stemmen eens in de gemiddeld zo’n 3 jaar. Als het een % per jaar scheelt is dat snel ‘verdient’ met een 30-60 minuten tijdkoste per stemperiode …

 17. [18] "Immers het is het resultaat van verkeerde verwachtingen …"

  Ha, verwachtingen die gewekt zijn door oplichters die beloften doen met achter hun rug gekruiste vingers, slechts om "gekozen" te worden. Zijn ze eenmaal gekozen dan komt de eigen agenda tevoorschijn!! Aangezien het verkiezingsprincipe berust op het kiezen van de mensen die dingen beloven die jij gerealiseerd wil zien, geeft de verwachting dat er allemaal niks van terecht zal komen al aan dat het hele systeem niet deugt!
  Ik heb op Wilders gestemd en heb daar gelukkig nog geen spijt van, dus ík voel me (nog) niet genaaid; dat kan een groot deel van de PvdA stemmers niet zeggen!

 18. Is het cda hierom met die klucht rondom
  het ontslagrecht begonnen?
  Kunnen ze hier een ruil doen met de Pvda?
  Kan de Pvda straks aan hun kiezers uitleggen dat ze het referendum moesten opgeven om het ontslagrecht te redden.

 19. De reden waarom ze tegen het referendum zijn is dat ze in feite toegeven dat we niet meer in een democratie leven, immers zouden we dan inspraak hebben maar het volk wordt kennelijk te dom geacht.

  Het stemt mij verbitterd.

 20. Beste Maserati,
  Niet dat ik iets op heb met de CU, maa de die partij is wel consequent tegen referenda geweest. Het enige verwijt dat je ze msischien zou kunnen maken is dat bereid waren om het contraseing teweigeren bij de intitatiefwet. [10] Het is immers niet aan de regering te bepalen of het parelement zich wil laten adviseren door de kiezers of niet.

 21. Partijpolitieke punten scoren wint het van de inhoud.
  Als burger zal ik nu blij moeten zijn dat er geen referendum komt, omdat er nu winst m.b.t. het ontslagrecht is behaald? Twee zaken die worden geruild, die niets met elkaar te maken hebben.
  Netzoiets als blij moeten zijn dat men in de file staat, omdat we nu de anti-discriminatiewetgeving hebben.
  Bovendien: als die politici werkelijk hun vernieuwde grondwet zo goed vinden, zouden zij weinig aarzelingen moeten hebben m.b.t. die vernieuwde grondwet.
  Het is de pure angst voor het afstemmen die hen doet huiveren.
  Alweer een teken dat die EUSSR allesbehalve democratisch is, al pretendeeert men zo graag van wel.
  Maar de DDR heette ook ‘democratisch’.

Comments are closed.