DSC01660Ierland is ’t enige land wat een referendum hield over de hernoemde EU Grondwet in Juni vorig jaar, een grondwet die eerder door zowel Frankrijk als Nederland verworpen werd. De NO-uitslag van ’t Ierse referendum werd net als ’t Franse NON en het Nederlandse NEE hartstochtelijk genegeerd door de EU elite. De recentelijke aanbevelingen van het Duitse hooggerechtshof werden eveneens genegeerd. Ierland staat nu opnieuw alleen in de re-match voor ’t doordrukken van de EU Grondwet. Op 2 Oktober aanstaande volgt ’t Ierse ‘herhalings’ referendum want NO moet natuurlijk gewoon YES worden. De uitslag beweegt zich op dit moment op ’t scherp van de snede, met een kleine voorsprong voor een YES-uitslag. Maar de meningen zijn verdeeld; hieronder een analyse van EU Referendum en een illustratie van de weinige NO-posters die tussen ’t woud van YES-posters de Ierse straten sieren.

Emerging through a number of blogs and other sites are reports of a Gael Poll on voting intentions for the Irish referendum. The poll, we are told (rather dubiously), suggests there has been a massive surge in support for the “no” campaign, with 59 percent against the treaty and only 41 percent prepared to vote “yes”.

This is claimed to be one of the largest polls of its kind ever carried out and the pollster Gael Poll has a good record on the last referendum, predicting a 54-46 percent margin for the “no” campaign, against the actual result of 53.4 percent “no” and 46.6 percent “yes”.

What is puzzling though is that, despite the profound implications of this poll, none of the media in Ireland or the UK seem to have reported it. That in itself is not unusual – these days, the media are more characterised by what they do not report, than what they do. But even our dire MSM might, one have thought, be vaguely interested in this piece of news. However, given the dubious nature, it is perhaps just as well.

Nevertheless, scanning the Irish media today, it is very hard to find any serious reporting of the referendum, and it has been the case that the issue has been played low-key by a media that is wholly in favour of the EU treaty. That might tell us something, a sign that the “yes” side lacks confidence and is expecting a thrashing.

DSC01668

DSC01667

DSC01661

DSC01639

DSC01658

1 REACTIE

  1. Het iedee dat de toekomst van Europa, de toekomst van ons allen en onze kinderen en 500 miljoen andere Europeanen beslist kan worden door een referendum in Ierland, is toch te gek voor woorden!
    Dat is echter wel de politieke realiteit van dit moment

Comments are closed.