De inkt van het Vrijspreker artikel van enkele dagen geleden met feiten over de hoge kosten en ellendige betutteling en controles van de EU  *)  was nog niet droog,  of uit den Haag en in de pers verschenen allerlei artikelen over de grote voordelen van de EU. Vanuit de EU zelf kwam zelfs een bericht dat ze “bereid”  waren iets te doen aan de hoge kosten die Nederlanders betalen. Daarbij wemelde het van halve waarheden.

Een artikel in de Volkskrant: ” Nederland: profiteur en crediteur van de EU” publiceerde een opsomming die we eens kritisch bekijken:

“De Europese Commissie maakt het vandaag officieel bekend: Nederland betaalt jaarlijks netto zo’n 2 miljard euro aan de EU. Volgens het Centraal Planbureau en voormalig PvdA-staatssecretaris van Financiën Vermeend verdienen we echter dik aan diezelfde Unie: 20 à 30 miljard euro per jaar.”

Nou nou! Iedereen blij toch? Totdat duidelijk wordt hoe deze politici het geheel manipuleren.

Ze zeggen:

De nettobijdrage van 2 miljard euro die de Commissie heeft becijferd  klopt feitelijk. Het is het boekhoudkundige verschil tussen hetgeen Nederland in 2009 betaalde aan de EU en hoeveel het datzelfde jaar ontving via subsidies.”

Op de eerste plaats blijkt dan de onzin dat de Nederlandse belastingbetaler vele miljarden betaalt die via de Haagse administratie verdwijnen naar de Brusselse administratie (die nog nooit een goedkeurende accountantsverklaring gekregen heeft), en een deel daarvan wordt weer terugbetaald voor een aantal subsidies. Bvb om ergens fietspaden aan te leggen! Steeds met veel reclame dat “Nederland weer zoveel KRIJGT van de EU!

Wel het is logischer om dat geld niet rond te pompen met allerlei kosten, en het gewoon in Nederland te laten. Beter nog om het niet af te pakken van de belastingbetaler.

“Het EU-geld wordt grotendeels uitgegeven aan subsidies voor boeren, steun voor de armere regio’s in de EU (wegen, rails, scholing) en onderzoek. Daar zit voor Nederland een probleem: er zijn geen arme regio’s en de boeren werken efficiënt.”

Zie ik het juist dat dit zo idioot is dat er geen toelichting nodig is ?

“Wat zouden de haven van Rotterdam en Schiphol zijn als er geen interne markt met 500 miljoen consumenten achter ligt?”

En toen? Heeft de EU voor die 500 miljoen consumenten gezorgd? EU of geen EU, die mensen waren er gewoon geweest. En die moesten eten en hun vele andere behoeftes vervullen die de markt kan verstrekken. In tegenstelling tot EU-politici die het alleen maar moeilijker maken!

“Hoe snel rijdt een Nederlandse vrachtwagen als die bij iedere grensovergang uren stilstaat vanwege douanefaciliteiten? ”

Ook dit is een van de meest belachelijke argumenten.

Op de eerste plaats zijn die grenzen NIET afgeschaft door de politieke EU,  maar door de economische EEG. Een essentieel verschil.

Op de tweede plaats hadden de diverse landen de EU (of zelfs de EEG)  niet nodig om hun eigen grenzen af te schaffen.

Als de Haagse politici een beetje verstand hadden, en konden leren van de geschiedenis, zouden ze nu ook meteen de invoerrechten helemaal afschaffen. Voor de EU zeggen ze immers zelf dat het voordelig is ??

Bovendien zou dat een veel grotere hulp voor ontwikkelingslanden zijn dan het geld dat ze nu betalen aan Mugabe en andere opperhoofden.

Als u nog meer argumenten hoort, of argumenten die u niet goed kunt weerleggen, laat ze dan weten, dan kunnen we samen de feiten onderzoeken.

Wie heeft ideeën hoe we uit die EU kunnen treden tot voordeel voor alle Nederlanders?

—————————————
*)  https://www.vrijspreker.nl/wp/2010/09/voorlichting-en-feiten-over-uw-eu/

3 REACTIES

 1. @Egor [1]:

  Uiteraard zullen de profiteurs hard vechten om hun “goodies” te behouden en voort te zetten. Niet alleen in Brussel, ook in Den Haag.
  Uiteraard alles ook “in het algemeen belang”.

  Het artikel waar je naar verwijst:
  How to make a million in five years
  (become a Euro MP)

  geeft duidelijk aan wat er speelt. Het is “must reading”

 2. Omdat de EU op Linkse ideeën geschoeid is, zo veel mogelijk op kosten van de gemeenschap, voor eigen behoeften te (mis)gebruiken. Hun motto is: EU voor ons alle, ieder voor zich idee. Daarom zijn ze als te dood voor Rechtse partijen, want die zijn n.l. voor het nationale volk en niet voor een gezamelijke EU, waar ze over alles verantwoording aan moeten afdragen, voor hun eigen beleid. (het zelfde is: als je bij je buurman verantwoording aan moet vragen of jij je eigen grasveldje wel mag gaan maaien) Dit is belachelijk voor woorden, maar zo werkt de EU nu eenmaal.

Comments are closed.