Hoe meer mensen de staat gebruiken als instrument om te stelen van anderen, hoe meer anderen het als gerechtvaardigd zien dit gedrag te kopiëren. Dit proces voedt zichzelf. Uitendelijk explodeert het, zoals we nu in Griekenland zien, waarbij overheidsfunctionarissen staken omdat ze een loonsverlaging zien als roof, zonder erbij stil te staan dat hun salarissen juist uit gestolen gelden worden betaald.

In Nederland zijn de politici ook voortvarend bezig om maar zo snel mogelijk het socialistische pad der destructie af te leggen. Fnuikend voorbeeld hierbij is de deeltijd-WW.

Waarom? Allereerst is het natuurlijk immoreel om belastinggeld te gebruiken om mensen aan het ‘werk’ te houden. Ten tweede zijn de gevolgen van deeltijd-WW ronduit slecht. In plaats van de pijn nu te nemen en mensen te ontslaan, zodat zij zichzelf zo spoedig mogelijk productief kunnen laten omscholen, wordt de pijn uitgesteld in de hoop dat ‘de economie’ weer aantrekt. Zelfs makelaars kunnen er voor in aanmerking komen. De noodzakelijke aanpassing in de productiestructuur van een economie komt daardoor niet of te laat. En zo blijft Nederland achter de feiten aanlopen. Ook worden er weer legers ambtenaren gerecruteerd om de boel te reguleren en te controleren.

De vakbonden smullen want zij streven, niet gehinderd door economische kennis, enkel naar behoud van arbeidsplaatsen, ongeacht op welke manier, ongeacht ten koste van wat. De werkgevers vinden het ook prachtig. Bij ASML keert het bestuur hoge bonussen uit voor zichzelf terwijl er ook gebruik is gemaakt van de deeltijd-WW. Socialisme vermengt zich hier met corporatisme. Van dit gegeven worden de socialisten niet blij, dus wordt de regeling aangescherpt, hetgeen in de praktijk betekent dat er nog meer ambtenaren en deskundigen het improductieve moeras in worden gezogen.

De meeste mensen zullen voor zichzelf op feesten en partijen vast wel kunnen verantwoorden waarom ze terugnemen via de staat, maar dit leidt uiteindelijk wel tot morele erosie. Politici klagen steen en been over criminaliteit en verval van normen en waarden, terwijl deze kleptomanen zelf het vlammetje hebben aangestoken en dagelijks voeden met meer belasting en subsidie. Als indirecte roof via een democratisch gekozen overheid de standaard wordt, leidt dit onherroepelijk tot verwoesting van de moraal en maatschappij.

23 REACTIES

 1. “….Als indirecte roof via een democratisch gekozen overheid de standaard wordt…..”

  Kleine opmerking: indirecte roof WORDT niet de standaard, het IS de standaard.
  Dit is inherent aan het systeem van de (onbeperkte) democratie. En ook de reden waarom alle democratieën zichzelf naar de bliksem helpen.

 2. In dit verband, enige informatie:

  ‘The ‘United States’ Is A Formal Business Corporation
  From Dr Leonard Coldwell
  3-8-10

  See Point 15 which states clearly that the US is a Corporation

  Cornell University Law School

  http://cfr.law.cornell.edu/uscode/28/usc_sup_01_28.html
  TITLE 28
  http://cfr.law.cornell.edu/uscode/28/usc_sup_01_28_10_VI.html
  PART VI
  http://cfr.law.cornell.edu/uscode/28/usc_sup_01_28_10_VI_20_176.html
  CHAPTER 176
  http://cfr.law.cornell.edu/uscode/28/usc_sup_01_28_10_VI_20_176_30_A.html
  SUBCHAPTER A § 3002

  § 3002. Definitions
  As used in this chapter:

  Voor volledige informatie: http://tinyurl.com/yf433h8

  .

 3. @LvM [6]:
  @Ben [7]:

  “Bij het plaatje van die kale man had ik eigenlijk al af moeten haken.”

  Die kale man heeft, voordat hij aan een door syfilis veroorzaakte hersenaandoening bezweek, miljoenen Russen de dood in gejaagd. Een meedogenloze massamoordenaar was het.

  Maar ja, dat Ben graag dweept met wrede moordenaars, en hun zieke ideeën, moge bekend zijn.

  Ben [12] reageerde op deze reactie.

 4. Uit de Nieuwsbrief van de regering van vandaag lees ik dat Balkenende en consorten helemaal niets uit dit artikel hebben geleerd.
  Zie:
  “Deeltijd-WW beperkt verlengd
  De instroom in de deeltijd-WW wordt beperkt verlengd. Alleen bedrijven die niet eerder een beroep hebben gedaan op werktijdverkorting of deeltijd-WW, kunnen na 1 april 2010 een aanvraag doen. De looptijd van de regeling eindigt op 1 juli 2011.”

 5. @Ben [12]:

  Sommige mensen willen zaken zonder agressief geweld oplossen, en dat typeert onder meer mij, en sommige mensen willen zaken mét agressief geweld oplossen en dat typeert u.

  Uw helden Lenin en Guevara stellen qua moordlustigheid en verdorvenheid Marc Dutroux in de schaduw. Als ik zou moeten tussen Lenin, Guevara of Dutroux als leider van het land dan zou ik voor Dutroux kiezen omdat hij vergeleken bij die andere moordenaars de perversie en het sadisme nog enigzins binnen de perken weet te houden.

  Ben [14] reageerde op deze reactie.

 6. @Ben [14]:
  Best een interessant artikel, Ben. Maar als ik het goed begrijp heeft Oscar niet zoveel op met de campagne kreten van Bush en Reagan, en kan hij dus moeilijk “getypeerd” worden met de boodschap van dit artikel.
  Verder: zou een dergelijk artikel( met inbegrip van de obligate verwijzingen naar Goebbels) niet met evenveel gemak over de sheeple van Lenin kunnen worden geschreven?

  Ben [16] reageerde op deze reactie.

 7. @Ruben Zandstra [15]: Ruben,
  Dank voor je reactie. Ben zelf (en velen met mij) van mening dat de libertarische beweging geen serieuze onderbouwing kent. De onderbouwing is mat name emotie en angst met een quasi intellectueel sausje. Ik vind de onderbouwing in het artikel van Garcia wel degelijk typerend. Wel vertalen natuurlijk naar de Nederlandse situatie.
  Natuurlijk kan een dergelijk artikel ook over de sheeple van Lenin geschreven worden. Alleen die zijn er niet meer. Verder ben ik een grote tegenstander van de socialistische praktijk zoals die in de Sovjet Unie aan de orde was. En dus erg oneens met Lenin.

  Succes, Ben

  Oscar [20] reageerde op deze reactie.

 8. Ben,

  “Vertalen naar de Nederlandse situatie”
  Is er een specifieke logica die je daarbij hebt gevolgd, of is er sprake van een vertaal-saus waar alleen echte intellectuelen het geheim van kennen?

  groet,
  Ruben

  Ben [18] reageerde op deze reactie.

 9. Ben,

  Ik heb het door? Waarom zou ik vragen stellen als ik het al door had?
  Ik probeer het nog een keer.
  Op welke logische grondslag is je “vertaling naar de Nederlandse situatie” gebaseerd?

  groet,

  Ruben

 10. Ik kom er niet uit, die intellectuele vertaling naar de Nederlandse situatie. Ik begin het ergste te vermoeden:
  ook ik begrijp niets. Wat zal er van mij moeten worden?
  Op naar de goelag waarschijnlijk, met reisleider Ben.
  Om ons doorlopend succes te wensen.

Comments are closed.