exclamDe overheid besteedt geen tijd en middelen om de wens en het belang van de burger te dienen. Zij doet het tegenovergestelde en spendeert vervolgens eindeloos veel tijd, middelen en geld om dit te verbloemen.

Of het nu gaat om kranten, televisie, radio, films, onderwijs, wetenschap of zelfs lectuur, het is allemaal gekleurd om het kromme recht te laten lijken.

Op het moment dat je dit gaat inzien, kun je je overvallen voelen door een gevoel van moedeloosheid en neerslachtigheid. Aangezien echter ook moedeloosheid en neerslachtigheid in het voordeel werken van deze manipulatieve overheid, zocht ik naar wegen om daar mee om te gaan.

Dit is geen advies maar een persoonlijke strategie die ik wil delen.

Mijn eerste stap was het erkennen van mijn persoonlijke vermogen om informatie op waarde te schatten. Wetenschappelijke rapporten, christelijke vorstinnen en politici met plechtige woorden en een serieuze blik, het zegt mij allemaal niets als het niet van binnen resoneert. Er is maar één persoon die verantwoordelijk is voor mijn mening, en dat ben ik zelf.

De volgende stap was te bepalen aan welke invloeden ik in welke mate blootgesteld wens te worden. Dat er veel onzin wordt verkocht, ligt buiten mijn invloedssfeer maar hoeveel ik binnen laat komen, bepaal ik zelf.

Reeds jaren geleden beëindigde ik daarom mijn televisie-abonnement. Opeens kreeg ik er een dagdeel bij waarin ik weer ruimte had voor mijn hobby’s. Sindsdien word ik niet meer blootgesteld aan propaganda-journaals, ambtenaren als Pauw en Witteman, liegende politici en een ongelooflijke berg waardeloos vermaak. Alsof ik mijzelf niet zou kunnen vermaken.

Kranten zijn van hetzelfde manipulatieve niveau, dus deze heb ik evenmin. De radio in de auto is met name handig voor filemeldingen.

Ik heb wel internet en het mooie hiervan is, dat ik zelf opzoek kan gaan naar het nieuws en informatie lees uit bronnen van mijn persoonlijke keuze. Tevens kan ik een beetje sturen hoeveel ellende ik wil zien en hoeveel mooie informatie ik wil ontvangen. Ik zit zelf aan de regieknop van mijn informatie-zender en indirect aan de knop van mijn gemoedstoestand.

Tot slot probeer ik de vrijheid van interpretatie te beoefenen. Informatie is één, maar interpretatie een ander. Informatie op zich is vaak neutraal, het is onze interpretatie die er gewicht aan geeft. Ik ben mij er van bewust dat informatie bij mij gaat leven conform de interpretatie die ik er aan geef. Met name bij collectieve interpretaties zoals het grote gevaar van de Mexicaanse griep en de geweldige veiligheidsvoordelen van overheidsmaatregelen, gaat bij mij een belletje rinkelen. Je mag mij bepaalde informatie geven maar je moet er niet bij vertellen hoe ik deze moet interpreteren. De overheid geeft inzake de Mexicaanse griep juist heel weinig informatie, maar stuurt wel sterk aan op een bepaalde interpretatie. Dat laatste is echter mijn vrijheid waar niemand aan kan komen.

Er is veel propaganda maar het wordt pas indoctrinatie wanneer wij dat toestaan.

Sen Huwa

9 REACTIES

 1. Door gegevens van internet te vergelijken met de gegevens van de tv, kan ik doorgaans mijn eigen beeld maken van hoe het zit.

  Zo is mijn beeld van Afghanistan, dat de soldaten aldaar niet eens in staat zijn zichzelf buiten de compound te beschermen. Laat staan de bevolking.

  Dat vreemde onderonsje van koningin en Kamerleden vond ik bij het eerste bericht al ongrondwettelijk.
  Waar bemoeit ze zich mee?

 2. Heel herkenbaar … ik heb diezelfde transitie doorgemaakt toen mij de ogen open gingen.

  Het nieuws wil ik nog wel eens beluisteren maar dan schiet ik altijd in de lach als ik de newspeak doorprik en hardop herhaal wat ze werkelijk zeggen.

  Dit in eerste instantie tot ongenoegen van mijn vrouw, totdat ze door kreeg dat die opmerkingen van mij wel heel erg vaak begonnen uit te komen.

  Klaas

 3. Het feit dat overheden zoveel energie steken in het manipuleren van ons beeld van de realiteit, bewijst dat die overheden onze kracht beter kennen en hoger waarderen dan wij zelf. Anders zouden ze er niet zoveel tijd en geld aan besteden.

  Als vrijheid werkelijk iets van waarde is, dan is bewustwording van die kracht de eerste en belangrijkste stap. Manipulatie is niets meer dan liegen om een doel te bereiken. Dat werkt alleen als we de leugens geloven.

  Zolang we blijven denken dat de wereld te complex is om te begrijpen, dat anderen ons moeten vertellen hoe het zit, blijven we de leugens die ons verkocht worden ook kopen.

  Geloof dus niets meer. Je kunt zelf prima nadenken. Dat weet de overheid ook, getuige haar inspanningen om jouw denken te beïnvloeden.

 4. “The most brilliant propagandist technique will yield no success unless one fundamental principle is borne in mind constantly – it must confine itself to a few points and repeat them over and over”

  “If you tell a lie big enough and keep repeating it, people will eventually come to believe it. The lie can be maintained only for such time as the State can shield the people from the political, economic and/or military consequences of the lie. It thus becomes vitally important for the State to use all of its powers to repress dissent, for the truth is the mortal enemy of the lie, and thus by extension, the truth is the greatest enemy of the State.”

  Joseph Goebbels (nazi-propaganda minister)

 5. lol, toen ik die ballon doorprikte, is het zo eenvoudig om te zien hie het werkt.

  interviews over het onderwerp worden altijd beide kanten gehoord van het publiek, maar de gepushde richting wordt altijd als laatste opgevoerd, gevolt of gevult met veel emotionele lading zodat het een emotie oproept bij de kijker.

  de tegenstand is ALTIJD die ‘conspiracy theory’ of ‘alu hoedje gek’ of amateur, die natuurlijk veel minder weet dan wat de mannen in dure pakken te zeggen hebben.

  het publiek is getrained om geld als autoriteit te zien en geloven vaak wat die mannen met geld te zeggen heeft, want die mannen hebben dure pakken en dus geld, gecondisineerd dat het publiek is denk automatisch, die zal het wel het beste weten.

  neutraal gezien kan je zeggen dat de krachten die zijn, het ‘systeem’ geniaal hebben opgezet. vanaf dag 3 sta ben je aangemeld als slaaf bij de overlords en vanaf dat moment wordt je volgespoten met troep, kapot gemaakt op school, onderdrukt als tiener en uitgebuit als volwassende, gevolgd op straat, als consument uitgemaakt (wat helaas de meesten ook zijn).

  we zijn de perfecte slaafjes, allemaal, en alhoewel sommigen wakker worden, feit is dat de meesten werkelijk denken dat ze vrij zijn. zelfs als je ze op de feiten wijst, ze blijven het – overduidelijke, verdedigen.

  massa stockholm syndroom volgens mij.

  we leven in een wereld waar de idioten bepalen wie idioot is en wie niet. Dingen zijn alleen maar gebeurd als het op tv is geweest, mensen praten alleen nog maar over programma’s op dat klere ding, en of over hele onbelangrijke dingen als wat beroemdheden dragen, doen, zeggen en/of willen.

  Ik heb zovaak deze dingen willen aankaarten maar krijg enkel de verwijten dat ik mijn verstand verloren ben en dat ik mijn alu hoedje af moet doen, dat ik me maar eens met belangrijke dingen moest gaan bezighouden dan ‘conspiracies’. (zoals de tieten van paris hilton, of een andere bimbo?)
  Wat is er verd***e belangrijker dan de toekomst van je eigen kinderen, maar helaas…

  jongens, meisjes, veel sterkte allemaal de komende tijd.

 6. En daarom is het voor de toekomst van de mensheid van het grootste belang dat het internet niet meer vrij toegankelijk is, de mensen krijgen er zulke foute ideeen van.
  Ik ben blij dat onze kostbare maatschappij beschermd wordt door camera´s op elke hoek, ook bij mij staan er 2 op de provinciale weg, gericht op mijn straat zodat alles voor mijn veiligheid wordt vastgelegd.
  Ik hoop dat ik snel wordt ingelood voor het kastje van het rekeningrijden, dan weet ik altijd waar ik ben geweest en worden de lasten tenminste eerlijk verdeeld.
  Ik hoop ook dat ze snel met een chip voor onder je huid komen, heb je altijd al je gegevens bij je, en als je wat gebeurt weet de hulpdienst direct waar je bent en welke bloedgroep je hebt. En ze kunnen je helpen te beschermen tegen allerlei foute dingen die je anders zou hebben gedaan.

  WHHHHHAAAAAAA!!

  mijn goede vader zei altijd: de nieuwe nazi`s hebben geen bruine hemden aan.

 7. om de waarheid te vinden en onderhouden hou je er best rekening mee dat je her en der verstoten kunt worden en dat, tot je je definitieve plekje gevonden hebt en in alle vrijheid kunt invullen met die dingen die van u een tevreden mens maakt. laatst werd ik door een huisarts verstoten omdat ik me loswrikte van zijn indoctrinatie. ik mocht Hem niet ontchoogelen, moest hem tevreden stellen????? ik heb mijn consultatie betaald, dermee is de kous af voor mij. tot daar voor hem, normaal gezien… het grappige was dat ik als bij toeval enkele weken later, foto’s mocht bekijken en wie zie ik daar…een hoochelaar, die huisarts. begreep meteen waarom k hem nt mocht ontchoogelen…kben blij dat k mijn intuitie gevolgd heb want wat zou er met mij kunnen gebeuren als dat indoktrineren, de grote verdwijntruc gebruikt!!!!
  feit is dat arrogantie, de voor u enige echte waarheid, geweld aandoet en voor tal van misdrijven zorgt, die muurvast geraken, zolang we erop rekenen dat het van bovenhand wordt opgelost. de volgens mijn persoonlijke ervaringen, meest adequate levenshouding tegen dat “kwaad” van indoctrinatie, is vermoedelijk u in die mate opstellen, dat je je zelfrespect bewaard en in acht houdt een voorbeeldfunctie te hebben, waarop altijd teruggeblikt wordt…dus te werken aan waardigheid, die elke leugen overtreft. wie zal er u en u ooit kwalijk nemen dat je je inzet voor een puur en zuiver “klimaat” voor de toekomst?

Comments are closed.