23 april is het weer zover voor veel Amerikanen, Belasting Bevrijdingsdag, oftewel Tax Freedom Day zoals zij het noemen. Het klinkt als een feestdag, en dat is het eigenlijk ook.
23 April is de dag waarop de Amerikanen de belastingen voor dat jaar hebben afbetaald, en voor zichzelf kunnen gaan werken. Oftewel, de gemiddelde Amerikaan werkt 113 dagen, enkel en alleen om zijn belastingen te kunnen betalen.
tax-planning.nl/2008/04/10/…

3 REACTIES

  1. Volgens mij moeten wij hier in nederland daar minstens 7 maanden over doen.

  2. Doet me denken aan Equal Pay Day.
    Op 31 maart vierden sommige vrouwen die dag. Het was echt hilarisch. Ze illustreerden nl. door hun gebrekkig rekenwerk dat de kwaliteit van hun werk lager is en dus minder verdienen (waardoor ze terecht minder betaald worden). De redenering was nl. "Vrouwen krijgen 25% minder loon dan mannen, dus moeten ze 3 maanden extra werken om hetzelfde salaris te hebben als wat een man in een jaar verdient."
    Tja, als je niet inziet dat 12 gedeeld door 75% 16 is (en dus 4 maanden extra) dan illustreer je dus dat je niet hetzelfde VERDIENT te krijgen.

Comments are closed.