In de serie O&Vddo nu het tweede deel. We lezen op teletekst van de Nationale Omroep Socialisten dat de politie, je weet wel, uw vriend en helper, aanstaande dinsdag akties gaan voeren door het verkeer te hinderen.

Ik constateer het volgende:

1. er is niks nieuws onder de zon; normaliter hindert men het verkeer ook door als mobiele flits- en laserpaal te functioneren om zodanig onschuldige burgers (want geen slachtoffers veroorzakend) geld afhandig te maken. Ze zijn als zodanig een gevaar voor het verkeer, aangezien de meeste mensen meer in de berm kijken om de flitsende flitsers te detecteren, dan voor zich uit te kijken.

2. de politie heeft geen concurrentie, dus de klanten (de burgers) hebben geen andere keuze dan zich deze onzin te laten welgevallen.

3. het lastigvallen dient te geschieden binnen de wettelijke kaders, hetgeen normaliter ook het geval is. Men is het dus blijkbaar met mij eens, dat er normaliter ook sprake is van ‘lastigvallen’; niet iets waar de service-gerichte burger tevreden over kan zijn.

4. omdat de politie geen concurrent heeft, kunnen de werknemers die dat willen niet overstappen naar een andere organisatie waarmee zij betere afspraken kunnen maken

5. omdat deze monopolistische organisatie betaald wordt van geld van anderen (de belastingbetaler) dat door nog weer anderen (de overheid) uitgegeven wordt, zal Guusje ter Dorst uiteindelijk door de knieeen gaan.

6. de houding van de politiebonden in deze komt neer op chantage aangezien de overheid zelf ook niet kan kiezen uit meerdere alternatieven m.b.t. politiediensten: als deze niet meewerken, dan komt er geen geld van onschuldige burgers in de schatkist.

Al met al een situatie die terecht als Overlast en Verloedering door de overheid kan worden gezien.

10 REACTIES

 1. Hoe meer overlast en verloedering t.o.v. dit k*tkabinet hoe liever ik het heb. Destabiliseer die rotzooi uit Den Haag maar!!
  Daarnaast vind ik dat de politie op zich goed betaald moet worden anders krijg je alleen maar het VMBO niveau van dit moment.

  En nuttig werk doen natuurlijk.
  Dus inderdaad niet met een laserpistool mensen die naar hun werk rijden op kosten jagen.

  Wat stelt trouwens een loonsverhoging van 3.5% voor als de reeële inflatie op het moment minimaal 5 tot 6% bedraagt??
  Of hebben alleen CEO’s en ministers recht op inkomensgroei met dubbele cijfers??
  Mijn zege hebben ze op dit moment ook al ben ik helemaal geen bondsman.

 2. ik zou die salarisverhoging nog enigszins kunnen billijken, als de dienstverlening van de politisie dan ook op peil zou komen.
  Ik verwacht echter nog meer managementlagen (de brigadiers moeten versneld afdelingshoofd worden) en nog minder service en nog meer eigen beveiligingsdiensten en maatregelen om nog enige vrijheid te behouden.

 3. wanneer dinsdag een agent met zijn diensauto met zwaailicht een file gaat veroorzaken, stel ik voor deze ‘dienstverlener’ aan te geven wegens misbruik van dienstmateriaal tijdens dienst tijd.
  U hoeft alleen maar zijn kenteken te registreren en aan te geven.

 4. [3] En aangezien van elke aangifte door de politie werk wordt gemaakt, is dit uiteraard bijzonder effectief.
  Bovendien is de politie zoals bekend erg objectief in het beoordelen van eigen handelen…

 5. [3] Nooit van het LAF principe gehoord? Leugen plus ambsteed is feit. Als burger is je getuigenis tweederangs, eenieder is immers gelijk, maar sommige meer dan anderen.

 6. Dit is trouwens wel interessant, de politie misbruikt haar geweldsmonopolie voor eigen belang. Tegen de burgers in die ze immers hindert en schade berokkent, en tegen de overheid. Riep er iemand politiestaat? Er hoort immers een aantoonbaar verschil te zijn tussen gerechtvaardigd politieoptreden, staken, en crimineel gedrag. Ben benieuwd wat er met een burger gebeurt die hierop met het enige passende antwoord reageert, geweld gebruiken. Indien de politie haar geweldsmonopolie voor eigen gewin gebruikt (meer centen) dan verspelen ze dit monopolie. En is er vanuit de burger die niet in een poltiestaat wil leven eigenlijk maar een optie, met geweld antwoorden. Gebeurt dit niet dan zijn we weer een stap dichter bij de politie staat. Komt de politie een keer met dit soort "acties" weg dan zal dat immers niet de laatste keer zijn. En neemt ze steeds vaker de burgers en de overheid in gijzeling.

 7. Het staken van ambtenaren vind ik altijd een fascinerend gebruik. Het maakt het verschil met de normale "uitkeringtrekker" heel klein 😉

  Wat ik altijd vreemd vind, is dat ze bij het "neerleggen van werk" ook nog eens de burger lastigvallen onder het mom van aandacht vragen. De burger moet tenslotte gedwongen geld betalen waaruit de salarissen betaald dienen te worden. De hoogte en verdeling van het belastinggeld is echter geheel niet aan de burger, maar aan de overheid. Toch gaan de ambtenaren niet het leven van andere ambtenaren terroriseren….

  Dat ze niet werken vind ik prima, maar laat ze elkaar lekker lastig vallen.

 8. [6] [6] Nederland is al lang een zuivere politiestaat! Dit is het gevolg van talloze overdreven regels en wetten, waar je je moeilijk aan kunt houden, gecombineerd met intensieve controles en zero-tolerance!! Waren er niet meer dan 100.000 bekeuringen uitgeschreven voor kinderen tussen 14 en 16 jaar sinds het invoeren van de wet identificatieplicht voor kinderen vanaf 14 jaar? Volgens de volksverlakkers was dit "voor de veiligheid" en zou er niet "zonder reden" gevraagd worden om identificatie. Wel, dit kun je echt aan de politie, die op aantallen uitgeschreven bekeuringen worden beoordeeld, overlaten NIET!!

  De zielige politie ging plekken waar jongeren zich ophouden "targetten" wat uiteraard talloze bekeuringen opleverde. En de "veiligheid"? Een grove leugen om wéér een terreurwet te rechtvaardigen!! Het ergste is nog dat wij geterroriseerd worden door een anderzijds lakse, laffe, incompetente, arrogante en ijdele maar wél goed voor zichzelf zorgende overheid!!

 9. [8] Eric

  natuurlijk heb je helemaal gelijk, ook met je voorbeeld. Ik heb dat een keer op een andere website cynisch gebruikt door te stellen dat we dankbaar mochten zijn voor deze ID plicht. Immers waren door de ID plicht tientallen terroristen opgepakt. En dat de geruchten dat burgers een bekeuring vanwege de ID plicht hadden opgelopen vanwege gefrustreerde agentjes die een discussie met deze burgers hadden verloren totaal uit de lucht waren gegrepen. En dat eenieder die van mening was dat honderduizenden bekeuringen in het kader van de ID plicht aan gewone burgers waren opgelegd rijp was voor een heropvoedingstraject.

  Let overigens op het begrip heropvoeding, dat gaat het volgens mij helemaal worden het komende decennium. Na de educatieve maatregel alcohol en verkeer voor alcomobilisten wordt deze intussen verruimd naar de meer gewone hardrijders. Deze gedwongen heropvoeding gaat denk ik ook gelden voor ouders onder de aandacht van kinderbeschermingsorganisaties. En mensen met overgewicht, etcetera.

 10. [9] Hendrik Jan,
  Inderdaad, dat heb je goed gezien, " heropvoeding" van de burgers die zonder dat immers in zeven sloten tegelijk zouden lopen, dus het is allemaal "voor hun eigen bestwil"!!
  Echter, "heropvoeding" door zo’n stelletje arrogante, ijdele en incompetente brokkenpiloten als dit overheidsapparaat (plannenmakertjes+kritiekloze handhavers) is natuurlijk een doemscenario van de allerhoogst orde!
  Dit proces is trouwens al jarenlang aan de gang in NL; er worden in het verkeer gevaarlijke en onnatuurlijke voorrangsrechten verleend aan fietsers en voetgangers en vervolgens wordt het " boze" snelverkeer aan banden gelegd met alle negatieve consequenties van dien!! We hebben ook al een tijdje de schandalige ecotaks (plus onzinnige koppeling aan olieprijs!) waardoor ons eigen aardgas veel te duur is geworden zodat wij wel af zullen leren dit te " verspillen"! Prijzen voor gelijkwaardige energie zijn in b.v. Engeland de helft! De drang tot heropvoeden vind je ook terug in het ontstaan van de politiestaat; vroeger waren we kwajongens en kregen we af en toe een schobbering, tegenwoordig zijn het allemaal "overlast" veroorzakende "hangjongeren" en is het meteen bekeuring of taakstraf voor de meest onnozele zaken! Naar typisch nederlands gebruik wordt daarbij geen onderscheid gemaakt tussen jeugdige criminelen en gewone kwajongens. Het CJIB in minder dan 15 jaar van 12 naar 1100 medewerkers met dienovereenkomstige inkomsten uit miljoenen bekeuringen voor flutovertredingen!
  NL is gewoon verrot tot op het bot!

Comments are closed.