De SP is een actie begonnen tegen het rekeningrijden.*)

Ook veel libertariërs zijn tegen deze nieuwe dure overheidsregulering, heffing en controles.

Is het daarom verstandig om DEZE ACTIE van de SP te steunen en op hun site ook tegen te stemmen?

De SP is tegen om andere redenen dan libertariërs. Ook heeft ze andere oplossingen.

Wat is dan verstandig?

–De tegenstem versterken door ook op hun site TEGEN te stemmen?
In dit land gebeuren zaken immers alleen maar doordat “aantallen” iets willen.

–Of moet je stellen dat je door deze actie te steunen, ook automatisch steun verleent aan de SP die het land alleen maar nog meer socialistisch wil maken?
En dat je daarom ook deze actie niet moet steunen.

Wat is de principiële beste oplossing?
——————————————————————————————
*) Zie SP bericht en stemsite:

Het kabinet wil een kilometerheffing invoeren. Deze maakt vooral het rijden in de spits in de Randstad duurder. Mensen die in de file staan moeten extra gaan betalen.
De files staan er vooral omdat de overheid heeft gefaald. Het openbaar vervoer is verwaarloosd, waardoor het voor teveel mensen geen echt alternatief is. Ook was er te weinig aandacht voor belangrijke knelpunten.
De SP vindt het niet eerlijk dat mensen die in de file staan omdat ze naar hun werk moeten, een Filebelasting moeten betalen.
De kilometerheffing van het kabinet kost anderhalf miljard euro om in te voeren en jaarlijks driehonderd miljoen euro om te innen. Dat is weggegooid geld. Steek dat geld in de aanpak van knelpunten en beter openbaar vervoer!
Steun onze actie tégen de Filebelasting en vóór slimmere oplossingen.
Emile Roemer , Tweede Kamerlid SP

15 REACTIES

 1. de SP komt dan weer met andere heffingen,dus ik zou geen zaken doen met de vijand, anders ben je snel een soort meeloper met alles en iedereen die op enig moment ergens voor of tegen is uit opportunistische overwegingen , ik vind deze suggestie en bijdragen dus nogal aan de foute kant als ik eerlijk mag zijn , ga zo door en ik vind dit forum niet meer bonafide genoeg om op te posten

 2. [1]

  Wow, wow, Anno, dat is nogal kort door de bocht!

  Hub zegt helemaal niet dat hij deze actie steunt of dat andere libertariërs dat zouden moeten doen. Hij stelt slechts de vraag. Daar is toch niets mis mee? Onafhankelijk van je hoe hem uiteindelijk beantwoord, het is altijd goed dat soort vragen te stellen.

  Wat betreft het antwoord op de vraag: Je aansluiten bij de SP, of via hun actie voeren, lijkt mij een slecht idd. Je versterkt ze dan alleen maar. Maar het lijkt mij vanzelfsprekend dat hun steun tegen het rekeningrijden welkom is.

  Ik bedoel, stel dat de SP een referendum er doorheen krijgt over het rekeningrijden. Ga je dan vóór stemmen omdat het een SP initiatief is? Ik hoop toch van niet!

 3. ik zal nooit voor iets stemmen van de SP want die partij is niet geloofwaardig, zakkenvullers en bedriegers die geld willen afpakken van de mensen die geld hebben,een anti ondermers partij, communisten, die moet je net zoals de SGP of 2 zetels zien te krijgen, Marijnissen en Kant, Jan Klaassen en Cathrijn, zo iets .
  Wie zaken doet met de duivel wordt schatplichtig aan en maakt ze sterker dan ze moeten zijn.

 4. ja, in dit land is alleen iets te bereiken als je een stem hebt die hard genoeg is. dus het af en toe eens zijn met de ‘vijand’ kan iets zinvols opleveren voor iedereen.
  de sp is tegen omdat hun electoraat het autorijden niet meer kan betalen, ik ben tegen omdat het idioot is om met zoiets ongelovelijk ingewikkelds net te doen alsof je iets doet (en de overheidsknechten meteen een nieuw fijn controle-speeltje geeft).
  ik word geen sp stemmer omdat sommige doelen gemeenschappelijk zijn. en vice versa vrees ik 🙂

 5. [4] De vraag was niet of je OP DE SP zou stemmen. De vraag was of je OP DIT ENE PUNT, als je dat zelf ook graag wel, je versterkende stem zou geven.
  Zie ook [2]

 6. Actie van espee steunen of niet steunen? Dit is de aloude vraag of het doel de middelen heiligt. In principe zeg ik ja, het doel heiligt de middelen. MAAR wat nu is het doel van espee bij deze actie?

  dhr. Roemer smeekt ons:’Steun onze actie tégen de Filebelasting en vóór slimmere oplossingen.’
  Kijk en daar komt het gevaar al om de hoek kijken. Steun aan de espee bij deze actie is dus niet alleen TEGEN deze extra belastingmaatregel, maar ook VOOR slimmere oplossingen. Wat die oplossingen dan zullen zijn is, geheel volgens gangbare politieke en espe-normen, later vrij invulbaar. Een vingerwijzing wordt nog wel gegeven: ‘Steek dat geld in de aanpak van knelpunten en beter openbaar vervoer!’

  Knelputen moeten sowieso aangepakt worden dus dat is gratuit. Maar dan dat betere openbare vervoer. Dat zouden die soosjalisten maar wat graag willen zien: alle verplaatsingen onder controle van een staatsapparaat zodat ze ten alle tijden kunnen bepalen en weten wie waarheen gaat en wanneer.

  Het doel van deze actie is dan ook niet tegen de extra bealstingmaatregel, maar voor een verdere collectivering van de maatschappij. Elke steunbetuiging aan deze actie zal dan ook door de espee uitgelegd gaan worden als een steunbetuiging aan hun doel.

  Dit doel dient niet gesteund te worden. Dit doel dient bestreden te worden.
  De espee dient bestreden te worden.
  Dood aan het collectivisme, dood aan het socialisme, dood aan de socialisten.

 7. De SP is tegen omdat een consequente invoering van de km-heffing autorijden bij wijze van overdrijving weer enkel voor de ‘rijke elite’ geschikt maakt.

  Maar goed, in dit geval heiligt elk doel de middelen en is zelfs heulen met communisten wat mij betreft aanvaardbaar om km-heffing tegen te gaan. Niet zozeer omdat km-heffing het duurder maakt of ‘armen’ zal uitsluiten, maar omdat het de deur wgenwijd openzet naar totalitair misbruik omdat de staat daarna altijd weet waar mijn auto zich bevindt/rijdt.

  Zowel direct misbruik is mogelijk als ook door statistieken te verzamelen (inclusief nieuw aan te nemen ambtenaren) allerlei nieuwe plannen te bedenken.

  Het minste misbruik dat van deze maatregel te verwachten valt is verdere belastingmaatregelen, maar erger sluit ik niet uit.

  Dat de SP graag eer geld in staatsOV wil steken, geloof ik best, maar liever nog dat, dan aan big-brother neigende km-heffing.

 8. Rekening rijden bestaat allang natuurlijk. Er bestaat allang een belastingmaatregel die zwaarder wordt naar mate men meer van het beperkte Nederlandse wegennet gebruikt maakt.

  Het is de belastingen op de benzine !

  Deze nieuwe maatregel heeft uitsluitend als doel dat onze dientsverleners dag en nacht willen weten waar u wanneer bent met uw auto.
  Het is het droom senario van een Oost-Duitse politie staat.
  En het is het overtreden van het recht om te reizen zonder beperkingen en het recht op een privaat leven zonder onnodige inmeniging van de overheid.

  Het volgende is de illigale OV chipkaart die nota bene door de 2de kamer besproken wordt. En zich zo met criminele praktijken bezighoudt: immers het is de staat verboden om reisgegevns van burgers op te slaan en te bewaren.

  Maar onder de Normen en Waarden van Balkenende tellen blijkbaar de burgerrechten niet meer….

 9. [7] [8] Precies.Er komt ook geen alternatief. Betalen per automatische incasso middels dat kastje in je auto. "Het kan niet anders want we willen ‘eerlijk’ heffen, naar tijd en plaats, om spreiding te bewerkstelligen".Grote kots! In de US kun je kiezen of je met kwartjes of met een e-Pass (soort chip-knip) betaalt. Beide methoden zijn in principe anoniem. Elke tolpoort heeft een ander tarief. De aansturing is geheel electronisch. Zo kun je ’s nachts en midden op de dag geheel electronisch andere tarieven afschrijven dan in de spits, zelfs naar gelang drukte.Tol heffen naar tijd en plaats kan dus met bewezen goed werkende systemen uitstekend volledig anoniem gebeuren. Niet dat ik voor tolheffing ben bij zaken die ik al eens betaald heb, maar goed. Ik wil hier maar even illustreren dat de gebruikte argumenten volledig oneigenlijk zijn, volstrekte leugens, en dat de werkelijke achtergrond dus de BigBrotherIsWatchingYou wens MOET zijn.

  Ed Kloosterhuis reageerde op deze reactie.

 10. Er is natuurlijk niets op tegen om deze petitie mee te ondertekenen. Zij dienen hiermee immers een libertair doel: de ontolereerbare arbitraire omgang met privacy van de burgers door de overheid dmv het sattelietgestuurde rekeningrij-systeem (wij zijn niet tegen het betalen van wat je gebruikt, maar dat doe je inderdaad al met brandstofaccijns, BPM, BTW, wegentaks edm.)

  Als je vijand je met iets van dienst wil zijn moet je hem vooral niet tegenhouden.

 11. Hallo mensen,
  In de brandstofprijs zit al de prijs voor rekeningrijden inbegrepen, sterker nog jaren gelden al. Of ze het nou wel of niet invoeren….wij Nederlanders blijven gewoon braaf betalen, wij doen niets anders, dus petitie tekenen helpt ook niet.

 12. Ik denk dat die graaiers (balkenende1-4) in Den Haag hier aardig beter van worden. Wegenbelasting eraf en file belasting er 5x meer op. Zelf hebben ze er toch geen last van(auto van de zaak door ons betaald). Zijn we verplicht om dicht bij ons werk te gaan wonen. Gezellig met zijn allen in de randstad, wat zal het rustig worden in het oosten. Maar misschien kunnen we ze met zijn allen voor de rechter slepen want waar is het alternatief (openbaar vervoer). Er komt geen spoorlijn naar het noorden want dat is te duur (dan zijn er minder inkomsten bij de filetax). Ben dit stelletje walletgieren meer dan zat. Dacht dat we met Lubbers en Kok slecht af waren maar dit slaat alles. Ik stem in ieder geval op een partij die tegen filetax is. Of dat een Wilders of Verdonk is kan me niet schelen. Ze hebben er zelf om gevraagd.

 13. @R. Hartman: BIG BROTHER IS WATCHING YOU !!!!! Inderdaad. Als je GPS kastje niet functioneert dan mag je straks niet eens meer autorijden of riskeer je een zware boete of zelfs tot 4 jaren gevangenisstraf. Je mag in dit land wel iemand volledig zijn leven verwoesten en krijgt dan niets (Almere – moordzaak) of een werkstraf of een paar maanden gevangenis.
  Ja, dat kan wel door de beugel, maar de STAAT een pootje uitdraaien daar moet je ZWAAR voor BOETEN!!!
  En bovendien wil ik helemaal niet dat de staat straks precies weet waar ik ben of ben geweest. Dat gaat niemand verder wat aan !! Of vinden jullie van wel?

  R. Hartman (NI) reageerde op deze reactie.

 14. @Ed Kloosterhuis: Precies! Las het vanavond ook: maximale boete van 67.000 euro! Omdat je je aan de spionage van de staat probeert te onttrekken. Ontduiken zou ik niet eens voor die paar lullige euro’s doen (hoewel het wel lekker doortelt), maar voor mijn privacy.

  De tijd dat libertarische actie onmogelijk en gewelddadige actie onvermijdelijk wordt lijkt steeds dichterbij te komen. Sh*t!

  Andre reageerde op deze reactie.

 15. @R. Hartman (NI):
  De klootzakken uit Den Haag hebben blijkbaar nog nooit van GPS spoofing gehoord. Een eenvoudige manier waarop men het GPS signaal van andere mensen kan verzieken. Vrij eenvoudig om te doen bij de gebruikelijke, commerciële GPS systemen.

  Het zal je maar gebeuren. Bewijs het maar..

Comments are closed.