“It is for the same reason that developed economies have larger welfare states: the parasites prefer bigger hosts”

Luister verder hier. Dit is een after-lunchtoespraak van Llewellyn Rockwell getiteld Everything You Love You Owe to Capitalism (27,5 min), welke hij op 17 mei jl. gaf tijdens de Mises Circle in Seattle.

Edit: Verder LEZEN kan ook (Hub, bedankt).

2 REACTIES

 1. Het verhaal ,vrijheid maakt rijkdom, is eeuwenoud .
  En als je van blauw bloed ,of ,er mee geassocieerd ben ,klopte het verhaal wel.
  Alleen liep dit verhaal stuk op wat in de geschiedenis heet ,de Franse revolutie.
  Die de sluisdeuren open zette van kennis die volgens het eeuwenoude principe toebehoorde aan de rijkste mens ,dat waren de koning ,keizer,en admiraal .
  Niet voor niets werd er gespot over de kroning van Napoleon tot Koning in de aanvang van die nieuwe tijd van vrijheid en blijheid.
  De lange afgelegde weg van het mensdom, vanaf dat moment, tot 100 jaar later ,sloot alles in wat wij nu noemen ,de moderne wereld.
  Een mens mocht denken ! uniek in die tijd, en was het geen feest !.
  Het feest produceerde zoveel producten die uitgeprobeerd moesten worden dat het onaandoenlijk en uncontrollable werd voor de uitvinders.
  De oude huizen van rijkdom werden gevraagd , doe er wat aan ,wat zij ook deden ,WO1 werd geboren als resultaat.
  En was het geen feest voor kennis ,die uitmondde in rijkdom ,opnieuw voor de happy few .Het vervolg is dit verhaal van Rockwell, niet kennis ,maar geld ,of geldzucht was de reden van dat ik ,vandaag aan de dag ,of een armoedzaaier/miljonair ben.
  Dat is dus terug bij af ,of in een time/line voor het jaar 1800 .
  Je kom dit soort charlatans absoluut niet tegen in de denktanks van humanitaire probeersels om de zon na te bootsen,wat op dit moment vraagt [en bid ] om de juiste mens ,om het probleem energie ,op te lossen.

Comments are closed.