Politici hebben er een handje aan om tegenstanders handelingen te verwijten waaraan ze zelf minstens even schuldig zijn.

Sheldon Richman noemt een aantal punten over “Herverdeling” die McCain verwijt aan Obama.
Terecht, maar als hij in de spiegel zou kijken, ziet hij, dat hijzelf precies hetzelfde doet.

Doet me sterk denken aan de Nederlandse VVD, die ook de socialisten dingen verwijt waaraan ze zich zelf schuldig maken. Zie:

Government Is Already an Income-Transfer Machine 

1 REACTIE

  1. Wat veel mensen in Nederland niet beseffen is dat wij eigenlijk vrijwel niets te kiezen hebben. De VVD en PvdA zijn bijna hetzelfde. Natuurlijk, qua retoriek soms wel, maar als puntje bij paaltje komt willen beide enkel nuanceverschillen. Geen van beide wil ook maar één sociale-, volks- of werknemerverzekering afschaffen. Maar geen van beide wil ook het stelsel dramatisch vergroten. Geen van beide wil echt bezuinigen om lagere belastingen te bewerkstelligen, maar ook wil geen van beide de tarieven fors verhogen. Etc etc. Toch is het spectrum pvdA-VVD zo ongeveer 75% of meer van alle kamerleden van beide kamers en tevens de volle 100% van alle regeringen sinds WO2. (En zelfs de SP en PVV willen niet echt het roer om, dus ook daar hoef je niet op te rekenen.)

    De vraag is, of dit is omdat wij onderling het allemaal zo eens zijn. Ik vrees – als iemand die het roer wel om wil zien – van wel.

Comments are closed.