egbert_schuurman_boefChristenUnie-senator Egbert Schuurman pleit voor een tijdelijke crisistaks voor iedereen die meer verdient dan premier Jan Peter Balkenende. „Die hebben met zo’n salaris echt geen last van de crisis. Zij kunnen best wat missen”, zegt hij in een interview met het Nederlands Dagblad van woensdag.
Bron: Telegraaf.

Hé Egbert, wat is er gebeurd met het gebod “Gij zult niet stelen”?

Who is John Galt?

24 REACTIES

 1. Het is immoreel voor individuen te stelen, maar als je als individu onder het concept “overheid” of “kerk” valt dan *POEF* is het ineens deugd.
  Politici met religieuze achtergronden voelen zich dus als vis in het water met dit soort schijnmoraliteit.

 2. Als Jezus van Nazareth in het Nederland van nu had geleefd zou de CU (en andere Ggrrristenen) hem waarschijnlijk TBS laten geven voor opruiing, blasfemie en uiteraard terrorisme tegen het bevoegd gezag. Tja, rechters zijn nu eenmaal van de PVDA.

  Vanmorgen stond in de Televaag dat de Gristen Unie de VVD en PVV de les wil lezen over de Christelijk Joodse normen en waarden. Alsof de Heere hen de wijsheid in pacht heeft gegeven. Hoogmoed komt voor de val.

  Who is John Galt? Is dat interessant om te weten?
  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.
  R. Hartman (NI) [11] reageerde op deze reactie.

 3. En zo krijgen we allemaal te maken met de kredietcrisis…de één pakt het in zijn portemonnee en de ander pakt het in zijn hoofd.

  De huigelaars pakken zogenaamd de hoge inkomens, maar het zijn natuurlijk de vele kleine dobberaars, die nu reeds verliezen, die moeten gaan dokken. Leuk grapje, maar een beetje goedkoop en doorzichtig.

  Beter is verhogen van de invloed door de burger en het afschaffen van de politiek zoals we die nu kennen. Maar goed, dat zal pas in de toekomst gebeuren, als de politiek verantwoordelijk wordt gesteld en gestrafd voor de grote economische ellende die ze hebben gebracht…
  IIS [6] reageerde op deze reactie.

 4. Juist in tijden waar verlaging nodig is, gaat men over tot verhoging. Logisch?

 5. @IIS [4]:

  ….gestraft voor niet alleen de economische ellende, maar ook voor de emotionele/morele schade zullen de heren in de toekomst zwaar worden aangepakt. Misschien niet nu, al was dat meer dan terecht, maar ik denk over zo’n 20 jaar dat men doorkrijgt dat de politiek gif is in de aderen van de wereld en dat ze dient te worden uitgeroeid.
  IIS [7] reageerde op deze reactie.

 6. @IIS [6]:

  ..en MEN dat is de gehele burgerbevolking die zich nu nog laat koeioneren en uitknijpen…Pas wakker worden en de macht grijpen als de overlevenden op de rokende puinhopen staan en overzien hoe schadelijk de politiek voor de mens was…pas dan grijpt MEN in.

 7. @Bon Vivant [3]:
  “Who is John Galt? Is dat interessant om te weten?”

  Ja, Bon Vivant” Het is minimaal interessant. Maar meer nog verstandig. Hij zal gegarandeerd je inzicht nog meer vergroten in wat er in de maatschappij aan het gebeuren is.

 8. Ik dacht juist dat wij ons sociale stelsel hadden om de mensen die hun baan kwijt raken of anderzijds in probleemen te komen op te vangen. Nee, niet welvaartsvast op te vangen, maar wel te behoeden van dozen onder druggen. En uiteraard is dat een teken van beschaving. Maar kennelijk faalt dit systeem? Immers waarom dan maatregelen voorstellen …

  En het falen wordt kennelijk aangepakt door aanvullend opeens een arbitraire groep mensen meer moet afdragen enkel met de argumentatie dat zij meer hebben geld hebben. Dus omdat je geld hebt, moet je het deels inleveren …

  Klinkt erg logisch toch?

  Verder zijn tijdelijke belastingen net zoiets als een beetje zwanger. Kwartje van Kok iemand?

  De werkelijke motivatie staat in het Telegraafbericht.

  Hij wil nog voor de zomer duidelijkheid van het kabinet, dat met de crisistaks tegemoet zou komen aan een „breed beleefd, sluimerend gevoel in de samenleving, dat de hogere inkomens nu echt eens moeten worden aangepakt”.

  Die vuile ‘rijken’ moeten dus ‘gewoon’ eindelijk eens aangepakt worden! Let wel, ik verzin het niet, maar deze nep-Gristen zegt het zelf. het doel is (oa) het aanpakken van mensne met ’teveel’ geld. Laat ik nu ook Christelijk opgevoed zijn, maar in mijn opvoeding heb ik naast gij zult niet stelen, een minstens zo belangrijker les geleerd. Jakobus 3:16 zegt: “Waar jaloezie en egoïsme heersen, vieren wanorde en allerlei kwaad hoogtij”.

  Misschien moeten echte Christenen dan toch SGP stemmen …

  Liberty 5-3000 [10] reageerde op deze reactie.
  R. Hartman (NI) [11] reageerde op deze reactie.

 9. @Armin [9]:
  “samenleving”?
  Wie, wat zijn dat?

  Bij mij persoonlijk leeft een “breed beleefd, sluimerend gevoel” dat de staat per direct moet worden afgeschaft.
  Levert veel meer centjes op.
  Voor mij dan.

 10. @Armin [9]: “Die vuile ‘rijken’ moeten dus ‘gewoon’ eindelijk eens aangepakt worden!”

  Precies, Armin. Dat stukje had ik bewust niet geciteerd, maar je hebt het er feilloos uitgepikt.

  Zoals ik gisteren al bij Stan de Jong postte: Jalouzie is het kenmerk van socialisme.

  Als er wat te graaien valt zijn ‘onderbuikgevoelens’ ineens wel salonfähig, kennelijk…

  @Bon Vivant [3]: Van en.wikipedia.org:
  The enigmatic John Galt is the male hero of Atlas Shrugged, and typifies the Randian hero.

  By trade, he is an engineer, and has developed a revolutionary new motor powered by ambient static electricity that has the potential to change the world.
  However, in disgust at the Collectivism forced upon him at his workplace at the Twentieth Century Motor Company, he goes on strike, depriving the world of his invaluable invention.

  To increase the impact, he persuades each individual of talent whom he considers to share his own ethical creed, to join him on strike, in a secret and secluded hiding place called Galt’s Gulch.

  John Galt’s name is enshrined in the question “Who is John Galt?” The phrase is used popularly as an expression of helplessness and despair at the sorry state of the world.

 11. Nog maar eens:

  de BTW was een tijdelijke maatregel,
  het kwartje van Kok was een tijdelijke maatregel.

  En nu stelt deze man weer een tijdelijke maatregel voor.

  Het probleem van dit soort tijdelijke maatregelen is dat nergens wordt vastgelegd wat tijdelijk is.

  Het klinkt daarom als een ordinaire belastingverhoging.

  R. Hartman (NI) [13] reageerde op deze reactie.

 12. @R. Hartman (NI) [13]: Gevonden: e_schman@euronet.nl

  ===================================================
  from R. Hartman
  to Egbert Schuurman
  date Thu, May 14, 2009 at 4:35 PM
  subject CU – Criminele Unie?

  Heer Schuurman,

  Met verbazing heb ik kennis genomen van dit artikel in de Telegraaf waarin u pleit voor een ‘crisistaks’.
  Kunt u als beroepsChristen mij uitleggen wat er gebeurd is met het Christelijke gebod: Gij zult niet stelen?

  Alvast mijn hartelijke dank.


  Libertarische groeten / Libertarian regards,

  R. Hartman
  http://dutchconcerns.blogspot.com/
  http://vrijspreker.nl/
  http://www.hetvrijevolk.com/
  =====================================================

 13. Goede reacties hierboven. Maar wat mij verbaast is het volgende: “Zij kunnen best wat missen”. Dat lijkt me niet zo heel logisch, als je 150000 verdient, ga je daar ook naar leven zou ik zeggen. Maar het gevolg van de belastingverhoging zal zijn dat je minder kunt consumeren en/of sparen. Dat heeft toch ook negatieve gevolgen voor de middenklasse en armen? Immers ipv je huis laten schilderen doe je het nu zelf, dat betekend een werkloze schilder, toch?

  Sen Huwa [17] reageerde op deze reactie.
  Andre [18] reageerde op deze reactie.
  Armin [19] reageerde op deze reactie.

 14. Grappig dat het om alles boven de Balki norm betreft, anders komt het voorstel er natuurlijk nooit doorheen.

 15. @IGC [15]:

  Dit is absoluut waar! Zolang geld stroomt, kan iedereen van dat geld genieten.

  Rijke mensen zullen veelal geld laten stromen.

  Het zijn juist de overheid en de samenspannende banken, die de stroom eruit halen.

  Meer geld naar de overheid, betekent nog minder marktwerking. Nog minder geld voor de economie.

  Andre [18] reageerde op deze reactie.

 16. @Sen Huwa [17]: @IGC [15]:

  Het gevolg van belastingverhoging is dat geld onttrokken wordt uit de private sector en onder controle komt van bureaucraten, die er projecten mee financieren die (voor zover er al vraag naar is van consumenten) inefficient uitgevoerd worden. Zodoende boert iedereen er op achteruit.

  De vraag die men proleten zoals Schuurman dient te stellen, is waarom “rijke mensen” maar niet beter gelijk hun hele hebben en houden in kunnen leveren; als ‘een beetje’ goed is, is ‘alles’ immers beter.

  Het lijkt allemaal een beetje onbegrijpelijk wat deze meneer Schuurman brabbelt, totdat je je beseft dat praktisch iederéén zo verworden is o.a. dank zij de mix van halve- en hele waarheden die men van jongs af aan door de stort geduwd krijgt waardoor men door de bomen het morele bos niet meer ziet.

 17. @IGC [15]: Wat ik altijd vraag aan dat soort mensen is: Denkt U dat de monteurs bij de Bentley-dealer zelf ook Bentley rijden?

  Meestal komt de boodschap niet aan. En als die aankomt, komt er wat boos gepruttel terug. Maar dat laatste geeft wel voldoening. 🙂

 18. Inderdaad, gristenen menen recht te hebben op andermans geld. Vooral van erfenissen worden de rukkers bloedgeil. Het wil er bij die zeloten maar niet in dat ze plunderaars zijn. Alles voor de zieligen, vooral van niet-Europese komaf – zelf het grootste tuig heet nog ‘schatten’. Hoe beschadigd moeten hersen zijn om zo diep te zinken?
  De behoefte aan religie is het bewijs van Geestelijke Leegte.

  Spy-Nose [21] reageerde op deze reactie.

 19. @jip gulzen [20]:
  “De behoefte aan religie is het bewijs van Geestelijke Leegte.”
  Inderdaad. Een verzameling leeghoofden is geen lege verzameling. Maar God mag weten, wat erin zit. 😉

 20. Beste mensen,

  Er is inderdaad een gebod: “Gij zult niet stelen.”
  Dit is universeel voor de hele wereld en niet iets dat typisch christelijk is en bij de CU gelegd kan worden. Dat zou te veel eer voor deze partij zijn.
  Nee de CU doet aan politiek volgens de Bijbel, nou ja, het vierde gebod wordt wel te vuur en te zwaard bestreden, omdat men de sabbat volgens deze partij niet hoeft te houden. De zondag is wat anders, dat is echt christelijk, maar niet volgens de Bijbel.
  In de Bijbel staat ook geschreven: “Wie heeft, die wordt gegeven en wie niet heeft, die wordt ontnomen ook wat hij heeft.” Dat is echt christelijke politiek.
  In de Bijbel worden ook de leiders, verleiders, witgekalkte graven en adderengebroed genoemd, die de waarheid in ongerechtigheid ten onder houden.
  Die de mensen zware lasten opleggen, maar zelf geen vinger uitsteken.

 21. Wellicht ten overvloede zij hier vermeld dat deze van belastinggeld levende senator het onnodig heeft gevonden op een netjes gestelde vraag (zie [14]) van één van zijn (onvrijwillige) sponsoren te antwoorden.

 22. iedereen die meer verdient dan premier Jan Peter Balkenende
  dus het minimum salaris wanneer deze wet in gaat ligt aan de oppergraaier :@

Comments are closed.