Het lijkt alsof de afgelopen dagen de tsunami aan persberichten over klimaat gerelateerde onderwerpen weer is begonnen. Van allerlei richtingen worden de burgers gebombardeerd en getorpedeerd met klimaat gerelateerde verhalen uit de fabeltjeskrant. Van het, net nadat bekend was geworden dat mister Bush Bush moeilijk gaat doen op Bali, geven van een persbericht dat de Zuid-pool over 5 jaar gaat verdwijnen, tot het persbericht dat het jaar 2007 het warmste jaar ooit gaat worden (eigelijk best vreemd, ik heb dit jaar eigelijk alleen maar regen gezien).

De Vrijspreker wilt graag meedoen met deze klimaat-hype en geeft het (van RTLZ afkomstige) volgende persbericht uit:

Brandstof uit onkruid

Het is, bij de bosjesmannen ergens in donker Afrika, al een eeuwenlange wijsheid dat je van een bepaalde onkruidsvorm, brandstof kunt maken. De klimaat-overstollige politici bleken dit niet te weten. Naar eigen zeggen bleek dat omdat zij te druk bezig waren met het indoctrineren en afpersen van haar eigen burgers om zo een onnastreefbaar en zinloos doel na te streven, namelijk het terugdringen van het CO2 gehaalte in de lucht. Het was derhalve, hoe kan het ook anders, een (Nederlandse) ondernemer die het onkruid naar de bewoonde wereld haalde.

Dit onkruid (een bepaald soort nootjes) bestaat voor dertig procent uit olie dat je na het bewerken ervan, kunt gebruiken als brandstof voor o.a. dieselauto’s. Het onkruid zelf kan door onduidelijke redenen alleen maar op plaatsen bij de evenaar groeien.

Speciaal voor de klimaat-psychologen onder ons, de verkregen brandstof blijkt tevens ook klimaat-neutraal zijn (whatever that may be). Aangezien de nootjes zeer giftig zijn, zullen zij tevens ook geen bedreiging vormen voor de voedselvoorziening. Dit was anders bij de zonnebloemolie waarbij door de toenemende vraag naar zonnebloemolie, menig Spanjaard geen tortillia meer kon veroorloven.

Voor degenen die nu al de telefoon in de hand nemen om een paar bestellingen te plegen bij een paar dubieuze Afrikaanse zakenlieden, moet de pret helaas nog een aantal jaar wachten. Volgens de Nederlandse ondernemer is het door de Nederlandse (en waarschijnlijk ook het Europese) accijnsregime voor particulieren verboden om dergelijke spul in te kopen en je auto ermee vol te gooien. Men blijkt meer in te zien in het plaatsen windmolens en zonneschermen op auto’s en bussen. Ook over het weer promoten van huifkarren wordt serieus over nagedacht.

Meer info? Check:
RTLZ Pagina
RTLZ Video
Ondernemer die hier in handelt

25 REACTIES

 1. Gisteren was er op de Duitse zender DW een stukje over een Rusische geleerde, welke de gevolgen van het smelten van de permafrost in Siberie liet zien, en daar werd je niet vrolijk van. Er blijken allemaal kleine meertjes te onstaan, en de bodem kan dalen tot zo’n 30 meter. Ook zijn er al gebieden, waar de bomen omvallen, juist omdat ze geen houvast meer hebben, door het smelten en de bodemdaling. Ook liet ie nog een natuurlijke methaan kachel zien, hak een wak, en hou er een lucifer bij. Maak het wak groter, en de vlam wordt meters hoog…

 2. [1] Hier stond verkeerd terecht gekomen bericht dat daardoor als tang op varken sloeg. Sorry.

 3. Toch word ik er onrustig van al die persberichten. Is het nu wel waar of niet waar. Moeten we ons zorgen maken over overstromingen en dat soort dingen door de opwarming of is het allemaal leugens?

 4. [3]
  Ik zou me afvragen welk belang de promotors zoals Al ‘net niet’ Gore er bij hebben, en dan heb ik het niet over het ‘save the world’ argument. Succes met je onderzoek !

 5. Nou ja, ik weet de zure regen nog. Ook zoiets. Maar ik kan er gewoonweg niet bij dat mensen in staat zijn om zulke onwaarheden te spuien. Hoewel het een feit is dat het klimaat altijd veranderlijk is geweest.

 6. Gaan we nu ook al rare dingen hier posten? Biomassa is niets nieuws. Het is doorgaans erg slecht voor het milieu, verdringt natuur of voedselgewassen (*) en vooral erg duur en bovendien bij de meeste toepassingsvormen (bepaalde algenkweeksystem daargelaten) qua rendement per m2 slechts zo’n 10% van wat de opbrengst is als je diezelfde m2 zou volzetten met zonnepanelen.

  *) omdat elke stukje grond maar een keer gebruikt kan worden, niet omdat het eetbaar is of giftig.

 7. [5]
  Wat ik er van begrepen heb is dat zure regen wel degelijk bestaat. Alleen is later gebleken dat regenwater altijd zuurder is en dat het op de natuur juist een positief effect heeft. Standbeelden hadden er alleen een beetje onder te lijden.

  En dat is nou juist de hele ellende: Het zijn geen leugens, het zijn allemaal halve waarheden. Van veel verschijnselen hebben we pas data over een relatief korte periode en daar worden dan overhaast extreme coclusies uit getrokken.

  Stel je voor: een kind staat aan zee en maakt een paar meter vanaf het water een zandkasteel. Na tijdje ziet het kind opeens dat zijn kasteel omgeven is met water en concludeert dat de zeespiegel stijgt. Pas als je over langere tijd gaat meten kon je tot de coclusie dat je te maken heb met eb en vloed.

  Moraal van dit verhaal: Bali is op dit moment een uit de kluiten gewassen kinderopvang.

 8. [7] Tja, bij http://www.klimatosoof.nl staan ook het e.e.a. over de hype. En Al Gore zijn docu heeft 35 onwaarheden in zijn film. Wat als dit waar is, concludeer ik wat er toch een nare mensen zijn die alleen maar eropuit zijn op persoonlijk gewin.

  En als we toch dood moeten, dan maar direct. Waarom nu wachten?

 9. [9] Tja, ik moet zeggen dat de hype mij aan het twijfelen maakt, immers is de hele wereld ermee bezig. Of spreken we hier van een massahysterie, net zoals geloof of het ufoïsme? Ik lees alle voor en tegen verhalen. Maar toch bekruipt mij de angst om de keel, hoewel we allemaal een keer dood gaan. Maar het zou zo fijn zijn om bejaard te worden en dan vastgebonden aan het bed om in mijn bed te plassen, dat is mijn wens. 😉

 10. Het klimaat is altijd aan het wisselen geweest, alleen is nu de vraag in hoeverre (voor mij dan) de mens ermee te maken heeft. Uit diverse berichten blijkt toch steeds meer dat de mens er een zekere negatieve invloed op heeft. Kijk maar naar het bericht rond het 4 dagen niet mogen vliegen na 9/11. Ook zie je dat met het produceren van bio-massa er juist meer natuur (lees oerwoud) verloren gaat. Ook vind ik de groei opvallen van mensen die over gaan op eco-stroom, hebben we zoveel eco-stroom dan, of worden we hier in de maling genomen. Wel moet ik opmerken, doordat het juist in Nederland rustig is met "klimaatrampen", de meeste mensen daardoor denken, dat het wel meevalt. Zelf zie ik als belangrijkste korte termijn oplossing, minder energie verbruiken. Laatst was er een programma op tv, waar men asl voorbeeld de Zweedse woningen nam, alles driedubbel glas, en bijna geen verwarming meer nodig. Zo kan het dus ook. Zelf heb ik beneden dubbel glas, maar boven enkel. Door er nu alleen al gordijnen en overgordijnen voor te hangen, is mijn energieverbuik nu al gehalveerd. Laat staan als ik dubbel, danwel driedubbel glas neem. Als ik dan later bijna geen verwarming meer nodig heb, dan laat ik wel een open haard aanleggen, en gebruik ik verder alleen nog brandgel. De nuon kan dan gelijk de meters weghalen, betaal ik ook geen vastrecht meer.

 11. [10] Stel je zelf gewoon de volgende vraag: welke rol speelde de mensheid in het beëindigen van de afgelopen ijstijd?

  Het antwoord: geen enkele. Waarom denk je dan nu dat het opeens wél de mens is die invloed op het klimaat heeft? En waarom is die rol groter dan wat ons planeetje zelf in gedachten heeft?

 12. [12] Tja Kim,

  Ik weet het niet. Kijk eens bij http://www.klimatosoof.nl dan lees je ook tegengeluiden.
  Ik weet van de kleine ijstijd in 1600nogwat, ik weet dat de Noordzee ooit een steppe was. Etc.etc.

  Maar al die hardnekkige berichtgevingen, en nu Bali wat mij toch serieus lijkt, moet ik toch twijfelen. Het lijkt mij stug dat al die mensen willens en wetens liegen.

  Wat denk jij?

 13. Ik heb het gelezen, Jan Joost en inderdaad is het een klipklare stelling. Wat ik niet wist is dat ik zo gelijk had een aantal jaren geleden. Ik stelde vast dat men de wereld economie louter baseert op olie-winning en de daaromtrent verweven politiek, en dat ze absoluut het kip met gouden ei uit handen willen geven. Gek is wel dat nu de dollar zakt en de oorlogen in Afghanistan en Irak slechte pr is voor Amerika.
  Want een machtig land als Amerika is toch in staat om een stelletje bandieten die kennelijk verweer kunnen geven, te verslaan? Of is dat een smokescreen?

 14. en dat ze absoluut NIET het kip met gouden ei uit handen willen geven. Vergat het woord NIET.

 15. Om even terug te komen op het onderwerp van deze stelling: het ‘onkruid’ in kwestie is de jatropha-noot. De productiekosten van jatropha-olie zijn lager dan die van alle andere nu beschikbare bronnen van biodiesel.
  http://nl.wikipedia.org/wik
  Inderdaad is biobrandstof een doodlopende weg en is het veel intelligenter gebruik te maken van bijvoorbeeld perslucht, die door middel van uit kernenergie afkomstige elektriociteit wordt opgewekt.

 16. [19] Och er zijn meerdere initiatieven geweest, zelfs een brandstof loze motor. De uitvinder is naar een psychiatrisch ziekenhuis gemanoeuvreerd.

  Maar ja, het zwarte goud hé?

 17. [20] De belangen van andere overheden liggen anders dan die van de Nederlandse. Zo is er in India een fabriek in aanbouw waar de persluchtauto’s van Guy Nègre zullen worden gebouwd (door Tata).
  http://www.theaircar.com/ta

  Je laadt die dingen gewoon op met stroom uit je eigen zonnepaneel. Of, zoals in India, waar ze wat meer lange-termijn denken dan hier, stroom uit thorium. http://www.thoriumpower.com/

 18. [21] Ja, ik had al een artikel in de Quest een keer gelezen over auto’s op perslucht.
  En een prins uit het MO wil energie opwekken uit zonne-energie en middels via een een techniek naar ik meen op basis van waterdamp die voortkomt daaruit en getransporteerd kan worden naar bijv. Europa.

 19. [22]
  Dan zijn we nog steeds afhankelijk van de luimen van het licht ontvlambare volkje in het midden oosten…. dan liever wat kerncentrales. In zeewater zit voldoende uranium om m.b.v. kweekreactoren in de Europese energiebehoefte te voorzien voor de eerstkomende honde4rd eeuwen.

 20. [12] De laatste ijstijd werd gevolgd door een kleine nieuwe ijstijd. Ook heeft een meteorietinslag een belangrijke rol gespeeld bij die twee gebeurtenissen.

 21. Een vriend van een vriend van mij is milieu expert en die beweerd dat Al Gore gelijk heeft met zijn docu.

Comments are closed.