Hoewel onze excellentie Rouvoet maar een gewone sterveling is, waant hij zich heden ten dage God zelf. Ondanks dat slechts een lullig percentage van de “Nederlandse” bevolking op hem stemde, meent hij toch een christelijk stempel op onze maatschappij te mogen drukken inzake embryo screening…

Veel christelijken, maar ook gelovigen, bemoeien zich graag met u en uw partner. Alvorens u met elkaar de koffer in duikt, dient u natuurlijk wel netjes getrouwd te zijn. Uiteraard bent u beiden niet van hetzelfde geslacht, dat spreekt voor zich. Andre heeft diep in z’n hart liever niet dat u aan anticonceptie doet, dat is niet zoals God het bedoeld heeft.

(Hoe God het dan wel bedoeld heeft is me een raadsel gezien alle ziektes en oorlogen en honger die er nog steeds zijn op deze planeet, maar dat zal een ander topic beslaan…)

Affijn, God heeft het niet met iedereen goed voor, getuige de vele ziektes die er momenteel zijn. Een chromosoompje teveel laat het leven van de ouders en van het kind er toch heel anders uit zien. Let wel: als dit de vrije keuze is van de ouders en zij verantwoording nemen, dan is dat natuurlijk prima. Ook andere nare afwijkingen kunnen ervoor zorgen dat je als vrouw later wordt geconfronteerd met borstkanker.

Maar het lijkt me ook het goed recht van ouders om WEL te mogen screenen op eventuele ziekten en dergelijke.

Wie denkt Andre Rouvoet wel niet dat hij is? God?

5 REACTIES

 1. God heeft alles goed gemaakt en zal het ook goed maken in de nieuwe schepping.
  De mens(en) maakt er een zooitje van door al vanaf Adam en Eva zijn eigen gang te gaan(de eerste liberalen) en dat zien we al vanaf de vroege geschiedenis tot nu, waarbij de mens Satan als bondgenoot heeft gekozen en die is de grote Verwoester en in zijn kielzog de mens van alle tijden. Die mens wil zelf uitmaken wat goed en kwaad is, ja zelf als God zijn en dan heb je God tot Vijand.
  Alleen via de Mens en God, Jezus Christus is er verzoening mogelijk en door in Hem te geloven(je toe te vertrouwen, word en ben je een nieuw mens), omdat Hij de wereld(de mens) met Hemzelf verzoend heeft(de schuld/zonden) vereffend.
  Hij is De Weg, De Waarheid en Het Leven. Zonder Hem loopt het uiteindelijk uit op een catastrofe voor ieder individu en de wereld totaal, maar in en door Hem ontvang je eeuwig Leven en een nieuwe aarde, buiten Hem is het eeuwig sterven en verbranden!

 2. Een kleine reactie op meneer Keijnemans

  Ik had een heel verhaal hier staan, maar ik ga dat niet droppen. Ik heb respect voor uw denkwijze, maar kan er moeilijk tegen dat gelovigen die denkwijze steeds vaker aan ons willen opdringen. U hebt niet de wijsheid, die heeft God. Dus denk en praat niet voor Hem, dat zal Hij u vast niet in dank afnemen. Onderzoek naar kanker wat mogelijk tot gevolg heeft dat babys in de toekomst zonder dat gevaarlijke gen geboren kunnen worden, is een geweldige zaak! Laat staan wat nog meer verholpen kan worden! Mensen zoals u moeten er buiten blijven, want voor u zal het nooit van toepassing zijn, in het geval u de leer van God volgt. Waarom u het dan nodig vindt om zo’n stukje te schrijven is moeilijk te verkopen. Doe u ding, laat God over dit alles oordelen, maar niet u. Indien ik moet branden als mijn zoon of dochter zonder dat gen geboren wordt, dan zal ik dat doen… met alle liefde! Ik wens u het beste toe meneer, de wereld is groter dan u denkt.. God al helemaal!

 3. Over welke God heeft U het, en welke God volgt U?Ik heb op sterven gelegen maar wonderbaarlijk gered door Mijn God en ik weet wat levensmoeiten zijn, maar levende creaturen doden is en blijft moord ook al geeft Satan daar een vrome , wereldwijze draai aan.

 4. Als er al een God is dan is er maar 1 God. Ik ken hem niet persoonlijk, maar dat vind ik de mooiste gedachte. Geen kleur, geen ras, gewoon 1 God voor ons allemaal. Want iedereen heeft toch het recht om gered te worden indien de wereld vergaat? Indien ik niet uw God volg, ben ik dan een zondaar? Zal ik dan sterven? Dan heerst er pure willekeurigheid en voorkeurszin! U gaat mij toch niet vertellen dat u beter bent omdat u geloofd? Heb u buurman lief is het niet? Wees niet zo oordelend over mensen die anders zijn of anders denken. Er zijn zoveel mazen en onwaarheden die het geloof doorboren dat het voor mij moeilijk is om uberhaupt vertrouwen te hebben. Geloof is voor mij iets persoonlijks, daar heb ik geen Kerk voor nodig.
  Eet u wellicht kippeneieren? Het is een manier om levens te redden. Net als bij oorlogen en andere problemen moeten er vaak mensen of dingen sneuvelen voor het grotere goed. Daar heeft God of Jezus het tog ook over? Weet u hoeveel echte levende mensen er zijn vermoord in naam van God? Wellicht meer dan alle ziektes bij elkaar. Ik denk dat u door de bomen het bos niet meer kunt zien, het is een grote tegenstrijdigheid waarin u zich begeeft. Ik ben niet van plan om hier een over en weer gebeuren van te maken. Ik snap dat u terecht verontwaardigd bent maar probeer het ook eens van de andere kant te bekijken. Zie de mogelijkheden. Het is een embryo, het ademt niet, denkt niet, voelt niet. Kan dus vrijwel niks. Er kunnen zoveel mensen geholpen worden. Indien u dat niet ziet of express niet wilt begrijpen dan bent u gewoon ingnorant. Ik heb God niet horen zeggen dat hij dit niet wil. leef goed en doe goed dan komt u der wel.

  Groeten Berrie

 5. Praten over God is niet zo moeilijk, maar praten met God en dat Hij spreekt met mij en velen vóór mij, ja Hij heeft het meest gesproken op Golgotha om de verbroken relatie van de mens met God door de zonde, te herstellen, door te geloven je 200% toe te vertrouwen aan Zijn Zoon, Jezus Christus. Doe dat maar en je zult herboren zijn en worden……

  Peter K.

Comments are closed.