Zaterdag was het weer zo ver. Een item op het nieuws dat bolgezicht Klink de “Supersmoker” wil gaan verbieden. Zeer toevallig net een dag na de ministerraad op vrijdag.

Eigenlijk was het vrij logisch dat het verboden zal gaan worden. Immers, steeds meer mensen blijken de Supersmoker te gaan kopen. In Belgie bleek ‘ie al 4.000 keer verkocht te zijn. Dus met andere woorden, 4.000 mensen zouden niet meer de sigarettenaccijns hoeven te betalen. Een groot succes is het.

Daar moest door de heren bemoeierals natuurlijk wat aan gedaan worden. Immers, wie moet dan hun salaris gaan betalen? De automobilist moet al gaan betalen voor de boeken van de basisschool.
Een oplossing was al snel gevonden; het ding zou als medicijn moeten worden aangemerkt. Hierdoor moet er eerst een hoop onderzoek voor worden uitgevoerd. Een zeer kostbare zaak die al gauw in de miljoenen gaat lopen en jaren zal gaan duren. Een klein bedrijfje als Supersmoker kan dat natuurlijk niet betalen.
Als reden voor de beslissing gaf Klinkie aan dat de Supersmoker nicotine bevat en dus een geneesmiddel is. Zijn sigaretten (ook nicotine houdende producten) dan toch medicijnen die je kan opgeven op je teruggave biljet? En hoe zit het dan met de joints. Kun je die ook gratis krijgen via je ziektekostenverzekering? Neeh, dat telt natuurlijk niet. Dat zijn weer wel genotsmiddelen waar geen onderzoek voor nodig is waar je accijns voor moet betalen. Een speciale accijns op joints is vanzelfsprekend al in de maak.

Search & Destroy lijkt wel het motto van de Balkenbende. Alles wat de Balkenbende tegenkomt, vernietigen ze. Hetzij door ze fiscaal af te zetten of door ze het land uit te laten vluchten. Blijkbaar bedoelde Wouterje dit toen hij zij: “Het moet socialer en het moet beter”.

En de burger, die pikt het natuurlijk allemaal. Als we actie tegen de overheid willen zien, moeten we maar naar Italie kijken. In Nederland blijkt men niet verder te komen dan een felle discussie in de kroeg.

Note:
Mijn artistieke creatie (zie plaatje) mag overigens vrijelijk op het internet gebruikt worden. Dit echter mits de gebruiker geen bedrijf, organisatie of instantie is die door de Balkenbende gesponserd wordt.

17 REACTIES

 1. Ach ja, zodra er ook maar iets is waar de Haagsche pluchepoepers geld in zien wordt dat onder het mom van gezondheid, millieu of multiculti geleuter aan de KuBu opgelegd. Mooie artistieke creatie trouwens, maar dat terzijde.
  Het zal niet lang duren og je mag je complete salaris aan de pluchepoepers afstaan. Deze bekijken dan hoeveel een KuBu zelf mag besteden en dat word dan op je (door de staat te controleren) bankrekening gestort. Het is dan aan de KuBu om dat geld weer uit te geven in staatswinkels. Sparen is niet toegestaan immers dat is geld waar de pluchepoepers recht op menen te hebben.
  Socialer in dit land is: We moeten geld zien en WIJ bepalen wel waar WIJ dat aan uitgeven. KuBu houd uw mond en werk!

 2. Vuile kutregering!!!!!!!!!!!

  Ik ben een zware roker en kan met de supersmoker een beetje gezonder gaan leven, misschien zelfs wel stoppen.

  Mijn gezondheid zal de regering worst zijn, zolang ze maar aan de accijnzen kunnen verdienen.

  Dat is ook de reden waarom biodiesel nauwelijks toegestaan wordt, ondanks de milieuvoordelen.

  Ik hoop echt dat er God bestaat en deze criminelen eeuwig laat branden!!

 3. De overheid dult geen concurrentie en de gezondsheidsinstellingen evenmin!

 4. De supersmoker moet verdwijnen om de volgende redenen.
  1. De overheid loopt meer dan een miljard accijns mis. Hiermee worden minstens 10.000 raamambtenaren aan het werk gehouden.
  2. De sterfte door tabak-gerelateerde ziekten daalt met 99%. Hierdoor wordt een groter deel van de pensioenpot gebruikt. Weer minder om in beslag te nemen of kansloze ex-politici aan een vet baantje als commissaris of ceo van een pensioenfonds te helpen.
  3. Idem; een groter deel van het vermogen van rokende gepensioneerden wordt uitgegeven in een gastvrijer land of belastingvrij weggeschonken. Het hoogste tarief voor belastingen op erfenissen is 68%.

 5. Via internet bestellen…vist de Haagse maffia helemaal achter het net…wordt ook nog eens netjes thuisbezorgd.

 6. [4] You’re welcome!

  Het is zo transparant wat die heren doen. Ten eerste zijn rokers goedkoper voor het zorgstelsel, ze gaan immers eerder dood. En als men die vergrijzing wil tegengaan moet je niet eerst mensen willen langer laten leven. En al die ‘rook’gordijnen om mensen te laten stoppen met roken, is alleen maar juist om de verslaving aan te wakkeren. Immers laat niemand zijn rokertje afpakken.

  En ze komen ermee weg. En toen Fortuyn de dingen bij naam noemde….was hij al gauw geschiedenis. En die politieman uit H’sum die ontslag nam omdat hij meer wist? Ach, het is altijd zo geweest. Toen in mijn tijd, zie mijn nick, gaf men het volk brood en spelen. Ondertussen werd er vol op smerige politieke spelletjes gespeeld. Hoezo moderne samenleving?

 7. Marcus, je naamgenoot is een natuurlijke dood gestorven, zoals ook jij ooit het tijdelijke voor het eeuwige zal verwisselen. Ik hoop voor jou dat de supersmoker er niets mee te maken heeft en dat je gewoon aan sigaretten sterft. Dan heb je in ieder geval genoten van de nicotine. Eigenlijk zou ik ook weer moeten gaan roken om de staat terwille te zijn. Of zal ik maar gewoon aan een andere enge ziekte sterven….

 8. [10] Roken doe ik al jaren, maar niet overdag. Ik laat mij regelmatig controleren en mijn bloeddruk is oke. Mijn schoonmoeder is 70 en die rook al vanaf haar 15e. Hoe bedoel je rokers gaan eerder dood. Maar slecht is het, maar ook lekker. En zeker in een tijd van shit zoals nu, heeft de mens verdoving nodig. 😉 Ik rook dan ook nog iets groens erin.

 9. [12]
  Dat groene schijnt het heldere redeneren hier nogal nadelig te beinvloeden.
  Maar libertariers schijnen het een verbetering van de moraal te vinden als mensen zich hersen- en zenuwbeschadigingen aandoen middels zenuwverwoestende middelen om vervolgens niet meer te begrijpen van wat vrijheid is, dan te ‘vechten’ voor de vrijheid van de verslaving aan de geestesvrijheid-belemmerende middelen.

 10. [13] Dat is jouw mening, medicinaal gebruik is voor mij een must. Maar daar ging het onderwerp niet over.
  Het bestaat wel al meer dan 6000 jaar hoor. En het is niet bewezen dat het schadelijk is. Ik hou mij daarvan juist op de hoogte.

  Wel vind ik dat jongeren er niet te vroeg aan moeten beginnen alsmede roken. Maar ja, je weet hoe dat gaat.

  Het ging over de supersmoker die Ab Klink wil verbieden.

  Zullen we het daar weer over hebben?

  Enne, vrij zijn wij nooit geweest. Die illusie moet je maar laten varen hoor.

 11. [1] Er moet nodig eens op een duidelijke manier gereageerd worden op dit hele kabinet, de betutteling, ik ben voor echte acties, dat het eens genoeg geweest is, maar wie gaat ons voor. Wie staat er op en laten we eens merken dat het ons menens is, dit land wordt een dictatuur,elke dag een nieuw verbod

 12. [1] Er moet nodig eens op een duidelijke manier gereageerd worden op dit hele kabinet, de betutteling, ik ben voor echte acties, dat het eens genoeg geweest is, maar wie gaat ons voor. Wie staat er op en laten we eens merken dat het ons menens is, dit land wordt een dictatuur,elke dag een nieuw verbod

Comments are closed.