null

Wikipedia meldt: “Duizend (1000) is het gehele getal dat volgt op 999 en voor 1001 komt. Het is speciaal omdat 1000 = 10³, en omdat een groot deel van de mensheid in machten van 10 rekent. In de wetenschap wordt zelfs vaak in machten van 1000 gerekend, bijvoorbeeld in het SI-stelsel. Het SI-voorvoegsel voor duizend is kilo, afgekort k (kleine letter), niet te verwarren met K (Kelvin), de eenheid van temperatuur.”
Meer info over wat die duizend nu zegt vindt u onder andere hier:
www.mises.org/story/2183
www.lewrockwell.com/paul/pa…
www.lewrockwell.com/paul/pa…
www.lewrockwell.com/thornto…

8 REACTIES

 1. Ga je het verkopen?

  En wat ga je dan met het geld doen? Iets leuks kopen voor je vrouw/moeder?

 2. Een paar weken geleden zou ik kijken wat die paar aandeeltjes van mij doen maar ben het toen glad vergeten.
  Ik heb net even gekeken op zo’n beurssite wat Shell doet, e23,12
  De dividenden weet ik niet, dan moet ik mijn inlog-code opzoeken.

  Dus je hebt voor die $1000 veel meer aandelen SHELL dan een OUNCE goud…. wie dus hebberig is en MEER wil, kope goeiekope aandelen;-)

 3. Gaat lekker zo 🙂
  Het geeft voor mij vooral aan wat de reeële inflatie van het geld is.
  Er komt wel een moment dat we kunnen gaan spreken van een nieuwe zeepbel.
  Goud zal zeker nog wel flink omhoog kunnen maar vanaf nu zou ik zelf wel voorzichtiger worden met instappen.
  Zo’n 700/800 euro lijkt mij wel een leuke prijs. Over een prijs in dollars spreek ik liever niet. Dat kan nl torenhoog oplopen.

 4. [3]

  Trouwens; zilver gaat echt door het dak. Zo’n 20% in twee weken.
  Wat is er loos in de VS??

 5. [4]

  Een kredietcrisis, en de grootste staatsschuld die het land ooit heeft gehad. Oorlog kost ’n duit.

 6. GB: **Wat is er loos in de VS??**

  Het experiment "jarenlang structureel tekort op handelsbalans en meer uitgeven dan je verdient" is een economische onevenwichtigheid. Het economische gevolg is uiteindelijk een devaluatie. Er waren economen die stelden dat deze onevenwichtigheid niet zou worden afgestraft. Beetje dom om dat te geloven. Als dat proces inderdaad werkte dan zorgde intussen iedere natie voor een tekort op de handelsbalans. Common sense zegt dat dat niet werkt en dat blijkt nu. De USA wordt een interessante combinatie van een land dat high tech producten levert en daarnaast sterk is in de primaire sector. En daartussen weinig meer te bieden heeft. Geen industrie meer. Gevolg daarvan is dat een deel van de middle class overbodig wordt. Ben benieuwd hoe dat uit gaat pakken.

 7. [6]

  Juiste analyse, Hendrik Jan.
  Ik maakte mijn opmerking vooral omdat er een stroomversnelling in de ellende aan lijkt te komen. Staan de obligatieverzekeraars Ambac en MBIA op instorten??

  Industriële produktie staat op het nivo van 40 jaar geleden. Het enige wat ze daar nog doen is dingen ontwikkelen en op dienstengebied met lege dozen schuiven. Ik heb hier ook al eens opgemerkt dat als je de middenklasse de nek omdraait je economie naar de kloten gaat.
  Geen "maak"industrie en alleen financieële luchtballonetjes opblazen schijnt toch niet te werken op langere termijn. Gelukkig maar.

  **Ben benieuwd hoe dat uit gaat pakken.**

  Ik ook. Het zal vooral liggen aan de "diepte" van de depressie. De opmerking dat een mens radicaal wordt als het beleg tussen zijn boterham verdwijnt is wel een goede in deze…
  Daarbij heeft bijna iedereen een gun in de VS.
  Je kunt dus van alles verwachten op zowel nationaal als internationaal gebied naar mijn mening.

 8. [5] Nou niet zozeer de oorlog, maar het leeglopen van het overzees valutabubbletje door het structurele handelstekort, de geheel normale en gezonde correctie van de huizenprijzen en de ook daar stijgende kosten van de sociale zekerheid (die factoren groter zijn dan d ekostenvan de oorlog).

  Over 2 jaar zijn we dit vergeten. Nu snel je goud verkopen en bepaalde ondergewaardeerde aandelen kopen. Wie nu in goud stapt is te laat. Dat had je 3 jaar geleden moeten doen.

Comments are closed.