vrijdag, 5 november 2010
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

ABN Staatsbank bedelt om EU-belastinggeld

Om te schamen! Om kwaad te worden!

Zo ver zijn “wij” gezonken! Zo weinig is er over van het Nederlandse vrije ondernemerschap.

Zo afhankelijk is “Nederland” nu al van Brussel.

Als u naar de WC wil, dan één vinger opsteken voor kleine, en twee vingers voor grote boodschap!
Het volgende FD artikel zegt het volledig en zal het schaamrood op vele kaken brengen.
Realiseer u daarbij voor elk van de genoemde bedragen dat de belastingbetalers die MOETEN betalen onder dreiging van gevangenisstraf!
Kwaad zijn daarover is terecht voor de belastingbetalers. Schaamte alleen voor hen die niets doen, niet eens protesteren.

4 november 2010,  FD.nl
ABN Amro vraagt Europese subsidie aan voor ontslagen

Staatsbank ABN Amro heeft een subsidie van € 5,2 mln aangevraagd bij het Europese Globaliseringsfonds om het ontslag van 1350 medewerkers te betalen. NXP en Heijmans klopten al eerder aan bij het fonds.

NRC Handelsblad maakte donderdag melding van het verzoek van ABN Amro. De aanvraag is te zien op de website van de Europese Commissie.Het Europese Globaliseringsfonds is in 2007 ingesteld om lidstaten te compenseren voor ontslagen als gevolg van globalisering. Bedrijven kunnen ook een aanvraag indienen.

NXP. Chipfabrikant NXP en bouwbedrijf Heijmans klopten al eerder aan bij het fonds. Heijmans kreeg begin dit jaar € 386.114 uitgekeerd en NXP ontving € 1,8 mln aan steun voor kosten die verband houden met het ontslag van 512 medewerkers. Het geld wordt besteed aan onder meer reïntegratie.

Volgens het NRC is ABN Amro de eerste bank die subsidie vraagt bij het Europese Globaliseringsfonds. Volgens de krant ligt dergelijke subsidie voor een staatsbank gevoelig in Den Haag.
ABN Amro vraagt het geld aan vanwege de samenvoeging van ABN Amro en Fortis, waarmee in de komende jaren zesduizend arbeidsplaatsen verloren gaan.

Nederlandse provincies hebben aanvragen ingediend voor in totaal € 12,6 mln, zo blijkt uit het overzicht van het Europese Globaliseringsfonds.

Geplakt uit <www.fd.nl>

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Belastingen, Economie, EU, Overheid, Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Sandra schreef op : 1

  Ach ja we steken weer allemaal onze koppen in het zand.
  Niemand die wat doet, we zij allemaal murf

 2. Truckdriver schreef op : 2

  En nu het leukste: dat door de belastingbetaler opgehoeste (nog op te hoesten) geld komt op de rekening van ABN Amro, die het vervolgens meteen gebruikt om het tienvoudige weer uit te lenen en daar flink aan te verdienen (fractional banking). Of overdrijf ik nu?

 3. Peter schreef op : 3

  En dan te bedenken dat de ABN AMro onder het Rotshild concern valt, welke trouwens ook nog een keer bij de verkoop van deze bank bemiddeld heeft!!!!!!!!!

 4. IIS schreef op : 4

  Wat leven we toch in een mooie en perfecte wereld… www.marketingfacts.nl

 5. Doompie schreef op : 5

  Oef,

  Ga even na:
  “€ 5,2 mln aangevraagd bij het Europese Globaliseringsfonds om het ontslag van 1350 medewerkers te betalen…

  …. in de komende jaren zesduizend arbeidsplaatsen verloren gaan.”

  De totale aanvraag zal dus ergens rond de 23.1 mln liggen..

  Maar dat staat natuurlijk helemaal niet mooi in zo’n nieuws bericht.

  Ik stoor mij echt aan deze berichten. De waarheid wordt “verzachtend” gebracht.
  De gemiddelde lezer beseft deze conclusie niet eens.

  Eerst wordt er een exponentieel bedrag van 5,2 mln genoemd voor ontslagen bij ABN/Fortis,
  dan wordt er snel overheen gepraat door 2 private bedrijven te noemen welke samen goed zijn voor 2,1 mln (wat toch echt 40% minder is) En welke deze lening aangaan bij het fonds.

  En als klap op de vuurpijl wordt er nog een claim gesomt van 12,6 miljoen voor provincies…

  De echte cijfers zijn dus te concluderen:

  35.7 mln aangevraagd door staat
  2.1 mln aangevraagd door getroffen bedrijven…

 6. Rien schreef op : 6

  Schamen? Kwaad worden?

  Mij niet gezien. Waarom zou ik mij schamen voor wat de ABN doet? Waarom zou ik mij daar kwaad over moeten worden?

  Dat de afgepersten weer eens moeten betalen, daar kan ik niets aan veranderen. Maar ik weiger om me daarbij ook nog emotioneel te comprimeren.

 7. pcrs schreef op : 7

  Mijn wenkbrouwen gaan niet meer omhoog voor bedragen onder de 10 miljard. Ik schaam mij ook niet voor wat ABN doet of wat onze heersers uitvreten. Ze kosten me al genoeg hoofdbrekens en dan moet ik ook nog hun schaamte overnemen, dacht het niet.
  Het betekent uiteindelijk je eigen ondergang als je van gestolen geld door anderen moet overleven.

 8. MareJane schreef op : 8

  Hebben banken nooit gehoord dat je in je boekhouding reserveringen voor afvloeiingen kunt opnemen? Dit is dus gewoon ordinaire diefstal, net als die ondersteuning. En vergeet niet dat Béh ook grootaandeelhouder is van deze bank. Wij hebben ook haar aandelen zeker gesteld. Goh, wat was die deal toen toch geweldig!!! De burgers zijn zoals gewoonlijk hoe dan ook de dupe. Ik stel voor dat de spaarders maar eens hard moeten gaan nadenken.
  Over hoe dom een bank kan zijn: had een spaarrekening met saldo NUL bij Fortis. Nu kreeg ik een vrolijke brief van de ABN met een hartelijk welkom als nieuwe klant. Ik gebeld en gezegd dat die rekening op nul staat en niet meer gebruikt wordt en ook dat ik geen klant wil zijn van die bank en dat ik dit niet via internet kan regelen. Dan moest ik maar naar hun kantoor komen met een ID om de rekening te laten stopzetten. Ze kunnen me wat. Ik ga daar geen tijd aan spenderen, al blijven ze me 20 jaar een afschrift sturen van die NULsaldo-rekening. Is niet mijn probleem, de lutsers.