Helaas, driewerf helaas. Het was natuurlijk te verwachten, maar Jennifer Granholm heeft haar zin gekregen. De problemen van de staat Michigan worden opgelost met meer van datgene wat ze heeft veroorzaakt: belastingen. Met allerlei gore koehandel tussen de fascisten van de Grand Old Party en de communisten bij de Democrats, heeft het parlement van de zieltogende staat een belastingverhoging van maar liefst 1,35 miljard dollar goedgekeurd. Van enige aanvang bij het nemen van besluiten om daarbovenop nog eens voor 400 miljoen dollar te snoeien in de uitgaven is er helemaal geen sprake. Dat de forse verhoging van de belasting een tijdelijke maatregel is zal wellicht een fabel zijn. Zeker als je bedenkt dat de staatsvlucht nu alleen maar groter zal worden en het verhoopte budgetevenwicht er wellicht helemaal niet komt.
End of another sad story!

2 REACTIES

  1. Ook de VS gaat naar de sodeju, als dat zo doorgaat.

    Wellicht dat dit in Michigan door Ron Paul electoraal benut kan worden; de enige kandidaat die voor een kleinere overheid is.

  2. Wat in de hand wordt gewerkt is dat er nog meer bedrijven en kapitaal krachtigen de staat zullen verlaten waardoor de volgende belasting verhoging niet lang op zich zal laten wachten.

    Dat er voor een belastingverhoging is gekozen is niet zo gek. Machthebbers hebben het niet zo om eerst in eigen vlees te snijden. Dat zie je in Michigan maar ook in Nederland. Graaien en beloven dat het later beter zal gaan dat is alles wat een moderne machthebber doet.

Comments are closed.