Terwijl de economische recessie om zich heen slaat, kansenjongeren steden belagen,
is zijne Excellentie Rouvoet gweldig bezig. In zijn Elektronisch Kind Dossier wordt met de grootste opmerkzaamheid alles over de jeugd vastgelegd. Enkele punten binnen dit dossier zijn hoe groot het geslacht is, geloofsovertuiging, hoeveel schaamhaar en hoe dit eruit ziet…

Steeds als je denkt dat deze regering haar dieptepunt bereikt heeft, doet zich weer een nieuw tenenkrommend item voor. Het Elektronisch Kind Dossier lijkt een leuk voorbeeld hiervan.

Geenstijl brengt het  artikel zeer genuanceerd, alsmede Elsevier Een klein voorbeeld van de items:

Hoe zit het met de penis van uw zoon?
0 = G1 Testis, scrotum en penis pueriel
1 = G2 Vergroting scrotum en testis, scrotum rimpelig
2 = G3 Langere penis, groei testis, uitzakken scrotum
3 = G4 Verdere vergroting penis, glans, donkerder scrotum
4 = G5 Volwassen ruim scrotum, penis tot bijna onderrand scrotum


Hoe zit het met de beharing van je dochter?
6 = P1 Geen beharing
7 = P2 Ongepigmenteerd haar langs labia
8 = P3 Donkere, gekrulde beharing labia
9 = P4 Type volwassen, oppervlak beperkt
10 = P5 Spreiding in breedte en hoogte
11 = P6 Verdere spreiding

Al met zeer belangrijke informatie. Nu zou het nog kunnen gaan om zuivere medische informatie, maar er wordt ook melding gemaakt van geloof (levensovertuiging). En dat is zeer zeker NIET medisch.

Natuurlijk had de minister kunnen zeggen dat het hier een vergissing betrof, maar de gelovige Rouvoet hield vol dat het echt van belang was dat schaamhaarregistratie nuttig kon zijn.

Maar zeer zeker kan zoiets nuttig zijn. Wat veel mensen niet weten is dat de onderzoeken van de heer J. Mengele, met name op tweelingen, van grote wetenschappelijke waarde is. Dat betwist ik niet. Wat wel tegen staat is dat zoiets prive zou moeten zijn, en dat zeker de overheid of haar instanties haar burgers privacy zouden moeten gunnen. Helaas niet in de Bananenrepubliek Der Nederlanden.

Ik ga niet verder discussieren over de onzin van dit project. De IT’ers die hieraan meewerken zouden 70 jaar geleden geweldige NSB’ers zijn geweest. Zelfs Jozef Mengele zou Rouvoet een klopje op z’n schouder geven.

Rouvoet is een zeer enge man. Op zich niets schokkends, ware het niet dat hij een ministerspost bekleedt.

U bent gewaarschuwd!

78 REACTIES

 1. Het is mij sowieso duidelijk waar de ergste(grsitelijke!) sexbeluste idioten te vinden zijn: op het Haagse pluche.
  Maar het kan nog erger: gisteren moest ik in de papieren kranten lezen dat alle partijen, muv D66 en de VVD, met de plannen van Rouvoet cs hebben ingestemd. Dat betekent dat mijn favoriete partij PVV ook met de plannen van Rouvoet heeft ingestemd. Dit feit dwingt mij om een vergaande beslissing te nemen.
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=7387

  Johnny [3] reageerde op deze reactie.
  Eric [60] reageerde op deze reactie.
  Marthijn Uittenbogaard [61] reageerde op deze reactie.

 2. @Maik [1]: Op welke partij je ook stemt, het loopt verkeerd af. De politici zijn niet meer dan marionetten die bestuurd worden door machten en krachten die wij zeker niet gekozen hebben. iet stemmen is het meest verantwoorde dat je kan doen denk ik. Overigens zal het probleem dat zich oveheid noemt ooit een keer gestopt worden, helaas niet zonder bloedvergieten, want die overheid zal ons leger tegen ons inzetten.

 3. Rouvoet geeft de term vieze-premier geheel nieuwe betekenis. Het is inderdaad opmerkelijk dat een regentenpartij als de VVD tegen heeft gestemd en een ‘vrijheids’ partij er voor.

  Wel handig voor allerlei pedofielen zo’n kinderdossier annex opsporingsregister. Die lijken bovengemiddeld vaak te werken bij justitie en kind-gerelateerde instanties.

  Los van de ranzige dossiers, zie je steeds meer een tendens van een overheid die zich verschuilt achter administratie en electronica en beleid probeert af te dwingen met boetes. Maar uit schijterigheid niet meer op straat durft te komen.

 4. Op naar de schedelmetingen. Schedelomvang te klein dan meteen doorlopen naar de douches.
  Wat bezielt deze man??
  Eerst leek Rouvoet mij nog wel iemand met een bepaald moreel besef.
  Weliswaar een gristelijke maar toch.
  Nu is mijn oordeel dat je geen enkele geloofsfanaat kunt vertrouwen alleen maar sterker geworden.

 5. Op Geenstijl.nl heb ik de reacties op dit item eens gelezen (toen ruim 500 reacties). Wat een kwaadheid hierover. En terecht!!!
  Ik heb het Geenstijl item, inclusief een bloemlezing van de reacties, eens doorgestuurd naar mijn vrienden/kennissenkring en enkele collega’s. Vreemd, geen enkele reactie terug; niet instemmend noch verontwaardigd.

  Mijn vragen zijn dan ook:
  1. Leven we met zijn allen in een krankzinnig land?
  2. Moeten we niet eens stoppen met schrijven, maar overgaan tot atie?
  3. Andere politici zijn hier mee eens ???? Mensen waarvoor het volk heeft gekozen ???
  4. Ik moet mij eens ernstig bezinnen over mijn vrienden / kennissenkring !!!
  5. Ik heb zelf geen kinderen, maar hoe voelt u zich, als ouder, als een gereformeerd smoelwerk u komt vragen hoe het schaamhaar van uw dochtertje eruit ziet?
  6. Moeten wij deze ZEER PERSOONLIJKE gegevens digitaal in handen geven van een lichaam dat uitblinkt in het verliezen van USB-stickjes en laptops met gevoelige gegevens?
  7. Hoe een grote nazi moet je zijn om vast te willen leggen wat iemands levensovertuiging is?

  Mijn conclusies:
  Het brave burgerschap moet NU eindigen. Gewoon op alle idioterie van de overheid inhakken door boycots en weigeren deel te nemen. Krijg je een brief binnen of een folder van een of andere actie? Gewoon van repliek dienen en terug sturen. Gisteren weer Balkenende’s mening kunnen lezen in het donorkrantje Teuntje. Ik heb helemaal geen interesse meer in JP’s mening, opzouten met je kabinet en je vrome smoelwerk.
  Ik probeer me zoveel mogelijk aan de overheid te onttrekken, door nergens op te reageren: niet op acties, EPD, EKD en wat dan ook. Tot nu toe heeft me dat nog geen problemen opgeleverd. Tja, belastingen en boetes voor te hard rijden, daar kan ik ook (nog) niet onderuit. Ik gebruik in ieder geval elke mogelijkheid om de overheid in Nederland NIET TE ERKENNEN. Want de overheid schijnt de meningen van heel veel Nederlanders niet te erkennen, dat is wel duidelijk. Well, the same to you. Ik erken het “gezag” en de autoriteit van deze club gangster uit Den Haag niet meer.

  Andre NI [7] reageerde op deze reactie.
  Neo-Cicero [8] reageerde op deze reactie.
  Kim Winkelaar [10] reageerde op deze reactie.
  Fred [12] reageerde op deze reactie.

 6. Toen laatst het bericht verscheen op Elsevier dat de gereformeerde Pa van Balk was overleden gaf ik in mijn reactie de hartelijke felicitatie met het overlijden. Ik schreef dat een gelovige naar de hemel gaat en daar dicht bij zijn heer is…mooier kan een gelovige niet eindigen, maar ik mocht van Elsevier in mijn reactie niet schrijven dat de gelovige naar een mooiere hiernamaals gaat dan de ongelovige die uiteindelijk ergens in de hel beland. Uit een soort van fatsoen stond Elsevier deze reactie niet op prijs en knikkerde mijn reacties er allemaal zonder pardon af en kreeg ik een ban voor het leven…jammerrr, snik wat errrug. Elsevier doet domweg aan censuur en alleen braaf reageren wordt toegestaan. Nu schrijft Elsevier een bericht over pedo kuttenkijker Rouwkoets. Wat voor zoetsappige reactie moet men nou allemaal geven op dergelijke artikelen? Als gereformeerden dood gaan/zijn mag men bij Elsevier niet zeggen wat je over een levende gereformeerde wel mag zeggen?? Bokkeblad!

  Het soort als Balk, Rouwkoets en trawanten zijn gevaarlijke idioten met macht, kijk naar Bush, (Een predikant die privé met Bush sprak beweerde dat de president letterlijk tegen hem zei: ‘God wil dat ik president ben.’ Bush zelf zei eens: ‘Ik ga de oorlog zeker niet met God rechtvaardigen. Niettemin bid ik dat ik het zo goed mogelijk doe als boodschapper van Zijn wil.’)….zij zijn het juiste soort om ons allen in verderf en ellende te storten…oorlogen zijn uit zulke gekken voortgekomen en als dit soort geruimd wordt door onze lieve Heer dan heeft ie mijn zegen…Als de gereformeerden het land willen verbeteren zullen ze toch bij hun eigen satans club moeten beginnen….net als alle andere gelovigen zijn ze…STAATSGEVAARLIJK!

 7. @Kim Winkelaar [10]: Bedankt voor je tip, Kim. Dit heb ik al eens geprobeerd, maar heb toen zo’n standaard bezwaartekst gebruikt. Daarop komt onze overheid met een eenzijdig besloten standaard verweer tegen dergelijke bezwaarschriften.
  Maar je hebt helemaal gelijk. Dit soort tegenacties zijn precies de dingen die ik bedoel met boycotten en van repliek dienen. Helaas steun je de overheid met de BTW op papier en printer-inkt, maar er is nog 1 troost: voor zover ik weet zit er geen belasting op postzegels. Volgens mij heb ik ergens gelezen, dat dit het enige artikel in NL is waar (nog) geen accijns/belasting op zit. Dus mensen: schriftelijke bezwaren / reacties en protesten indienen.
  Op http://www.overheid.nl kun je verder zoeken naar allerlei postadressen van de verschillende minihysteries, sorry ministeries.
  Dan nog even op jouw reactie “wat moraalridderend NL veilig acht”. Mijn familie woont in Limburg en ik zelf in Zeeland. Is het druk, dan rijd ik gewoon “met de stroom mee”. Maar als ik dan zaterdags of zondags naar huis rijd, na een familiebezoekje, en ik rijd op de A58, rond of net na middernacht, dan zie ik op een rit van 208 km hooguit 10-15 auto’s op mijn rijbaan. Ik mag dan niet harder dan 120 km/uur. Mensen, dan zou ik voor Eindhoven al in de sloot liggen van saaiheid en verveling. Ik rijd daar dan gewoon (oh oh, nu krijg ik een hoop kritiek) 150-160 km/uur. Dan loopt mijn auto lekker en ik rijd dan erg alert en ben echt bezig met autorijden.
  Heeft iemand van jullie wel eens op het Zeeuwse stuk van de A58 gereden? Maar dan ’s nachts? Mensen, een mooiere (en legere, dus veiligere) racebaan is er niet te vinden in Nederland. Die laatste 40 km van de rit gaan ver boven de 180 km/uur.
  Kim, je lijkt me iemand die ook sportief rijdt, gezien jouw kennis van flitsservice. Nu heb je er (misschien) een nieuw stukje racebaan bij?

  Kim Winkelaar [13] reageerde op deze reactie.
  .M [20] reageerde op deze reactie.

 8. Deze regering heeft last van wat ik cijferfetisjisme noem. Het is trouwens niet typisch Nederlands, wie bijvoorbeeld via de BBC een beetje bijhoudt wat aan de overkant van de Noordzee gebeurt, ziet hetzelfde verschijnsel. Het cijferfetisjisme is een geperverteerde kijk op wetenschap. Men wil alles noteren, bijhouden, meten en wegen in de hoop daardoor de toekomst te kunnen voorspellen. Elke wetenschapper weet dat dit aardig lukt bij scheikunde en natuurkunde, maar beta-wetenschappers als metereologen en biologen weten dat dit al ingewikkelder is. Bij geneeskunde is het alweer een graadje moelijker en als we bij de menswetenschappen zijn aangekomen (geschiedenis, psychologie) wordt het grotendeels nattevingerwerk.
  De vraag is waar komt die enorme behoefte om alles vast te leggen vandaan? Kwaadaardigheid en een totalitaire mentaliteit? Angst om controle te verliezen? Angst voor toeval? Omdat er teveel instanties en ambtenaren zijn die graag ‘zinvol’ bezig blijven, want men heeft nu eenmaal een hypotheek en wil zijn baan niet verliezen? Een combinatie hiervan?

  Het EKD was volgens mij bedoeld om kinderen die mogelijk kunnen ontsporen (lees psychische kwalen, criminaliteit, verslaving) vroegtijdig te kunnen opsporen. Volgens veel psychologen en pedagogen is dat onmogelijk, in ieder geval niet door van alle kinderen vanaf de geboorte al alles vast te leggen. Nog los van het feit dat men veel niet weet. Beginjaren ’60 nog dacht men dat linkshandigheid een relatie had met allerlei psychische aandoening en dat linkshadigen een grotere kans hadden dan rechtshandigen om te ontsporen. Momenteel barst het nog van de vage theorieën in de psychologie en orthopedagogie die over een paar jaar weer weerlegd zullen worden, maar ondertussen is er op basis van die foutieve ideeën al veel ingegrepen en onnodig leed veroorzaakt. Met zo’n enorme database, zal de verleiding om continu in te grijpen op basis van foutieve theorieën alleen maar toenemen, met alle desastreuze gevolgen vandien.
  Over 20 jaar zal blijken – als dit EKD inmiddels bij alle Nederlanders tot 20 jaar is vastgelegd, dat nog steeds de hulpverlening niet beter is geworden, dat kinderen nog steeds te laat geholpen worden. Dat op zich gezonde en normale kinderen juist wel in het circuit terecht zijn gekomen en juist door die behoefte alles te willen regelen, beschadigd zijn.
  De chaos in de jeugdzorg en aanverwante instanties die daarbij betrokken zijn, los je niet op door gegevens vast te leggen, maar door de bezem door die wildgroei van instanties heen te halen en prioriteiten te stellen.

  @Paul Martens [6]: Al heel lang geleden bedacht ik samen met een vriendin het Guust Flater Front. Ons enig doel: op surrealistische wijze de verregaande bureaucratisering tegen te houden, bijvoorbeeld door elk formulier foutief in te vullen, te overdrijven, te fantaseren. Een beetje zoals Asterix in ‘De Werken van Asterix’ een bureaucratie in elkaar laat storten door een formulier te verzinnen en daar naar te vragen. Het hele systeem raakte daardoor oververhit. Het is een beetje de judo-aanpak: gebruik de ‘energie’ van de overheid tegen zichzelf.

  beek [37] reageerde op deze reactie.

 9. @Paul Martens [11]: Ik rij niet ‘sportief’, ik rij veilig. En veiligheid heeft niets, nada, niente te maken met het willekeurige getalletje dat een ambtenaar ergens op een bord heeft geschilderd 🙂
  Dus volg ik mijn verstand, niet de regeltjes. Uiteraard met één oog gericht op de berm tegen flitsend gespuis, struikrovers kunnen overal zitten.
  In een dorp zie je me dus vaak langzaam rijden, op de snelweg ben ik één van die mensen die zelden wordt ingehaald.

  De WOB-procedure gaat overigens veel verder dan een gewoon bezwaarschrift. Justitie wil normaal geen gegegevens verstreken over de bon die men opstuurt. Maar, aangezien het een bestuursorgaan is valt justitie onder de WOB. Doe daar een beroep op, en opeens is men verplicht om alle relevante documenten toe te sturen, zoals bijvoorbeeld het beëdigingscertificaat van de verbaliserend ambtenaar, het ijkrapport, etcetera.
  Kost ze véél meer tijd en werk, en daarmee wordt de boete-industrie uiteindelijk niet winstgevend. De enige manier om de boel te stoppen.

  Paul Martens [16] reageerde op deze reactie.

 10. Oh ja, omtrent postzegels, die zijn nergens voor nodig.
  Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) Antwoordnummer 7075 8900 WC Leeuwarden

  Uiteraard is zo’n gratis antwoordnummer niet bedoeld om je oud (wc-)papier naartoe te sturen. Net zoals je al die oude troep NIET naar al die andere overheidsinstanties moet sturen die te vinden zijn via http://www.antwoordnummer.nl

 11. Het antwoord op het EKD is heel simpel. Betaal een hacker om die database te hacken en zet alle gegevens van de kinderen van de eerste- en tweedekamerleden online, inclusief die van RaufuSS natuurlijk.
  Kijken hoe lang dat EKD nog zal bestaan…

  IIS [28] reageerde op deze reactie.

 12. Nog een tipje. Sparen doe je bij….. de belastingdienst.

  Je krijgt de hoogste rente (6%) en de dienst kan nooit failliet gaan. Alleen saldo-informatie is wat lastig op te vragen, en je kunt niet makkelijk je geld terugboeken.
  Het is dus allemaal wat omslachtig om te bankieren bij de belastingdienst, maar wellicht is het je dat wel waard.

 13. @Paul Martens [16]: Betaal je (gemeente)belasting of boetes in schijfjes. Dat geeft meer werk voor hun administratie. Maak ze bovendien niet even groot want dan kan men te makkelijk zeggen 150×0,50=75 euro. Alleen maar het aantal binnengekomen transacties tellen en dan snel vermenigvuldigen, zou te weinig overlast zijn. Neem allemaal kleine bedragen met 2 cijfers achter de komma. Om het monitoren te bemoeilijken, kan je ze best ook van verschillende bankrekeningen sturen en op verschillende namen bv. de ene bij ING op naam Paul Martens en de andere bij Rabo op naam van P.X. Martens en nog een bij SNS op naam van drs. P. Martens.
  Last but not least: schrijf bewust bv. 48 cent teveel over en schrijf vervolgens een vriendelijke brief waarin je je verontschuldigt voor een misverstand en hen uitlegt dat je 50 cent te veel hebt overgemaakt en vraagt die terug te sturen met 1 cent rente. Dan moeten ze gaan rekenen en pietluttig als ze zijn zullen ze er dan over vallen dat het slechts om 48 cent gaat. Er komt dan een hele correspondentie op gang om niets. Zelfs al geef je later toe dat het inderdaad maar 48 cent was, kan je nog blijven doorbomen op de 1ct rente die ze je in eerste instantie natuurlijk evenmin willen terugstorten.

 14. @Paul Martens [16]:

  Ja, je keurig aan de wet houden. Als iedereen dat zou doen wordt het erg moeilijk om een passende begroting rond te krijgen. Ik geef de bloedzuigers zo min mogelijk hun zin. Ik rijd als een slak over de weg, niet tergend, maar precies de snelheid die voorgeschreven wordt. Debiel? Ja, erg debiel natuurlijk…maar voorkomt wel dat ik de overheid niet nog verder spek.

  En natuurlijk moet je proberen zoveel mogelijk leuke dingen in het buitenland te doen, NL boycot ik zowat in alles. Als ik de kans krijg dan koop ik zo zoveel mogelijk in het buitenland. Een nieuwe auto kopen? forget it! Laat het addergebroed hier in NL maar doodvallen….dat zouden meer mensen moeten denken en doen! Het gepeupel laat zich verleiden door te vallen voor verleidingen van een prachtig mooi huis en een blikken glimmerd voor de deur….de heren lachen zich rot met zoveel kuddegedrag. http://www.path-of-wisdom.com/kudde/kpolit.htm
  SieS [45] reageerde op deze reactie.

 15. @Paul Martens [11]: “Daarop komt onze overheid met een eenzijdig besloten standaard verweer tegen dergelijke bezwaarschriften.”

  Ik heb me er steeds over verbaasd dat ze hiermee wegkomen.
  Immers, waar het om gaat is toch wat iemand aan verweer meld en toch niet wie zijn pen vasthield.
  De reden dat een betoog terzijde wordt geschoven kan toch niet zijn dat het automatisch en daarmee efficient gegenereerd werd?
  Hoe vaak krijgen we van de overheid zelf, o.a. van de belastingdienst, niet een schrijven waaronder nagenoeg letterlijk te lezen staat “dit schrijven werd automatisch gegenereerd en is niet ondertekend” ?

  Mogen wij dit dan op dezelfde grond naast ons neerleggen?
  Ik heb het altijd al een gebrek aan manieren gevonden, dat een computer me kennelijk dingen automatisch opstuurt die een persoon weigert te ondertekenen. Dat m.a.w. niemand in die burocratie die van ons geld leeft, de verantwoordelijkheid neemt om ook per geval een handtekening te zetten na een korte reality check. Maar goed, de emotie is natuurlijk onbelangrijk t.o.v. waar het werkelijk om gaat, nl. de centen die me afhandig gemaakt worden.

  Maar als de overheid zelf een standaardschrijven dus weigert nog maar in overweging te nemen alsof het simpele feit dat iets gestandaardiseerd werd, het meteen disqualificeert, op welk wetsartikel steunt ze zich dan? En kan de burger zich hier dan ook niet op beroepen?

  DIT IS EEN SERIEUZE VRAAG. KAN EEN JURIST HIER MISSCHIEN EENS NAAR KIJKEN? DANK BIJ VOORBAAT.

 16. Onder het mom van volksgezondheid, terreurbestrijding, kostenbesparing, kosten differentiatie is deze database voor vele partijen interessant.

  Onder dit mom zal wet- en regelgeving komen en zullen verzekeringsmijen, kerken, onderzoeksinstellingen enz. toegang krijgen tot deze database om de achterban en/of potentiele klanten optimaal te kunnen bedienen.

  Door gebruik te maken van profiling, kan elk politiek item makkelijk onderbouwd worden en vooral van de optie religie zal veelvuldig gebruikt worden voor propaganda doeleinden en het overheidsbeleid te onderbouwen.

  Het enige wat je kunt doen is aktie ondernemen. Totdat deze groep, onder het mom van als je nix te verbergen hebt, uitgesloten of gecriminaliseerd wordt.

  Vrijheid, democratie is een utopie.

 17. Men kan proberen zich tegen het systeem te verzetten, alleen hoe meer verzet en spelletjes de mens speelt met het systeem, hoe sterker het wordt. Begin eens bij het begin en negeer, kleineer, verneder iedereen en alles die meedoet het systeem overeind te houden. Ik ken in mijn vriendenkring geen opgedroogde ambtenaar, zulks tuig ga ik niet mee om…is maar een klein voorbeeld. Ik wil persoonlijk zo weinig mogelijk in aanraking komen met het systeem. Het systeem saboteren kan alleen door het niet te voeden.

  Even cru gezegd, maar van mogen ze iedereen die meewerkt het systeem overeind te houden de nek omdraaien….beetje Middeleeuwse gedachte, maar wel heel effectief.
  Eigenlijk heb ik afgedaan met het softe en zoetsappige soebatten….komt er nog één; op de brandstapel met het tuig! Het is net alsof ik een dikke wind laat…lucht ergens wel op. Stom achterlijk politiek correct gelul daar komen we niet mee verder. Zachte heelmeesters….
  IIS [23] reageerde op deze reactie.

 18. @IIS [22]:

  Als de dood is men voor mensen die met de vuist op tafel slaan….rustig, rustig meneer…zo kunnen WIJ niet de macht over u uitoefenen. Kijk naar Rita Verdonk….past niet in de politiek correcte wereld. Nou reken maar dat ze haar zullen afbranden tot de laatste draad! Pim Fortuyn is door de Haagse Judassen omgebracht….Hij was een vijand voor de gevestigde orde en zou een doodsteek zijn geweest voor de pluche zittende kankergezwellen. Alles wat met de vuist op tafel staalt zal worden geelimineerd…praat als de zoete dominee en je mag een hok vol kinderen verkrachten….Praat als Rouwkots Jezus en je mag het land terug brengen naar 40/45. Hoe gestoord is die vent eigenlijk en hoe gestoord is NL om daar op te stemmen? En hoe slap en zwak zijn NL om het allemaal maar te pikken??
  Mijn achterdocht verteld dat wat rouwsmoel aangestuurd wordt door een grotere orde…Welke multi, Queen, of ander gespuis stuurt dergelijke personen eigenlijk aan?
  IIS [26] reageerde op deze reactie.
  Michel [27] reageerde op deze reactie.

 19. Dat ben ik wel met je eens IIS. Alleen wat je ziet, in mijn omgeving vindt bijna iedereen het wel best en heeft er het volste vertrouwen in dat er geen misbruik van gemaakt zal worden, want het zijn van die nette christelijke mensen. Veelal zijn gelovigen zwijgzame, volgzame en kritiekloze volgers, zeker van de CU en de SGP.

  Of hier de aanhouder wint…………..?

 20. Mensen, jullie hebben me een geweldige middag bezorgd. Niet het obligate zinloze gemekker op Elsevier, maar tips hoe je de overheid in de wielen kan rijden. @Freek, jammer dat ik de kunst van het hacken niet versta om die fascist Rouvoet publiekelijk te strippen.

  Morpheus [65] reageerde op deze reactie.

 21. @IIS [23]:

  Ook Verdonk, Wilders en zelfs fortuyn hadden niet de antwoorden. Allen spelen ze in op onderbuik gevoelens in de maatschappij, die overigens terecht zijn, maar geen van allen hadden ze een ideologie die hun standpunten ondersteunde. Zeker Verdonk en Wilders doen naar mijn mening aan pragmatisch en opportunistisch populisme politiek.

  Wilders noemt in zijn partijprogramma het woordje vrijheid behoorlijk vaak, en legt zelfs uit dat het partijbeginsel erop gebaseerd is. Helaas is het enige onderwerp wat ook daadwerkelijk de vrijheid behelst het onderwijs. Als je naar zijn drugs, justitieel en ander beleid kijkt, dan valt mij toch behoorlijk op dat de burger behoorlijk wat opgedrongen moet worden volgens de PVV. Verdonk kunnen we helemaal wel een eind weg discussiëren, want die roept af en toe eens wat, maar heeft totaal geen partijprogramma of een duidelijke lijn.

  De kritiek op de Christelijke partijen deel ik overigens totaal. We moeten alleen niet vergeten dat de ‘Populisten van de Asocialen’ PvdA hier net zo verantwoordelijk voor is. De grootste huichelaars hebben zich daar verborgen. De Grefo’s zijn ten minste nog duidelijk over hun fascistische gedachtegoed. De PvdA verpakt het nog veel geniepiger met gladde rakker Bos voorop.

  IIS [30] reageerde op deze reactie.

 22. @Freek [15]:

  Freek, ze weten bij de overheid niet half wat ze kinderen aan doen, zeer zeker voor later als kinderen volwassenen zijn,….en ze willen het niet eens weten, want ze hebben het allemaal te druk met zichzelf en de Here Jezus, Allah en slinksezakkenvullerij!…De toon is gezet en het implanteren van een RIF chip is dichterbij dan men denkt. Controle over burgers is controle over macht en geld en is heersen over de wereld.

 23. De PVV is zowel tegenstander van EPD (moet “nee, tenzij” worden) als EKD. EKD lost niks op als hulpverleners langs elkaar heen blijven werken en dossier simpelweg niet bijhouden en de hoeveelheid informatie die erin staat is absurd.

  Mvg,
  Fleur Agema PVV

 24. @Michel [27]:

  Het enige wat de PvdA misschien…misschien??…nalaat is het misbruiken van kinderen (zijn meer aan het centen vergaren)..verder zijn ze gelijke identiteiten. Wilders huichelt te veel met de Amerikanen en Verdonk is niet de grote bevrijder, maar wel een gigantische sta in de weg voor de gevestigde orde…en die onderbuik gevoelens zijn bij mij op dit moment omgeslagen in een misselijk en beroert makend gevoel. Verdonk zie ik niet als strohalm, maar wel als een klein lichtpuntje.

  IIS [32] reageerde op deze reactie.
  Michel [41] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.