bigbrotherU had het vast al op andere sites gelezen maar de kilometerheffing is er door.  En dus bent u vanaf 2012 nog meer de lul en mag u nog meer centjes naar uw overheid gaan brengen, die het vervolgens weer kan besteden aan bonussen, nutteloze vliegtuigjes, vriendendienstjes, eigen salarisverhogingen en het vermoorden van onschuldige – vaak getinte en niet-Christelijke – mensen over de hele aardbol.

Om eerlijk te zijn: dat geld interesseert me eigenlijk geen moer. Uw overheid naait u en zal u zoveel mogelijk blijven naaien. Dat is tenslotte haar “core business” en dus zult u het daar simpelweg mee moeten doen, zolang u niet besluit niet meer aan dit fascistoïde circus mee te doen. Dus is het logisch dat we in 2012 drie cent per kilometer gaan betalen en binnen zes jaar meer dan het dubbele van dat bedrag. “Goed nieuws” voor de automobilist, noemt mafiahoofd Wouter B. het zelfs. Tuuuuuurlijk.

Uw overheid laat wel weten dat de andere autogerelateerde belastingen wegvallen, want de kilometerheffing vervangt al deze belastingen. Jammer dat geen enkele website vermeldt dat we al lang kilometerheffing betalen in de vorm van benzinekosten. Rijdt u meer kilometers, dan verbruikt u meer benzine en dus betaalt u meer benzinekosten. Zo logisch. Maar niet voor de criminelen die dit land domineren, zoals u merkt. En ik kan u met mijn hand op mijn hart verzekeren dat de accijnzen op benzine de komende jaren niet omlaag zullen gaan, zoals er nooit accijnzen omlaag gaan.

Maar zoals ik al zei: het geld vind ik lang niet het ergste. Om die kilometerheffing te kunnen registeren, bent u namelijk helemaal zwaar de lul. Ik citeer:

Alle gewone personenauto’s en vrachtwagens krijgen een gps-apparaatje aan boord dat bijhoudt hoeveel, wanneer en waar er gereden wordt. Het gps-systeem stuurt de informatie naar een inningskantoor dat de rekening opmaakt.

U mag het best weten: ik kon bijna weer gaan rennen voor een teiltje en dat op zo’n rustige en relaxte zaterdagmorgen. Alsof het nog niet genoeg was om het hele land vol te hangen met camera’s, identiteitsbewijzen te voorzien van RFID chips en vingerafdrukken, achterlijk veel mensen af te luisteren, mobiele telefoons te traceren, onaangekondigde razzia’s te houden, met camerawagens te gaan surveilleren en ga zo maar door. Nee, het was nog niet genoeg. Ook in de auto dienen zij die er alleen maar voor zichzelf, hun carrière en hun inkomsten zitten, precies te kunnen zien waar u bent en waar u naar toe gaat.

Maar gaat de Nederlander hier iets aan doen? Natuurlijk niet. De Nederlander schreeuwt om het hardst maar zodra puntje bij paaltje komt wordt de portemonnee getrokken, gaat de broek weer op de hielen en mogen de politicriminelen hun grote hobby – het aars uitwonen – weer vol overgave gaan beoefenen. En niemand die deze misdadigers een halt toe roept. Nee hoor, de gemiddelde brave burger stemt gewoon de volgende keer weer op één van de partijen die hem of haar zo verschrikkelijk hard naait. Het bekende zwaar vernederende verhaaltje. Stemmen voor diegenen die je op alle mogelijke manieren onderdrukken en leegkloppen. Echt lieve mensen, hoe diep kun je zinken?

Niet dat dat trouwens raar is hoor, beste lezers. De gemiddelde Nederlander komt nou eenmaal niet voor zichzelf of voor zijn geliefden op. De gemiddelde Nederlander houdt helemaal niet van verzet. Het is tenslotte niet voor niks dat 99,75% van de Nederlanders tijdens de Tweede Wereldoorlog geen poot uitstak om het verzet te steunen maar braaf en schijnheilig deed wat de bezetter opdroeg. Het deporteren en vermoorden van andere mensen. Helaas, helaas. Nederlanders zijn wezens die geboren lijken te zijn met een plastieken ruggengraat. En dus buigt men iedere keer weer.

Totaal beschamend.

123 REACTIES

 1. Waarom wordt er voor de toerist geen kilometerheffing gerekent?
  Wij moeten ons in het buitenland blauw betalen aan tol en omgekeerd rijden zij bij ons gratis. Ik vind dat de buitenlandse toerist gerust ook een ‘zegel’ mag kopen om op onze wegen te mogen rijden. Als er dan een auto gehuurd wordt moet het achteraf verrekend worden bij de leasemaatschappij.
  Maar wij Nederlanders zijn weer te aardig voor ‘gasten’ en leggen ze idd geen strobreed in de weg. Het zal een volgend plan worden voor over 20 jaar als ‘ze’ erachterkomen dan toeristen eigenlijk wel veel rijden over onze wegen.

  Hoe zit het eigenlijk met mensen die een oldtimer rijden? Moeten die ook de heffing gaan betalen? De enkele keer dat ze met het karretje de weg op gaan?

  surfer [5] reageerde op deze reactie.
  Eugenie [23] reageerde op deze reactie.
  Armin [48] reageerde op deze reactie.
  flap [59] reageerde op deze reactie.

 2. Big brother is weer een stapje verder. Het gaat helemaal niet om de drukke wegen en de files. Het gaat om het klootjesvolk meer in de tang te krijgen. Wie, wanneer, waar? Straks nog het waarom erbij. Iedereen roept meteen dat de benzineprijs omhoog moet en dat dat simpeler is. Ik zeg waarom moet er überhaupt een verandering komen? We betalen ons in Nederland al scheel aan allerlei belastingen in wat voor vorm dan ook. En hoe meer we ook aan gaan betalen, aan de graai- en regelzucht van dit enge kabinet komt geen eind. Doel is de bevolking zó klein te krijgen dat ze zich alles denken te kunnen veroorloven. Maar zoals alles wat met IT-techniek te maken heeft faalt dit kabinet toch. En ik troost me met de gedachte dat er toch verkiezingen aan komen. Nu nog een goede partij die er voor het volk is die dit onzinnige plan van tafel veegt en meteen de AOW meeneemt. Die krijgt veel stemmen hoop ik. Nederlanders moeten eens gaan nadenken wanneer ze stemmen, en de partijen die hun beloftes niet waarmaken of totaal anders doen, meteen aanspreken daarop.

 3. Er zitten in mijn ogen nog een paar erg gevaarlijke kanten aan die mooie tolkastjes.

  Ten eerste zal de fiscus erg veel belangstelling voor de inhoud van de kastjes hebben. Op die manier kunnen ze dan de leaserijders nog een keertje flink naaien. Bovendien krijgt de fiscus inzicht in het aantal verreden kilometers buiten het woon- werkverkeer. Kunnen ze straks mooi de leaserijder die veel privé-kilometers maken extra gaan belasten.

  Ten tweede zal justitie ook belangstelling hebben. Kunnen ze achteraf aan de hand van de gereden snelheden de boetes opleggen. Werkt in principe hetzelfde als de trajectcontroles.

  Bij deze wil ik onze Roverheid vast bedanken voor het upgraden van hun graaicultuur. De door Wouter Bos leeggeplukte schatkist kan nu weer rijkelijk gevuld gaan worden door de automobilist.

 4. Maar gaat de Nederlander hier iets aan doen? Natuurlijk niet. De Nederlander schreeuwt om het hardst maar zodra puntje bij paaltje komt wordt de portemonnee getrokken

  Schreeuwen? Nog erger, ze stemmen dadelijk braaf weer op dezelfde partij…Wordt het me te bont dan verlaat ik dit land, mijn auto doe ik weg als het niet meer gaat, want dit land en mijn auto zijn me niet heilig!

  Eens zien met de kilometerheffing of die er werkelijk komt, uiteindelijk heeft Dabiel Eurlings zich door Pieper en co laten overhalen en of dat nu zo’n handige zet was?
  En Dabiel wist vorige week nog niet eens wat de kilomterprijs zou worden, de prijs wordt zo even tussen neus en lippen door bepaald??

  Het meest slimme zou zijn als alle NL’ers massaal een week lang uit protest de auto’s laten staan.

  Overigens, duidelijk artikel en ben het volledig met je eens.

 5. @Lemetje [1]: Lemetje.. het is ethisch en strategisch fout om alles wat je jou af pakken zogezegd gelijk te laten stellen, door het anderen ook te laten afpakken. Daarop is onderdrukking gebaseerd.
  Maar om toch op je vraag te antwoorden.. Er wordt gewoon voor gezorgd dat het in de andere landen ook ingevoerd wordt uiteraard.

  Ik dacht een tijd geleden, dat men met track signalen in het wegdek nummerplaten zou scannen, en de overheid af en toe een rekening stuurt voor de afstanden op bepaalde wegen.

  Dat was zwaar onderschat, terwijl ik soms van mezelf denk dat ik de dingen overschat.

  Het komt er dus op neer dat de overheid zal weten waar je bent, wanneer je er bent, (en dus ook je snelheid weet).
  Dit systeem omzeilen zal moeilijk gaan, als je de GPS saboteert, kan men de geregistreerde afstanden bij het gestapo centrum gemakkelijk vergelijken met de kilometerstand op de wagen zelf. Grote verschillen worden beboet en je wordt gecriminaliseerd.

  Ik had nooit durven denken dat een volledig personenlocatiesysteem al vanaf 2012 een feit zal zijn.

  De enige uitweg die ik zie is massaal protest. Dit kan dmv een petitie. In Antwerpen is dit gelukt met het project van ‘De Lange Wapperbrug’ na een moedig initiatief van een paar verstandige burgers en kleine organisaties.
  In NL zouden grote websites kunnen samenwerken om dit te organiseren, ik denk dat er genoeg zijn die deze maatregelen van de regering totaal verwerpen, en hun ledenaantallen zijn zo groot, dat zij werkelijk een verschil kunnen maken.

  Anarchiel, je kan gelijk hebben over de reacties van Nederlanders, maar tijden veranderen en middelen ook.

  Paul Martens [32] reageerde op deze reactie.

 6. Maar hoe gaat straks het rekeningrijden er in praktijk uitzien? Overval van die ‘vieze’ tolpoorten, het hele land vol rammen met poorten die op de meest absurde plekken worden geplaatst…Ook de kosten van deze poorten en de kosten van het systeem en de prijs van het kastje enz.enz…Wie zal dat betalen???

  Hoe zal het bedrijven vergaan die veel op de weg zitten, de meerkosten die ze maken zullen ze toch echt doorberekenen aan de klant. Vertegenwoordigers, supermarkten die moeten worden bevoorraad, vervoersbedrijven, iedereen zal de kosten, de vele kosten die ze meer schrijven, doorbereken in hun diensten en producten….Dus, u mag de auto laten staan en goedkoper uit zijn, maar aan de andere kant zal er dubbel worden afgerekend.

  En inderdaad, weer is NL een BigBrother onderdeel rijker….NEDERLAND, CONCENTRATIEKAMP!!

 7. @GW [7]:

  Dit soort reacties moet je gewoon niet geven, privatiseren?? In godsnaam man, die snelwegen die er liggen dat zijn uiteindelijk onze snelwegen, en die mogen dan onderhands even worden doorgeschoven naar een privaat bedrijf? Krijg ik dan ook mijn geld terug?…Het lachen is me al weer vergaan,….flaptroel Balk zijn god straft onmiddellijk.

 8. @GW [10]:

  Geloof je dat of weet je dat zeker? Want zeker is dat de overheid ons nooooit ook maar een cent teruggeeft.

  En waarom zou autorijden alleen door private bedrijven kunnen worden verzorgt indien dit Juda kastje in de auto wordt geplaatst? Zonder kastje kan het niet?

 9. @IIS

  Zo’n kastje lijkt me wel efficiënt. Vroeger zei men dat private wegen niet werken omdat het erg duur is om overal tolpoorten te plaatsen. Het is dan goedkoper om over publieke wegen te beschikken dan private. Maar met de technologie van vandaag de dag gaat dat argument niet meer op. Private wegen zijn dan, naar mijn mening, heel goed mogelijk en goedkoper en beter dan die van de overheid.
  Maar, by the way, waarom ben je kritisch t.o.v. het idee om wegen te privatiseren? Jullie zijn toch behoorlijk liberaal of beter gezegd libertariër?

  surfer [29] reageerde op deze reactie.

 10. @Arie [11]:

  Ik ben al een tijd mijn ogen open aan het houden. Op Vrijspreker hoor ik Panama wel vaker vallen, ik heb al een aantal vrienden die richting Nieuw Zeeland vertrekken maar er blijft bij mij iets enorm dwarszitten: ik wil g*dv*rd*mm* mijn land waarin ik al decennia woon en waar ik mijn leven opgebouwd heb niet verlaten omdat een stelletje losgeslagen gekken denkt mijn leven in te moeten gaan richten en controleren.

  Het is toch te gek voor woorden dat we als bevolking gedwongen worden te emigreren naar een land waar het (hopelijk) beter gesteld is qua overheidsbemoeizucht. Ik wil gewoon hier blijven, met mijn (nog overgebleven *snik*) vrienden en gewoon hier een aangenaam leven leiden zonder dat er bij elke stap die ik zet een overheidsterrorist in mijn nek hijgt.

  Wij – de burgers – zijn de baas. Niet die achterlijke flapdrollen die zich politici noemen. Maar zolang dat besef er niet is, houd ik de emigratiemogelijkheden helaas nog als zeer valide optie aan.

 11. Wat een gemekker. Dit is een idiaal systeem. Nu nog een chip met Gps en camera in je lijf gespoten, en de overheid kan je tot in je slaapkamer volgen (weet rouvoet ook wat je daar uitspookt) Op deze manier kunnen we politie afschaffen, een paar amtenaren achter het beeldscherm is genoeg. Boetens kunnen geautomatieseert worden. Nu nog een machtiging van de bank en je hebt er geen omkijken meer naar. Mocht je vergeten zijn waar je was kun je de overheid bellen die je het dan pricies kan vertellen. Nu nog wachten op de overheid die je precies verteld wat je moet doen, hoef ook niet meer na te denken. De idiale wereld.

  Eugenie [24] reageerde op deze reactie.
  Mary-Ann [47] reageerde op deze reactie.

 12. Wie weet kun je via zo’n kastje je Nederlands wat bijspijkeren. Dan heeft het toch nog nut! 🙂

 13. Mensen die rommelen aan het GPS-kastje op hun voorruit of het weigeren gaan vier jaar de cel in: http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws/binnenland/%29/components/actueel/rtlnieuws/2008/09_september/05/binnenland/0905_1915_straffen_ontduikers_kilometerheffing.xml

  Het kilometerregistratiesysteem is afhankelijk van de Amerikaanse GPS-satellieten. Maar die satellieten zijn al twintig jaar oud en worden slecht onderhouden met alle gevolgen van dien. Vanaf 2010 gaat het GPS-systeem mogelijk slechter werken omdat satellieten het begeven: http://tweakers.net/nieuws/60168/nauwkeurigheid-gps-komt-vanaf-2010-in-gevaar.html

  China wil het recht om de GPS-satellieten neer te halen: http://www.mobilyz.com/nieuws/navigatie/9621/china-wil-het-recht-om-gps-satellieten-te-vernietigen/

  IIS [61] reageerde op deze reactie.

 14. @Lemetje [1]: Nou Lemetje, jij begrijpt er ook geen ene reet van en stemt zeker op Wilders? “De buitenlanders” hebben het weer gedaan. Word wakker. Je wordt door heel gewone in Nederland wonende Nederlanders genaaid. Jammer voor je.

 15. @ aan Chiel,
  jij schrijft ;’de gemiddelde Nederlander houdt niet van verzet…..’ ik ben het hier niet mee eens, de gemiddelde Nederlander is jammer genoeg generatie’s lang ‘gehersenspoeld’ in ‘obey de g..od geven overheid’ en in sommige gevallen ‘gedrogeerd’ door middel van de anti-depressiva dat in grote getale gebruikt wordt, omdat men aan de ‘algemene norm van het welbevinden ‘moet voldoen.
  Vertel mij eens hoe kun je een ‘goed gelovige mensen’ op de een of ander manier in ‘beweging’ krijgen?
  zelfs onze msm doet mee aan ‘laagwaardige programma’s’ te promoten!

  wij kunnen ons het beste richten en doelbewust zoeken naar de positeieve dingen en daden in het leven.

  ik vraag aan allen die dit lezen en hopenlijk commentaar hebben, Mensen doe uw mond open en sta voor de dingen waar uw achter staat.Maar laat u niet in een ‘gevoel van machteloosheid’ brengen. Zoadt u apathisch naar de tv/pc blijft staren.
  Haal diep adem en vloek eens een keer hardop ,geef een trap tegen de stoel en doe eens wat.En besef dat u niet alleen staat!

  surfer [29] reageerde op deze reactie.

 16. @GW [7]: Er is geen enkele goede kant aan dit verhaal en snelwegen zullen nooit geprivatiseerd worden.
  Those who give up freedom for security, will deserve neither and lose both.

 17. @GW [16]: Denk je echt dat je als bedrijf de toelating gaat krijgen om een brug of tunnel te bouwen, zonder inmenging van de overheid of lokale bevolking, of de eigenaar van het land waar die weg dan moet lopen?

  @Angelique [20]: Goed initiatief, ook al komt het van de SP!

  @Angelique [26]: Mee eens , maar .. wat daarna?
  Verschillende polls op .be sites tonen trouwens aan dat zo’n 40% dit allemaal best OK vindt van de overheid. (verdeel en heers, zet automobilisten tegen fietsers etc op, werkt in deze blijkbaar uiterst efficiënt).

  Angelique [35] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.