Ik eet regelmatig vlees. Vind het nog lekker ook.

Maar om nu “aandacht” te trekken in deze maatschappij, zou iets als “De jacht op vleeseters” wel leuk ( en effectief?) kunnen zijn.

We moeten dan nog wel een verband verzinnen wat dit met het libertarisme te maken heeft, maar dat vinden we wel. Zelfs al lijkt het me op dit moment nog het bemoeien met het leven en vrijheid van anderen.

In België geeft de Waalse minister André Antoine een goed voorbeeld. Hij strijdt niet tegen windmolens, maar tegen gloeilampen. *)
Hij pleit ervoor op gloeilampen en andere producten die verband houden met energieverbruik, naar analogie met pakjes sigaretten een etikettering te plaatsen met als boodschap: ‘brengt het milieu ernstige schade toe’.

Goed idee. Als we nu eens onder libertarische vlag iets dergelijks doen met stickers op alle vlees, kip en vis producten?
En ook op alle biologische (voedsel) producten die beter gebruikt kunnen worden voor biobrandstof, een dergelijke sticker eisen.
Zou het libertarisme dan eindelijk ook niet de aandacht krijgen die het verdient?
Of zou DIE aandacht alleen maar negatief zijn? Maar ja, aandacht is aandacht!!

In Buitenhof van zondag werd gepleit voor meer samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen.

Als ik deze waanzin van de Wallonische minister André Antoine lees, dan ben ik geneigd om de samenwerking met de Vlamingen heel sterk te promoten, en mensen als André Antoine het bos in te sturen.
——————————————————————-
*) ZIE: hln.be/hln/nl/957/Belgie/ar…

7 REACTIES

 1. Ik zou er niet aan beginnen, want de wáánzin IS al compleet. Nederland is al jaren een open inrichting.

 2. Dat doet mij denken aan de discussies gisteren over wel/niet samen gaan van NL en Vlaanderen; dit naar aanleiding van opmerkingen van Geert Wilders. Mocht Vlaanderen zich (terecht) afscheiden van Belgie, dan zouden men een flinke klap van de molen hebben om de banden met het collectivistische en extreemlinkse NL aan te halen. Samenwerken op terreinen prima, maar beter buiten de officiele kanalen om. Ik plak liever politici een label op: "Bureaucraten brengen de samenleving en gezondheid ernstige schade toe".

 3. Het blijft sowieso idioot om een politiek gebied te vergroten. Keer op keer dat gezeur om meer mensen onder meer bureaucratie en politici onder te brengen.

  Laat Vlaanderen als het eventueel onafhankelijk wordt, lekker blij zijn dat ze van een hoop dood gewicht af zijn, in plaats van een Nederlands anker om hun nek te hangen.

  En andersom geldt dat net zo goed.
  Waarom zouden we hier een stuk gebied erbij moeten nemen waar Dirk Verhofstadt vaak voor "libertarier" wordt versleten?

 4. Waarschuwing op de stembiljetten.”Politici brengen u altijd ernstige schade toe.”

 5. Vleeseters als in tijgers, leeuwen, gieren, kippen, honden, aligators, mensen? Gaan die dan ook allemaal belasting betalen? Of worden ze gewoon afgeschoten met een geweer om ze daarna allemaal bij elkaar in 1 oven te verbranden? Uhmmmm, tjo, ding frot boms tingelingeling. Compleet de weg kwijt nu…

 6. [5] Mensen die andere wezens mishandelen kunnen worden gestraft hier in Nederland – dus ja, laten we de jacht openen op de Nederlandse vleeseter. Enig idee hoeveel leed dat stukje vlees heeft moeten doorstaan voordat het smakelijk op je bord ligt te wezen?

  Ik ben niet tegen het eten van vlees op zich – wel tegen de manier waarop we andere wezens (varkens, rundvee, kippen)dat vlees laten produceren. Dus ja, laten we de jacht openen op de vleeseter en wel op zijn opzettelijke onwetendheid. [5]

Comments are closed.