De Vrijspreker heeft de afgelopen dagen enige technische problemen gekend.
Als eerste was er op de vrijdag een storing in een datacenter van KPN, tegelijkertijd gingen we door onze bandbreedte heen, vanwege een bandbreedte-kaper.

Eea is nu hersteld en er zijn maatregelen genomen om eea te voorkomen in de toekomst.

Wij hopen uw dagelijks van uw portie leesplezier te kunnen voorzien… Excuses voor het ongemak…

Namens de beheerders van de Vrijspreker,

mrXL

9 REACTIES

  • Een of andere pc die continu de Vrijspreker afscant naar b.v. emailadressen om er later spam naartoe te kunnen sturen. 3 pc’s consumeerden 20% [=10GB] extra afgelopen maand.

   Hoewel systeembeheer niet echt m’n vak is viel m’n oplettend oog wel hierop. Meteen geblokkeerd die hap en het bandbreedte quotum laten verhogen.

   Dat neemt idd niet weg dat er wel een lichte groei is. Het aantal unieke bezoekers wordt nauwelijks beinvloedt door een paar kapertjes, juist omdat dezelfde ipadressen juist veel bezoeken doen.

 1. Oh, jammer.
  Toen ik las dat de bandbreedte overschreden was, was ik enerzijds weliswaar teleurgesteld dat ik geen toegang meer had tot de site, maar ik troostte me met de gedachte dat het met de populariteit van de vrijspreker kennelijk zeer goed gesteld moest zijn.
  Helaas, de verklaring was kennelijk een bandbreedte-kaper 🙁

 2. Vrijspreker wordt steeds populairder , mooi zo, veel goede bijdragen hier ook van deelnemers, soms hele komische, lachen is ook goed voor de gezondheid……..-:)

 3. @Klaas den Helder
  “Wat is een bandbreedte-kaper?”
  @Scrutinizer
  “Helaas, de verklaring was kennelijk een bandbreedte-kaper”

  Ten dele, gelukkig ;-). Niet alle bandbreedte was gekaapt, maar zo’n beroepsspammer pakt natuurlijk wel een stukje weg.

  In dit geval net genoeg om het eind van de maand niet te halen. Bleek een compleet spam-domein met wisselende registratie; gisteren Ukraïne, vandaag Panama, morgen ???, dat middels spam-aanvallen voor niet onaanzienlijk deel van alle verkeer naar de site verantwoordelijk was. Ook al wordt die spam geblokkeerd, ze telt wel mee voor de verbruikte bandbreedte.

  Er zijn maatregelen genomen en als het goed is hebben we daar nu geen last meer van.

 4. “Ook al wordt die spam geblokkeerd, ze telt wel mee voor de verbruikte bandbreedte.”

  Klinkt oneerlijk, zeker als het bij de provider al wordt geblokkeerd

  Zit in de lijn van een idee van de KPN van een paar jaar geleden. Mensen laten betalen als ze gebeld zijn, maar niet hebben opgenomen.

  Om die reden hebben ze later voicemail geintroduceerd op de vaste lijn, maar dat terzijde

  Maar goed

  Succes met het vinden van een oplossing

  • Was een aardig idee van KPN, ja. Was toen ook nog monopolist, meen ik. Maar hier ligt het iets anders, en zit inderdaad in de wijze van blokkeren.

   Zie het alsof je bij mij op bezoek wilt komen maar ik laat je niet binnen. Dan sta je al voor mijn deur en ben je dus als bezoeker geteld.

   Als ik je nu vooraf vertel dat ik je niet binnenlaat hoef je de trip niet te maken, kom je niet voor mijn deur te staan, en word je dus niet geteld.

   Zo zou het ongeveer moeten werken.

Comments are closed.