Vrijspreker overweegt een experiment met ‘interactieve televisie’, in de vorm van ‘live’ reageren op optredens in een lopende TV uitzending. Vraag aan de lezers: is daar belangstelling voor? Het idee is de volgende opzet:

Op de dag van uitzending van bv. Pauw en Witteman plaats Vrijspreker een aankondiging van het programma, met tijdstip van aanvang, gasten en onderwerpen (indien bekend). Tijdens de uitzending kan men in de comments dan ‘live’ reageren op uitspraken van presentatoren en gasten, korte twitter-achtige commentaren, om de aansluiting met de discussie niet te verliezen.

Uiteraard zal Vrijspreker proberen de zaken zo te plannen dat er een paar Vrijspreker schrijvers beschikbaar zijn om indien nodig de libertarische visie toe te lichten.

Naderhand kan de redactie een link naar ‘uitzending gemist’ plaatsen, waarmee de discussie ook relevant blijft voor mensen die aanvankelijk de uitzending gemist hadden.

Vindt u, als lezer, dit een leuk experiment, hoeft het niet zo nodig, of heeft u nog suggesties voor de uitwerking? Die laatste kunt u kwijt in de commentaren.


Bekijk de resultaten
Laden ... Laden ...

15 REACTIES

 1. Heel leuk idee. 1 Probleem ik heb al 3 jaar geen Teevee meer 🙂

 2. Het is een heel leuk experiment, waar ik geen behoefte aan heb 🙂
  Maar dit soort nieuwigheden is altijd leuk om te doen, dus stel ik me van harte beschikbaar om mee te doen.
  Wel nodig: een harde moderator, want met Libertariërs gaan de discussies al snel alle kanten op 🙂

 3. zeer goed idee en als het goed gaat dit verder uitbreiden naar allerlij nieuwsberichten, meteen onderscheppen waar het krom loopt en rechtmaken volgens libertarische visie.

 4. Het is een leuk experiment, maar ik voorzie wel technische beperkingen. Het mooiste zou zijn om de commentaren als een soort nieuws-ticker onderin beeld te laten lopen. Zoals nu bijvoorbeeld gebeurt bij CNN. Maar dan zou een redactie nodig moeten zijn voor de synchronisatie en dat roept meteen weer vragen op over de objectiviteit (er moet dan bij brede belangstelling worden geselecteerd).

  Wat dat betreft is het denk ik even waar en technisch een stuk eenvoudiger om gewoon afwisselend: “leugen!” en “linkse propaganda” in beeld te laten lopen 🙂
  R. Hartman (NI) [12] reageerde op deze reactie.

 5. @Jasper [5]:
  Klopt. Ik was onder de naam Aardvark met ruim 300 berichten en 4500 reacties een frequent poster op NUjij. Maar toen ik waterdicht uitlegde dat “solidariteit” een woord is dat tegenwoordig alleen nog misbruikt wordt door socialisten en dat die socialisten zichzelf “sociaal rechvaardig” vinden terwijl ze iedere burger beroven, werd mijn post verwijderd door de redactie. Sindsdien wil ik niets meer met NUjij te maken hebben.

  http://www.nujij.nl/aardvark.505105.lynkx
  Paul Martens [9] reageerde op deze reactie.

 6. @Ron A te A [8]: Tja, zo werkt dat in ons “vrije” en “tolerante” landje. 🙁
  Zo kan ik onder de naam But Keatrix dus niet meer terecht op Geenstijl en Spitsnieuws. Terwijl Geenstijl nog pretendeert nodeloos kwetsend te zijn. Maar politiek een beetje incorrect (vanuit de regerende socialistische standpunten gezien) lust men daar toch ook niet.

  Welkom bij Vrijspreker, waar gefundeerde meningen wel mogen, mits we elkaar hier niet voor rotte vis uit gaan maken.

  Bon Vivant [10] reageerde op deze reactie.

 7. @Paul Martens [9]:

  Geenstijl is een enorme uitgewoonde hoer van de staat geworden sinds zij met omroep Powned zijn begonnen. Typisch geval van “wiens brood men eet…” De Telegraaf heeft er ook een dikke vinger in de pap.

  Een enkele interessante stukjesschrijver die er nog binnenkomt (zoals Bas Taart) wordt er gauw weer “weggejorist” om het in hun eigen taal te zeggen.

  Ook de brave nietszeggende pseudo-kritiek die men soms nog uit op de politiek staat in schril contrast met hoe het er 5 jaar geleden was. Men is Main Stream Media geworden.

  Hebben zij je gebannen om die naam?
  vrijeradikaal [13] reageerde op deze reactie.

 8. Leuk idee, maar ik denk dat dit pas gaat werken als je een widget user interface hebt op je settop box. Je kan dan als gebruiker zelf bepalen of je op 1/4 van je scherm een window open zet waarin je kan meepraten over een programma. Nu stoort het 80% van de kijkers, terwijl 20% misschien actief mee doet. Tv kijken is voor de meeste mensen toch nog passief achteruit leunen.

  R. Hartman (NI) [12] reageerde op deze reactie.

 9. @Ron A te A [7]:
  @Xander [11]:
  Vermoedelijk is hier sprake van een misverstand.
  Aangezien Vrijspreker geen mogelijkheden heeft in te grijpen op wat er in beeld getoond wordt zijn ’tickers’ of ‘windows’ in beeld uiteraard niet mogelijk.

  Het artikel meldt dan ook duidelijk Tijdens de uitzending kan men in de comments dan ‘live’ reageren op uitspraken van presentatoren en gasten, korte twitter-achtige commentaren, om de aansluiting met de discussie niet te verliezen.

  Het zou erg aardig zijn als wij het beeld van de uitzending van commentaar konden voorzien, maar als wij het konden kon iedereen het, en het laat zich raden wat er dan nog te zien zou zijn op de buis…
  Maar goed dat dat niet kan, dus.

 10. @Bon Vivant [10]:

  Ach de Telegraaf.

  Daar heb ik een vuistdik dossier over.

  Mooie uniformen hadden die kameraadskes van de NSB , zeker als je weet wie de centjes voor de aanschaf aan hun heeft gegeven.

  Juist….de Telegraaf .

  En hoe noemden ze dat ene volksdeel ook al weer ?

  Oh ja…Sau Juden.

  Stilletjes is daar op de redactie burelen nog steeds bewondering voor dit clubje.

 11. Ik wil dat stukje offline niet bij de dagelijkse sleur betrekken. Het blijft, er over praten hoe dicht je er ook op zit, en niemand zegt tegen mij dat ik me niet zo druk moet maken als ik een reactie plaats waardoor ik het niet naast me neer leg en me voed aan gelijktegengestemde en het woord enorm belangrijk ga vinden waardoor het op politiek begint te lijken en daar pas ik voor 😉 (*geen tv signaal heeft)

 12. Welke tv hebben we het nog over ik vindt het tegenwoordig heel waardeloos dat programma aanbod en de inhgoud of juist het gebrek daaraan.

  Je zou haast denken dat de mol en van den ende niet meer weten wat echte tv zou moeten zijn.

  Het komt allemaal zo nep over en veel programma’s dienen als hersenspoeling van zaken die allang door de waarheid zijn ingehaald maar bij discovery nog in de oude ifficiele versie vele malen worden herhaald.Neem nu 9/11.Vele zaken worden buitehn beschouwing gelaten en oude leugens worden tot in den truere herhaald.

  Maar de bewering dat Karst T toch in de beveiliging had gewerkt is moeilijk terug te vinden.Net na de aanslag was er al het bericht dat hij beveiliger was geweest,toen kwam er het verhaal dat die vrouwlijke politie agente er als eerste bij was en nu gaat het ineens over een manlijke collega.Maar wat heb je aan pressie nodig om de vele kennissen van Karst T te laten zwijgen over zijn tijd als beveiliger.

  Stel het is waar hoe gaat dat opleggen van het zwijgen dan in zijn werk.Zou de RVD of de AIVD bij 100 mensen langs gaan en ze bedreigen met van alles of nog wat of juist paaien met een leuke baan,bouwvergunning of enorme belastingmeevaller

Comments are closed.