beaDeze week werd weer eens pijnlijk duidelijk hoe weinig macht Beatrix precies heeft *kuch*. Het was u vast niet ontgaan dat Arend Jan B. “geheel vrijwillig de kamer heeft verlaten” nadat hij zijn mond niet netjes had gehouden. Bea bespreekt namelijk graag dingen met onze volksverraders die het daglicht niet kunnen verdragen en daarover mogen die stumperige burgers natuurlijk helemaal niets horen. Betalen wel, meespreken of inzicht krijgen in, nee, helaas. Dat zit er niet in. 

En wat had Arend nou precies voor iets verschrikkelijks gedaan? Hij heeft gezegd dat Bea zich nogal zorgen maakte over de vele hypes en de vele spoeddebatten die volgens haar in de Tweede Kamer aan de orde zijn. En dat mag natuurlijk helemaal niet. Het was namelijk de bedoeling van Bea dat dit een herhalingslesje richting onze volksverraders zou zijn om niet te luisteren naar wat de bevolking wil (de zogenaamde “hypes”) en al helemaal niet de eigen kliek ter verantwoording te roepen (de spoeddebatten). Dat wil Bea niet, dat kost namelijk allemaal veel te veel extra tijd. En luisteren naar het plebs? Doe effe normaal zeg.

En dus rot Arend Jan B. “vrijwillig” op. Omdat zo’n oud schattig en lief besje als Bea vindt dat hij uit de school geklapt is. Geen macht voor Bea zei u? Laat me niet lachen. Het hele constitutionele monarchie verhaal is een keiharde leugen, Bea bezit nog net zoveel macht als haar voorouders die onze voorouders ooit met excessief geweld onderdrukten en zo de macht over ons landje kregen. En die macht zijn ze nooit kwijtgeraakt, al vertellen de geschiedenisboeken u natuurlijk hele andere dingen. Wat natuurlijk weer niet vreemd is als je bekijkt door welke groeperingen die geschiedenisboeken precies in mekaar gedraaid zijn.

Aangezien wij als bevolking vrij veel geld (en dat is een understatement) afdragen aan het koningshuis en wij met zijn allen verantwoordelijk zijn voor de salarissen van onze politici, zou je verwachten dat wij als gewaardeerde financiers zonder problemen een kijkje in de keuken zouden moeten kunnen krijgen. Maar nee. Helaas.

Het lieve oude vrouwtje dat de naam Bea draagt gaat daarbij ook nog elk jaar naar Bilderbergbijeenkomsten om daar heel gezellig over nieuwe theesoorten, goed werkende incontinentieluiers en vakanties in Mozambique te praten. Het gaat daar echt niet over belangrijke dingen hoor, beloofd. En aangezien het daar echt niet over belangrijke dingen gaat, geldt er een totale geheimhoudingsplicht voor iedereen die een Bilderbergconferentie bezoekt. Klinkt logisch, toch? Nee. Inderdaad. Totaal niet.

Zodra het begrip “vertrouwelijk” valt in het politieke circus, dan zou er bij u een belletje moeten gaan rinkelen. U betaalt de salarissen van de politici en dus dienen zij te doen wat u als bevolking wenst. En zou u daarom inzicht in alles waar u financieel voor opdraait, dienen te krijgen. Wordt er een argument gebruikt om te verdedigen dat iets toch vertrouwelijk zou moeten zijn, dan stinkt er iets aan het zaakje en kunt er vanuit gaan dat u op een of andere manier heel hard anaal uitgewoond wordt. Het leven kan zo simpel zijn.

Tenslotte wens ik Arend Jan B. veel sterkte en succes. Had je nou toch maar een echt beroep gekozen, hè?

Update
Zo kun je het inderdaad ook brengen.

11 REACTIES

 1. Voormalig judoka Wim Ruska één van de grote sportmensen uit de Nederlandse historie, is nooit tot Ridder benoemd. Normaal
  is één gouden Olympische medaille voldoende en hij won er in 1972 zelfs twee, maar zijn voordracht werd toch afgewezen.

  De reden die Ruska twee jaar geleden te horen kreeg: hij werd in zijn tijd bij de marine een keer dronken op het dek aangetroffen en
  kwam toen in Nieuwersluis, de militaire gevangenis, terecht.

  Deze ‘doodzonde’ wordt hem niet vergeven. Hoe klein zielig kan een land zijn?

  Als je kijkt naar het verre verleden van het koningshuis en hoe schoon de handen van de duur betaalde leden zijn, dan hebben ze toch een ontiegelijk bord voor de kop….Maar goed Ruska kwam pas ver nadat S.M.S. de Ranitz zijn zaad had gedeponeerd en er voor zorgde dat men met een schone lei en vers bloed kon verder gaan.

  Heerlijk om te zien en te horen hoe ze met het zogenaamde onschuldige vingertje kunnen wijzen en zich mogen beroepen op stupide protocollen.

  Wanneer gaat dit duur betaalde en zwaar uit de tijd geraakte houterige Kasper theater eens verdwijnen?
  Oscar [2] reageerde op deze reactie.

 2. @IIS [1]:

  “Maar goed Ruska kwam pas ver nadat S.M.S. de Ranitz zijn zaad had gedeponeerd en er voor zorgde dat men met een schone lei en vers bloed kon verder gaan.”

  Dat is nooit bewezen. Maar het is op z’n minst opmerkelijk dat Wilhelmina aan eenzelfde zeldzame toondoofheid leed als de Ranitz. En het is ook vreemd dat van alle verwanten, of vermeende nazaten, van de Romanovs alleen Beatrix weigerde mee te doen met een DNA-onderzoek. En het is ook nogal vreemd dat onder het koningschap van Wilhelmina een wet is aangenomen waardoor het niet meer nodig was om via directe lijn van de Oranjes af te stammen. Ik moet trouwens nazoeken welk nummer die wet ook al weer had.

  Oscar [3] reageerde op deze reactie.
  IIS [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Oscar [2]:

  Het was volgens mij een grondwet uit 1917 waarin stond dat afstammelingen, direct of direct en salisch en niet-salisch, van stadhouder Willem IV gerechtigd waren tot de Nederlandse troon. Ik geloof dat die wet ook nog een factor van betekenis is geweest in motivatie van Troelstra om aan te sturen op revolutie.

  Grote kans dat de huidige ‘oranjes’ usurpators zijn.

 4. @Wim [5]:

  Eens kijken hoe lang dat nog zo blijft. Sinds het rookverbod en de hetze op auto’s (parkeer voor de gein even je auto in een parkeergarage) verdwijnt daar het leven (dat is mijn mening)…Ik ken Groningen van 40 jaar terug en toen was het een prachtige stad, een stad waar de sloophamer nog niet had toegeslagen en de linksen het nog netjes hielden. Daarna is het grote graaien, naaien en verkrachten begonnen.

  Wim [7] reageerde op deze reactie.

 5. @IIS [6]: Ik parkeer regelmatig in een parkeergarage in Groningen, en ik weet niet wat daaraan het probleem is, de tarieven zijn in ieder geval een stuk minder dan in andere grote steden. Rookverbod en hetze tegen auto’s gaan op voor heel Nederland, en niet speciaal alleen voor Groningen.

  IIS [8] reageerde op deze reactie.

 6. @Wim [7]:

  Prima, ik hou van mensen die niet al te kritisch en vooral snel tevreden zijn. Ik zie wat jij waarschijnlijk niet ziet en heb een andere stad gezien en meegemaakt.

  Nee, Groningen (NL idem) is niet mijn ding, maar ik ben dan ook een beetje verwend en kom op mooiere plekken.
  Begrijp me niet verkeerd, Groningen is niet één van de minste steden. Maar als ik een definitie zou moeten geven van wat een mooie stad is, dan neem ik niet de stad Groningen als voorbeeld.
  Wim [9] reageerde op deze reactie.

 7. @IIS [8]: Ik ken ook wel andere steden hoor, ik heb o.a. 13 jaar in Amsterdam gewoond en 10 jaar in Utrecht. Verder heb ik 15 jaar in Leiden gewerkt, ik ben pas aan het eind van mijn carrière naar Groningen verhuisd, dus ik heb wel enig vergelijkingsmateriaal.

 8. @Talleyrand [10]:

  Zie hoe de mens eeuwen lang onder invloed van kerk en staat dit wonderschone land heeft opgebouwd. Het land ademt precies dat uit wat het is. Onder druk van de doctrine mocht het asgrauwe volk nimmer groter bouwen dan kerk en staat. Alleen de koningin woont in paleizen, en het volk knikt en de heren en dames politici mogen komen kijken en bewonderen,…en de muil houden. In haar grote paleis verteld ze wat ze vindt, maar wie zijn wij dat we niets mogen horen of weten over zaken die ons aangaan, hoezo democratie? Is het niet tijd dat dit achter-de-rug-om-van-de-burger gedoe een einde neemt? Is het niet tijd om nu eindelijk eens afscheid te nemen van WILLEM DE ZWIJGER?? Vandaar dat een stad of dorp in dit land mij niet kan boeien en vandaar dit zijspoor.

Comments are closed.