Big Brother ControlTot mijn verbazing stond (een korte periode) onderstaand artikel bij NOS-nieuws.
Hoe verder ik kwam bij het lezen ervan, hoe meer de overeenkomst met de Nederlandse staat mij duidelijk werd.

Vandaar de vraag: Kunt u dingen opnoemen die de Nederlandse overheid niet direct of indirect over u weet of eenvoudig te weten kan komen?
 
 NOS: De staat wist alles in Oost Duitsland. 
Privé bestond haast niet in de DDR. De staat was van alles op de hoogte. Van je eetgewoonten, de boeken op je nachtkastje en de mensen met wie je sprak.

Na de opening van de archieven van de veiligheidsdienst Stasi kwamen Oost-Duitsers er soms achter dat zelfs hun partner of familielid privé-informatie had doorgegeven aan de staat. Van een derde van alle Ossi’s was een dossier aangelegd, met hulp van de naar schatting 500.000 informanten.

Het ministerie voor staatsveiligheid, de geheime dienst Stasi, werd op 8 februari 1950 opgericht. Het grote voorbeeld was de Russische geheime dienst KGB. Naast de 100.000 officiële medewerkers, kreeg de Stasi hulp van burgerinformanten, de zogenaamde Inoffizielle Mitarbeiter (IM).

De IM verstrekte informatie over iemand in zijn of haar buurt: medestudenten, vrienden, collega’s. Het was dus lastig om iemand te vertrouwen of zomaar ergens een gesprek te voeren: de kans dat je werd afgeluisterd, was groot. 

Zonder identiteit 
Te kritische burgers liepen het risico terecht te komen in de Stasi-gevangenis in de Berlijnse wijk Hohenschönhausen. Omdat lichamelijke marteling sporen zou achterlaten, werd er vooral geestelijk gemarteld. Door iemand totaal te desoriënteren en af te sluiten van de buitenwereld werd geprobeerd informatie los te krijgen.

Vanuit een cel kon je niet naar buiten kijken, contact met andere gevangenen was er nooit. Gevangenen waren  een nummer zonder identiteit.

Na de val van de Muur probeerde de Stasi alle archieven te vernietigen. Door ingrijpen van burgers werden veel dossiers gespaard. Gevonden zakken met snippers bevatten 45 miljoen documenten. In 2013 zijn waarschijnlijk alle stukken gereconstrueerd. De archieven zijn sinds 1992 in te zien door burgers van de voormalige DDR.

Onschuldig
De medewerkers van de Stasi zijn,  ondanks hun wandaden, volgens het legaliteitsbeginsel juridisch gezien onschuldig, omdat de daden niet illegaal waren ten tijde van de DDR. De ondervragers in de gevangenis hebben dus nooit verantwoording hoeven afleggen voor de rechter.

Ongestraft bleven ze niet. Families vielen uit elkaar nadat een Stasi-verleden van vader, moeder, oom of tante bekend werd. Echtscheidingen volgden op het zien van persoonlijke dossiers.

Nog steeds zijn niet alle archieven uitgespit. Twintig jaar na dato gebeurt het nog regelmatig dat het Stasi-archief een onthulling oplevert.

22 REACTIES

 1. Ik herinner mij verhalen te hebben gelezen over dat veel oud stasi personeel mooie banen heeft gekregen bij de huidige versie van de Duitse staat. Net als ex-Nazi’s.

  Zoals het artikel opmerkt “Ongestraft bleven ze niet”. De straf kwam van familie, kennelijk niet van de Duitse justitie.

  Waar ik wel nieuwsgierig naar ben. Hoe veel ex-stasi’s zijn er in Nederland beland en aan het werk bij de staat? Men zal zich vast thuisvoelen in deze neo-DDR aan de Noordzee.

 2. je kunt in NL een beroep doen op de wet openbaar bestuur en je AIVD/BVD dossier als het er is dan opvragen.

  Mijn grootste bezwaar is dat de staat geen geld moet uitgeven aan onzin organisaties of activiteiten , de TK ziet daar op toe als het goed is.
  Maar om nu paranoia te worden van toen de DDR, zou het niet doen, ga lekker vissen, lezen of een frisse boswandeling maken of zo.

  flap [3] reageerde op deze reactie.
  Nico de Geit [4] reageerde op deze reactie.

 3. @flap [3]:

  ach, weet je wat het is, het kan me gewoon niets schelen wat ze bewaren of bijhouden, helemaal nada 0,00
  Stel dat ik de politiek(weer) in wil/ga, ze kiezen me, dan houdt niemand me tegen al hebben ze 20 ordnermappen vol over me, wat mijn bezwaar is dat ze goed geld verbrassen voor onzinnige bezigheden in den Haag, wat het ook is, ik denk dat we met maar 25% toe kunen van het huidige budget.
  Wie gaat er nu met voldoende capaciteiten bij de staat werken als je in het vrije ondernemerschap zelf kunt doen wat je wilt, dan ben je al een soort loser, ik heb medelijden met die stakkers die met een diplomaten tas met broodtrommel en de Volkskrant er in al die onzinnige kantoorgebouwen in stappen , als dat je leven is , triest.
  Ga dan meteen maar dood.
  flap [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Anno Zijlstra [5]:
  Wie gaat er nu met voldoende capaciteiten bij de staat werken als je in het vrije ondernemerschap zelf kunt doen wat je wilt, dan ben je al een soort loser, ik heb medelijden met die stakkers die met een diplomaten tas met broodtrommel en de Volkskrant er in al die onzinnige kantoorgebouwen in stappen , als dat je leven is , triest.
  Ga dan meteen maar dood.

  Hoe valt dit te rijmen met het eerste deel van uw reactie?

  ach, weet je wat het is, het kan me gewoon niets schelen wat ze bewaren of bijhouden, helemaal nada 0,00
  Stel dat ik de politiek(weer) in wil/ga, ze kiezen me, dan houdt niemand me tegen al hebben ze 20 ordnermappen vol over me, wat mijn bezwaar is dat ze goed geld verbrassen voor onzinnige bezigheden in den Haag, wat het ook is, ik denk dat we met maar 25% toe kunen van het huidige budget.

  Ik vind het nogal tegenstrijdig.. Of u moet de helderheid van geest hebben om te weten waar uw beperkingen liggen en derhalve uit zelfkennis een politieke/overheids baan/carriere te ambieeren.

 5. De telefoongesprekken worden nog niet opgeslagen. Het is nu al mogelijk een kastje tussen je telefoonlijn te monteren dat alle gesprekken automatisch opneemt. Na het voeren van een gsm-gesprek kun je een e-mail krijgen met de geluidsopname van ieder gesprek.

  De overheid weet nog niet waar mijn auto wanneer was. Dat gaat veranderen als iedereen – volgens plan in 2012 of 2014 – een kastje op zijn voorruit krijgt. Ontduikers gaan vier jaar de cel in: http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws/binnenland/%29/components/actueel/rtlnieuws/2008/09_september/05/binnenland/0905_1915_straffen_ontduikers_kilometerheffing.xml

  Waarom niet meteen een verplichte enkelband?

  flap [9] reageerde op deze reactie.

 6. @Nico de Geit [4]: Zal er in de praktijk op neerkomen dat ze direct een onderzoek beginnen naar diegene die wil weten wat ze van hem/haar weten… Want wat zou x nou willen met wat wij van hem/haar weten…..

  Kortom dat dossier wordt niet openbaar gemaakt en betrokkene kan zichzelf verheugen in extra aandacht van al die gesjeesde James Bond wannabe’s waar wij de term aivd aan hebben gehangen.

 7. @Nico de Geit [7]: Als u belt hebben ze een plaatsbepaling van u.
  Als u een mobiele telefoon hebt kunnen ze zien waar u wanneer was.

  Zodra u met uw auto langs zwolle rijdt weten ze dat.
  Diverse grote steden hebben al een cameramuur rondom de stad. Het is praktisch onmogellijk om met uw eigen bezit onbespiedt van a naar b te gaan..

  Enkelband is helemaal niet nodig. (of er zou een stappenbelasting ingevoerd moeten worden. )

 8. Zo lang mensen -al dan niet mopperend op het wereldwijde web- het gefilm, gepeil en informatiehamsteren accepteren, zal de staat hiermee steeds verder gaan.

  Inderdaad triest als je met dit gluren je inkomen moet verdienen. Kijk ook eens op straat naar de smoelen van al die BOA-achtige figuren. Of kan ik beter zeggen, RANDfiguren? Ze zien er niet echt uit alsof zij een leuk leven hebben. Eigen schuld.

 9. @Anno Zijlstra [10]:

  feit is dat er heel veel “zielige” mensne zijn. Die maar al wat graag oin opdracht van iemand zonder te vragen je het leven zuur maakt. Het is zo’n kleine man dat als je het hem maar vraagt als beste schieten kan.

  Dus zo lang je het nog niet echt tegen je keert, kun je er luchtig over doen, maar deze dreumissen wachten hun tijd af….

  Anno Zijlstra [13] reageerde op deze reactie.

 10. @henk [12]:

  ik heb ze in militiare dienst meegemaakt, bij bedrijven minne mannetjes die jaloers zijn en je ’te grazen willen nemen’, hoort bij het leven, toch p*s ik er op, ze doen maar, film, neem op, luister af en mee, dikke L&3Bier denk ik toch, zoek het lekker uit rijtjeswoning onbebul met je modaal gezeur, doei !
  (ik woon niet in NL dus heb ik er zo ie zo geen last van)-:)

  henk [15] reageerde op deze reactie.

 11. Wat ze NIET weten kun je maar beter niet vertellen, en zeker niet op deze website, je zou ze op een idee brengen. Tenzij hetgeen ze nog niet weten vrij onschuldig is, maar wanneer is dat? Bij massaregistratie kan ALLES tegen je gebruikt worden. Paranoia? dacht het niet. Ik weet bijna zeker dat de Vrijspreker wordt bekeken ivm zogenaamde staatsveiligheid, net als allerlei andere websites die van de mainstream afwijken.
  Dus, bij deze even voor de AIVD, doe de groetjes aan Ernst:-)

  Anno Zijlstra [17] reageerde op deze reactie.

 12. @Walter [14]:
  Die dienst klungelde wat af, de Telegraaf won van ze op alle fronten, Jules Paradijs (Telegraaf) en co onthulden dat in de Irak zaak ze gewoon overschreven van andere diensten wat deze in hun paranoia dachten en dat die non info gewoon de deelname van het NL leger uitlokte, en jonge mensen hun leven heeft gekost.
  Amateur organisatie dus, Peter R de Vries kan op zijn eentje meer .-:)
  Mijn punt is dat we een hoop belasting geld geven voor weer een gebouw in den Haag vol overbodige mensen, of ten dele overbodig.(niet helemaal, er is altijd iets waar we dreiging van uit gaat )

 13. @Anno Zijlstra [16]:

  Ja Tuurlijk zolang er nog niks gebeurt is er niks aan het handje. Voordat de wo2 uitbrak was het hier ook heerlijk. Kon even snel veranderen he….

  Dus ik vind dat je uit je nek lult.

  Ena ls het vernadert zijn er alle tools en slappe mannetjes om dat allemaal te gaan gebruiken.

 14. Ik heb wel eens gedacht dat ik gevolgd werd, type Humpry Bogard, gleufhoed, lange regenjas zonnnebril en als ik dan stopte ineens zag ik Humpry voorbij lopen in de etale ruit en verder op ook in een winkel etalage ruit kijken weer , en op mij wachten.
  Kat en muis spel !-:)

  je moet toch wel een enorme loser en giga l*l de behanger zijn als je op Vrijspreker gaat lezen of er nog anarchisten zijn in NL aan zee !

 15. Charles F. Harding
  1698 NE 16th Avenue
  Apt. F
  Gainesville, Florida 32601
  (352) 376-6322
  FAWKES05@cox.net
  Imagine being able to track a human being, monitor the sounds and conversations in his environment, and conduct terrorism via a geostationary satellite 22,300 miles in orbit.

  I am reporting the criminal misuse of Microwave Surveillance techniques by the Florida Public Service Commission in Tallahassee, Florida. As a material witness I will describe this technology, its effects on a human being, and ways to demonstrate this technology in public. I will, also, provide a list of State of Florida employees who are cognizant about this activity. I was an engineer on the PSC staff.

  At the time of this writing, my Email to Senator Mel Martinez (R-Florida) via Congress.org, dated 4/12/05, titled ‘Microwave Surveillance from Commercial Satellites’ is still posted on Google and Yahoo.

  At the Florida Public Service Commission in Tallahassee, Florida, a Teleconferencing Station centering around a Microwave Transceiver and Parabolic Microwave Transmission Dish is used to create an uplink to a Commercial Communication Satellite operating between 3.7 and 4.2 Gigahertz (GHZ), C-Band Communications.

  The returning, downlink, signal is then demodulated allowing the sights and sounds of the targeted person’s environment to be presented on television and recorded.

  Any television station with a mobile news van can duplicate the effects of Microwave Surveillance. Uplink to a Commercial Geostationary Satellite at C-Band Frequencies and you can conduct surveillance like the Professionals.

  The Tenth Judicial Circuit in Oregon has considered a comparable technology, FLIR or Forward Looking Infrared Radar. FLIR detects even the tiniest differences in temperature and enables its user to detect what is happening inside buildings, by more or less looking through the walls themselves. The Tenth Circuit has raised questions about the new technologies, including FLIR.
  The Court threw out a case in which agents had used FLIR to locate marijuana by detecting the heat of artificial lamps used to grow the plants.

  To hold otherwise would leave the privacy of the home at the mercy of government’s ability to exploit technological advances: the government could always argue that an individual’s failure (or inability) to ward off the incursions of the latest scientific innovation forfeits the protection of the Fourth Amendment. The government would allow the privacy of the home to hinge upon the outcome of a technological measure/counter-measure between the average citizen and the government, a race, we expect, that the people would surely lose.

  Once the Court system is allowed to consider Microwave Surveillance, a comparable determination will undoubtedly follow.

  • Nonlethal Weapons: War Without Death, by David A. Morehouse, p.119, 1996
  • “. . . microwave weapons are . . . not so new. Their concept has been in existence almost since radar was developed. It was known that the concentrated radar beam could kill, and it was explored as a potential weapon early on. The new applications for the technology possess high lethal as well as non-lethal capabilities. They can scramble brain waves, and cause indecision, nausea, vomiting, muscle spasms, and uncontrolled body movement . . . humans are reduced to squirming masses.”
  Microwave Surveillance from Commercial Satellites

  1.0 Summary of Critical Points

  1.1 Microwave Surveillance techniques have been in use for over fifty years.

  1.2 As a result of the deployment of commercial communications satellites around the globe since the 1970’s Microwave Surveillance from space has been conducted by governmental agencies and corporate entities against unsuspecting citizens without any governmental oversight whatsoever.

  1.3 The effects of human exposure to elevated levels of microwave radiation range from discomfort to death- an effect called Electronarcosis.

  1.4 Sufficient information about Microwave Surveillance is available that any citizen or organization desiring an understanding of this technology and its effects will find public source documentation which covers most aspects of the technology’s use and abuse.

  1.5 Reporting criminal misuse of Microwave Surveillance techniques is virtually impossible because of poor information transfer within the law enforcement community, lack of training on the part of law enforcement professionals, and, all too often, bad attitudes.

  2.0 Statement of Problems to be Resolved

  2.1 Would the United States Congress have the people that they are elected to serve believe that they are too busy to develop cognizance about Microwave Surveillance technology when a portion of each year’s federal budget is directed toward the acquisition of new equipment from this technology area? Solution- make the U.S. Congress aware of the problems and potentials associated with Microwave Surveillance.

  2.2 Would the United States Department of Justice have the people that they are sworn to serve and protect believe that they are too busy to develop any sort of understanding about a technology which is documented in their own literature and deployed by Special Agents on their payroll? Solution- help the United States Department of Justice to gain a broader awareness of the problems and potentials associated with Microwave Surveillance.

  2.3 With the incredible tracking capability of space-based Microwave Surveillance technology, why is Osa ben Laden still so elusive? Solution- start by solving problems 2.1 and 2.2.

  3.0 Commercial Communications Satellites for Microwave Surveillance
  (Technical description leading up to presentation of surveillance activity copied verbatim from the World of Satellite TV, Ninth Edition, Chapter1 (pp. 9-18), by Mark Long, The Book Publishing Company, Summertown, Tennessee, July, 1998)

  In October of 1945, a gifted science and science fiction writer proposed the extraordinary idea of using stationary satellites to beam television and other communications signals around the world. Arthur C. Clarke (2001: A Space Odyssey, Rendevous with Rama, The Hammer of God, ect.) reasoned that if a satellite were positioned high enough above the Earth’s equator, its orbit could be matched by the rotation of the Earth. The satellite would then appear to be fixed in one particular spot in the sky. Because a satellite’s orbital speed varies with its distance from the Earth, a “geostationary” orbit is only possible directly above the equator, in a narrow belt about 22,300 miles out. Although it took the technology a while to catch up with his simple but elegant concept, today there are hundreds of satellites taking advantage of his original thinking. In recognition of his pioneering vision, this band of outer space” real estate” is called the Clarke Orbit.

  In 1965, the Early Bird satellite became the world’s first commercial geostationary satellite. It could carry 240 telephone communications circuits, or one television channel, at a time. On June 2, 1965, Early Bird introduced live television across the Atlantic Ocean. Early Bird was the first satellite to be owned and operated by the International Telecommunication Satellite Organization (INTELSAT).

  First Canada, then the United States, and subsequently other countries constructed their own geostationary satellite systems. Each new satellite had greater capabilities, expanding our ideas of the technically possible. As of early 1998, there were more than 150 domestic and international communications satellites in geostationary orbit over the Earth’s equator.

  3.1 Uplinks and Downlinks
  Each satellite is both a receiver and a transmitter. First, the ground station, also called the uplink, sends a signal to the satellite. The satellite automatically changes the signals frequency and retransmits it back to stations on the ground. This second path is called the downlink. A satellite is much like a broadcasting tower 22,300 miles high, an automatic relay station that can transmit into a coverage area, which encompasses up to 42.4 percent of the Earth’s surface.

  Each satellite has a number of redundant modules, spare components that can be switched into operation in the event that any malfunction occurs. Ground control stations can remotely switch in backup facilities in case of failure.

  3.2 Satellite Transponders
  Every communications satellite carries several channels, called transponders, which process communications traffic. Most satellites have sixteen or more transponders in operation, each capable of transmitting one or more television signals as well as thousands of simultaneous telephone conversations.

  The satellite frequency “bands” are located high above those used by earth-bound TV channels. Sunspots or other atmospheric conditions do not affect these super-high frequencies; satellites therefore, provide extremely reliable communications coverage 24 hours a day.

  Operating at frequencies of several billion cycles per second, or Gigahertz (GHZ), the region’s satellites relay communications via two distinct communications bands. North America’s high-power services use frequencies ranging from 12.2 to 12.7 GHZ. A few operators using medium-power satellites use adjacent frequencies from 11.7 to 12.2 GHZ. The entire frequency spectrum from 10.7 to 12.75 GHZ is commonly called the “Ku” band. Throughout the Americas, numerous other satellites are available that operate within a lower frequency spectrum ranging from 3.7 to 4.2 GHZ (the frequency of observed Microwave Surveillance operations). This frequency range is known as the “C” band.

  3.3 Footprints to Surveillance
  The satellite’s transmission area covers a certain part of the Earth’s surface, called a footprint. An agency, such as the Florida Public Service Commission, with access to a satellite’s operating codes can “commandeer” the services of one of the satellite’s transponders and conduct surveillance of a targeted individual and intercept all conversations and sounds within the surroundings of this individual.

  Then-Senator, later Secretary of Defense, William S. Cohen makes reference to this capability in his book One-Eyed Kings.

  (The National Security Agency is) charged with intercepting and interpreting signals intelligence, which ranges from radio and electronic signals emitted during Soviet and Chinese missile tests to conversations taking place in (the Soviet Premier’s) dacha, limousine, or bathroom. Satellites deep in space listen as if they were on an old-fashioned party line. (p.44)

  A subsequent passage refers to GLOWWORM, which allows individuals to be tracked “under ground, under water, anywhere”. This writer has three gold bridges, each of which is at least three centimeters long. So long as the wavelength of the transmitted signal is shorter than the targeted object, which in this case it is, the signal will bounce back to the sender like a radar image.

  3.4 Surveillance to Terrorism
  Building from the definition for “radar”- radio for direction and ranging- the radio signal beamed as the downlink from a satellite transponder functions as radar picking up the much denser gold bridges. This writer’s travels have been followed from Toronto, Ontario down to San Juan, Puerto Rico and all points in between, including underground travel on the Metro subway system in Washington, D.C. and an American Airlines flight to Puerto Rico. GLOWWORM indeed!

  Following are quotes taken from an Internet article written by Julianne McKinney, Director of the Electronic Surveillance Project of the Association of National Security Alumni, titled “Microwaves and Mind Control”.

  Externally induced auditory input could be achieved by means of pulsed microwave audiograms, or analogs of spoken word sounds. The effect on the receiving end is the (schizophrenic) sensation of “hearing” voices which are no part of the recipients own thought processes.

  Such a device has obvious applications in covert operations designed to drive a target crazy with “voices”.

  Tracking a target with a satellite-based communication signal, capturing the sounds in the targeted individuals environment, and terrorism via the transmission of “voices” from the ground control station across 44,600 miles of space into the head of the targeted individual create a starting point for understanding the danger of covert Microwave Surveillance operations.

  4.0 Electronarcosis and Signals Interception
  One way that Electronarcosis effects are produced is through the raising of the temperature of the targeted individual. When water molecules are heated, the body temperature rises. Between 105 and 107 degrees Fahrenheit the targeted individual will experience a seizure- at 109 degrees, death occurs.

  About a half a second after ‘One’, I felt a warm spot on my back. A millisecond later the heat intensified dramatically, as though someone were pressing a burner on my back. I expected to hear sizzling, to smell burning flesh. The pain exploded to the point where I was no longer actually thinking, and I certainly wasn’t in any control of my reactions . . . I had lasted about two seconds.

  The above quote is taken from “Shoot to Not Kill”, Popular Science, 5/03. This passage describes the author’s reaction to being targeted by the Active Denial System, a HUMVEE configured with a microwave transceiver and a parabolic transmission dish on its roof. Transmitting at 98 Gigahertz (GHZ), the unit will beam a focused beam of microwave radiation used to disperse crowds. The same painful effect is felt by an individual targeted by a microwave satellite transmission generated in the range of 3.7 to 4.2 GHZ, C-Band satellite operations.

  The other way that Electronarcosis works is through the disruption of brainwave functioning by overloading the electrochemical operation of the brain with a steady, elevated level of microwave radiation. A victim will experience disorientation, vertigo, and nausea. In preparing the magazine article “Wonder Weapons”, Newsweek, July 7, 1997, pp. 38-46, written by Mr. Douglas Pasternak talked to more than 70 experts and scoured biomedical journals, contracts, budgets, and research proposals. Two segments below, taken from that article, echo the painful, debilitating effect that can be induced by a focused beam of microwave radiation.

  Typical of some of the more exotic projects are those from Clay Easterly. Last December, Easterly- who works at the Health Sciences Research Division of the Oak Ridge National Laboratory- briefed the Marine Corps on work he has done for the National Institute of Justice, which does research on crime control. One of the projects he suggested was an electromagnetic gun that would induce “epileptic-like seizures.” Another was a “thermal gun” that would have the operational effect of heating the body 105 to 107 degrees Fahrenheit. Such effects would bring on discomfort, fevers, or even death.

  Mission Research Corp. of Albuquerque, N.M., has used a computer to study the ability of microwaves to stimulate the body’s peripheral nervous system. “If sufficient peripheral nerves fire, then the body shuts down to further stimulus, producing the so-called stun effect,” an abstract states.

  Signals Interception of brain wave activity is one of the most fascinating and, interestingly, unmentioned characteristics of Microwave Surveillance operations. This ability to capture and record the images generated in the Visual Cortex and the sounds of a person’s inner dialogue has wonderful potential in the fields of Sleep Research, Psychotherapy, and Criminal Investigation. The measurement of brain waves, Alpha, Beta, Delta, and Theta, by Electroencephalography (EEG) is an accepted practice around the world. The capturing, on-screen presentation, and recording of mental images and dialogue intercepted by a focused beam of microwave radiation, even a beam bounced off a satellite 22,300 miles above the equator, is a capability whose broader introduction and use is retarded by a misshapen assessment of the security status of the United States of America and gross mismanagement of information. If the weak personalities at the Florida Public Service Commission can not only have cognizance but also criminally abuse this technology, why not let the rest of the world in on this once-secret technology. This will allow the Federal Bureau of Investigation to be publicly knowledgeable, enabling this writer to report, and ultimately see closed, a broad-based criminal conspiracy in the government of the State of Florida.

  5.0 Microwave Surveillance and the Law
  Information can be readily compiled from public sources and the provisions of USCA, Title 18, Chapter 119 allow government, through the authorization of a cognizant court, to utilize multiple avenues toward the assurance of an effective demonstration. Mr. Larry Fullerton of Huntsville, Alabama is developing equipment in this area and might serve as a source of expert testimony. Mr. Steve Paine of Illinois Valley Community College was involved with the development of Microwave Surveillance equipment when he worked for Hughes Electronics. Jane’s Defense Publications conducts seminars on this and other Non-Lethal (Variable Lethality) Technologies, which feature speakers from the Missouri State Police, U.S. Justice Department, and the U.S. Marine Corps.

  The Tenth Judicial Circuit in Oregon has considered a comparable technology, FLIR or Forward Looking Infrared Radar. FLIR detects even the tiniest differences in temperature and enables its user to detect what is happening inside buildings, by more or less looking through the walls themselves. Some federal courts have ruled that government agents should be able to scan subjects without a warrant because all that is detected is “waste heat.” The Tenth Circuit, however, has raised questions about the new technologies, including FLIR. The Court threw out a case in which agents had used FLIR to locate marijuana by detecting the heat of artificial lamps used to grow the plants.

  To hold otherwise would leave the privacy of the home at the mercy of government’s ability to exploit technological advances: the government could always argue that an individual’s failure (or inability) to ward off the incursions of the latest scientific innovation forfeits the protection of the Fourth Amendment. The government would allow the privacy of the home to hinge upon the outcome of a technological measure/counter-measure between the average citizen and the government, a race, we expect, that the people would surely lose.

  This decision was upheld in the U.S. Supreme Court by a 5-4 decision. Conservative Justice Antonin Scalia wrote for the majority that the court could not cast away the Florence, OR, man’s Fourth Amendment protections against illegal searches to allow police to use “sense-enhancing technology.” “Any evidence obtained from the interior of someone’s home, which could not have been gathered legally by a physical intrusion, constitutes a search,” he wrote. “That’s especially true,” he said, “when the technology is not in general public use.”

  Once the Court system is allowed to consider Microwave Surveillance, a comparable determination will undoubtedly follow.

  Posted by: Charles Harding | November 19, 2005 01:15 PM

 16. Justitie Den Haag ,

  Bij deze verzoek ik u aanklacht op te nemen tegen personen bij de AIVD en MIVD,
  met betrekking tot de voorbereiding en uitvoering van de moordaanslagen door middel van vliegtuigen,
  die zijn gepleegd op 11 september 2001, te New York en Washington.
  Informatie heeft u ontvangen.
  Waar het om gaat, is dat Nederlands inlichtingenpersoneel al tenminste twee jaar voor de
  moordaanslagen in 2001 volledig op de hoogte was van de voorbereidingen door kapers.
  Hierover zijn door inlichtingenpersoneel te Eibergen expliciete mededelingen gedaan.
  Al in augustus 1999, (toen de moord op Marianne Vaatstra feitelijk was opgelost, met de aanhouding
  van Kuin en Pfaff) wist personeel van de inlichtingendienst te melden dat zich in Hamburg
  personen bevonden die op de computer trainden voor aanslagen en vlieglessen namen.
  Ook is vermeld dat personen in München waren.
  Uitermate belastend is dat specifieke details genoemd zijn die (naar achteraf gebleken is) te maken
  hebben met de datum (11) en de vele nationaliteiten onder de slachtoffers.
  Deze feiten staan vast.
  Vast staat tevens dat de aanslagen zeer eenvoudig waren te voorkomen.
  Zeker gezien de middelen die men had.
  Vast staat dat gewaarschuwd had kunnen worden.
  De Nederlandse inlichtingendienst heeft de kapers willens en wetens doorgelaten en hiertegen
  niet gewaarschuwd.
  Naar aanleiding van feiten en omstandigheden zoals na de aanslagen gebleken,
  wordt de Nederlandse inlichtingendienst ervan verdacht, zelf betrokken te zijn bij
  de voorbereiding.
  Onderzocht moet worden :

  De vluchtnummers, (11, 77 , 93 en 175)
  Deze verwijzen naar de aanslagen zelf.
  Vluchtnummer 11 : Vond plaats op 11 september 2001.
  Vluchtnummer 77 : Zou met andere vluchten zorgen voor de grootste vliegramp sinds 1977
  op Tenerife en een enorme black-out moeten veroorzaken in New York zoals voor het laatst
  in New York in 1977.
  Vluchtnummer 93 : Verwijzing naar vorige aanslag om Twin-Tower in te laten storten in 1993
  Vluchtnummer 175: Verwijzing naar 175 Greenwich street, adres van Ground Zero.

  U wordt verzocht alle eerdere inlichtingen toe te voegen aan deze aangifte.

  Met vriendelijke groeten en hoogachtend ,

  *** Adresgegevens verwijderd door de webmaster ***

Comments are closed.