Pinokkio
Pinokkio

De afgelopen 60 jaar hebben er alleen maar malloten en nitwits gezeten in Den Haag. We hoeven maar te denken aan de Betuwelijn, de HSL, de A4 midden-Delfland, het EU-referendum waarna we toch het verdrag hebben getekend, de oorlog in Irak, de chaos in het onderwijs en de gezondheidszorg, enzovoort. Toch is er erg goed nieuws te melden.

Want, uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat ze het de volgende keer écht goed gaan doen! En vooral ook heel erg efficiënt. En alles wordt ook nog eens beter, en goedkoper, en leuker. En, niet te vergeten, je krijgt volgende keer echt meer geld! Zoet ook, heel veel zoet, na het zuur zeg maar. Daar heeft u recht op. Wat zeg ik, iedereen heeft recht op alles, van alles. En nog meer zelfs.

Bovendien zorgen de politici er hoogstpersoonlijk voor dat het klimaat véél beter wordt. En natuurlijk dat de wachtlijsten verdwijnen, dat het brood beter smaakt, dat kinderporno wordt aangepakt (waarbij hooguit een enkele uitzondering gemaakt wordt voor Joris Demmink), dat er geen boze terroristen zijn, de hongersnood verdwijnt en natuurlijk dat de economie fantastisch zal zijn. En dankzij de EU zal de Europese economie toonaangevend zijn in de wereld. Innovatief ook, vooral innovatief. En groen, milieuvriendelijk, sociaal en maatschappelijk verantwoord en duurzaam.

Dus, vergeet niet om volgende keer weer allemaal braaf te gaan stemmen, kindertjes, de politici van morgen zijn écht veel beter, leuker, liever en vooral eerlijker, dan de vorige keren.

Wat zegt u? Gelooft u mij niet? Ze beloven het toch zelf? Nou dan!

11 REACTIES

 1. “Ze beloven het toch zelf?”
  Maar hadden die jongens en meisjes die er nu zitten dat ook al niet beloofd? En die daarvoor ook niet?
  En toch vrees ik dat veel mensen weer gaan stemmen. Bvb voor het Europarlement!
  Het beste zou zijn als de burgers een teken gaven dat ze het zat zijn en massaal NIEt gaan stemmen. Ondanks de miljoenen die de politici toch zullen verpesten aan reclame.

 2. Leuk stukje. Vooral omdat ik in mijn omgeving (schijnbaar als enige met een gezonde libertarische inslag) vaak te horen krijg: “Ach jij, met je utopische ideeën”.
  En nu las ik die mooie verkiezingsbeloften in jouw artikel toch ook heel eventjes als utopie. Die utopische gedachten die ze ons iedere 4 jaar toewerpen.

  Ach, er zal wel ergens een nuanceverschil in zitten dat ik niet begrijp.

  Spy-Nose [4] reageerde op deze reactie.

 3. politici in den haag zijn alleen malloten en nitwits als je denkt dat hun doel is het verbeteren van de samenleving. In het door jou van Molynuex aangehaald filmpje bleek echter al dat het werkelijke doel parasiteren en uitbuiten is. Het oogsten van menselijke productiviteit boven wat nodig is voor de belastinghorige zijn eigen levensonderhoud.
  In dit doel zijn ze uitstekend geslaagd en zijn het zeker geen nitwits of malloten te noemen. Ze nemen waarschijnlijk 70% van je inkomen, zonder dat je er iets aan kunt doen. Als je protesteert hoeven ze je niet eens in de gevangenis te gooien, want de overige slaven zijn zo geprogrammeerd, dat ze je al aanvallen, voordat de overheid in aktie hoeft te komen.

 4. @Paul Martens [2]:
  “(…)nuanceverschil (…), dat ik niet begrijp”.
  Laat me je even helpen:
  Dat nuanceverschil is precies gelijk aan de kosten van de uitvoering van het (in marmer gebeitelde) regeerakkoord en bedraagt -bij uitzitten van de rit tot het eindpunt- 4 jaarbegrotingen, t.w. meer dan 4 x 205 x 10^9 = 820.000.000.000 Euro plus de onbekende en dus illegale toename van vele honderden miljarden van de staatsschulden door de “va banque”-operaties van de witteboordencrimineel Bos.

  @pcrs [3]:
  “(…) de overige slaven zijn zo geprogrammeerd, dat ze je al aanvallen, voordat de overheid in aktie hoeft te komen.”

  Precies zoals de Telegraaf en de PVV roepen onder het motto: “Als ik belasting betaal, zul jij ook moeten betalen.” (Belastingvrijstelling van de Al Soennah moskee)

 5. Het enigste wat ze beloven is, salarisverhoging voor hen zelf.
  En dat komen ze nog na ook, daar valt niet aan te tornen.

  Stemmen waarop, knoeiers-prutsers-verkwisters-farizeeërs.

  Stemmen is niks meer dan je persoonlijke macht uit handen geven aan lieden die het woord “wanbeleid” hoog op hun agenda hebben staan.

  Je hebt er werkelijk niets aan.

 6. quote”De afgelopen 60 jaar hebben er alleen maar malloten en nitwits gezeten in Den Haag”unquote.

  Ik vind deze benamingen veel te mild. Het zijn je reinste oplichters, parasieten, leugenaars en zakkenvullers die, eenmaal in de molen, ónmogelijk iets fout kunnen doen en voor de rest van hun leven onder de pannen zijn!

  De burgers zijn in dit land immer de boosdoener en zullen moeten bloeden. Nou zijn de burgers ook wel dom om het bij zowat elke verkiezing klaar te spelen dat we er op achteruit met het vólgende kabinet van onvoorstelbare idioten! Je vraagt je af, hoe krijgen we het voor elkaar.

  Helaas gaat in dit proces Nederland volledig naar de kloten en dat is ónomkeerbaar. Wie verstandig is (en de middelen heeft) zou onmiddelijk moeten vertrekken. Kim is in zijn opsomming een zeer belangrijk fiasco vergeten: de multiculturele, volkomen mislukte, “droom” van een stel in Utopia gelovende linkse drammers! Een waar dráma!!

  Ik kan “opsporing verzocht” en “ter plaatse” niet meer aanzien; bij 90% van de geweldadige criminaliteit komt er “negroïde” of “lichtgetinte” koppen in beeld, terwijl in de bevolking ze misschien 12% vertegenwoordigen. In de gevangenissen hetzelfde beeld.

  Ik zal nu wel racistisch bezig zijn he?? Ook typisch Nederlands.

 7. Er staan wat fouten in mijn reactie maar edit was niet mogelijk. Ik was niet “authorised” om dit te doen (??)

Comments are closed.