Voor de mensen die zelfs dezer dagen nog denken dat het leven een geschenk is van een hogere macht, heb ik de wat oude maar oh zo verhelderende video (-serie) weer bij elkaar gezocht, welk hopelijk ondanks de ironie, toch geaccepteerd kan worden als een waardevolle informatie bron. (neem het met een korreltje zout!)

watch?v=7w57_P9DZJ4
 

 Het filmpje is onderdeel van de 11 delige set van de made easy serie. Deze is in zijn geheel te bekijken op: http://www.youtube.com/view_play_list?p=DB23537556D7AADB&search_query=Made+Easy+2

In de betreffende serie worden wetenschappelijke theorieën met betrekking tot de aarde en het ontstaan ervan tot zover in ‘jip-en-janneke’ taal uitgelegd en gehouden tegen de ’theorieën’ van geloofsinstellingen.

1 REACTIE

 1. Creationisme en darwinisme zijn niet per definitie tegenovergesteld, en al helemaal niet de enige 2 theorieën die mogelijk zijn.

  Een theorie uit 18zoveel vergelijken met een dogmatische visie uit een religieus boek. Volgens mij hebben beide kanten de klok horen luiden maar de klepel gemist. In plaats van dit soort zinloze welles nietes spelletjes, waar darwinisme vs creationisme altijd op uitdraait, is het mijns inziens veel beter om gewoon je geest open te houden voor informatie en niet altijd naar bevestiging te zoeken voor een theorie. Want meer is het darwinisme niet. Een theorie die bepaalde observaties incorporeert.

  De kennis die “we” nu van cellen en de fysica hebben is deels in tegenspraak met het darwinisme. Ook de observaties betreffende de menselijke ontwikkeling de laatste 100.000 jaar duiden niet op darwinisme. We waren er ineens. En nee, die “missing link” is nog steeds niet aangetoond. Je kan mij niet vertellen dat soorten miljoenen jaren nodig hebben om ook maar een klein beetje te veranderen, terwijl wij mensen binnen enkele 100.000en jaren van een aap in een uitermate gecompliceerd mens heeft weten te evolueren. Darwin zelf stelde dat evolutie een heel langzaam proces is. Relatief snelle veranderingen kunnen dus niet aan de evolutietheorie geweten worden.

  Ik raad iedereen aan om de presentaties van Bruce Lipton eens te bekijken. Hij stelt dat genen en DNA niet de controlerende factor zijn in de biologie, maar de impulsen van buitenaf die door proteïnen om worden gezet in actie. Genen en dna vormen een blauwdruk voor het leven, maar die blauwdruk moet nog wel gelezen worden. En dat lezen zit hem niet in de blauwdruk zelf, maar in de impulsen.

  Hetgeen wat mij het meeste tegenstaat is de simpele zwart-wit discussie omtrent dit onderwerp. 2 partijen die zeer dogmatisch strijden voor hun waarheid, terwijl de observaties niet meer bekeken worden. Gelukkig zijn er nog wel wetenschappers die niet in deze val trappen.

  Persoonlijk weet ik niet wat de waarheid is, ik zou het graag eens weten, maar tot die tijd, blijf ik open staan voor alles.

Comments are closed.