Vandaag werd bekend dat de cartoonist Gregorius Nekschot is opgepakt vanwege zijn cartoons. Ik denk dat dit een belangrijk en tekenend moment is in de Nederlandse geschiedenis. Ik had de laatste tijd al het gevoel dat “the road to serfdom” met exponentieel toenemende snelheid werd afgelegd: Het aantal nieuwe belastingen en betuttelende maatregelen is met het huidige radicaal antirationele kabinet moeilijk bij te houden.

Tot op heden was al duidelijk dat onze regering niet veel op heeft met vrijheid van meningsuiting. De paniekzaaierij rond “Fitna” is daar een voorbeeld van. Maar deze week is de lafheid en passiviteit ten opzichte van vrije meningsuiting omgeslagen in een aanval erop. De staat heeft nu definitief de kant van de religieuzen gekozen.

Natuurlijk wordt dat niet met zoveel woorden gezegd. Het luidt niet: “Wij zijn begonnen met het vervolgen van dissidenten omdat ons ideaal een theocratie is,” maar “Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de cartoonist van het opzettelijk beledigen van bevolkingsgroepen en van het aanzetten tot haat.”

Aanzetten tot haat… Ik ben werkelijk benieuwd hoeveel mensen na het lezen van een cartoon van Nekschot moslims gaan haten. Het is typerend voor onze elitaire regenten dat zij menen dat de gemiddelde mens niet zelf verantwoording kan afleggen over wie hij haat en wie hij liefheeft, dat hij niet in staat is tot kritisch denken en dat zijn mening volledig gekleurd wordt door wat politici, journalisten en kunstenaars hem voeden.

Ik weet dat mijn mening niet gevormd wordt door een prent van Gregorius en dat dit voor het overgrote deel van de mensen ook geldt. Ik weet ook dat, ook al ben ik geen agressief persoon, mijn bloed kookt als ik lees dat een cartoonist is opgepakt in mijn land en dat de huichelachtige fascist Hirsch-Ballin dat verdedigt. Door haar handelen zet de staat mij aan tot haat jegens haarzelf. Wie gaat daarvoor achter de tralies?

23 REACTIES

 1. "Wie gaat daarvoor achter de tralies? "

  Juiste vraag om over na te denken.
  Ik denk dat het enige juiste antwoord is, dat dit Hirsch Ballin moet zijn.

  Misschien hoog tijd dat jury-rechtspraak wordt ingevoerd?

 2. Ballin de Hobbit bracht ook nog als universele waarheid ter berde dat het goed was dat het OM zijn werk deed. Toen dacht ik: ja toch! (En toen lachen, en huilen, en breinkortsluiting, je kent het.)

  En een fascist is Ballin natuurlijk ook, maar dan wel even een nuance, de man is een christen-fascist omdat zijn fascistische werelbeeld en beleid toch echt op het christendom is geïnspireerd.

  Dat visier (in de pica) vind ik kunnen (je bedoelt het immers in de zin van: ik heb jou intellectueel in het visier en ik ga even je schoenveters in de fik steken), maar ik vraag me af of het ‘handig’ is…

 3. [2] Sentimenteel momentje waar ik zelf ook niet zo tevreden over was achteraf… gelukkig ben ik bevoorrecht met een edit-knop. 😉

 4. [3] Het viel mij ook pas op toen ik écht ging kijken, want je hebt rake teksten, en toen keek ik naar dat plaatje en toen dacht ik "oeh".

  Maar het kan ook zijn dat ik toen een momentje had dat ik enigzins doorsloeg.

  Rattenvanger van Hamelen met een Ballin kop er in ge-edit, das ook een goede!

 5. [1] Dit figuur zou op psychische gronden niet eens in de gevangenis terecht komen; die moet in een gesloten inrichting geplaatst worden waar hij met z’n belachelijke ideeën geen kwaad kan! Iemand met een dergelijke geestesgesteldheid hoort niet eens vrij rond te lopen, laat staan mede een land besturen!

 6. Het heeft de naam nog niet gekregen maar het begint veel op een islamities-gristelijke inquisitie te lijken. "Andersdenkers moeten dood" en het onthullen van hun identiteit is stap 1. De andere dissidenten volgen z.s.m. Draait de Vrijspreker intussen al in een veilig buitenland voordat de inquisitie Hub van zijn bed licht?

 7. gelukkig weten die reactionare oude klazen in den haag zelf ook wel dat dit maar stuiptrekkingen zijn van iets wat al bijna overleden is. jammer dat we er zo’n last van hebben. leuk ook om te zien dat ze zo bang zijn voor plaatjes en teksten 😉

 8. Neem nou het boek Koran waar Geert mee in het nieuws kwam .
  Hij vertelde dat er dingen staan in dat boek die aanzetten tot haat en moord, wat ook letterlijk gebeurt door de volgelingen.
  En hij wilde dat boek censureren vanwege het al aangerichte bloedbad door die
  volgelingen in tal van landen .
  Het heeft te maken met IQ levels van die volgelingen die letterlijk geloven in een leven na de dood wat 70 maagden oplevert als je een bom laat ontploffen in een school ,vol met kinderen van niet gelovigen .
  Al die nonsens word gerechtvaardigd door de Koran ,alles voor het goede doel ,om het maar zo te zeggen.
  Die censuur ging niet door ,het had met vrijheid van meninguiting te maken ,of iets van die aard.
  Nu is er een tekenaar die opgepakt word door een 10 man sterk team politie die vermoedelijk allemaal halal uitgezocht waren.
  De prenten van deze tekenaar zouden haat en moord opwekken ,letterlijk door het kijken naar een tekening .
  De Koran versus een tekening ,de een kan ,de ander niet .
  De personen die dit uitmaken moeten mij vertellen wie hier gaat haten ,of begint met moorden .
  Dat kan volgens mij geen andere mensen zijn die al eeuwen bezig zijn met deze praktijken tegen de niet gelovigen.
  Ik als niet gelovige word echt niet gedreven tot haat of moord door het kijken naar een plaatje.
  We never surrender , is een kreet die in Den Haag nooit gehoord is ,zij, de regering liggen voorover ,billen omhoog in afwachting op het blijde gebeuren .
  Dat op een tekening afgebeeld, werkt op mijn lachspieren , en niet op haat gevoelens, wel op mijn diepe minachting wat Nekslag ook probeerde ,en , met succes !!!!

 9. Alexander Pechtold, Femke Halsema, en Mark Rutte hebben het al opgenomen voor de Gregorius Nekschot en de vrijheid van meningsuiting. De VVD en de SP hebben inmiddels schriftelijke vragen gesteld. Alleen bij de PVDA is het weer oorverdovend stil. Het morele failliet van deze partij kan niet treffender worden geïllustreerd. Minister Hirsch Ballin helpt persoonlijk de rechtsstaat om zeep, en verdient een Nekschot:

  http://willemzwijgtnietmeer

 10. [12] Nou… helemaal stil is de PvdA nu ook weer niet… Wouter Bos heeft zijn "verbijstering" uitgesproken… Tja, één schaap over de dam, dan volgen er vanzelf meer. Wil je echt kotsen? Lees dan wat opperfascist Balkenende zoal te melden heeft op pagina 5 van de Telegraaf. Overigens goede journalisten, die harde vragen stellen. We mogen ons bijvoorbeeld niet ergeren aan de schandalige belastingen, want zijne laagheid verkondigt dat het goed gaat in dit land. Het wordt met de minuut gekker in dit land.

 11. [13] quote"Het wordt met de minuut gekker in dit land."unquote

  Ha, dat is al jáááááááárenlang aan de gang, anders zou je het ook niet schoppen tot het meest debiele land van de wereld!!

 12. [13]

  Ik heb het gelezen, Aad. Met een emmer in de aanslag want het viel niet mee om mijn eten binnen te houden.
  Enkele uitspraken;
  – We zijn soms klagerig en negatief
  – Ik vind dat wij juist oog hebben waar de pijn voor de burger zit
  – Bovendien zijn de mensen tevreden over de gezondheiszorg en andere publieke voorzieningen.
  – Verdonk mist daadkracht
  – Er zijn een paar groepen waar we bijzonder oog voor hebben: werkende mensen(!!!) en gezinnen met kinderen.
  – Mevrouw Vogelaar heeft de steun van het gehele kabinet. We hebben uiteindelijk een gezamelijk doel wat we na streven.

  Ik haal er maar een aantal van zijn uitspraken uit. Hij heeft wel humor die Balk! Weliswaar pikzwarte en cynische humor maar toch…….

 13. Ik roep op om iedereen die daartoe de mogelijk heeft om ook massaal op hun site’s spot prenten te gaan tonen om hem te steunen 🙂

 14. Het lijkt me inderdaad een kwestie van opportunisme dat Hirsch Balin heeft doen besluiten om een extreme vorm van justitiële agressie toe te passen op Nekschot.
  Iedereen heeft in dit land het recht om een aanklacht te deponeren als men van mening is dat men zwaar is beledigd door anderen.

  Maar de arrestatie is op geen enkele manier te rechtvaardigen. Dat is excessief geweld en je reinste intimidatie. Het lijkt erop dat Balin een proefballonnetje op wil laten met de behandeling van deze aanklacht, dat terug moet kaatsen op de moslimgemeenschap als het fout loopt.

 15. Balin was de minister van justitie die af moest treden nade IRT-afaire.
  Waarom mogen ‘gesjeesde’ ministers in een later kabinet opnieuw aantreden?

 16. Geert in dromeland.
  Hmmm.
  Kijk, vertaal "religieuzen" met "papen", en de politieke situatie wordt iets meer zichtbaar. Want Hirsch Balin is Rooms Katholiek, de Rooms Katholieke Kerk vervolgt alle andersdenkenden.

  De Koran is een Rooms Katholiek Boek. Ik vertel dit telkens, maar mogelijk wordt ik weer niet begrepen. Alberto Rivera heeft dit uitgelegd in deze cartoon:
  http://www.chick.com/readin
  Daarna heb ik dit gecheckt, door Jezus en Maria op te zoeken in de Koran. Ik moet vanuit deze texten in de Koran, langs de verhalen in de Evangeliën en de vuile documenten van het Vatikaan concluderen, dat alles wat over Jezus en Maria beweert wordt in de Koran, 100% Rooms Katholiek is.

  Alberto Rivera legt netjes uit in de cartoon, hoe dat gedaan is in circa 800 jaar na Christus, met behulp van de eerste vrouw van de Profeet Mohammed, Kadija. Kadija kwam uit een Rooms Katholiek familie.

  Verder waarschuw ik opnieuw en opnieuw, dat ook Andre Rouvoet een priester infiltrant is. Er zijn verschillende priester infiltranten in onze politieke partijen werkzaam, ik mocht er zelf ooit een ontmoeten bij een partij bijeenkomst.
  Ze zitten overal, het zijn er meer dan je denkt.

  Verder wordt de politiek deels geleid door Opus Dei. Achtekamertjes politiek, noemen ze dat. Opus Dei is een ultra geheime Rooms Katholieke geheime dienst, waarvan ik slechts wet dat Ruud Lubbers er lid van is. Opus Dei vult het werk van de Jezuïeten aan. Maar er zijn verschillende ordes meer werkzaam in deze geheime inquisitie van de Calvinistische Theocratische Republiek.

  Ik hoop ten stelligste dat Nederland nog eens wakker wordt, maar ik merk aan de reacties, dat de Rooms Katholiek Inquisitie kant van de corruptie der staat hier niet begrepen wordt. Mogelijk ook niet na mijn zoveelste poging het uit te leggen.

  Ik herhaal:
  In de ’60er jaren liepen de papentempels in Nederland leeg, mede dankzij de Reformatie die PROVO heette. Dus de Heilige Inquisitie (De H. Congregatie van de Voortplating des Geloofs) besloot het Arabische papisme in Nederland te importeren, omdat er toen nog niet zoveel Rooms Katholieke Polen voorhanden waren. Veel van die Polen moeten helpen met Nederlanders uitmoorden, om hier een paspoort te krijgen, want Rooms Katholieke landen zijn net zo arm als Moslim landen: De notoire barbaarse armoede van het papisme. Papisten menen dat arm zijn vroom is…

 17. [22] Inderdaad, en wat te denken van de Kwakstraal, waarover Willy Vandersteen heeft geschreven in een van zijn cartoons (http://nl.wikipedia.org/wik…).

  Ik probeer al jaren aan iedereen uit te leggen dat de Kwakstraal de mensheid kan redden, maar de Opus Dei heeft mijn kennissenkring al te veel geindoctrineerd: Niemand gelooft mij!

Comments are closed.